Įkraunama...
Įkraunama...

Tinginys

o as idesiu stai koki varskini tingini, kazkuri mamyte kakurioj temoj buvo idejusi, tai nusikopinau ir isisaugojau, bet taip ir neprisiruosiau jo pabandyti. tikiuosi neisizeis jei pamatys savo recepta su nuotrauka g.gif
VARŠKINIS TINGINYS

400 g sausainių
400 g varškės
200 g sviesto
150 g cukraus
0,5 st. abrikosų (džiovintų vaisių)
2-3 v. š. razinų
vanilinio cukraus

Razinas ir abrikosus nupilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 5 minutes. Nusausinti, abrikosus supjaustyti nedideliais gabaliukais. Varškę pertrinti per sietelį. Sausainius sulaužyti į nedidelius gabaliukus.
Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi ir vanilinius cukrumi iki purumo. Dalimis sudėti varškę, nuolat plakant. Į varškės masę įmaišyti abrikosus ir razinas. Suberti sausainius ir gerai išmaišyti. Masę 1 val. palaikyti kambario temperatūroje. Tada sukrėsti į plėvelę ir suformuoti vyniotinį. Arba sudėti į formą, išklotą plėvele, ir suspausti. Laikyti šaldytuve, kol pilnai sustings.
user posted image




Atsakyti
suvalgyčiau gabalėlį to tinginio essen.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 14, 22:08)
Greitai dek receptuka bigsmile.gif ....irisu kur nors rasiu  irnesakyk.gif

na as naudoju 2 pakelius sausainiu, 200 gr sviesto, 200 gr irisu... nors realiai galima deti visko kiek tik nori, svarbiausia islaikyti sviesto ir iriso proporcijas, kad tinginys nesigautu per kietas (mano yda, kad visada man visada norisi per daug irisu prikrauti lotuliukas.gif) ... irisus su sviestu reikia islydyti ir ismaisyti iki vientisos karamelines mases (as irisus pries dedama i puoda pakaitinu mikrobangej, jie truputi apsilydo ir tada maziau darbo prie virykles)... taigi viska gerai ismaisius iki vientisos mases pilame ant sulauzytu sausiniu, ismaisome, formuojame ir saldome... kuo daugiau irisu tuo greiciau tinginys susala ir tuo kietesnis yra...
Atsakyti
Panasus turetu gautis kaip su rududu turbut g.gif
Atsakyti
Mergaitės, darau tradicinį tinginį (t.y. indelis kondencuoto pieno, sviesto gabalėlis, kakava) ir išspaudžiu citrinos sulčių į kondencovkės ir sviesto mišinį, ir man tą masę kaip ir biški patraukia. Dbar galvoju kodėl, nes sviestą naudojau NE GERĄ, o mišinį, ar ta rūgštelė. Galutiniam rezultatui skirtumo nėr. 4u.gif Ir dar ar technologiškai mirksiukas.gif yra skirumas ar tą masę užpilu ant sausainių ar sausainius sukratau į tą masę g.gif
Atsakyti
QUOTE(davija @ 2008 12 19, 22:49)
Mergaitės, darau tradicinį tinginį (t.y. indelis kondencuoto pieno, sviesto gabalėlis, kakava) ir išspaudžiu citrinos sulčių į kondencovkės ir sviesto mišinį, ir man tą masę kaip ir biški patraukia. Dbar galvoju kodėl, nes sviestą naudojau NE GERĄ, o mišinį, ar ta rūgštelė. Galutiniam rezultatui skirtumo nėr. 4u.gif Ir dar ar technologiškai mirksiukas.gif yra skirumas ar tą masę užpilu ant sausainių ar sausainius sukratau į tą masę g.gif


Rugstele sutrauke kondencuota piena , cia naturalus dalykas , o ka su kuo makaluoti neturi reiksmes schmoll.gif vistiek tas pats jovalas gaunasi lotuliukas.gif
Atsakyti
O as dariau paprasta tingini (pakelis sviesto, skardine konds, pieno, kakavo, 3 pakeliai sausainiu) tik si karta idejau nekepintu be luobeliu zemes riesutu, tik gal truputi perdaug, nes beveik tik jie ir jaucias smile.gif bet siaip skaniai gavos
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 10 06, 13:15)
800 g sausainių,
200 g tikro sviesto,
1 ind. kondensuoto pieno,
4 v. š. kakavos,
4-5 v. š. cukraus,
razinų, riešutų, džiovintų vaisių, ko turite ir ko norisi.

Į nedidelį puodą supilu kondensuotą pieną, sudedu sviestą - viskas kartu šyla ir tirpsta ant silpnos ugnies, suberiu cukrų (kokius 4 šaukštus, man nepersaldu biggrin.gif, dėl cukraus manau tinginys geriau kietėja) ir kakavą. Viską nuolat maišau iki virimo. Kai tik pasirodo pirmieji kunkulai iš karto nukeliu puodą (NEVIRINTI) ir viską supilu ant sulaužytų sausainių (šį kart buvo "Gaidelis", nors dažniausiai imu Selgos sausainius), dar įbėriau šiek tiek razinų ir susmulkinau keletą migdolų riešutų (kažkodėl jų beveik nesijautė, gal permažai įbėriau). Na ir viskas, toliau suformuoju "dešras" (iš šio kiekio 2 dešros išeina) ir dedu į šaldytuvą. Ant jų uždedu pjaustymo lentelę, o ant jos pora kokių nors stiklainių dėl svorio (iš to pačio šaldytuvo, kas yra sunkesnio, tuo ir paslegiu truputį). Skanaus. 4u.gif   

Aš padariau tinginį pagal šitą receptą, tik sausainių dėjau 600 g nenorėjau kad būtų sausas, dar pridėjau razinų ir džiovintų abrikosų manau bus skanus smile.gif
Štai mano gažuolis blush2.gif ax.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tatedo: 22 gruodžio 2008 - 15:51
essen.gif essen.gif essen.gif essen.gif essen.gif niam niam , kaip noriu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cipciukas: 22 gruodžio 2008 - 18:17
QUOTE(joliteee @ 2008 12 21, 15:08)
O as dariau paprasta tingini (pakelis sviesto, skardine konds, pieno, kakavo, 3 pakeliai sausainiu) tik si karta idejau nekepintu be luobeliu zemes riesutu, tik gal truputi perdaug, nes beveik tik jie ir jaucias smile.gif bet siaip  skaniai gavos

Bet kur dedant žemės riešutus reikia prieš tai pakepinti. Jei kada nekepintus įdėsit pvz. į grietininį kremą, tai jusų gaminio net šuo neės, bus be galo šlikštus skonis. Geriausiai naudot anarkandžių riešutus, net pekepint nebūtina ir luobelės neturi.
Atsakyti
smile.gif Sveikos,
skaitineju sia tema noredama suzinoti daugiau apie tinginiu gaminima, kaip matau tai su si skanesta gaminant galima visada naudotis vaizduote, na ir manau kad jis visada skanus iseis. Jusu visu tinginukai taipp nestuke.gif skaniai atrodo.
As irgi pasidalinsiu savo receptuku, tik nezinau ar kartojuos ar ne, bet vis tiek. As tingini gaminu taip (tiksliu proporciju nepamenu)
Sausainiu
Sviestas
Cukrus
Vanduo
Kakava
Kiausinis
I puodade istirpinu sviesta, tada tedu cukru, ipilu vandens,tada tedu kakava, kartais dar idedu juodo sokolado (dar galima ir citrinos zievele iarkuoti arba citrinos sulciu truputi ipilti) ir supilu isplakta kiausini ir ant galo sudedu lauzytus sausainius.
Man taip padarytas tinginys labai skanus, nes as nemegstu kondensuoto pieno, o sis man kaip tik nestuke.gif
Skanaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Boruzeee @ 2008 12 25, 22:13)
smile.gif Sveikos,
skaitineju sia tema noredama suzinoti daugiau apie tinginiu gaminima, kaip matau tai su si skanesta gaminant galima visada naudotis vaizduote, na ir manau kad jis visada skanus iseis. Jusu visu tinginukai taipp  nestuke.gif skaniai atrodo.
As irgi pasidalinsiu savo receptuku, tik nezinau ar kartojuos ar ne, bet vis tiek. As tingini gaminu taip  (tiksliu proporciju nepamenu)
Sausainiu
Sviestas
Cukrus
Vanduo
Kakava
Kiausinis

I puodade istirpinu sviesta, tada tedu cukru, ipilu vandens,tada tedu kakava, kartais dar idedu juodo sokolado (dar galima ir citrinos zievele iarkuoti arba citrinos sulciu truputi ipilti) ir supilu isplakta kiausini ir ant galo sudedu lauzytus sausainius.
Man taip padarytas tinginys labai skanus, nes as nemegstu kondensuoto pieno, o sis man kaip tik  nestuke.gif
Skanaus  smile.gif


Po kiek , ko deti ??? unsure.gif ( pokialiai , gramai .....)???
Atsakyti