Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

As cia ziurinejau ir neuztikau, kad kas nors taip darytu, bet as girdejau, kad i agurkelius reikia ideti siek tiek aitriuju pipiriuku( 3l vienas pipiriukas mazas) tada jie buna tokie kieti, o astrumo stipriai nesijaucia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2009 02 27, 09:30)
Labute, man kazkaip uzkliuvo sis receptelis tuo laiku kada agurkai nekoncervuojami bet as ji butinai uzsirasysiu ateinnaciia vasarai nes kai ateina laikas koncervuoti varatu SM blaskausi ir kaip pernai dariau keleta ir nieko gero:( tai dabar Jolete paprasysiu dar karteli man issamiau parasyki kaip darai ir ant kokio kiekio vandens eina si norma prieskoniu; as pernai irgi dariau is prieskoniu misinuko, visai nieko gavosi:) beje tas receptas apie kuri kalbame dabar yra kaip suprantu nedideliam kiekiui o is kokio kiekio tu darai? ar uzsuki uzsukamais dangteliais ar naudoji specialius? o viska darai labai tikslaiia kaip parasyta? zodziu lauksiu komentaru, jeigu nesunku 4u.gif



QUOTE(Jolete @ 2009 03 01, 21:37)
Turiu viską užsirašius, tikrai paieškosiu užrašuose ir parašysiu  pioneer.gif



QUOTE(georgiana @ 2009 03 02, 11:00)
gerai, labai lauksiu, aciu 4u.gif


Nors dar toli iki marinavimo sezono, bet pasakoju dabar

Stiklainius plaunu indaplovėj ir nesterilizuoju schmoll.gif
Nuplautus agurkus nublanširuoju ir dedu į stiklainius.
Verdu marinatą pagal tariamą Uspaskich receptą:
vienž. taip: 1 L vandens - 5 šaukštai cukraus, 1 šaukštas druskos ir 100 g acto (kaip ir minėjau pernai dariau su obuolių actu) į marinatą dedu marinavimui skirta prieskonių mišinį.
Užverdu, užpilu vieną kartą ir užsuku dangteliais . Dangtelius pravalau spiritu ir neverdu jų schmoll.gif
Tuomet stiklainius po kaldrą ir kitą dieną į rūsį.

Nu atrodo viską parašiau, bet jeigu kils klausimų - rašyk 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2009 04 01, 13:20)
Nors dar toli iki marinavimo sezono, bet pasakoju dabar

Stiklainius plaunu indaplovėj ir nesterilizuoju  schmoll.gif
Nuplautus agurkus nublanširuoju ir dedu į stiklainius.
Verdu marinatą pagal tariamą Uspaskich receptą:
vienž. taip: 1 L vandens - 5 šaukštai cukraus, 1 šaukštas druskos ir 100 g acto (kaip ir minėjau pernai dariau su obuolių actu) į marinatą dedu marinavimui skirta prieskonių mišinį.
Užverdu, užpilu vieną kartą ir užsuku dangteliais . Dangtelius pravalau spiritu ir neverdu jų  schmoll.gif
Tuomet stiklainius po kaldrą ir kitą dieną į rūsį.

Nu atrodo viską parašiau, bet jeigu kils klausimų - rašyk  4u.gif

jee jee, laukiau ir sulaukiau valio 4u.gif aciuka einu persirasyti bigsmile.gif
Atsakyti
Pas mus jau atsargų nebeliko hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2009 04 02, 12:37)
Pas mus jau atsargų nebeliko  hihihi.gif

irnesakyk.gif mes jau taip pat baigiam ištuštint rūsį bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2009 03 18, 22:13)
as dar budavo stiklaiunius mazesnius ir mikrobangej prasukdavau kad issisterilizuotu:) bet sukau daugumoje su uzsukamais dangteliais o ne metaliniais su gumele, o kaip Jums ar su uzsukamais dangteliais geraiua laiko smile.gif

Labuka,tik siandien uzejau i si puslapiuka,
nesvarbu kokie dangteliai jei stovi tai ir tie ir tie gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dziunka @ 2009 04 04, 20:36)
Labuka,tik siandien uzejau i si puslapiuka,
nesvarbu kokie dangteliai jei stovi tai ir tie ir tie gerai 4u.gif


Dziunka tau didelis didelis ačiū aciuks.gif praeitą vasarą tiek daug padėjai marinuojant agurkėlius blush2.gif

Aš jau laukiu nesulaukiu naujo derliaus hihihi.gif per žiemą prisikaupiau daug stiklainių, tai kai bus agurkų, pomidorų ir visokių kitokių gėrių, kaip dėsiu aš viską biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *monikute*: 07 balandžio 2009 - 07:40
QUOTE(*monikute* @ 2009 04 07, 09:40)
Dziunka tau didelis didelis ačiū  aciuks.gif  praeitą vasarą tiek daug padėjai marinuojant agurkėlius  blush2.gif 

Aš jau laukiu nesulaukiu naujo derliaus  hihihi.gif  per žiemą prisikaupiau daug stiklainių, tai kai bus agurkų, pomidorų ir visokių kitokių gėrių, kaip dėsiu aš viską  biggrin.gif

Merginos gal galite ta super receptuka pasakyti kuri jums dave Dziunka?nerandu as jo o cia visos kad giria kad giria blush2.gif g.gif
Bandysiu siemet pirma karta marinuoti tai jau dabar pradedu ieskoti receptuku:D
Atsakyti
QUOTE(jullyte @ 2009 05 20, 14:56)
Merginos gal galite ta super receptuka pasakyti kuri jums dave Dziunka?nerandu as jo o cia visos kad giria kad giria blush2.gif  g.gif
Bandysiu siemet pirma karta marinuoti tai jau dabar pradedu ieskoti receptuku:D


Aš berods dariau adžiką su Dziunkos receptuku, tai gavosi super thumbup.gif MB tai visą žiemą lapnojo ir negalėjo atsidžiaugti biggrin.gif O kieno marinavimo tau konkrečiai reikia? Agurkų, pomidorų, pupelių, adžikos ar kokios nors mišrainės bigsmile.gif ?
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2009 05 20, 16:06)
Aš berods dariau adžiką su Dziunkos receptuku, tai gavosi super  thumbup.gif  MB tai visą žiemą lapnojo ir negalėjo atsidžiaugti  biggrin.gif  O kieno marinavimo tau konkrečiai reikia? Agurkų, pomidorų, pupelių, adžikos ar kokios nors mišrainės  bigsmile.gif ?

Gerai butu agurkiukų ir Adžikos:)
ačiūsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(jullyte @ 2009 05 20, 15:17)
Gerai butu agurkiukų ir Adžikos:)
ačiūsmile.gif


Na jeigu grįžusi iš darbo nepamiršiu, tai parašysiu adžikos receptuką, o va dėl agurkų, tai marinavau pagal uspaskicho receptą ir su garstyčiomis. Gavosi thumbup.gif bet dar norėčiau pamėginti agurkus padaryti su tokiu pačiu marinatu, kaip ir pomidorus marinavau, nes pomidorai tai labai skanūs gavosi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2009 05 20, 16:53)
Na jeigu grįžusi iš darbo nepamiršiu, tai parašysiu adžikos receptuką, o va dėl agurkų, tai marinavau pagal uspaskicho receptą ir su garstyčiomis. Gavosi  thumbup.gif  bet dar norėčiau pamėginti agurkus padaryti su tokiu pačiu marinatu, kaip ir pomidorus marinavau, nes pomidorai tai labai skanūs gavosi  smile.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jullyte: 20 gegužės 2009 - 15:24