Greituciai blyneliai: Du, trys shaukshtai varshkes, 1 kiaushinis, pienas (arba vanduo), miltai, druska. Mase turi buti panashi i grietines tirshtuma (lietuvishkos grietines
).
Vishtienos kotletukai: vishtienos farshas, kiaushinis, truputis ishmirkyto batono, trinti cesnakai, prieskoniai. Suformuojam kotletukus, i kiekviena idedam po gabaleli surio ir pashaunam i orkaite..Labai greita ir lengva:
Voverushkos
:
Trumpai apvirtas voverushkas (viriau 5-10 min) apkepam su trupuciu lashinuku, svogunais ir cesnakais.
Bulve kepe orkaiteje su trupuciu vandens, baigiant kepti- apibarstom lashinukais ir pomidorais, prieskoniais.
Varshkes salotos: varshke, pomidoras, marinuotas agurkas, ridikeliai -kubeliais, zalumynai, trintas cesnakas, shaukshtas majonezo, juodieji pipirai.
Niam:
Papildyta:Mb vakariene:
Kiaules ausytes ishverdam pasudytam vandenyje su lauro lapeliais, juodaisiais pipirais ir cesnakais. Supjaustom juostelemis ir lengvai apkepam aliejuje ar svieste, dar paprieskoniuojam..Shalia virtos bulvytes su lupena, taip pat apkeptos ir zirneliu salotos..
Mb patiko..
Papildyta:Stintos:
Stintas uzpilam virtu ir ataushintu marinatu (vanduo, actas, druska, cukrus, lauro lapeliai - pagal skoni) ir paliekam 24 val shaldytuve. Tada nusausinam ir lengvai apkepam svieste ar aliejuje, dar paprieskoniuojam..Liezuvi galima praryti..
Papildyta:Portobello grybai: nuplautus ir nusausintus grybus apkepam su trupuciu aliejaus (nedaug, nes jie ishskiria sultis), kelis kart vis apversdami..tada ant kiekvieno uzberiam kepto farsho ( cia - vishtienos), puoshiam pomidoro skiltele ir suriu, patroshkinam uzdengtoje keptuveje. Prieskoniavau sojos padazu ir grybu prieskoniais..