Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

[quote=svelni,2009 08 18, 00:11]
sakykit,o kaip jums agurkų kietumas būna kai darot su užpylinėjimais?Aš anskčiau irgi darydavau su tais užpylinėimais, tai beveik visi agurkai paskui tokie minkštoki būdavo doh.gif dabar tai tik vieną kartą užpilu ir užsuku, beje agurku niekada neplikau karštu vandeniu schmoll.gif tiesiog sudedu nuplautus ir viskas.
[/quote
Aš ,galvoju,kad tas užpylinėjimas ,čia nesudaro labai didelės reikšmės.
Čia priklauso nuo agurkų rūšies.
Aš,esu jau išbandžiusi kelis varijantus,kai kurie agurkai būna normalūs ,o,kai kurie minkšti,nors pili tuo pačiu marinatu.
Noriu paklausti ,tavęs,o agurkus tu prieš marinuojant pamerki į šaltą vandenį,ar iš karto nuplovus dedi?
Atsakyti
QUOTE(svelni @ 2009 08 18, 00:11)
sakykit,o kaip jums agurkų kietumas būna kai darot su užpylinėjimais?Aš anskčiau irgi darydavau su tais užpylinėimais, tai beveik visi agurkai paskui tokie minkštoki būdavo doh.gif  dabar tai tik vieną kartą užpilu ir užsuku, beje agurku niekada neplikau karštu vandeniu schmoll.gif  tiesiog sudedu nuplautus ir viskas.

As nupilu viena karta paprastu vandeniu uzvirtu,palaikau kelias minutes.Antra syki pilu su marinatu.Kieti ir skrupsnus buna agurkai,niekada nebuvo minksti.Dedu vysniu lapu,sako priduoda agurkams kietumo,nors nezinau ar tai teisybe.
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 08 18, 10:02)
As nupilu viena karta paprastu vandeniu uzvirtu,palaikau kelias minutes.Antra syki pilu su marinatu.Kieti ir skrupsnus buna agurkai,niekada nebuvo minksti.Dedu vysniu lapu,sako priduoda agurkams kietumo,nors nezinau ar tai teisybe.

Vyšnių lapai suteikia agurkams gerą skonį,kvapą,krieno lapai suteikia kietumo 4u.gif .
Atsakyti
Prisidėjau pagal uspaschiko,bet norėčiau bulgariškų pabandyti, įdėtas receptas 1 l stiklainiui,o pas mane 07l,nežinau kaip su tom proporcijom,kažkada bandžiau dalinti nesąmonės gavosi,gal kuri dedati bulgariškus į 07 stiklainiukus g.gif
vyšnių lapų nededu kažkodėl ,nes sako duoda rūgimą rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo satanele: 18 rugpjūčio 2009 - 09:09
Gali buti,as kai dedu visus lapus,tai turbut kazkurie kazka suteikia. biggrin.gif
Atsakyti
Laba diena, visoms,

Skaičiau ankstesnes temas, šios dar nespėjau. Bet man irgi rūpi tas pats populiarus klausimas: nuo ko priklauso agurkų kietumas? doh.gif

Nes šiemet konservavau 3 nedideliais etapais pagal du receptus. Dar noriu mamai užkoncervuoti. Bet visų trijų partijų agurkai pasiraukšlėjo, nors spalva labai graži, marinatas skaidrus, o ir skonis šiemet superinis thumbup.gif Beje, dėkui "kažkam" (nepamenu nick'o) už bulgariškų agurkėlių receptą - labai man skanu thumbup.gif , nuėmiau probą biggrin.gif

Bet visų partijų agurkai minkštoki verysad.gif g.gif

Visi agurkai buvo Radničiokai (juos labiausiai mėgstu). Bet gal sakau nereikia visai blanširuoti? g.gif Nes visus blanširavau... Gal per ilgai laikiau verdančiame vandenyje (1-2 min.), o agurkėliai buvo visi maži... Žo, nežinau... doh.gif Beje, į visus dėjau įvairiausių lapų (krieno, vyšnių serbentų), pipirų, netgi aitriosios paprikos truputį, česnako, krapų-kmynų, net į vieną partiją papildomai įdėjo pačios krieno šaknies, bet vistiek visi minkštoki verysad.gif

Iš anksto dėkoju visoms atsakiusioms bei pasidalinusioms savo patirtimi. wub.gif 4u.gif

P.S. Beje, kažkur čia skaičiau apie agurkų palaikymą šaltame vandenyje. Gal tas turėjo įtakos, nes laikiau tik kokį pusvalandį ax.gif
Atsakyti
Nelaikau saltame vandenyje,tik kai jau buna stiklainiuose nupilineju,viena syki verdanciu vandeniu antra syki jau su marinatu ir pakaitinu (jei netingiu)10min.Na bet kieti kaip azuolas agurkeliai. ax.gif
Atsakyti
gal ir dėl per ilgo kaitinimo.Bet.Pernai dariau agurkus iš kioskelio-tie buvo minkšti.Kada uošvienytė davė-kieti ir gruzdūs-o visi daryti pagal tą patį receptą.Taigi bent jau man atrodo,kad tai priklauso nuo dviejų priežasčių-nuo agurkų veislės ir nuo skynimo laiko.
Atsakyti
nu aš ir rodničioka koncervuoju ...normalus kieti gaunasi ...
Atsakyti
Va prisiminiau, ką šešuras man iš savo pastebėjimų pasakė - pasak jo, agurkai žymiai geriau laikosi, kai juo skini iš ryto, nei vakare ax.gif flirt.gif
Atsakyti
Turbut geriausiai skinti is ryto,nes kol uzvakuosi,tai vakare nuskynus nelabai suspesi,o kai liks kitai dienai,jau ne kas.
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2009 08 17, 20:38)
esu girdėjus, kad agurkus marinuoja su vynuogių lapais, gal kas bandėt ir turit išbandytą receptėlį ax.gif

As irgi viena ausim buvau girdejus.Tai vakar dariau taip: kikviena agurka suvyniojau i vynuogiu lapa.Ir viska sudejau i stiklaini.o uzpyliau marinatu pagal Uspaskicho recepta.Kaip gavosi suzinosiu tik ziema g.gif
Atsakyti