o as idesiu stai koki varskini tingini, kazkuri mamyte kakurioj temoj buvo idejusi, tai nusikopinau ir isisaugojau, bet taip ir neprisiruosiau jo pabandyti. tikiuosi neisizeis jei pamatys savo recepta su nuotrauka
VARŠKINIS TINGINYS
400 g sausainių
400 g varškės
200 g sviesto
150 g cukraus
0,5 st. abrikosų (džiovintų vaisių)
2-3 v. š. razinų
vanilinio cukraus
Razinas ir abrikosus nupilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 5 minutes. Nusausinti, abrikosus supjaustyti nedideliais gabaliukais. Varškę pertrinti per sietelį. Sausainius sulaužyti į nedidelius gabaliukus.
Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi ir vanilinius cukrumi iki purumo. Dalimis sudėti varškę, nuolat plakant. Į varškės masę įmaišyti abrikosus ir razinas. Suberti sausainius ir gerai išmaišyti. Masę 1 val. palaikyti kambario temperatūroje. Tada sukrėsti į plėvelę ir suformuoti vyniotinį. Arba sudėti į formą, išklotą plėvele, ir suspausti. Laikyti šaldytuve, kol pilnai sustings.
suvalgyčiau gabalėlį to tinginio
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 14, 22:08)
na as naudoju 2 pakelius sausainiu, 200 gr sviesto, 200 gr irisu... nors realiai galima deti visko kiek tik nori, svarbiausia islaikyti sviesto ir iriso proporcijas, kad tinginys nesigautu per kietas (mano yda, kad visada man visada norisi per daug irisu prikrauti ) ... irisus su sviestu reikia islydyti ir ismaisyti iki vientisos karamelines mases (as irisus pries dedama i puoda pakaitinu mikrobangej, jie truputi apsilydo ir tada maziau darbo prie virykles)... taigi viska gerai ismaisius iki vientisos mases pilame ant sulauzytu sausiniu, ismaisome, formuojame ir saldome... kuo daugiau irisu tuo greiciau tinginys susala ir tuo kietesnis yra...
Panasus turetu gautis kaip su rududu turbut
Mergaitės, darau tradicinį tinginį (t.y. indelis kondencuoto pieno, sviesto gabalėlis, kakava) ir išspaudžiu citrinos sulčių į kondencovkės ir sviesto mišinį, ir man tą masę kaip ir biški patraukia. Dbar galvoju kodėl, nes sviestą naudojau NE GERĄ, o mišinį, ar ta rūgštelė. Galutiniam rezultatui skirtumo nėr. Ir dar ar technologiškai yra skirumas ar tą masę užpilu ant sausainių ar sausainius sukratau į tą masę
QUOTE(davija @ 2008 12 19, 22:49)
Mergaitės, darau tradicinį tinginį (t.y. indelis kondencuoto pieno, sviesto gabalėlis, kakava) ir išspaudžiu citrinos sulčių į kondencovkės ir sviesto mišinį, ir man tą masę kaip ir biški patraukia. Dbar galvoju kodėl, nes sviestą naudojau NE GERĄ, o mišinį, ar ta rūgštelė. Galutiniam rezultatui skirtumo nėr. Ir dar ar technologiškai yra skirumas ar tą masę užpilu ant sausainių ar sausainius sukratau į tą masę
Rugstele sutrauke kondencuota piena , cia naturalus dalykas , o ka su kuo makaluoti neturi reiksmes vistiek tas pats jovalas gaunasi
QUOTE(RiMami @ 2008 10 06, 13:15)
800 g sausainių,
200 g tikro sviesto,
1 ind. kondensuoto pieno,
4 v. š. kakavos,
4-5 v. š. cukraus,
razinų, riešutų, džiovintų vaisių, ko turite ir ko norisi.
Į nedidelį puodą supilu kondensuotą pieną, sudedu sviestą - viskas kartu šyla ir tirpsta ant silpnos ugnies, suberiu cukrų (kokius 4 šaukštus, man nepersaldu , dėl cukraus manau tinginys geriau kietėja) ir kakavą. Viską nuolat maišau iki virimo. Kai tik pasirodo pirmieji kunkulai iš karto nukeliu puodą (NEVIRINTI) ir viską supilu ant sulaužytų sausainių (šį kart buvo "Gaidelis", nors dažniausiai imu Selgos sausainius), dar įbėriau šiek tiek razinų ir susmulkinau keletą migdolų riešutų (kažkodėl jų beveik nesijautė, gal permažai įbėriau). Na ir viskas, toliau suformuoju "dešras" (iš šio kiekio 2 dešros išeina) ir dedu į šaldytuvą. Ant jų uždedu pjaustymo lentelę, o ant jos pora kokių nors stiklainių dėl svorio (iš to pačio šaldytuvo, kas yra sunkesnio, tuo ir paslegiu truputį). Skanaus.
200 g tikro sviesto,
1 ind. kondensuoto pieno,
4 v. š. kakavos,
4-5 v. š. cukraus,
razinų, riešutų, džiovintų vaisių, ko turite ir ko norisi.
Į nedidelį puodą supilu kondensuotą pieną, sudedu sviestą - viskas kartu šyla ir tirpsta ant silpnos ugnies, suberiu cukrų (kokius 4 šaukštus, man nepersaldu , dėl cukraus manau tinginys geriau kietėja) ir kakavą. Viską nuolat maišau iki virimo. Kai tik pasirodo pirmieji kunkulai iš karto nukeliu puodą (NEVIRINTI) ir viską supilu ant sulaužytų sausainių (šį kart buvo "Gaidelis", nors dažniausiai imu Selgos sausainius), dar įbėriau šiek tiek razinų ir susmulkinau keletą migdolų riešutų (kažkodėl jų beveik nesijautė, gal permažai įbėriau). Na ir viskas, toliau suformuoju "dešras" (iš šio kiekio 2 dešros išeina) ir dedu į šaldytuvą. Ant jų uždedu pjaustymo lentelę, o ant jos pora kokių nors stiklainių dėl svorio (iš to pačio šaldytuvo, kas yra sunkesnio, tuo ir paslegiu truputį). Skanaus.
Aš padariau tinginį pagal šitą receptą, tik sausainių dėjau 600 g nenorėjau kad būtų sausas, dar pridėjau razinų ir džiovintų abrikosų manau bus skanus
Štai mano gažuolis
QUOTE(joliteee @ 2008 12 21, 15:08)
O as dariau paprasta tingini (pakelis sviesto, skardine konds, pieno, kakavo, 3 pakeliai sausainiu) tik si karta idejau nekepintu be luobeliu zemes riesutu, tik gal truputi perdaug, nes beveik tik jie ir jaucias bet siaip skaniai gavos
Bet kur dedant žemės riešutus reikia prieš tai pakepinti. Jei kada nekepintus įdėsit pvz. į grietininį kremą, tai jusų gaminio net šuo neės, bus be galo šlikštus skonis. Geriausiai naudot anarkandžių riešutus, net pekepint nebūtina ir luobelės neturi.
Sveikos,
skaitineju sia tema noredama suzinoti daugiau apie tinginiu gaminima, kaip matau tai su si skanesta gaminant galima visada naudotis vaizduote, na ir manau kad jis visada skanus iseis. Jusu visu tinginukai taipp skaniai atrodo.
As irgi pasidalinsiu savo receptuku, tik nezinau ar kartojuos ar ne, bet vis tiek. As tingini gaminu taip (tiksliu proporciju nepamenu)
Sausainiu
Sviestas
Cukrus
Vanduo
Kakava
Kiausinis
I puodade istirpinu sviesta, tada tedu cukru, ipilu vandens,tada tedu kakava, kartais dar idedu juodo sokolado (dar galima ir citrinos zievele iarkuoti arba citrinos sulciu truputi ipilti) ir supilu isplakta kiausini ir ant galo sudedu lauzytus sausainius.
Man taip padarytas tinginys labai skanus, nes as nemegstu kondensuoto pieno, o sis man kaip tik
Skanaus
skaitineju sia tema noredama suzinoti daugiau apie tinginiu gaminima, kaip matau tai su si skanesta gaminant galima visada naudotis vaizduote, na ir manau kad jis visada skanus iseis. Jusu visu tinginukai taipp skaniai atrodo.
As irgi pasidalinsiu savo receptuku, tik nezinau ar kartojuos ar ne, bet vis tiek. As tingini gaminu taip (tiksliu proporciju nepamenu)
Sausainiu
Sviestas
Cukrus
Vanduo
Kakava
Kiausinis
I puodade istirpinu sviesta, tada tedu cukru, ipilu vandens,tada tedu kakava, kartais dar idedu juodo sokolado (dar galima ir citrinos zievele iarkuoti arba citrinos sulciu truputi ipilti) ir supilu isplakta kiausini ir ant galo sudedu lauzytus sausainius.
Man taip padarytas tinginys labai skanus, nes as nemegstu kondensuoto pieno, o sis man kaip tik
Skanaus
QUOTE(Boruzeee @ 2008 12 25, 22:13)
Sveikos,
skaitineju sia tema noredama suzinoti daugiau apie tinginiu gaminima, kaip matau tai su si skanesta gaminant galima visada naudotis vaizduote, na ir manau kad jis visada skanus iseis. Jusu visu tinginukai taipp skaniai atrodo.
As irgi pasidalinsiu savo receptuku, tik nezinau ar kartojuos ar ne, bet vis tiek. As tingini gaminu taip (tiksliu proporciju nepamenu)
Sausainiu
Sviestas
Cukrus
Vanduo
Kakava
Kiausinis
I puodade istirpinu sviesta, tada tedu cukru, ipilu vandens,tada tedu kakava, kartais dar idedu juodo sokolado (dar galima ir citrinos zievele iarkuoti arba citrinos sulciu truputi ipilti) ir supilu isplakta kiausini ir ant galo sudedu lauzytus sausainius.
Man taip padarytas tinginys labai skanus, nes as nemegstu kondensuoto pieno, o sis man kaip tik
Skanaus
skaitineju sia tema noredama suzinoti daugiau apie tinginiu gaminima, kaip matau tai su si skanesta gaminant galima visada naudotis vaizduote, na ir manau kad jis visada skanus iseis. Jusu visu tinginukai taipp skaniai atrodo.
As irgi pasidalinsiu savo receptuku, tik nezinau ar kartojuos ar ne, bet vis tiek. As tingini gaminu taip (tiksliu proporciju nepamenu)
Sausainiu
Sviestas
Cukrus
Vanduo
Kakava
Kiausinis
I puodade istirpinu sviesta, tada tedu cukru, ipilu vandens,tada tedu kakava, kartais dar idedu juodo sokolado (dar galima ir citrinos zievele iarkuoti arba citrinos sulciu truputi ipilti) ir supilu isplakta kiausini ir ant galo sudedu lauzytus sausainius.
Man taip padarytas tinginys labai skanus, nes as nemegstu kondensuoto pieno, o sis man kaip tik
Skanaus
Po kiek , ko deti ??? ( pokialiai , gramai .....)???