[quote=svelni,2009 08 18, 00:11]
sakykit,o kaip jums agurkų kietumas būna kai darot su užpylinėjimais?Aš anskčiau irgi darydavau su tais užpylinėimais, tai beveik visi agurkai paskui tokie minkštoki būdavo dabar tai tik vieną kartą užpilu ir užsuku, beje agurku niekada neplikau karštu vandeniu tiesiog sudedu nuplautus ir viskas.
[/quote
Aš ,galvoju,kad tas užpylinėjimas ,čia nesudaro labai didelės reikšmės.
Čia priklauso nuo agurkų rūšies.
Aš,esu jau išbandžiusi kelis varijantus,kai kurie agurkai būna normalūs ,o,kai kurie minkšti,nors pili tuo pačiu marinatu.
Noriu paklausti ,tavęs,o agurkus tu prieš marinuojant pamerki į šaltą vandenį,ar iš karto nuplovus dedi?
QUOTE(svelni @ 2009 08 18, 00:11)
sakykit,o kaip jums agurkų kietumas būna kai darot su užpylinėjimais?Aš anskčiau irgi darydavau su tais užpylinėimais, tai beveik visi agurkai paskui tokie minkštoki būdavo dabar tai tik vieną kartą užpilu ir užsuku, beje agurku niekada neplikau karštu vandeniu tiesiog sudedu nuplautus ir viskas.
As nupilu viena karta paprastu vandeniu uzvirtu,palaikau kelias minutes.Antra syki pilu su marinatu.Kieti ir skrupsnus buna agurkai,niekada nebuvo minksti.Dedu vysniu lapu,sako priduoda agurkams kietumo,nors nezinau ar tai teisybe.
QUOTE(AveM @ 2009 08 18, 10:02)
As nupilu viena karta paprastu vandeniu uzvirtu,palaikau kelias minutes.Antra syki pilu su marinatu.Kieti ir skrupsnus buna agurkai,niekada nebuvo minksti.Dedu vysniu lapu,sako priduoda agurkams kietumo,nors nezinau ar tai teisybe.
Vyšnių lapai suteikia agurkams gerą skonį,kvapą,krieno lapai suteikia kietumo .
Laba diena, visoms,
Skaičiau ankstesnes temas, šios dar nespėjau. Bet man irgi rūpi tas pats populiarus klausimas: nuo ko priklauso agurkų kietumas?
Nes šiemet konservavau 3 nedideliais etapais pagal du receptus. Dar noriu mamai užkoncervuoti. Bet visų trijų partijų agurkai pasiraukšlėjo, nors spalva labai graži, marinatas skaidrus, o ir skonis šiemet superinis Beje, dėkui "kažkam" (nepamenu nick'o) už bulgariškų agurkėlių receptą - labai man skanu , nuėmiau probą
Bet visų partijų agurkai minkštoki
Visi agurkai buvo Radničiokai (juos labiausiai mėgstu). Bet gal sakau nereikia visai blanširuoti? Nes visus blanširavau... Gal per ilgai laikiau verdančiame vandenyje (1-2 min.), o agurkėliai buvo visi maži... Žo, nežinau... Beje, į visus dėjau įvairiausių lapų (krieno, vyšnių serbentų), pipirų, netgi aitriosios paprikos truputį, česnako, krapų-kmynų, net į vieną partiją papildomai įdėjo pačios krieno šaknies, bet vistiek visi minkštoki
Iš anksto dėkoju visoms atsakiusioms bei pasidalinusioms savo patirtimi.
P.S. Beje, kažkur čia skaičiau apie agurkų palaikymą šaltame vandenyje. Gal tas turėjo įtakos, nes laikiau tik kokį pusvalandį
Skaičiau ankstesnes temas, šios dar nespėjau. Bet man irgi rūpi tas pats populiarus klausimas: nuo ko priklauso agurkų kietumas?
Nes šiemet konservavau 3 nedideliais etapais pagal du receptus. Dar noriu mamai užkoncervuoti. Bet visų trijų partijų agurkai pasiraukšlėjo, nors spalva labai graži, marinatas skaidrus, o ir skonis šiemet superinis Beje, dėkui "kažkam" (nepamenu nick'o) už bulgariškų agurkėlių receptą - labai man skanu , nuėmiau probą
Bet visų partijų agurkai minkštoki
Visi agurkai buvo Radničiokai (juos labiausiai mėgstu). Bet gal sakau nereikia visai blanširuoti? Nes visus blanširavau... Gal per ilgai laikiau verdančiame vandenyje (1-2 min.), o agurkėliai buvo visi maži... Žo, nežinau... Beje, į visus dėjau įvairiausių lapų (krieno, vyšnių serbentų), pipirų, netgi aitriosios paprikos truputį, česnako, krapų-kmynų, net į vieną partiją papildomai įdėjo pačios krieno šaknies, bet vistiek visi minkštoki
Iš anksto dėkoju visoms atsakiusioms bei pasidalinusioms savo patirtimi.
P.S. Beje, kažkur čia skaičiau apie agurkų palaikymą šaltame vandenyje. Gal tas turėjo įtakos, nes laikiau tik kokį pusvalandį
gal ir dėl per ilgo kaitinimo.Bet.Pernai dariau agurkus iš kioskelio-tie buvo minkšti.Kada uošvienytė davė-kieti ir gruzdūs-o visi daryti pagal tą patį receptą.Taigi bent jau man atrodo,kad tai priklauso nuo dviejų priežasčių-nuo agurkų veislės ir nuo skynimo laiko.
nu aš ir rodničioka koncervuoju ...normalus kieti gaunasi ...
Va prisiminiau, ką šešuras man iš savo pastebėjimų pasakė - pasak jo, agurkai žymiai geriau laikosi, kai juo skini iš ryto, nei vakare
QUOTE(jurginėlis @ 2009 08 17, 20:38)
esu girdėjus, kad agurkus marinuoja su vynuogių lapais, gal kas bandėt ir turit išbandytą receptėlį
As irgi viena ausim buvau girdejus.Tai vakar dariau taip: kikviena agurka suvyniojau i vynuogiu lapa.Ir viska sudejau i stiklaini.o uzpyliau marinatu pagal Uspaskicho recepta.Kaip gavosi suzinosiu tik ziema