Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(AveM @ 2009 08 18, 15:35)
Turbut geriausiai skinti is ryto,nes kol uzvakuosi,tai vakare nuskynus nelabai suspesi,o kai liks kitai dienai,jau ne kas.


Ne tame esme spesi ar ne. Geriau nuskint is ryto, kad ir nevakuosi iskart. Pamerki i vandeni agurkus ir tiek. O uzvakuoji kada turi laiko dvieju dienu begyje 4u.gif
Atsakyti
Nezinau kodel,bet man nepatinka merkti agurkus. ax.gif
Atsakyti
Labai skanūs rauginti agurkai gaunasi pagal šį receptąsmile.gif (jie tokie pusiau rauginti pusiau marinuoti)
į stiklainį ant dugno sudedam krapus, agurkus, (prieš tai agurkus palaikau šaltam vandenį) tada vyšnių lapų, česnako (į 3l stiklainį dedu apie 4-5 skilteles), suberiam prieskonių skirtų agurkų marinavimui (parduotuvei būna pirkt) tada vėl agurkus ir užpilam marinatu. Marinatas: 1l šalto vandens 1 šaukštas druskos (druską greitai išmaišykite vandenyje).
Viską stiklainiuose palaikom 3 paras,tada marinatą supilam į puodą (aš dapilu poto apie 1-1,5 stiklinės vandens nes vanduo kažkiek nugaruoja) ir verdam kol užverda. Tada užsukam ir po kaldra rolleyes.gif Skanaus drinks_cheers.gif
Beja kai užvakuosit tai atrodys toks drumzlinas marinatas,bet neišsigaskit taip ir turi būti thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jullyte: 18 rugpjūčio 2009 - 15:48
QUOTE(jurginėlis @ 2009 08 17, 20:38)
esu girdėjus, kad agurkus marinuoja su vynuogių lapais, gal kas bandėt ir turit išbandytą receptėlį ax.gif


Darant su vynuogiu lapais, pries tai jie nuplikinami, i kiekiena ivyniojam po irgi verdanciu vandeniu nuplikyta agurka ir sudedam i trilitrinius. Uzpilti marinatu, palaikyti apie 10min(ilgiau negu be lapu) ir uzpylus antra karta uzdaryti. Vynuogiu lapuose agurkai gali stovet 3 metus. Nuo ju buna labai grazi zalia spalva ir puikus skonis 4u.gif



Atsakyti
O sitos vynuoges lapai turbut netiks,kur nama apaugusi,bet uogos nevalgomos. g.gif
Atsakyti
Nedaug turincioms laiko smile.gif -

Greiti marinuoti agurkai

Agurkus nuplauti ir supjaustyti riekemis i kokias tris dalis. Sudeti i verdanti marinata ir aplaikyti kol vel uzvirs. Isgriebti kiaurasamciu i stiklainius ir uzpilti tuo paciu marinatu kur vire. Uzdaryti.

Marinatas
9 stiklines vandens
stikline 9proc acto
2-3 v. s druskos,3 v.s cukraus
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 08 18, 16:43)
Nezinau kodel,bet man nepatinka merkti agurkus. ax.gif


drinks_cheers.gif rolleyes.gif merkia agurkus prekybininkai, kai ilgai neparduoda, kad tik atrodytų šviežesni tongue.gif o dėl savęs tai ir aš nesuprantu to mirkymo schmoll.gif

Geriausia agurkus konservuoti tik nuskintus, jeigu palaikai kažkiek paskui būna minkšti ir kiauraviduriai.
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2009 08 18, 16:21)

Geriausia agurkus konservuoti tik nuskintus, jeigu palaikai kažkiek paskui  būna minkšti ir kiauraviduriai.


Greičiausiai tikrai dėl to, kad ne savus dariau, o iš turgaus... Tikrai nemanau, kad jie skinti ryte buvo, greičiausiai prieš kelias dienas... verysad.gif Deja, savų neauginu, pas mane tik gėlynai...
Atsakyti
Sveikos mamytes. Atejau cia su kvailoku klausimu, bet pirma kart bandysiu konservuot agurkus. 4u.gif Gal galit pasakyt kiek mazdaug reikia pirkt agurku trilitriniam stiklainiui? Aciu labai.
Atsakyti
QUOTE(Loora @ 2009 08 18, 18:49)
Sveikos mamytes. Atejau cia su kvailoku klausimu, bet pirma kart bandysiu konservuot agurkus. 4u.gif  Gal galit pasakyt kiek mazdaug reikia pirkt agurku trilitriniam stiklainiui? Aciu labai.

Jei bandysi pirmą kartą - tai geriau konservuok į keletą mažesnių, nei vieną didelį stiklainį mirksiukas.gif
Atsakyti
g.gif
QUOTE(jediara @ 2009 08 18, 18:08)
Jei bandysi pirmą kartą - tai geriau konservuok į keletą mažesnių, nei vieną didelį stiklainį  mirksiukas.gif

o kiek mazdaug reikia tada litriniam? mirksiukas.gif
Atsakyti
kai i trilitrinius darydavau tai lyg 2 kg skaiciuodavau ant stiklainio, bet gerai kaip gaudavosi, dabar darau i 0,7 ir litrinius smile.gif
Atsakyti