Įkraunama...
Įkraunama...

Tinginys

QUOTE(marvelum @ 2009 09 12, 20:32)
mano tinginys:  bigsmile.gif

user posted image



Receptas:
1 pakelis sviesto
4-5 pakeliai sausainių "Optima linija"
1 mažas indelis kondensuoto pieno
3 - 3,5 dideli šaukštai kakavos (nuo kakvos priklauso spalva. reikia būtinai dėti tamsią kakava, tą, kuri būna karti, "nesaldi", tada skaniausias tinginys gaunasi 4u.gif )

labai skanus ir tamsus tinginys gaunasi pagal šį receptą.
pirma reikia sulaužyti sausainius. Tinginiui geriausiai tinka Optima linija (beje, jie ir pigiausi blush2.gif ), juos laužau į 4 dalis, o tą kiekviena dalį dar į 4 lotuliukas.gif draugė darė paggal šį repetą, bet sausainius labai labai smulkiai sutrupino, tai tinginys labai klampus gavosi. Poto reikia ištirpinti svietą, poto dėti kakavą ir galiausiai kondensuotą pieną. Tada truputį pavirti ir karštą masę pilti į didelį puodą su sausainiais ir labai gerai išmaišyti. Tada viską įdedu į 2 maišelius (geriau kuo storesni),padarau stačiakampio formą ir iškart dedu į šaldytuvą, o ant tinginių uždedu pjaustymo lentelę ir ant viršausdar ką nors, kad išliktų gerą forma blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marvelum: 12 rugsėjo 2009 - 18:48
Blin, uzsimaniau tinginio, ir lyg mazokai sausainiu turejau doh.gif tikiuosi sustings tinginys...
Atsakyti
QUOTE(SuperMeska @ 2009 09 09, 13:19)
O man tinginys gavosi labai lipnus, tiesiog neimanoma paimti i rankas. Nesuprantu, ka ne taip padariau  schmoll.gif

Istirpinau sviesta, idejau kakavos, ipyliau kondensuoto pieno ir dar keleta minuciu pakaitinau. Gal nereikejo kaitint? Gauta mase uzpyliau ant sausainiu ir ismaisiau. Per nakti buvo saldytuve. Siaip labai skanus, bet jau tas lipnumas  doh.gif




gal per daug skystos mases ir per mazai sausainiu? nes man irgi taip budavo, tai vos ne saukstu kabinti reikejo, nes labai skystas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tiutiute @ 2009 09 14, 21:15)
gal per daug skystos mases  ir per mazai sausainiu? nes man irgi taip budavo, tai vos ne saukstu kabinti reikejo, nes labai skystas  biggrin.gif


Maniskis vakar sustingo gerai, nors sausainiu mazokai buvo. Tad as priejau isvada, kad labiausiai tinginio kokybe priklauso nuo sviesto..
Atsakyti
QUOTE(*Ita* @ 2009 09 12, 17:55)
O kiek kakavos dedi blush2.gif Nes man niekada toks rudas nesigauna, o aš taip noriu ax.gif
Na kokius tris šaukštus smile.gif
Atsakyti
ech, kaip užsimanaiu tinginio blink.gif turiu visko, išskyrus sausainius doh.gif

nežinau kodėl, bet paskutinįkart ir man taip negražiai gavos -n unesustingo nors tu ką doh.gif kaip visad dėjau pokelį sviesto 3-4v.š.kakavos ir kondensuoto induką, aišku dar 3pokai sausainių.. bet tai minkštas gavos, kad ir paslėgus šaldytuve laikiau netrumpai.. g.gif

o kaip dėl paslėgimo.. ? g.gif
kaip geriau ? maišely? kepimo popieriuj? ar kokioj formoj paslėgt?
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 09 15, 13:14)
ech, kaip užsimanaiu tinginio blink.gif  turiu visko, išskyrus sausainius doh.gif

nežinau kodėl, bet paskutinįkart ir man taip negražiai gavos -n unesustingo nors tu ką doh.gif  kaip visad dėjau pokelį sviesto 3-4v.š.kakavos ir kondensuoto induką, aišku dar 3pokai sausainių.. bet tai minkštas gavos, kad ir paslėgus šaldytuve laikiau netrumpai.. g.gif

o kaip dėl paslėgimo.. ? g.gif
kaip geriau ? maišely? kepimo popieriuj? ar kokioj formoj paslėgt?


Kokio riebumo sviesta dedi? Ir kiek laiko kaitini mase? As visad i maisiuka dedu.
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 09 15, 14:39)
Kokio riebumo sviesta dedi? Ir kiek laiko kaitini mase? As visad i maisiuka dedu.

82proc.,
neužmėtykit akmenimis, bet nekaitinu blush2.gif o kiek laiko reiktų kaitint? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 09 15, 22:41)
82proc.,
neužmėtykit akmenimis, bet nekaitinu blush2.gif  o kiek laiko reiktų kaitint? 4u.gif


O tai kaip nekaitinus padarai šokoladą??? blink.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Povila$ @ 2009 09 15, 23:07)
O tai kaip nekaitinus padarai šokoladą??? blink.gif  biggrin.gif

matyt turiu sugebėjimų biggrin.gif karštam svieste gerai išsimaišo kakava ir po to dar šiltoj masėj visai gerai išsimaišo kondensuotas.. blush2.gif viską pilu oplia ant sausainių .. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 09 15, 23:21)
matyt turiu sugebėjimų biggrin.gif  karštam svieste gerai išsimaišo kakava ir po to dar šiltoj masėj visai gerai išsimaišo kondensuotas.. blush2.gif viską pilu oplia ant sausainių .. ax.gif


Oi, aš tai ištirpinu sviestą, pilu kondensuotą, tada kakavą, paverdu kokias 5 min kol sutirštėja ir tik tuomet pilu ant sausailnių smile.gif
Atsakyti
niekad neverdu mases, tik islydau sviesta 200g , sudedu kakava 4 saukstus, maisau kol susijungia, tada supilu induka kondensuoto , ismaisau ir isjungiu ir ant sausainiu (Apie 800 gr) . visada gaunasi kietas . thumbup.gif thumbup.gif ir skanus wub.gif wub.gif
Atsakyti