QUOTE(Cinside @ 2008 09 26, 21:56)
O jei apskritai, tai aš už tai, kad viskas būtų savose vietose. Cepelinai ir jų gaminimo patarimai prie cepelinų, kotletai prie kotletų, na ir visa kita. Juk dabar tie YPATINGESNI recpetai paskesta jūroje kasdienių patiekalų ("receptą žinot"; "recepto nerašysiu, nes elementarus"; "receptas aiškus" ir pan.) ir dažnai lieka nepastebėti.
Tylėjau

bet net ir kantriausius galima išvest iš kantrybės

Ši tema yra tema "Receptai su nuotraukomis"! Ir tegyvuoja ji tokia kokia yra!

Čia įdomūs visokiausi patiekalai, nuo paprasčiausių iki įmantriausių, nuo kasdieninių iki šventinių, tiek paruošimo, tiek papuošimo, tiek viso kito prasme. Jeigu kam nors nepatinka ši tema, tai galima sekt visas atskiras temas pagal produktų kategorijas, ten receptai dedami ir su nuotraukomis, ir be, kas kaip gali, kas kaip nori, kas kaip moka. Kiekvienas pasirenka kas jam priimtina.
Asmeniškai aš pradėjus lankytis kulinarinių idėjų skyrelyje, peržiūrėdavau daug temų, versdavau puslapius, kol rasdavau receptą su nuotrauka, ir labai džiaugiaus kai radau temas "Receptai su nuotraukomis". Man ši tema priimtina tokia kokia ji yra (tiksliau buvo - be barnių), kam nepatinka niekas neliepia jos laikyti favoritese, sekti, skaityti, žiūrėti ir pan.
Kad jau užsivedžiau tai paimkim kaip pvz. vadinamus elementarius kotletus, kuom jie tamstai nepatinka? Tuom, kad nevalgote?

Jų gaminimo būdų gali būti n (vienos deda batoną, kitos, džiuvesėlius, aš dedu bulvę, vienos deda kiaušinį, kitos ne, kazkas panaudoja kitokius prieskonius ir dar aibė smulkmenų, kurios daugumai manau yra įdomios), ir kai kas išbando "kitokius" kotletus. Vieniems prilimpa naujas variantas, kitos pasilieka prie savo senojo.
Kitas pvz. elementarieji cepelinai. Vienos daro iš virtų bulvių, kitos vien iš tarkuotų, dar kitos makaluoja įvairiais santykiais, o pasirodo dar kai kas ir varškę deda į tarkius - man tai buvo naujiena, jei ne ši tem nebūčiau to sužinojus, gal kada išbandysiu
Ir dar vienas pvz., o greičiau patarimas - būkim tolerantiškos. Man pvz. buvo šlykštu žiūrėt į sraiges, senai jos buvo, bet praleidau, ir nieko nesakiau, tai jei kam kliūna kotletai, praleiskit ir gyvenkim draugiškai
O, kad nebūtų visiškas offtopicas (priekaištus priimu į až, ši tema - ne diskusijoms), įmesiu vieną paprastą makaliošę

- pusryčiai kai nieko padoraus namie nėra
**********************************************************************
Grikių košė su grybų-daržovių padažu
3 šaukštus grikių kruopų išverdam vandeny, druskos pagal skonį, sviesto pagal skonį (pas mane gal 1 a.š. su kaupu).
Makaliošę dariau iš to kas buvo šaldytuve, bet gavosi skaniai
Svogūną supjaustom ir pakepinam su trupučiu sviesto kol suminkštėja, dedam pora šaukštų virtų grybų, įtarkuojam agurką, puse paprikos, papipirinam, padruskinam, įspaudžiam česnako, truputi patroškinam, užpilam šaukštu grietinės arba grietinėlės ir viskas