Help mamytės, žinau, kad ne į temą, bet čia turbūt greičiausiai sulauksiu atsakymo Darant guliašą, kai sudedi mėą į puodą, reikia užpilti šaltu vandeniu ar karštu ?? Pirmą kartą darau, bijau nesugadint
Papildyta:
ir kiek laiko troškinti ?
QUOTE(zuika12 @ 2008 09 19, 16:35)
Ir kepiau baklazanus pagal
Jamu visus
QUOTE(Srove @ 2008 09 19, 18:55)
Jergutėliau kaip skanu .Mano mamka tai dar pila acto truputuką-apsiryjimas
QUOTE(lapute33 @ 2008 09 19, 19:13)
As tai va gaminau kroketukus
QUOTE(indria @ 2008 09 19, 19:36)
o as dariau fakoca
Ir šitą jamu,alkana vis dar
Papildyta:
QUOTE(Baltija @ 2008 09 20, 13:45)
Help mamytės, žinau, kad ne į temą, bet čia turbūt greičiausiai sulauksiu atsakymo Darant guliašą, kai sudedi mėą į puodą, reikia užpilti šaltu vandeniu ar karštu ?? Pirmą kartą darau, bijau nesugadint
Papildyta:
ir kiek laiko troškinti ?
Papildyta:
ir kiek laiko troškinti ?
Jokio skirtumo kokį pilsi .Jei šaltą tai lauksi kol užvirs ir tiek.O troškint reik tiek kol mėsa suminkštės .Kokį pusvalandį(mažiausiai) tai tikrai
QUOTE(JulieTa @ 2008 09 20, 13:43)
Baklazanu vaizdelis neblogas. idomu, kas ten ieina?
Idejau su nuorodele bet galiu ir parasyti
baklazanus padruskinau ir palikau neziurejau kiek laiko bet tikrai ilgam, veliau nuploviau ir su saukstu isgramdziau vidu, supjausciau smulkiai sudejau i pakepinta alyvuogiu aliejuje svoguna, cesnako kelias skilteles , supjausciau ir keliata pievagrybiu (5-6 nedidelius), kepiau ant silpnos keptuves dejau dziovintu prieskoniu zoleliu( neturejau kur greitai nuspirkti zaliu)kelis pomidorus ipjausciau ( be skureliu) troskinau apie 20 min. i pabaiga sudejau kelis saukstus dziuveseliu ir sutarkuoto fermentinio surio, viska mase sudejau i baklazanus, apibarsciau dziuveseliais ir kepiau apie val orkaiteja 190C temp. i pabaiga nuemiau folija kad apskrustu
QUOTE(JoanaS @ 2008 09 20, 13:58)
taigi nuorodą mamytė davė į receptą, pagal kurį gamino
bet tikrai labai skanu
o rytoj zadu kepti kibinus tai idesiu nuotraukyte su receptuku
ui, kaip suviliojo paprika..pasiilgau matyt
zuvyte irgi niam ..ash vakar stintom skanavau..laukit foto
zuvyte irgi niam ..ash vakar stintom skanavau..laukit foto
QUOTE(indria @ 2008 09 18, 13:26)
"separdo pyragas"... (siaip jis daromas su vistiena, as dariau su mesyte)
pekepinam mesa, supjaustyta kubeliais, morkytes, porus, pievagrybius, dedam para saukstu miltu, pakepiman. pilam grietinele, sauksta garstyciu, viska dar truputi patroskinam... mase kreciam i kepimo inda, isklojam bulviu kose pagal megiama recepta, apibarstom fermentiniu suriu (neturejau, todel nedejau), ir pakepam orkaitej.
pekepinam mesa, supjaustyta kubeliais, morkytes, porus, pievagrybius, dedam para saukstu miltu, pakepiman. pilam grietinele, sauksta garstyciu, viska dar truputi patroskinam... mase kreciam i kepimo inda, isklojam bulviu kose pagal megiama recepta, apibarstom fermentiniu suriu (neturejau, todel nedejau), ir pakepam orkaitej.
pataisysiu.
Shepards pie yra tradicinis britų patiekalas, kuris daromas tik su aviena (neveltui shepard yra piemuo). visi kiti variantai, kurie daromi su bet kokios kitos mėsos faršu vadinama cottage pie.
o jau ko pridėsi į vidų, jau fantazijos reikalas, bet tradiciškai įeina:
faršas
morkos
žirneliai
smulkiai pjaustytas svogūnas, bet čia daugiau jau dėl mėsos
ir gravy - padažas rudas, specialus, kuris ir suteikią visą skonį.
bulvių košė dedami ant vrišaus
QUOTE(Srove @ 2008 09 20, 12:33)
Ai man butu gerai buve ir taip Ten radau parasyta-bomba gibi fakoca ''fanatik taraftar''yapisi. Nu, tai kaip supratau, taip issiverciau litovskai, bet man gerai gavos
O tavo patiekaliukas ir gerai gavos .
O tavo patiekaliukas ir gerai gavos .
saunu kad gavos
o as siandien tokiu kaip ir paprastu kotletu prikepiau, tik va laaabai skaniai gavos, nes pakepus keptuvej, po to dar sudejau i orkaite, apdejau nedidukais gabaleliais supjaustytas paprikas ir uztarkavau suriu valgem su ryziais juos isvirus, visada pridedu sviestos, truputi druskos ir truputi cukraus
Papildyta:
QUOTE(grange @ 2008 09 20, 23:23)
pataisysiu.
pastebejau kad labai cia uzkliuvo separdo pyragas tiesa sakant, as net ir nezinojau kokios tai tautos patiekalas, koks jo originalus receptas ir pan tiesiog dariau pagal sonatinos recepteli, tik dejau mesyte tokia kokia turejau (jos variantas buvo su vistiena)
QUOTE(indria @ 2008 09 20, 22:31)
pastebejau kad labai cia uzkliuvo separdo pyragas tiesa sakant, as net ir nezinojau kokios tai tautos patiekalas, koks jo originalus receptas ir pan tiesiog dariau pagal sonatinos recepteli, tik dejau mesyte tokia kokia turejau (jos variantas buvo su vistiena)
neužkliuvo,tiesiog ką tik suvedinėjau receptus ir pamačiau tai ir pacitavau.
QUOTE(mammka @ 2008 09 20, 13:47)
As acto pilu, kai zuvi kepu ir dedu su zele i stiklainius, su mesa nebandziau, gal skanu, reiks kada pabandyti.
Papildyta:
QUOTE(Baltija @ 2008 09 20, 13:45)
Help mamytės, žinau, kad ne į temą, bet čia turbūt greičiausiai sulauksiu atsakymo Darant guliašą, kai sudedi mėą į puodą, reikia užpilti šaltu vandeniu ar karštu ?? Pirmą kartą darau, bijau nesugadint
Papildyta:
ir kiek laiko troškinti ?
Papildyta:
ir kiek laiko troškinti ?
Labai jau nesugadinsi, i koki bedetum, bet, jei mesa bus apkepta ir desi i salta vandeni, ji truputi gali pakieteti, geriau i karsta
Papildyta:
QUOTE(6663 @ 2008 09 20, 18:55)
..ash vakar stintom skanavau..laukit foto
Aha, kai jau stintu neber, tai tenkinkites foto
Kiaulienos ir darzoviu troskinys - ryzius paviriau atskirai. Tuo tarpu supjausciau kiaulienos kumpi gabaliukais, pridejau prieskoniu, idejau i orkaite trumpam, tuo tarpu supjausciau stambokai darzoves - svogunus, paprikas, kalafijora, morka, cesnaka, imbiera....tada mesa istraukiau, suberiau apvirtus ryzius, visas darzoves, viska sumaisiau ir i orkaite...kai viskas iskepe, ant virsaus uzbarsciau suri
Skanaus
Skanaus
be recepto - Balandeliai
Papildyta:
Galiciskas pyragas
saldyta tesla
konservuotas tunas
marinuotos paprikos
sampinjonai
suris
svogunai
cukinija
Labai skanus ir karstas ir saltas
Papildyta:
Galiciskas pyragas
saldyta tesla
konservuotas tunas
marinuotos paprikos
sampinjonai
suris
svogunai
cukinija
Labai skanus ir karstas ir saltas