Aš vakar savo šeimynai dviejų rūšių mišraines dariau. Skumbrės ir keptos duonos su pupelėm.
Tradiciškai duoną kubeliais apskrudinu keptuvėje, tuomet užbarstau druska ir užspaudžiu česnako, sumaišau. Tada dedu baltąsias pupeles, pati neverdu - perku jau užmarinuotas, sūryme. Ir sumaišau su majonezu.

Dukrytė mišrainių nevalgo, tad jai iškepiau omletą - dubenyje išplakiau du kiaušinius, įbarsčiau krapų, prieskonių, šliukštelėjau pienuko, įmečiau šaukštą sviesto ir į keptuvę. Uždengiau ir po 5 min. dėjau lėkštėn.

O šiandien gaminau ir pietums, ir vakarienei prie to pačio.
Vandenyje apviriau frikadeles, ten įbarsčiau krapų, baziliko, prieskoniukų pagal skonį. Išgriebiau frikadeles, į tą vandenuką sumečiau kubeliais pjaustytas bulves ir morkas, o frikadeles keptuvėn ir pakepinau su sviestuku. Per tą laiką išsiviriau makaronus, mėsytei apkepus įpyliau pienuko, pasitroškino, tada biškelį miltų ir gavosi baltas padažiukas. Į sriubytę dar įmečiau šaldytų žirnelių ir gavosi paprastutė bet labai skani sriubytė. Ir makaronai su frikadelėm, baltu padažu, bei šviežiais pomidorais.
