Lašišos kepsneliai su garstyčiomis ir medumi
4 porcijoms reikės:
4 lašišos pjausnių,
Marinatui:
2 valg. šaukšt. garsyčių,
1 valg. šaukšt. medaus,
1 citrinos sultys ir tarkuota žievelė.
Marinatui sumaišyti medų su garstyčiomis, supilti šviežiai išspaustos citrinos sultis ir tarkuotą žievelę. Sumaišyti iki vientisos masės.
Kiekvieną pjausnį iš abiejų pusių ištepti garstyčių medaus marinatu ir palikti pusvalandžiui pasimarinuoti.
Pasiruošti 4 dvigubus folijos lapus kiekvienam kepsneliui, ištepti juos aliejumi, uždėti lašišos gabalėlį, pabarstyti jį druska ir užlankstyti folijos kraštus kaip voko. Orkaitę įkaitinti iki 190С, sudėti vokelius ant grotelių ir kepti maždaug 20 min.
Dariau šitus šnd....
nu ką aš žinau.... savotiškas toks skonis.... man labiau patinka tradiciškai paruošta, tai daugiau taip sakiau nebedarysiu...
nor šiaip, visai nieko buvo....
QUOTE(Briliantas @ 2008 09 21, 18:22)
o picos pada pati darei ar koks pirktinis?
as kartais malsenos perku ta kur jau buna paruosta, tik vandens bereikia
o is keliu kiausiniu iseina tas blynas
as kartais malsenos perku ta kur jau buna paruosta, tik vandens bereikia
o is keliu kiausiniu iseina tas blynas
perku paruostus padus ( saldyta mase)
isnaudojau 6 kiausinius
QUOTE(Ulė @ 2008 09 21, 18:31)
jei cia tik toks receptas,tai neajsku niekas
is ko ta kiausiniene,tik kiausinai,taj keliu ju reik tokiam kiekiui
grybu padazas smulkiau kaip?
kiek laiku uzpylus kept?
is ko ta kiausiniene,tik kiausinai,taj keliu ju reik tokiam kiekiui
grybu padazas smulkiau kaip?
kiek laiku uzpylus kept?
o is ko kepi kiausiniene? as dedu kiausinius,grietine/piena,kartais miltus,dar druska,pipiriukus Kiekis priklauso nuo desreliu skaiciaus,as dejau 6kiaus.
grybu padazas tradicinis - pakepinti spirgai,svogunai,grybai,miltai ir uzpilta pienu,tada maisyti,kol nesutirsties.(geriau,kad butu kuo tirstesnis)
kept,kol graziai apskrus
QUOTE(brashke77 @ 2008 09 21, 19:04)
ten prie to recepto, kur parasyta FakOcia- tai ten nei pavadinimas nei patiekalas neatitinka. Ne fakocia, o FOKACIA- italiskas uzkandis, kai tarp plonu teslos lakstu dedamas pelesinis suris arba vytintas kumpis, kepama orkaiteje, pjaustoma trikampeliais. Tai labai plonytis, pikantiskas uzkandis. Tame recepte tikrai ne FOKACIA, jau greiciau FAKOCIA
nueikit i cili picerija ir paragausit fokacia, gal ir dar kur kepa- nezinau...
nueikit i cili picerija ir paragausit fokacia, gal ir dar kur kepa- nezinau...
kapiau pagal sonatinos recepta!
MINTIBUTE,megstu naujoves
Pas mane, tai senienos, nieko naujo ,kepta sonine,ant groteliu(paprieskoniuota su prieskoniais ir cesnakais ir palaikyta, po to uzpilta su obuoliu sultimis,citrinos sultimis ir svogunu pjaustytu)
Ir saltiena, taip pasiilgus buvau, kad staigiai i greitpuodi sumeciau 2kiaul.kojytes, nedidele karka,kalakuto kakliuka,slaunele ir isviriau koseliena Pries baigiant virti dejau svoguna,cesnako,lapeliu,pipiru.
Pas mane, tai senienos, nieko naujo ,kepta sonine,ant groteliu(paprieskoniuota su prieskoniais ir cesnakais ir palaikyta, po to uzpilta su obuoliu sultimis,citrinos sultimis ir svogunu pjaustytu)
Ir saltiena, taip pasiilgus buvau, kad staigiai i greitpuodi sumeciau 2kiaul.kojytes, nedidele karka,kalakuto kakliuka,slaunele ir isviriau koseliena Pries baigiant virti dejau svoguna,cesnako,lapeliu,pipiru.
QUOTE(Srove @ 2008 09 21, 20:54)
Ir saltiena, taip pasiilgus buvau, kad staigiai i greitpuodi sumeciau 2kiaul.kojytes, nedidele karka,kalakuto kakliuka,slaunele ir isviriau koseliena Pries baigiant virti dejau svoguna,cesnako,lapeliu,pipiru.
O į šaltieną nededi morkų?
Aš dedu Paskui su virtom bulvėm ir Hellman's majonezu Mmmm, kaip skanu...
Labas rytas
Kibinai
Teslai reikes
1.4 kg miltu, 400 g sviesto ar 500 g margarino
0.5 l grietines
3 kiausiniai
Sviesta su miltais sukapoti, kad pasidarytu vientisa mase, kiausinius isplaktus ir greitine supylti viska gerai isminkyti.
500 g mesos smulkiai kapotos
prieskoniai ( pagal savo nuoziura)
svogunu ( dedu tiek kiek mesos )
suformvus sudeti i skarda ir uztepti kiausinio plakiniu, kepti 200C apie 1.5 val
Kibinai
Teslai reikes
1.4 kg miltu, 400 g sviesto ar 500 g margarino
0.5 l grietines
3 kiausiniai
Sviesta su miltais sukapoti, kad pasidarytu vientisa mase, kiausinius isplaktus ir greitine supylti viska gerai isminkyti.
500 g mesos smulkiai kapotos
prieskoniai ( pagal savo nuoziura)
svogunu ( dedu tiek kiek mesos )
suformvus sudeti i skarda ir uztepti kiausinio plakiniu, kepti 200C apie 1.5 val
Oi kokie kibinai Vis neprisiruošiu pagaminti Pas mane vakar cepelinai.Darau tradiciškai, tik nededu virtų bulvių.Vietoj jų varškės pokelis.Gaunasi balti, minkšti, skanus.Padažas grybai + svogūnai+ grietinė.Faršas jautiena/kalakutiena
kiek skanumynu
as kepiau cukinija su farsu, si syki keptuveje didele cukinija isdorojau -nulupau oda, supjausciau griezineliais ir vidu isemiau, tada pamerkiau i biski pasudyta ir parugstinta vandeni -pabuvo per nakti. Uzmaisiau blynine tesla tirstesne. Ir tada i cukinijos griezineli ar pusgriezineli dejau farso, pamirkiau i blynine tesla ir ant keptuves kepiau. Salia matos ir griezineliai be nieko kepti -cia man
as kepiau cukinija su farsu, si syki keptuveje didele cukinija isdorojau -nulupau oda, supjausciau griezineliais ir vidu isemiau, tada pamerkiau i biski pasudyta ir parugstinta vandeni -pabuvo per nakti. Uzmaisiau blynine tesla tirstesne. Ir tada i cukinijos griezineli ar pusgriezineli dejau farso, pamirkiau i blynine tesla ir ant keptuves kepiau. Salia matos ir griezineliai be nieko kepti -cia man
Kibinai skaniai atrodo...
siuo metu ir as kepu...pirmas bandymas, tik siek tiek pagal kitoki receptuka...jei gausis - pasirodysiu
Cepelinai niam niam.....as irgi vietoje virtu bulviu dedu varske.....tik patarkite ka daryti, kad neissileistu...nes kartais keli issileidzia
Cukinija skanu
siuo metu ir as kepu...pirmas bandymas, tik siek tiek pagal kitoki receptuka...jei gausis - pasirodysiu
Cepelinai niam niam.....as irgi vietoje virtu bulviu dedu varske.....tik patarkite ka daryti, kad neissileistu...nes kartais keli issileidzia
Cukinija skanu
Cia pasiziurejus tai taip visko norisi
O as tai su tokiu klausimeliu kaip i bulves prikimsi farso, o su kuom isgremzti ta bulve, nes manau kad su peiliu ir kita puse skyle padaryciau
O as tai su tokiu klausimeliu kaip i bulves prikimsi farso, o su kuom isgremzti ta bulve, nes manau kad su peiliu ir kita puse skyle padaryciau