QUOTE(m@muk@s @ 2009 08 24, 12:56)
Sveikos, darbstuoles..
Gal galite padeti, kaip pagaminti karamelini tingini? Ka deti vietoj kakavos? Ar ir visa sudetis keiciasi?
Prisipazistu, visos temos nespejau paskaityt
As karameli tingini darau pagal recepta is iki.lt
125g. sviesto.
Sutirštintas karamelinis pienas Rududu indelis.
2pok. sausianiu.
Vanilės esencijos 2 lašai
Išlydykite sviestą, į jį sudėkite sutirštintą karamelinį pieną ir kaitinkite nuolat maišydami, kol masė taps vientisa. Sausainius sulaužykite į 4 dalis. Sausainius sudėkite į šiek tiek atvėsintą karamelinę masę, įlašinkite vanilės esencijos ir gerai išmaišykite, bet stenkitės nesulaužyti sausainių. Pailgą indą išklokite maistine plėvele, į ją sudėkite tinginio masę, išlyginkite paviršių, užklokite plėvele ir paspauskite delnu. Tinginį statykite į šaldytuvą maždaug 8 valandoms, kad gerai sustingtų ir susigulėtų. As dedu nakciai
Pagal iki recepta dar dedasi riesutai ir abrikosai, bet as kol kas bandziau tik su sausainiais. Labai skanu ir kiek kitaip nei iprastas tinginys