Įkraunama...
Įkraunama...

Tinginys

O geras! Pasirodo visa laika tingini pagal Cipsiuko recepta darydavau.
Atsakyti
QUOTE(Ruutaa @ 2009 09 03, 20:49)
Na o as darau tingini taip:
4 pok.sausainiu
1 pok.sviesto
1 kondensuoto pieno
1 sauktelis cinamono
Sviesta istirpinu,sumaisau su kondensuotu ir supilu i smulkintus sausainius,dedu i maiseli stipriai sukratau ir paslegiu kokiu sunkiu daiktu. 4u.gif dabar saldytuve stengsta mmm.mmm.  smile.gif
SKANAUS
Ps.krizes laikais tinka ir 62% augaliniu riebalu misinys 4u.gif

maniskis labai panasus, tik nededu cinamono (reiks dabar det, nes labai patinka) taciau idedu pakeli dziovintu vysniu. namiskai tiesiog dievina toki tingini smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Diwa @ 2009 09 01, 18:29)
As karameli tingini darau pagal recepta is iki.lt smile.gif

125g. sviesto.
Sutirštintas karamelinis pienas „Rududu“ indelis.
2pok. sausianiu.
Vanilės esencijos 2 lašai

Išlydykite sviestą, į jį sudėkite sutirštintą karamelinį pieną ir kaitinkite nuolat maišydami, kol masė taps vientisa. Sausainius sulaužykite į 4 dalis. Sausainius sudėkite į šiek tiek atvėsintą karamelinę masę, įlašinkite vanilės esencijos ir gerai išmaišykite, bet stenkitės nesulaužyti sausainių. Pailgą indą išklokite maistine plėvele, į ją sudėkite tinginio masę, išlyginkite paviršių, užklokite plėvele ir paspauskite delnu. Tinginį statykite į šaldytuvą maždaug 8 valandoms, kad gerai sustingtų ir susigulėtų. As dedu nakciai rolleyes.gif  Pagal iki recepta dar dedasi riesutai ir abrikosai, bet as kol kas bandziau tik su sausainiais. Labai skanu ir kiek kitaip nei iprastas tinginys smile.gif

as ir bandžiau pagal šitą receptą bigsmile.gif thumbup.gif Man žiauriai patiko, bet jau saldumas rolleyes.gif ir man jis gavos toks nelabai kietas g.gif Man skanesnis už šokoladinį - kakavinį ax.gif
Atsakyti
Na o mano tinginys štai toks:
3 pakeliai sausainiu
400 g grietinės
kakavos
cukraus
galima dar aišku riešutų, razinų įdėti (šiandien pirmąkart bandžiau su riešutais, tai labai paįvairina įprastą skonį 4u.gif )

Grietinę sudedame į puodą, įdedame kakavos, kokius tris šaukštus, ir cukraus, pagal skonį, žodžiu paragaujam nuolat biggrin.gif, ir verdam šią masę, nuolat maišant, kokį 15-20 min.
Išvirus šokoladą, supilam jį į kitą indą, kuriame jau yra susmulkinti sausainiai, ir viską gerai išmaišom.
Na ir galiausiai masę dedam į maišelį, arba į maistinę plėvelę, susifomuojam dešrą ir į šaldytuvą, kad sustingtų lotuliukas.gif , ir ragaujam 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2008 09 07, 22:04)
1 pakelis GERO !!!! sviesto
1 indelis ( mazas ) saldaus kondensuoto pieno
3-4 saukstai kakavos
3 pakeliai sausainiu

Sviesta istirpini anr ugnies , suberi kakava ,supuli kondencofke . Viska ismaisai ir nukeli nuo ugnies .I ta mase suberi sulauzytus ( geriau smulkiau ) sausainius . Viska gerai ismaisome ,supilame i maisely ar forma , gerai suspaudziame ir paslegeme . Dar ne vieno karto nebuvo ,kad nesigautu thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Greita ir skanu tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif

Darant taip, tai nereikia nei orkaitės? Tiesiog, kai padarai reikia palaikyti šaldytuve? Kiek laiko? Ir kokia forma turi būti? blush2.gif
Atsakyti
O kokiam tinginiui reikia orkaites? blink.gif
Atsakyti
sakykit, o sudėjus i maiseli, galima iskart padeti i saldytuva?kuo skubiau prasome....atsakyti biggrin.gif ax.gif smile.gif
Papildyta:
viską padariau, tik galvoju ar galima iškart į šaldytuvą padėti?
Atsakyti
QUOTE(raiva @ 2009 09 04, 16:38)
maniskis labai panasus, tik nededu cinamono (reiks dabar det, nes labai patinka) taciau idedu pakeli dziovintu vysniu. namiskai tiesiog dievina toki tingini smile.gif

Man ir sis tinginys labai patinka cinamonas labai gera skoni daduoda thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Ingese @ 2009 09 06, 17:55)
sakykit, o sudėjus i maiseli, galima iskart padeti i saldytuva?kuo skubiau prasome....atsakyti biggrin.gif  ax.gif  smile.gif
Papildyta:
viską padariau, tik galvoju ar galima iškart į šaldytuvą padėti?

na as tai viska sudedu i maisa sukratau tau nebutu oru tarbu,paslegiu ir dedu i saldytuva smile.gif
Atsakyti

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kaubojey: 06 rugsėjo 2009 - 22:17
QUOTE(kaubojey @ 2009 09 07, 00:14)

Kaaip skaniai atrodo. bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *B.A*: 07 rugsėjo 2009 - 17:38