Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(atemor @ 2009 08 19, 11:13)
As dariau pagal Uspaschix pirmi metai nezinau kas tai per skonis.
1lt vandens.
5 saukstai cukraus.
1 saukstas druskos.
100g acto.

o koks jų sudėjimo procesas

Aš šiemet tik tokius ir tedariau , tikrai labai skanūs agurkai gaunasi thumbup.gif . Nuplautus agurkus sudėjau į iškaitintą stiklainį , užpyliau verdančiu vandeniu , palaukiau kol praaušo , nupyliau , užpyliau verdančiu marinatu ir uždariau . Pakišau po kaldrom parai ( kol ataušo ) . Viskas , agurkai žiemai paruošti thumbup.gif
Atsakyti
merginos man klausimas iskilo, tarkim marinuosiu pagal bulgarisku agurku receptuka, tai man vis tiekdeti zalumynu? krapu, vysniu lapu, cesnako.. Nes recepte lyg nieko nemini...
Atsakyti
Nu va. Su vyru savaitgali skynem agurkus ir visas derlius buvo tos dienos - nepilnas 10 litru kibiras. Vyras jau nusimine, kad gal jau derlius i pabaiga...
O vakar priskyniau du kibirus... doh.gif va tau ir agurkai i pabaiga... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MoonDark: 20 rugpjūčio 2009 - 11:42
QUOTE(l-aura @ 2009 08 20, 12:11)
merginos man klausimas iskilo, tarkim marinuosiu pagal bulgarisku agurku receptuka, tai man vis tiekdeti zalumynu? krapu, vysniu lapu, cesnako.. Nes recepte lyg nieko nemini...

nu ieskojau ieskojau niekaip nerandu tu bulgarisku
gal galit pakartot, buciau baisiai dekinga

ir dar dariau pagal uspashiko recepta, na po savaites atidariau ir visi kas ragavo sake kad saldus (man pats tas, bet norisi kad ir kitiems patiktu), ar kai ilgiau pastovi kaip nors pasikeicia skonis?
Atsakyti
QUOTE(Greta77 @ 2009 08 17, 21:22)
Receptas iš SM. Tik aš niekada nemėgau sterilizavimo, tai agurkus užpilu 3 kartus

Bulgariškas marinuotų agurkų receptas

1 l stiklainiui:
agurkai
3 griežinėliai morkų
3 griežinėliai svogūnų
4 kvapieji pipirai
4 juodieji pipirai
3 arbatiniai š. cukraus
2 arbatiniai š. druskos
60 g acto

Į stiklainio dugną sudėti morkas, svogūnus, pipirus, cukrų, druską, supilti actą, prikimšti agurkų ir viską užpilti verdančiu vandeniu. Sterilizuoti 10 min, užsukti metaliniais dangteliais.

Keista, kad arbatiniai saukstai, gal turetu buti valgomieji saukstai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(gintaarielis @ 2009 08 20, 14:58)
Keista, kad arbatiniai saukstai, gal turetu buti valgomieji saukstai ax.gif


Čia 1 litro stiklainiui, jau pridėtam visokių gėrybių, bet ne 1 litrui vandens bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Greta77 @ 2009 08 20, 14:59)
Čia 1 litro stiklainiui, jau pridėtam visokių gėrybių, bet ne 1 litrui vandens  bigsmile.gif

O jei dedi į 07l stiklainį,kiek druskos ir cukraus reikia? schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(*Nerutė * @ 2009 08 20, 11:08)
Aš šiemet tik tokius ir tedariau , tikrai labai skanūs agurkai gaunasi  thumbup.gif . Nuplautus agurkus sudėjau į iškaitintą stiklainį , užpyliau verdančiu vandeniu , palaukiau kol praaušo , nupyliau , užpyliau verdančiu marinatu ir uždariau . Pakišau po kaldrom parai ( kol ataušo ) . Viskas , agurkai žiemai paruošti  thumbup.gif

o kodel pirma kart vandeniu uzpilt o ne marinatu?
Atsakyti
QUOTE(simoneta @ 2009 08 20, 16:57)
o kodel pirma kart vandeniu uzpilt o ne marinatu?

galima ir marinatu , bet man labiau patinka pirmą kartą pilti vandeniu ax.gif , kažkada pyliau marinatu du kartus tai man marinatas gavosi ne toks skaidrus nuo to pilstymo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Nerutė * @ 2009 08 20, 17:09)
galima ir marinatu , bet man labiau patinka pirmą kartą pilti vandeniu  ax.gif , kažkada pyliau marinatu du kartus tai man marinatas gavosi ne toks skaidrus nuo to pilstymo  doh.gif

Kazi kodel neskaidrus marinatas gavosi g.gif As jau n metu uzpilineju marinatu ir viskas kuo geriausiai ir skaidriausiai gaunasi.
Atsakyti
QUOTE(Greta77 @ 2009 08 20, 15:59)
Čia 1 litro stiklainiui, jau pridėtam visokių gėrybių, bet ne 1 litrui vandens  bigsmile.gif


Si recepta jau 4m darau, bet su valgomais saukstais. Taciau siandien 9 trilitrinius isbandziau su sauksteliais. Ziuresim skirtuma ax.gif
Atsakyti
[quote=rugiagele26,2009 08 18, 17:04]
Va maniskis receptas. Vadinasi TURISTO PUSRYCIAI smile.gif

Pas mane tokios proporcijos:
1 kg morku,
1 kg papriku,
3 kg pomidoru,
100 g cukraus, druskos,
2 stiklines ryziu,
0,5 l aliejaus.

Ryzius palikt keliom valandom pabrinkt saltam sudytam vandeny, morkas sutarkuot, pakepint aliejuje, paprikas ir pomidorus sumalt. Viska virinti 25 min, tada supilti ryzius, ir virti kol jie suminsktes.
Gavosi lygiai lygiai 10 puslitriniu stiklainiuku.
[/quotA6
[quote=gintaarielis,2009 08 20, 12:58]
Keista, kad arbatiniai saukstai, gal turetu buti valgomieji saukstai ax.gif
[/quote]
Aš jau ne pirmi metai darau taip agurkus, ir tikrai labai skanūs gaunasi, tik acto pilu ne 60ml. o 50ml. tikrai gerai stovi ir nepersaldūs traškūs gaunasi,,,
P>S tikrai arbatiniai šaukšteliai thumbup.gif
Atsakyti