uspaskicho recepto marinatas labai skanus gavosi. tikiuosi ir agurkai bus super
Tikiuosi viskas bus ok Reiks pabandyti Turistu pusrycius ir dar Uspaskicho agurkus sestadieni. Beja as pyliau taip pat 50g. acto. O Jus pylete i pati trilitrini ar baigiant virti vandieniui?
Papildyta:
[
O TURISTU PUSRYCIAMS kiek reikia druskos ir kada deti acta, sukru, o vandens nereikia?
Papildyta:
[
O TURISTU PUSRYCIAMS kiek reikia druskos ir kada deti acta, sukru, o vandens nereikia?
na vakar padariau tuos bulgariskus agurkelius, ziuresim. tik man nepatiko kad viska sudejus ir paskui uzpylus vandeniu neistirpsta cukrus su druska, net ir pavirus stiklainius lieka, teko truputi pakratyt, tikesimes neissaudys..
QUOTE(l-aura @ 2009 08 21, 09:48)
na vakar padariau tuos bulgariskus agurkelius, ziuresim. tik man nepatiko kad viska sudejus ir paskui uzpylus vandeniu neistirpsta cukrus su druska, net ir pavirus stiklainius lieka, teko truputi pakratyt, tikesimes neissaudys..
neiššaudys nes ir aš gerokai papurtau, kad ištirptų viskas
moteros padėkit a rauginti agurkai išsilaiko kambario temperatūroj ar ne?marinuoti visi išstovi,o kaip su raugintais?
QUOTE(l-aura @ 2009 08 21, 10:48)
na vakar padariau tuos bulgariskus agurkelius, ziuresim. tik man nepatiko kad viska sudejus ir paskui uzpylus vandeniu neistirpsta cukrus su druska, net ir pavirus stiklainius lieka, teko truputi pakratyt, tikesimes neissaudys..
na noriu tu bulgarisku, tik keista recepte trys griezineliai morku. ar tiek mazai morkos ir ji duoda skoni? ar ji nevirta? sorry uz kvaila klausima, net nesupratau, o noriu pasidaryt
aciu
QUOTE(ulyja @ 2009 08 21, 12:26)
moteros padėkit a rauginti agurkai išsilaiko kambario temperatūroj ar ne?marinuoti visi išstovi,o kaip su raugintais?
Siaip tai raigintus agurkus rekomenduojama laikyti vesioje patalpoje
QUOTE(Greta77 @ 2009 08 17, 20:22)
Receptas iš SM. Tik aš niekada nemėgau sterilizavimo, tai agurkus užpilu 3 kartus
Bulgariškas marinuotų agurkų receptas
1 l stiklainiui:
agurkai
3 griežinėliai morkų
3 griežinėliai svogūnų
4 kvapieji pipirai
4 juodieji pipirai
3 arbatiniai š. cukraus
2 arbatiniai š. druskos
60 g acto
Į stiklainio dugną sudėti morkas, svogūnus, pipirus, cukrų, druską, supilti actą, prikimšti agurkų ir viską užpilti verdančiu vandeniu. Sterilizuoti 10 min, užsukti metaliniais dangteliais.
Bulgariškas marinuotų agurkų receptas
1 l stiklainiui:
agurkai
3 griežinėliai morkų
3 griežinėliai svogūnų
4 kvapieji pipirai
4 juodieji pipirai
3 arbatiniai š. cukraus
2 arbatiniai š. druskos
60 g acto
Į stiklainio dugną sudėti morkas, svogūnus, pipirus, cukrų, druską, supilti actą, prikimšti agurkų ir viską užpilti verdančiu vandeniu. Sterilizuoti 10 min, užsukti metaliniais dangteliais.
Del acto, tai jus pilat vieno litro stiklainiui 60 ml.acto? neperdaug?
Sveikos, mamos. vis įlįsdavau į Supermamų svetainę kaip svetys. susižavėjau šia svetaine ir nusprendžiau pati prisiregistruoti... naudojausi patarimais apie maisto gaminimą, tai užgraužė sąžinė ir nusprendžiau pasiūlyti seną klaipėdos krašto agurkų marinavimo būdą, zemkiais vadinamą
pirmiausia - agurkai turi būti peraugę, tokie geltoni arba jau rudi, paršelius primena.
tada juos nuskusti, perpjauti į keturias ar daugiau dalių(išilgai), išskobti sėklas.
taip sutvarkius užpilti karštu vandeniu, palaikyti kelias minutėles. išėmus iš karšto vandens palikyti keletą minučių šaltam vandeny.
į iškaitintus stiklainius dėti šaukštelį garstyčių grūdelių ir krieno šaknies (supjaustytos) kiek skanu. užpilti karštu marinatu - paprastu, su actu padaryto.
tie zemkiai turi būti aštroki, traškūs - niam niam... tai va, pradžiai tiek...
pirmiausia - agurkai turi būti peraugę, tokie geltoni arba jau rudi, paršelius primena.
tada juos nuskusti, perpjauti į keturias ar daugiau dalių(išilgai), išskobti sėklas.
taip sutvarkius užpilti karštu vandeniu, palaikyti kelias minutėles. išėmus iš karšto vandens palikyti keletą minučių šaltam vandeny.
į iškaitintus stiklainius dėti šaukštelį garstyčių grūdelių ir krieno šaknies (supjaustytos) kiek skanu. užpilti karštu marinatu - paprastu, su actu padaryto.
tie zemkiai turi būti aštroki, traškūs - niam niam... tai va, pradžiai tiek...
QUOTE(amiunte @ 2009 08 22, 11:32)
Sveikos, mamos. vis įlįsdavau į Supermamų svetainę kaip svetys. susižavėjau šia svetaine ir nusprendžiau pati prisiregistruoti... naudojausi patarimais apie maisto gaminimą, tai užgraužė sąžinė ir nusprendžiau pasiūlyti seną klaipėdos krašto agurkų marinavimo būdą, zemkiais vadinamą
pirmiausia - agurkai turi būti peraugę, tokie geltoni arba jau rudi, paršelius primena.
tada juos nuskusti, perpjauti į keturias ar daugiau dalių(išilgai), išskobti sėklas.
taip sutvarkius užpilti karštu vandeniu, palaikyti kelias minutėles. išėmus iš karšto vandens palikyti keletą minučių šaltam vandeny.
į iškaitintus stiklainius dėti šaukštelį garstyčių grūdelių ir krieno šaknies (supjaustytos) kiek skanu. užpilti karštu marinatu - paprastu, su actu padaryto.
tie zemkiai turi būti aštroki, traškūs - niam niam... tai va, pradžiai tiek...
pirmiausia - agurkai turi būti peraugę, tokie geltoni arba jau rudi, paršelius primena.
tada juos nuskusti, perpjauti į keturias ar daugiau dalių(išilgai), išskobti sėklas.
taip sutvarkius užpilti karštu vandeniu, palaikyti kelias minutėles. išėmus iš karšto vandens palikyti keletą minučių šaltam vandeny.
į iškaitintus stiklainius dėti šaukštelį garstyčių grūdelių ir krieno šaknies (supjaustytos) kiek skanu. užpilti karštu marinatu - paprastu, su actu padaryto.
tie zemkiai turi būti aštroki, traškūs - niam niam... tai va, pradžiai tiek...
Sveika prisijungusi
Manau žiemai salotų darymui butų super - pabandysiu
QUOTE(AveM @ 2009 08 22, 11:43)
Pasirodo ir peraugusiu agurkus galima puikiausiai ziemai pasiruosti.
Šiandiena galvoju tokius tvarkyti