Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(Leilla @ 2009 08 18, 18:24)
kai i trilitrinius darydavau tai lyg 2 kg skaiciuodavau ant stiklainio, bet gerai kaip gaudavosi, dabar darau i 0,7 ir litrinius smile.gif

Aciu. bandysiu mazdaug primest smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Loora @ 2009 08 18, 19:13)
g.gif
o kiek mazdaug reikia tada litriniam?  mirksiukas.gif

Tai priklauso nuo agurkų duydžio jeigu jie bus maži jų tilps daugiau,jeigu didesni į stiklainius vieno ltr.mažiau.
Atsakyti
as tikiuos ryt mazesniu eis gauti agurku smile.gif o is uspaskicho is 15 stiklainiu 1 pabalo,bet svarbu ne visi 15 biggrin.gif tai siandien ir suvalgem ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Loora @ 2009 08 18, 18:49)
Sveikos mamytes. Atejau cia su kvailoku klausimu, bet pirma kart bandysiu konservuot agurkus. 4u.gif  Gal galit pasakyt kiek mazdaug reikia pirkt agurku trilitriniam stiklainiui? Aciu labai.

I trilitrini mazdaug 1.6kg agurku ir 1.4 marinato rolleyes.gif Maziuku kazkada esu ir 2 kg sutalpinus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Papugele @ 2009 08 18, 19:02)
I trilitrini mazdaug 1.6kg agurku ir 1.4 marinato rolleyes.gif  Maziuku kazkada esu ir 2 kg sutalpinus biggrin.gif

Sirdingai aciu. 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
[quote=Jolete,2009 08 18, 17:21]
drinks_cheers.gif rolleyes.gif merkia agurkus prekybininkai, kai ilgai neparduoda, kad tik atrodytų šviežesni tongue.gif o dėl savęs tai ir aš nesuprantu to mirkymo schmoll.gif

Geriausia agurkus konservuoti tik nuskintus, jeigu palaikai kažkiek paskui būna minkšti ir kiauraviduriai.
[/quote
Aš,agurkus perku pas ūkininką jau eilę metų, brt kai aš,patiesu kalbėjusi,ar reikia merkti agurkus ,jie teigė,kad jie merkia šaltame šulinio vandenyje.
Kad prekybininkai kurie įveža agurkus ,arba perparduoja,jie purškia daržoves,agurkus,tas yra daugelyje šalių.
O,dėl to kad agurkai susiraukšlėja yra daug priežasčių.
Gal būt marinuoti netinka veislė,galbūt jie per ilgai kaitinami,per stiprus marinatas ir t.t.
Juk kiekviena šeimininkė konservuoja kitaip.
Aš,ruošiu eilę metų su apvirtomis morkomis agurkus.Morkos duoda agurkams saldumą,jeigu marinatas būna l. rūgštus.
Ruošiu saldžiarūgščius.
Dar kartais ruošiu su nedideliais patisonais.
Atsakyti
QUOTE(Leilla @ 2009 08 18, 19:31)
as tikiuos ryt mazesniu eis gauti agurku smile.gif o is uspaskicho is 15 stiklainiu 1 pabalo,bet svarbu ne visi 15 biggrin.gif tai siandien ir suvalgem  ax.gif

As bijau valgyti konservus jei kas ne taip unsure.gif
Atsakyti
As irgi dedu morku,patinka man tas ju prieskonis agurkuose. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 08 18, 20:33)
As irgi dedu morku,patinka man tas ju prieskonis agurkuose. ax.gif

Man žiemą labai patinka salotėlės išsiimi sutarkuoji {turiu omenyj morkas}ir grietinėlės arba majonezo vau,kaip skanu.
Aš su agurkais jų dedu nemažai.
Atsakyti
Siemet galvojau pries marinuodama morkas truputi apvirsiu,nes jos gana kietokos buna.
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 08 18, 23:07)
Siemet galvojau pries marinuodama morkas truputi apvirsiu,nes jos gana kietokos buna.

Dar apvirdama morkas įdėk arbatinį šaukštelį cukraus,jos bus geresnio skonio. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 08 14, 20:55)
As dariau pagal Uspaschix pirmi metai nezinau kas tai per skonis.
1lt vandens.
5 saukstai cukraus.
1 saukstas druskos.
100g acto.


sveikos.ir aš skaitinėju puslapius ir ieškau paprastų receptų.labai sudomino Uspaskicho receptas,tik nelabai besuprantu kodėl jie aštrus,kaip kažkas ten rašė(nebeatsimenu niko),kad nesideda jokie aštrūs prieskoniai,ar čia gal šitam recepte kažkas praleista g.gif
gal galėtų kas parašytį receptuką su čili pipiriukais:geda2:.Ačiū
Atsakyti