[quote=Elena,2008 09 29, 09:00]
kaip skaniai atrodo , uzsimaniau zuvies
Nezinau, korios ideja nugvelbiau , bet man patiko, burokine tarka tarkuotos bulves, su farso idaru, as dar ant virsaus pyliau toki padaza:Pakepiau dideli svoguna pusziedziais, sutarkavau didele morka ir vel kepiau, po to 300 gr.zaliu pjaustytu piavagrybiu, kai viskas gerokai pakepe, dejau sauksta miltu, pakepiau ir dvi stiklines pieno ipyliau, dar slakeli grietineles, viska gerai uzvirinau ir supyliau ant virsaus tarkuotu bulviu.Apacioje bulves, tarkuotos burokine tarka, su druska, per viduri kiaulienos farsas:(1 kg.farso, 2isplakti kiausiniai, 6riekutes sostines batono, pusantros stiklines pieno, 1 zalias svogunas, pipirai, druska, aliejuje keptas svogunas).Virsuje vel bulves.
Salia kepti, apvolioti miltuose baklazanai,(pries tai mirkyti valanda suriame vandenyje).Ant baklazanu darzoviu salotos, kurias ruosiau ziemai.Is vakaro supjaustyti paprikas ir pomidorus, iberti siek tiek druskos.Ryte skysti nupilti.I nesvylanti puoda pilti aliejaus gerokai, pjaustyti lygiomis dalimis darzoves; svogunus ir morkas(apkepti), toliau sukresti vakarykscia nusunkta mase ir tiek pat nuluptu tarkuotu burokine tarka obuoliu, deti pipiru, druskos, cukraus truputi ir sweet cili sause padazo siek tiek, citrinos sulciu.Viska troskinti orkaiteje.
Salia kepti, apvolioti miltuose baklazanai,(pries tai mirkyti valanda suriame vandenyje).Ant baklazanu darzoviu salotos, kurias ruosiau ziemai.Is vakaro supjaustyti paprikas ir pomidorus, iberti siek tiek druskos.Ryte skysti nupilti.I nesvylanti puoda pilti aliejaus gerokai, pjaustyti lygiomis dalimis darzoves; svogunus ir morkas(apkepti), toliau sukresti vakarykscia nusunkta mase ir tiek pat nuluptu tarkuotu burokine tarka obuoliu, deti pipiru, druskos, cukraus truputi ir sweet cili sause padazo siek tiek, citrinos sulciu.Viska troskinti orkaiteje.
QUOTE(Srove @ 2008 09 29, 16:31)
O jerguteliau...
Moderatores, kas nors uzblokuokit Sroves priejima prie sitos temos, nes nuo jos patiekalu man pastoviai rizikingai pakyla spaudimas. Be to, nukenciu finansiskai, nes vis apgrauziu ir apseilioju kompiuteri.
Jei taip ir toliau, bijau, kad krisiu nelygioj kovoj.
nu baklazanai skanuoliskai atrodo, Srove
QUOTE(Srove @ 2008 09 29, 16:31)
... burokine tarka tarkuotos bulves, su farso idaru...
nu labai jau apetitnai atrodo
as tai nieko ispudingo nedariau, tik labai patiko kazkieno duota ideja darzoviu:
smulkiai pjaustytas morkas pakepiau su svogunu,tada idejau pora smulkiai pjaustytu sampinjonu ir cukinija maza.(zodziu naikinau saldytuva )Kai visas skystis isgaravo,uzberiau gera sauksta miltu ir grietineles.Paskaninau astriais grybu prieskoniais...kepsnelis,tai vistienos krutinele paprieskuoniuota pora val pastovejo,tada i miltus,kiausini ir dziuveselius maisytus su sezamo seklom + ryziai
siandien labai uzsimaniau "blogo" maisto
taigi stai ka pagaminau:
vistiena alaus tesloje
tesla darau is akies, tai parasysiu mazdaug kiek ko dedu.
8 saukstai miltu
3 saukstai krakmolo
1 arb. sauks. kepimo milteliu
1 kiausinis
puse butelio sviesaus alaus
truputis druskos
apie puse saukstelio visienos prieskoniu
siek tiek sezamo seklu
truputis dziovinto baziliko
taip pat reikes vistienos file juosteliu.
sumaisom visus sausus ingridientus, i juos pilam alaus ir kiausinio plakini. viska gerai isplakam. tesla turi buti nei skysta labai nei tirsta kaip grietine , nezinau net kaip paaiskint zodziu reikia pabandyti, kad suprasti kaip skaniau
vistienos juosteles dar siek tiek pabarstome (bet tik vos vos) vistienos prieskoniais, mirkome alaus tesloje ir dedame i ikaitinta alieju. kepti kol graziai apskrus, bet nebus ruda plutele... keleta kartu apversti bekepant.
isgriebti, padeti ant popierinio ranksluoscio , kad susigertu riebalu perteklius.
i tuos pacius riebalus iskepiau bulvyciu fry . iskeptas apibarsciau cesnakine druska.
valgem su atsildytais ir pasildytais saldytais brokoliais ir cesnakiniu padazu (3 saukstai majonezo,apie 2 saukstus naturalaus jogurto, cesnakas, truputis virinto vandens... pora saukstu grietineles, druskos )
vistiena labai skani traskios pluteles ivalke (jokio blyninio teslos skonio ) tokioje pacioje tesloje labai skanu iskepti svogunu ziedus, cukiniju griezinelius, morkytes juosteles ar pievagrybius bet tai jau beveik kitas receptas
taigi stai ka pagaminau:
vistiena alaus tesloje
tesla darau is akies, tai parasysiu mazdaug kiek ko dedu.
8 saukstai miltu
3 saukstai krakmolo
1 arb. sauks. kepimo milteliu
1 kiausinis
puse butelio sviesaus alaus
truputis druskos
apie puse saukstelio visienos prieskoniu
siek tiek sezamo seklu
truputis dziovinto baziliko
taip pat reikes vistienos file juosteliu.
sumaisom visus sausus ingridientus, i juos pilam alaus ir kiausinio plakini. viska gerai isplakam. tesla turi buti nei skysta labai nei tirsta kaip grietine , nezinau net kaip paaiskint zodziu reikia pabandyti, kad suprasti kaip skaniau
vistienos juosteles dar siek tiek pabarstome (bet tik vos vos) vistienos prieskoniais, mirkome alaus tesloje ir dedame i ikaitinta alieju. kepti kol graziai apskrus, bet nebus ruda plutele... keleta kartu apversti bekepant.
isgriebti, padeti ant popierinio ranksluoscio , kad susigertu riebalu perteklius.
i tuos pacius riebalus iskepiau bulvyciu fry . iskeptas apibarsciau cesnakine druska.
valgem su atsildytais ir pasildytais saldytais brokoliais ir cesnakiniu padazu (3 saukstai majonezo,apie 2 saukstus naturalaus jogurto, cesnakas, truputis virinto vandens... pora saukstu grietineles, druskos )
vistiena labai skani traskios pluteles ivalke (jokio blyninio teslos skonio ) tokioje pacioje tesloje labai skanu iskepti svogunu ziedus, cukiniju griezinelius, morkytes juosteles ar pievagrybius bet tai jau beveik kitas receptas
Une butinai isbandysiu tesla tavaja...skaniai atrodo ,gerai kad soti esu
QUOTE(aguonele @ 2008 09 29, 20:02)
aciu uz ideja
QUOTE(une @ 2008 09 29, 20:27)
senas receptas, kuris dabar vel taps musu seimai nauju
sveikos,nepabijosiu buti nepopuliari ikelsiu savo pica,bet vistik ir savo atradimais pasidalinsiu-man ir mb patinka plonapades picos,deja,vakar maximoje nebuvo nei vieno plonapadzio pado,nei saldyto,nei nesaldyto,surizikavau nusipirkti ,,Malsenos,,misini picai ir labai likau patenkinta viska ruosiau kaip nurodyta(pakeliui 300 gr vandens ir 6 saukstai aliejaus)tik pries uzdedant produktus pada pakepinau orkaiteje apie 7 min (kad nepradetu rusti,nes perkeps)gaunasi mazdaug 3 picos per visa skarda 32*40 cm,o po to tepiau pomidoru pasta(ne ketcupu)barsciau picos prieskoniais,ripkelemis supjaustytais svogunais,mesos kumpeliu,pjaustytais pomidorais,marinuotais agurkeliais,ol.suriu ir ant virsaus(butent ant virsaus,nes kitaip jie sunta,leidzia sultis ir slapina tesla)pievagrybiais,vakar vaizdelis buvo tikrai grazesnis ,nes produktu buvo daugiau ,siandien jau tik is likuciu viska iskepiau,tingejo mb eiti i parduotuve surio dar nupirkti,tai viskas is minimumo
produktai
iskociota tesla
jau iskepta pica
produktai
iskociota tesla
jau iskepta pica
Negaliu savaitgalio be vistienos praleist ( Naudojau ketvircius padalintus i tris dalis ir sparnelius) Taigi... marinavau cinamone, druskoje, pipiruose, vistienos prieskoniuose ir majoneze per nakti ... i skarda ipyliau dar vandens truputeli ir kepiau beveik 2 val. ant silpnos ugnies (apie 200) , gale ijungiau apie 300 (kepiau apie 10 - 15min), kad apskrustu
isviriau bulves, jas apkepiau keptuvej apvirusias.
Iskepus viskam i atskira bleka imeciau obuoliu cielu ir juos iskepiau (kepiau apie 15-20min ant kaitrios ugnies).
Kaip ir viskas, salia pripyliau kinietisko padazo ir vsio, nuo cinamono vista igavo savita skoni, su obuoliais - super! Tikrai skanu.
Taip atrodo uzmarinuota ir sumesta i "bleka" , as dar ant virsaus pabarstau baziliko ir vistienos prieskoniu, bei truputi cinamono. Bet cia jau po vandens - sulciu (jeigu norisi, galima obuoliu,apelsinu....kokiu norisi, pagal fantazija ) ipylimo
patiekta ( jei tai galima pavadint patiekimu labai visi isalke buvo
Siaip bijojau det, nes cia tokie gincai vyksta, bet kam nepatinka - neziurekit, pamaniau
isviriau bulves, jas apkepiau keptuvej apvirusias.
Iskepus viskam i atskira bleka imeciau obuoliu cielu ir juos iskepiau (kepiau apie 15-20min ant kaitrios ugnies).
Kaip ir viskas, salia pripyliau kinietisko padazo ir vsio, nuo cinamono vista igavo savita skoni, su obuoliais - super! Tikrai skanu.
Taip atrodo uzmarinuota ir sumesta i "bleka" , as dar ant virsaus pabarstau baziliko ir vistienos prieskoniu, bei truputi cinamono. Bet cia jau po vandens - sulciu (jeigu norisi, galima obuoliu,apelsinu....kokiu norisi, pagal fantazija ) ipylimo
patiekta ( jei tai galima pavadint patiekimu labai visi isalke buvo
Siaip bijojau det, nes cia tokie gincai vyksta, bet kam nepatinka - neziurekit, pamaniau
..susizavejau vegetarishkom bulvem, Elenos zuvimi ir Sroves kuryba....
QUOTE(Nikki N @ 2008 09 29, 17:26)
Moderatores, kas nors uzblokuokit Sroves priejima prie sitos temos
Nu sujuokinai, iki asaru Bet ko gero teisybe pasakei, uzblokuotu ir butu ramybe, nereiktu cia ir man kankintis prie jusu picu, darzoviu troskiniu , vistu irt.t.
Papildyta:
QUOTE(6663 @ 2008 09 29, 21:55)
Sroves kuryba....
Nu nieko naujo, bulves su farsu is cia kazkieno, baklazanai kepti paprastai, darzovyne mano jau simtas metu, kaip gaminama, kur jau cia kuryba ,negedink