O geras! Pasirodo visa laika tingini pagal Cipsiuko recepta darydavau.
QUOTE(Ruutaa @ 2009 09 03, 20:49)
Na o as darau tingini taip:
4 pok.sausainiu
1 pok.sviesto
1 kondensuoto pieno
1 sauktelis cinamono
Sviesta istirpinu,sumaisau su kondensuotu ir supilu i smulkintus sausainius,dedu i maiseli stipriai sukratau ir paslegiu kokiu sunkiu daiktu. dabar saldytuve stengsta mmm.mmm.
SKANAUS
Ps.krizes laikais tinka ir 62% augaliniu riebalu misinys
4 pok.sausainiu
1 pok.sviesto
1 kondensuoto pieno
1 sauktelis cinamono
Sviesta istirpinu,sumaisau su kondensuotu ir supilu i smulkintus sausainius,dedu i maiseli stipriai sukratau ir paslegiu kokiu sunkiu daiktu. dabar saldytuve stengsta mmm.mmm.
SKANAUS
Ps.krizes laikais tinka ir 62% augaliniu riebalu misinys
maniskis labai panasus, tik nededu cinamono (reiks dabar det, nes labai patinka) taciau idedu pakeli dziovintu vysniu. namiskai tiesiog dievina toki tingini
QUOTE(Diwa @ 2009 09 01, 18:29)
As karameli tingini darau pagal recepta is iki.lt
125g. sviesto.
Sutirštintas karamelinis pienas Rududu indelis.
2pok. sausianiu.
Vanilės esencijos 2 lašai
Išlydykite sviestą, į jį sudėkite sutirštintą karamelinį pieną ir kaitinkite nuolat maišydami, kol masė taps vientisa. Sausainius sulaužykite į 4 dalis. Sausainius sudėkite į šiek tiek atvėsintą karamelinę masę, įlašinkite vanilės esencijos ir gerai išmaišykite, bet stenkitės nesulaužyti sausainių. Pailgą indą išklokite maistine plėvele, į ją sudėkite tinginio masę, išlyginkite paviršių, užklokite plėvele ir paspauskite delnu. Tinginį statykite į šaldytuvą maždaug 8 valandoms, kad gerai sustingtų ir susigulėtų. As dedu nakciai Pagal iki recepta dar dedasi riesutai ir abrikosai, bet as kol kas bandziau tik su sausainiais. Labai skanu ir kiek kitaip nei iprastas tinginys
125g. sviesto.
Sutirštintas karamelinis pienas Rududu indelis.
2pok. sausianiu.
Vanilės esencijos 2 lašai
Išlydykite sviestą, į jį sudėkite sutirštintą karamelinį pieną ir kaitinkite nuolat maišydami, kol masė taps vientisa. Sausainius sulaužykite į 4 dalis. Sausainius sudėkite į šiek tiek atvėsintą karamelinę masę, įlašinkite vanilės esencijos ir gerai išmaišykite, bet stenkitės nesulaužyti sausainių. Pailgą indą išklokite maistine plėvele, į ją sudėkite tinginio masę, išlyginkite paviršių, užklokite plėvele ir paspauskite delnu. Tinginį statykite į šaldytuvą maždaug 8 valandoms, kad gerai sustingtų ir susigulėtų. As dedu nakciai Pagal iki recepta dar dedasi riesutai ir abrikosai, bet as kol kas bandziau tik su sausainiais. Labai skanu ir kiek kitaip nei iprastas tinginys
as ir bandžiau pagal šitą receptą Man žiauriai patiko, bet jau saldumas ir man jis gavos toks nelabai kietas Man skanesnis už šokoladinį - kakavinį
Na o mano tinginys štai toks:
3 pakeliai sausainiu
400 g grietinės
kakavos
cukraus
galima dar aišku riešutų, razinų įdėti (šiandien pirmąkart bandžiau su riešutais, tai labai paįvairina įprastą skonį )
Grietinę sudedame į puodą, įdedame kakavos, kokius tris šaukštus, ir cukraus, pagal skonį, žodžiu paragaujam nuolat , ir verdam šią masę, nuolat maišant, kokį 15-20 min.
Išvirus šokoladą, supilam jį į kitą indą, kuriame jau yra susmulkinti sausainiai, ir viską gerai išmaišom.
Na ir galiausiai masę dedam į maišelį, arba į maistinę plėvelę, susifomuojam dešrą ir į šaldytuvą, kad sustingtų , ir ragaujam
3 pakeliai sausainiu
400 g grietinės
kakavos
cukraus
galima dar aišku riešutų, razinų įdėti (šiandien pirmąkart bandžiau su riešutais, tai labai paįvairina įprastą skonį )
Grietinę sudedame į puodą, įdedame kakavos, kokius tris šaukštus, ir cukraus, pagal skonį, žodžiu paragaujam nuolat , ir verdam šią masę, nuolat maišant, kokį 15-20 min.
Išvirus šokoladą, supilam jį į kitą indą, kuriame jau yra susmulkinti sausainiai, ir viską gerai išmaišom.
Na ir galiausiai masę dedam į maišelį, arba į maistinę plėvelę, susifomuojam dešrą ir į šaldytuvą, kad sustingtų , ir ragaujam
QUOTE(Cipciukas @ 2008 09 07, 22:04)
1 pakelis GERO !!!! sviesto
1 indelis ( mazas ) saldaus kondensuoto pieno
3-4 saukstai kakavos
3 pakeliai sausainiu
Sviesta istirpini anr ugnies , suberi kakava ,supuli kondencofke . Viska ismaisai ir nukeli nuo ugnies .I ta mase suberi sulauzytus ( geriau smulkiau ) sausainius . Viska gerai ismaisome ,supilame i maisely ar forma , gerai suspaudziame ir paslegeme . Dar ne vieno karto nebuvo ,kad nesigautu
Greita ir skanu
1 indelis ( mazas ) saldaus kondensuoto pieno
3-4 saukstai kakavos
3 pakeliai sausainiu
Sviesta istirpini anr ugnies , suberi kakava ,supuli kondencofke . Viska ismaisai ir nukeli nuo ugnies .I ta mase suberi sulauzytus ( geriau smulkiau ) sausainius . Viska gerai ismaisome ,supilame i maisely ar forma , gerai suspaudziame ir paslegeme . Dar ne vieno karto nebuvo ,kad nesigautu
Greita ir skanu
Darant taip, tai nereikia nei orkaitės? Tiesiog, kai padarai reikia palaikyti šaldytuve? Kiek laiko? Ir kokia forma turi būti?
O kokiam tinginiui reikia orkaites?
sakykit, o sudėjus i maiseli, galima iskart padeti i saldytuva?kuo skubiau prasome....atsakyti
Papildyta:
viską padariau, tik galvoju ar galima iškart į šaldytuvą padėti?
Papildyta:
viską padariau, tik galvoju ar galima iškart į šaldytuvą padėti?
QUOTE(raiva @ 2009 09 04, 16:38)
maniskis labai panasus, tik nededu cinamono (reiks dabar det, nes labai patinka) taciau idedu pakeli dziovintu vysniu. namiskai tiesiog dievina toki tingini
Man ir sis tinginys labai patinka cinamonas labai gera skoni daduoda
Papildyta:
QUOTE(Ingese @ 2009 09 06, 17:55)
sakykit, o sudėjus i maiseli, galima iskart padeti i saldytuva?kuo skubiau prasome....atsakyti
Papildyta:
viską padariau, tik galvoju ar galima iškart į šaldytuvą padėti?
Papildyta:
viską padariau, tik galvoju ar galima iškart į šaldytuvą padėti?
na as tai viska sudedu i maisa sukratau tau nebutu oru tarbu,paslegiu ir dedu i saldytuva
QUOTE(kaubojey @ 2009 09 07, 00:14)
Na o mano tinginys štai toks:
Kaaip skaniai atrodo.
QUOTE(*Hrista* @ 2009 09 07, 15:50)
Kaaip skaniai atrodo.
Prasom kiekvienai po gabaliuka