DAividija ir grazu ir skanu....ir atrodo, kad nera labai sunku...bandysiu
Daividija tikrai labai skaniai atrodo .
Karšti sumuštiniai:sūris tarkuotas, dešra, biški česnako, majonezas ir batonas.
Upėtakis folgoje:upėtakį įtrinam su prieskoniais, palaistom su citrinos sultims.Svogūną pjaustom stambiai, dedam ant folgos, ant svogūno dedam žuvį.Suvyniojam ir kepam orkaitėje apie 30 min.
Pyragas su varškė ir obuoliais.Viską dariau kaip grietinėčiams (pusl.4 ).Tik į varškę įdėjau pjaustytų obuolių
Upėtakis folgoje:upėtakį įtrinam su prieskoniais, palaistom su citrinos sultims.Svogūną pjaustom stambiai, dedam ant folgos, ant svogūno dedam žuvį.Suvyniojam ir kepam orkaitėje apie 30 min.
Pyragas su varškė ir obuoliais.Viską dariau kaip grietinėčiams (pusl.4 ).Tik į varškę įdėjau pjaustytų obuolių
QUOTE(- Ryški - @ 2008 09 12, 16:12)
O desertui kepiau mielines bandeles rožytes, jeigu kam bus įdomu galėsiu įmesti.
Labai skaniai mergaites jus cia bendraujat Saunuoles O as cia savo nosi ikisau su prasymu biski ne i tema Labai labai nooooooriu tu mieliniu rozyciu receptuko, nes jau galvojau kada eit darbe i bufeta paprasyt kepeju sito skanumyno receptuko vien del ju verta i darba nueit
Elena - wow viskas labai skanu
Vakar pavakare kepėm varškėčius
Kepti varškėčiai
400 g varškės
2 kiaušiniai
1 stiklinė miltų
druskos
kepimo miltelių
truputis cukraus
Į ištrintą varškę įmušti kiaušinius, suberti miltus, druską, cukrų, kepimo piltelių ir mediniu šaukštu gerai išsukti.
Ant miltais pabarstytos lentos dėti po šaukštą tešlos, daryti apvalius paplotėlius ir kepti riebaluose.
Patiekti karštus su grietine.
Kepti varškėčiai
400 g varškės
2 kiaušiniai
1 stiklinė miltų
druskos
kepimo miltelių
truputis cukraus
Į ištrintą varškę įmušti kiaušinius, suberti miltus, druską, cukrų, kepimo piltelių ir mediniu šaukštu gerai išsukti.
Ant miltais pabarstytos lentos dėti po šaukštą tešlos, daryti apvalius paplotėlius ir kepti riebaluose.
Patiekti karštus su grietine.
QUOTE(sirdinga @ 2008 09 15, 10:34)
Labai skaniai mergaites jus cia bendraujat Saunuoles O as cia savo nosi ikisau su prasymu biski ne i tema Labai labai nooooooriu tu mieliniu rozyciu receptuko, nes jau galvojau kada eit darbe i bufeta paprasyt kepeju sito skanumyno receptuko vien del ju verta i darba nueit
Mielinės bandelės "Rožytės"
500 ml. pieno
25 gr. mielių
150 ml. cukraus
800 - 1000 ml. miltų
150 gr. margarino arba sviesto
1 a.š. druskos
---------
Dariau iš pusės šitos porcijos. Gavosi 36 bandelės. Dėjau sviestą, bet truputį daugiau nei pusę porc.
"Rožyčių" paruošimas:
Iškilus tešlai, ją padalini į kelias dalis ir kočioji po blyną. Blynus daryk išilgesnius, o ne apvalius. Kai padarysi kokių penkių milimetrų storumo blyną, jį patepk kiaušinio plakiniu ir barstyk kuo nori. Ar cinamonu sumaišytu su cukrum, ar aguonas su cukrumi. O tada vyniok kaip dešrą ilgesniąją dalį, kol suvyniosi ir tešlą sutvirtink suspausdama pirštais.. Tada pjaustyk tą dešrą gabaliukais, žiūrint kokio didumo nori bandelių, aš pjaustau max. trijų pirštų storumo. Kai susipjaustysi, paimi vieną gabaliuką ir jo vieną galą užspaudi, o kitas išsprūsta. Taip gimsta rožytės. Kad blizgėtų patepk kiaušinio plakiniu. Skanaus.
bulviniai blynai
bulves sutarkuoju per burokine tarka, imusu kiausini, jei vandeningos bulves tai nupilu skysti ir idedu siek tiek miltu, druska, pipirai ir muskato riesutas
krevetes
krevetes atsildom, apslakstom citrinu sultimis, suveriam ant iesmelio (kad butu patogiau vartyti) pakepinam ant sviesto. padazas - majonezas, cesnakas ir austriu padazas
troskinys
pakepinam morkas, po to desra (dejau parukyta), po to sudedam svogunus, cili pipiriuka, paprikas, cesnaka, kelis pomidorus (nuluptus), supilam pomidoru tyre (kerku pakrliuose), priprieskoniuojam ir skanaus
MB labai megsta vakarienei sparagines pupeles
sparagines pupeles isverdam (pries tai nupjaustom galiukus), pasidarom "padaza" - keptuvej issilydom sviesta ir dedam kelis saukstus dziuveseliu, viska maisom, sviestas su dziuveseliais putoja, pakepinam iki atitinkamo rudumo ir supilam ant pupeliu
bulves sutarkuoju per burokine tarka, imusu kiausini, jei vandeningos bulves tai nupilu skysti ir idedu siek tiek miltu, druska, pipirai ir muskato riesutas
krevetes
krevetes atsildom, apslakstom citrinu sultimis, suveriam ant iesmelio (kad butu patogiau vartyti) pakepinam ant sviesto. padazas - majonezas, cesnakas ir austriu padazas
troskinys
pakepinam morkas, po to desra (dejau parukyta), po to sudedam svogunus, cili pipiriuka, paprikas, cesnaka, kelis pomidorus (nuluptus), supilam pomidoru tyre (kerku pakrliuose), priprieskoniuojam ir skanaus
MB labai megsta vakarienei sparagines pupeles
sparagines pupeles isverdam (pries tai nupjaustom galiukus), pasidarom "padaza" - keptuvej issilydom sviesta ir dedam kelis saukstus dziuveseliu, viska maisom, sviestas su dziuveseliais putoja, pakepinam iki atitinkamo rudumo ir supilam ant pupeliu
QUOTE(- Ryški - @ 2008 09 15, 08:52)
Jau vien nuo vaizdo "lydausi". Pas mus darbe jos su daug daaauuug cukraus pudros apibarstytos, tai apsivalgau nerealiai
QUOTE(- Ryški - @ 2008 09 15, 09:52)
Na atrodo labaaai skaniai
lotute, prie varskeciu reikia recepteli parasyti... tik nuotraukos negalima deti
QUOTE(Nerytė @ 2008 09 15, 10:10)
lotute, prie varskeciu reikia recepteli parasyti... tik nuotraukos negalima deti
atsiprašau, nežinojau
pasitaisiau