As cia ziurinejau ir neuztikau, kad kas nors taip darytu, bet as girdejau, kad i agurkelius reikia ideti siek tiek aitriuju pipiriuku( 3l vienas pipiriukas mazas) tada jie buna tokie kieti, o astrumo stipriai nesijaucia
QUOTE(georgiana @ 2009 02 27, 09:30)
Labute, man kazkaip uzkliuvo sis receptelis tuo laiku kada agurkai nekoncervuojami bet as ji butinai uzsirasysiu ateinnaciia vasarai nes kai ateina laikas koncervuoti varatu SM blaskausi ir kaip pernai dariau keleta ir nieko gero:( tai dabar Jolete paprasysiu dar karteli man issamiau parasyki kaip darai ir ant kokio kiekio vandens eina si norma prieskoniu; as pernai irgi dariau is prieskoniu misinuko, visai nieko gavosi:) beje tas receptas apie kuri kalbame dabar yra kaip suprantu nedideliam kiekiui o is kokio kiekio tu darai? ar uzsuki uzsukamais dangteliais ar naudoji specialius? o viska darai labai tikslaiia kaip parasyta? zodziu lauksiu komentaru, jeigu nesunku
QUOTE(Jolete @ 2009 03 01, 21:37)
Turiu viską užsirašius, tikrai paieškosiu užrašuose ir parašysiu
QUOTE(georgiana @ 2009 03 02, 11:00)
gerai, labai lauksiu, aciu
Nors dar toli iki marinavimo sezono, bet pasakoju dabar
Stiklainius plaunu indaplovėj ir nesterilizuoju
Nuplautus agurkus nublanširuoju ir dedu į stiklainius.
Verdu marinatą pagal tariamą Uspaskich receptą:
vienž. taip: 1 L vandens - 5 šaukštai cukraus, 1 šaukštas druskos ir 100 g acto (kaip ir minėjau pernai dariau su obuolių actu) į marinatą dedu marinavimui skirta prieskonių mišinį.
Užverdu, užpilu vieną kartą ir užsuku dangteliais . Dangtelius pravalau spiritu ir neverdu jų
Tuomet stiklainius po kaldrą ir kitą dieną į rūsį.
Nu atrodo viską parašiau, bet jeigu kils klausimų - rašyk
QUOTE(Jolete @ 2009 04 01, 13:20)
Nors dar toli iki marinavimo sezono, bet pasakoju dabar
Stiklainius plaunu indaplovėj ir nesterilizuoju
Nuplautus agurkus nublanširuoju ir dedu į stiklainius.
Verdu marinatą pagal tariamą Uspaskich receptą:
vienž. taip: 1 L vandens - 5 šaukštai cukraus, 1 šaukštas druskos ir 100 g acto (kaip ir minėjau pernai dariau su obuolių actu) į marinatą dedu marinavimui skirta prieskonių mišinį.
Užverdu, užpilu vieną kartą ir užsuku dangteliais . Dangtelius pravalau spiritu ir neverdu jų
Tuomet stiklainius po kaldrą ir kitą dieną į rūsį.
Nu atrodo viską parašiau, bet jeigu kils klausimų - rašyk
Stiklainius plaunu indaplovėj ir nesterilizuoju
Nuplautus agurkus nublanširuoju ir dedu į stiklainius.
Verdu marinatą pagal tariamą Uspaskich receptą:
vienž. taip: 1 L vandens - 5 šaukštai cukraus, 1 šaukštas druskos ir 100 g acto (kaip ir minėjau pernai dariau su obuolių actu) į marinatą dedu marinavimui skirta prieskonių mišinį.
Užverdu, užpilu vieną kartą ir užsuku dangteliais . Dangtelius pravalau spiritu ir neverdu jų
Tuomet stiklainius po kaldrą ir kitą dieną į rūsį.
Nu atrodo viską parašiau, bet jeigu kils klausimų - rašyk
jee jee, laukiau ir sulaukiau valio aciuka einu persirasyti
Pas mus jau atsargų nebeliko
QUOTE(*monikute* @ 2009 04 02, 12:37)
Pas mus jau atsargų nebeliko
mes jau taip pat baigiam ištuštint rūsį
QUOTE(georgiana @ 2009 03 18, 22:13)
as dar budavo stiklaiunius mazesnius ir mikrobangej prasukdavau kad issisterilizuotu:) bet sukau daugumoje su uzsukamais dangteliais o ne metaliniais su gumele, o kaip Jums ar su uzsukamais dangteliais geraiua laiko
Labuka,tik siandien uzejau i si puslapiuka,
nesvarbu kokie dangteliai jei stovi tai ir tie ir tie gerai
QUOTE(dziunka @ 2009 04 04, 20:36)
Labuka,tik siandien uzejau i si puslapiuka,
nesvarbu kokie dangteliai jei stovi tai ir tie ir tie gerai
nesvarbu kokie dangteliai jei stovi tai ir tie ir tie gerai
Dziunka tau didelis didelis ačiū praeitą vasarą tiek daug padėjai marinuojant agurkėlius
Aš jau laukiu nesulaukiu naujo derliaus per žiemą prisikaupiau daug stiklainių, tai kai bus agurkų, pomidorų ir visokių kitokių gėrių, kaip dėsiu aš viską
QUOTE(*monikute* @ 2009 04 07, 09:40)
Dziunka tau didelis didelis ačiū praeitą vasarą tiek daug padėjai marinuojant agurkėlius
Aš jau laukiu nesulaukiu naujo derliaus per žiemą prisikaupiau daug stiklainių, tai kai bus agurkų, pomidorų ir visokių kitokių gėrių, kaip dėsiu aš viską
Aš jau laukiu nesulaukiu naujo derliaus per žiemą prisikaupiau daug stiklainių, tai kai bus agurkų, pomidorų ir visokių kitokių gėrių, kaip dėsiu aš viską
Merginos gal galite ta super receptuka pasakyti kuri jums dave Dziunka?nerandu as jo o cia visos kad giria kad giria
Bandysiu siemet pirma karta marinuoti tai jau dabar pradedu ieskoti receptuku:D
QUOTE(jullyte @ 2009 05 20, 14:56)
Merginos gal galite ta super receptuka pasakyti kuri jums dave Dziunka?nerandu as jo o cia visos kad giria kad giria
Bandysiu siemet pirma karta marinuoti tai jau dabar pradedu ieskoti receptuku:D
Bandysiu siemet pirma karta marinuoti tai jau dabar pradedu ieskoti receptuku:D
Aš berods dariau adžiką su Dziunkos receptuku, tai gavosi super MB tai visą žiemą lapnojo ir negalėjo atsidžiaugti O kieno marinavimo tau konkrečiai reikia? Agurkų, pomidorų, pupelių, adžikos ar kokios nors mišrainės ?
QUOTE(*monikute* @ 2009 05 20, 16:06)
Aš berods dariau adžiką su Dziunkos receptuku, tai gavosi super MB tai visą žiemą lapnojo ir negalėjo atsidžiaugti O kieno marinavimo tau konkrečiai reikia? Agurkų, pomidorų, pupelių, adžikos ar kokios nors mišrainės ?
Gerai butu agurkiukų ir Adžikos:)
ačiū
QUOTE(jullyte @ 2009 05 20, 15:17)
Na jeigu grįžusi iš darbo nepamiršiu, tai parašysiu adžikos receptuką, o va dėl agurkų, tai marinavau pagal uspaskicho receptą ir su garstyčiomis. Gavosi bet dar norėčiau pamėginti agurkus padaryti su tokiu pačiu marinatu, kaip ir pomidorus marinavau, nes pomidorai tai labai skanūs gavosi
QUOTE(*monikute* @ 2009 05 20, 16:53)
Na jeigu grįžusi iš darbo nepamiršiu, tai parašysiu adžikos receptuką, o va dėl agurkų, tai marinavau pagal uspaskicho receptą ir su garstyčiomis. Gavosi bet dar norėčiau pamėginti agurkus padaryti su tokiu pačiu marinatu, kaip ir pomidorus marinavau, nes pomidorai tai labai skanūs gavosi
Ačiū