Nu mergaites matau jau baigiant tas tuscias diskusijas ir pykcius...
bet pasakysiu ir as jums savo istorija: kol gyvenau pas tevus lietuvoje niekada negaminau, kol netiketai teko i vakarus emigruoti vos tik moksla baigus isvaziavau su dabartiniu vyru lietuviu nemokejau gaminti nieko net sriubos nemokejau isvirti ir vienintele knyga man buvo sitas forumas
esu be galo dekinga ir siam forumui, ir visoms cia dalyvaujancioms uz pastangas ir nori pasidalinti receptais. || Bet koks receptas juolab su nuotrauka galbut vienoms pabodes ir neydomus, taciau kitoms galbut katik atrasta naujove!
Bukime draugiskos, teskime ir nesipykime
Avienos plovas
Aviena susipjaustuti kasnio gabaliukais. Ikaitinti sunkia gilia keptuve ir sudeti aviena. Apkepti ant karstos ugnies, kokias 5-7 min. issiskyrusius riebalus nupilti, sudeti susmulkintus 2-3 vidutinio dydzio pomidorus, 1 paprika, cili pipiriuka (cia jau kiek astriau kas megsta gali ir daugiau), kelias susmulkintas cesnako skilteles,smulkinta morka, druskytes, prieskoniu. Viska sumaisyti ir troskinti apie 40 min. vis pamaisant ant nestiprios ungnies. Is darzoviu ir mesos issiskiria sultinio, bet vis tiek kiek patroskinus reikia ipilti verdancio vandens puse puoduko. Ryzius uzpilti verdanciu vandeniu ir pavirti kokias 5 min.,kai jau mesa su darzovemis troskinasi apie 40-50 min. nupilti vandeni nuo ryziu ir ryzius supilti i troskini, viska ismaistyti. As dar dejau svieziu susulkintu sparaginiu pupeliu ir svieziu isgliaudytu margu pupeliu. Viska pamaisiau ipiliau dar puse puoduko verdancio vandens ir troskinau dar apie 40 min. uzdengta, vis kas koki 10 min. pamaisydama. Skystis iki baigiant troskinti dingsta, isjungus virykle palikti dar plova pastoveti kokias 5 min. iki patiekiant. Skanaus
Aviena susipjaustuti kasnio gabaliukais. Ikaitinti sunkia gilia keptuve ir sudeti aviena. Apkepti ant karstos ugnies, kokias 5-7 min. issiskyrusius riebalus nupilti, sudeti susmulkintus 2-3 vidutinio dydzio pomidorus, 1 paprika, cili pipiriuka (cia jau kiek astriau kas megsta gali ir daugiau), kelias susmulkintas cesnako skilteles,smulkinta morka, druskytes, prieskoniu. Viska sumaisyti ir troskinti apie 40 min. vis pamaisant ant nestiprios ungnies. Is darzoviu ir mesos issiskiria sultinio, bet vis tiek kiek patroskinus reikia ipilti verdancio vandens puse puoduko. Ryzius uzpilti verdanciu vandeniu ir pavirti kokias 5 min.,kai jau mesa su darzovemis troskinasi apie 40-50 min. nupilti vandeni nuo ryziu ir ryzius supilti i troskini, viska ismaistyti. As dar dejau svieziu susulkintu sparaginiu pupeliu ir svieziu isgliaudytu margu pupeliu. Viska pamaisiau ipiliau dar puse puoduko verdancio vandens ir troskinau dar apie 40 min. uzdengta, vis kas koki 10 min. pamaisydama. Skystis iki baigiant troskinti dingsta, isjungus virykle palikti dar plova pastoveti kokias 5 min. iki patiekiant. Skanaus
QUOTE(bjaurybe @ 2008 09 26, 20:38)
šiandien perskaičius nusprendžiau pagaminti
vsio susigundziau, bus rytoj pusryciams
Elena- tavo postas pats mieliausias
Nendre- labai patiko shparagines tavo:)..
Taip pat ir Tashos plovas..
buvo dar kazkas, ale nepamenu
Nendre- labai patiko shparagines tavo:)..
Taip pat ir Tashos plovas..
buvo dar kazkas, ale nepamenu
QUOTE(Cinside @ 2008 09 26, 21:56)
O jei apskritai, tai aš už tai, kad viskas būtų savose vietose. Cepelinai ir jų gaminimo patarimai prie cepelinų, kotletai prie kotletų, na ir visa kita. Juk dabar tie YPATINGESNI recpetai paskesta jūroje kasdienių patiekalų ("receptą žinot"; "recepto nerašysiu, nes elementarus"; "receptas aiškus" ir pan.) ir dažnai lieka nepastebėti.
Tylėjau bet net ir kantriausius galima išvest iš kantrybės Ši tema yra tema "Receptai su nuotraukomis"! Ir tegyvuoja ji tokia kokia yra! Čia įdomūs visokiausi patiekalai, nuo paprasčiausių iki įmantriausių, nuo kasdieninių iki šventinių, tiek paruošimo, tiek papuošimo, tiek viso kito prasme. Jeigu kam nors nepatinka ši tema, tai galima sekt visas atskiras temas pagal produktų kategorijas, ten receptai dedami ir su nuotraukomis, ir be, kas kaip gali, kas kaip nori, kas kaip moka. Kiekvienas pasirenka kas jam priimtina.
Asmeniškai aš pradėjus lankytis kulinarinių idėjų skyrelyje, peržiūrėdavau daug temų, versdavau puslapius, kol rasdavau receptą su nuotrauka, ir labai džiaugiaus kai radau temas "Receptai su nuotraukomis". Man ši tema priimtina tokia kokia ji yra (tiksliau buvo - be barnių), kam nepatinka niekas neliepia jos laikyti favoritese, sekti, skaityti, žiūrėti ir pan.
Kad jau užsivedžiau tai paimkim kaip pvz. vadinamus elementarius kotletus, kuom jie tamstai nepatinka? Tuom, kad nevalgote? Jų gaminimo būdų gali būti n (vienos deda batoną, kitos, džiuvesėlius, aš dedu bulvę, vienos deda kiaušinį, kitos ne, kazkas panaudoja kitokius prieskonius ir dar aibė smulkmenų, kurios daugumai manau yra įdomios), ir kai kas išbando "kitokius" kotletus. Vieniems prilimpa naujas variantas, kitos pasilieka prie savo senojo.
Kitas pvz. elementarieji cepelinai. Vienos daro iš virtų bulvių, kitos vien iš tarkuotų, dar kitos makaluoja įvairiais santykiais, o pasirodo dar kai kas ir varškę deda į tarkius - man tai buvo naujiena, jei ne ši tem nebūčiau to sužinojus, gal kada išbandysiu
Ir dar vienas pvz., o greičiau patarimas - būkim tolerantiškos. Man pvz. buvo šlykštu žiūrėt į sraiges, senai jos buvo, bet praleidau, ir nieko nesakiau, tai jei kam kliūna kotletai, praleiskit ir gyvenkim draugiškai
O, kad nebūtų visiškas offtopicas (priekaištus priimu į až, ši tema - ne diskusijoms), įmesiu vieną paprastą makaliošę - pusryčiai kai nieko padoraus namie nėra
**********************************************************************
Grikių košė su grybų-daržovių padažu
3 šaukštus grikių kruopų išverdam vandeny, druskos pagal skonį, sviesto pagal skonį (pas mane gal 1 a.š. su kaupu).
Makaliošę dariau iš to kas buvo šaldytuve, bet gavosi skaniai
Svogūną supjaustom ir pakepinam su trupučiu sviesto kol suminkštėja, dedam pora šaukštų virtų grybų, įtarkuojam agurką, puse paprikos, papipirinam, padruskinam, įspaudžiam česnako, truputi patroškinam, užpilam šaukštu grietinės arba grietinėlės ir viskas
QUOTE(Owly @ 2008 09 26, 14:51)
/6447/p1140916grikiaigrybaikz9.jpg[/img][/url]
na ka gi- PRITARIU tau , plius ir grikius megstu-niam atrodo
QUOTE(indria @ 2008 09 26, 23:11)
vsio susigundziau, bus rytoj pusryciams
šiaip tik patarčiau daug tešlos "neužvynioti" aplink dešrelę,nes aš taip padariau,po to reikėjo gerokai apkepinti,nes kai pirmą keptuvę išėmiau,prakandus buvo kažkiek nedakepę
Karpis:
Karpi pasiruosiau is vakaro....supjausciau gabaliukais....apibarsciau prieskoniais (krapine druska, pipirais, cesnakais ir siek tiek citrinos) ir palikau nakciai....
Ryte sudejau viska i kepimo rankove, plius papildomai pridejau smulkintu morku ir svoguno...viska i orkaite gerai valandai....po valandos rankove praplesiau, kad apskrustu... salia bulviu kose....ir pomidorai....siek tiek majonezo....skanaus
Karpi pasiruosiau is vakaro....supjausciau gabaliukais....apibarsciau prieskoniais (krapine druska, pipirais, cesnakais ir siek tiek citrinos) ir palikau nakciai....
Ryte sudejau viska i kepimo rankove, plius papildomai pridejau smulkintu morku ir svoguno...viska i orkaite gerai valandai....po valandos rankove praplesiau, kad apskrustu... salia bulviu kose....ir pomidorai....siek tiek majonezo....skanaus
Mergai nesipykstam o dedam greiciau savo sedevrus nezinau be jusu ka pietums pagaminti
QUOTE(Briliantas @ 2008 09 26, 11:59)
Lasisa
Lasisos gabaliukus pasudziau druska ir pipirais ir i orkaite...kepiau gal 20 min.....
salia grikiai - grikiu niekda neverdu...juos uzmerkiu 3 valandom vandeny ir jie isbrinksta...tada idedu prieskoniu ir sviestuko ir siek tiek pasildau, max 5 minutes...salia paprastas kiniskas koupstas ir citrina....uzpyliau zuvi Spilva citrinu padazu...skanaus
Lasisos gabaliukus pasudziau druska ir pipirais ir i orkaite...kepiau gal 20 min.....
salia grikiai - grikiu niekda neverdu...juos uzmerkiu 3 valandom vandeny ir jie isbrinksta...tada idedu prieskoniu ir sviestuko ir siek tiek pasildau, max 5 minutes...salia paprastas kiniskas koupstas ir citrina....uzpyliau zuvi Spilva citrinu padazu...skanaus
Radau reciaptuka savo pietums siendienniams na tik vvietoi grikiu as bulvytes ruosiu na kai baigsiu imesiu foto
QUOTE(Briliantas @ 2008 09 26, 12:59)
grikiu niekda neverdu...juos uzmerkiu 3 valandom vandeny ir jie isbrinksta...tada idedu prieskoniu ir sviestuko ir siek tiek pasildau, max 5 minutes...
pirmą kartą girdžiu, kad galima ir nevirti grikius.būtinai taip pabandysiu, mano šeimyna grikius mėgsta.o čia taip galima betkokius grikius, aš perku pigius 'sodžiaus".