[quote=Jolete,2009 08 18, 17:21]
merkia agurkus prekybininkai, kai ilgai neparduoda, kad tik atrodytų šviežesni
o dėl savęs tai ir aš nesuprantu to mirkymo
Geriausia agurkus konservuoti tik nuskintus, jeigu palaikai kažkiek paskui būna minkšti ir kiauraviduriai.
[/quote
Aš,agurkus perku pas ūkininką jau eilę metų, brt kai aš,patiesu kalbėjusi,ar reikia merkti agurkus ,jie teigė,kad jie merkia šaltame šulinio vandenyje.
Kad prekybininkai kurie įveža agurkus ,arba perparduoja,jie purškia daržoves,agurkus,tas yra daugelyje šalių.
O,dėl to kad agurkai susiraukšlėja yra daug priežasčių.
Gal būt marinuoti netinka veislė,galbūt jie per ilgai kaitinami,per stiprus marinatas ir t.t.
Juk kiekviena šeimininkė konservuoja kitaip.
Aš,ruošiu eilę metų su apvirtomis morkomis agurkus.Morkos duoda agurkams saldumą,jeigu marinatas būna l. rūgštus.
Ruošiu saldžiarūgščius.
Dar kartais ruošiu su nedideliais patisonais.