Sakykite ar galima koncervuoti ilgus agurkus, siap valgyti labai skanus ir daug turim, gal kas zinote kaip daryti ar pagal iprastus receptus
Merginos gal kuri zinot agurku recepta su cinamonu
Visur blaskausi bet turbut nieks nezino
QUOTE(Laivite @ 2009 08 17, 21:47)
Merginos gal kuri zinot agurku recepta su cinamonu
O kodėl ieškai tokio recepto? Esi ragavusi taip marinuotus agurkus?
QUOTE(jurginėlis @ 2009 08 17, 20:38)
esu girdėjus, kad agurkus marinuoja su vynuogių lapais, gal kas bandėt ir turit išbandytą receptėlį
mums tai nepatiko dar liko tai kai stiklainiu pritruksiu atidarysiu ir ismesiu.fui.o jei domina tai recepteli galiu ideti bet pas mus tai nevalge atidare paragavom ir ismetem (gal kam ir patiks nz)
Nu kaip ten su ilgais agurkais, tiesa mociute sake,kad ant pakelio parasyti paprasti agurkai, vat. Gal kuri zinote receptuka?
O as siemet isbandziau mano akiai nenormalu recepta bet matysim kas bus. Paimi paprastus mazus agurkus sudedi i trilitrini stiklaini idedu 3 sriubinius saukstus be kaupo druskos kelis pipiriukus vysniu lapu, krapo, cesnako uzpilu vandeniu ir paprasciausiai paraugiu. Laikau kokia savaite, kad visi agurkai pilnai pakeistu spalva, kad neliktu zaliu vietu ir tada skysti nupilu i puoda, apciupinu agurkus, kad kuris nebutu "sukvešęs" ir uzverdu ta skysti kuriame rugo ir uzpilu agurkus bei uzdarau metaliniais dangteliais. Dariau pirma syki siemet, o pernai pas giminaite ragavau, toks geras skonis ir taip visiems patiko. Vaizdelis tai negrazus to stiklainio, nes man patinka kai skaidru. Nu bet ziuresim kaip isilaikys.
QUOTE(giletaite @ 2009 08 17, 22:42)
O as siemet isbandziau mano akiai nenormalu recepta bet matysim kas bus. Paimi paprastus mazus agurkus sudedi i trilitrini stiklaini idedu 3 sriubinius saukstus be kaupo druskos kelis pipiriukus vysniu lapu, krapo, cesnako uzpilu vandeniu ir paprasciausiai paraugiu. Laikau kokia savaite, kad visi agurkai pilnai pakeistu spalva, kad neliktu zaliu vietu ir tada skysti nupilu i puoda, apciupinu agurkus, kad kuris nebutu "sukvešęs" ir uzverdu ta skysti kuriame rugo ir uzpilu agurkus bei uzdarau metaliniais dangteliais. Dariau pirma syki siemet, o pernai pas giminaite ragavau, toks geras skonis ir taip visiems patiko. Vaizdelis tai negrazus to stiklainio, nes man patinka kai skaidru. Nu bet ziuresim kaip isilaikys.
Esu dariusi pagal šį receptą, agurkai tikrai skanūs, bet.....kai kurie ir "nušaudė", daugiau taip nemarinavau
QUOTE(jediara @ 2009 08 17, 20:57)
O kodėl ieškai tokio recepto? Esi ragavusi taip marinuotus agurkus?
Butent kad esu ragavusi skonis nerealus bet va kad recepta pameciau
Bet jei rasiu tai su visom pasidalinsiu bet turiu bloga nuojauta kad as jo jau neturiu
QUOTE(giletaite @ 2009 08 17, 21:42)
As lygiai taip pat pasidariau pries kelias dienas, bet gavosi visiskas s... tie agurkai lyg ir pabaltavo, vieno stiklainio dangtelis jau issiputes, jauciu kad ir likusiu dvieju issipus. O taip norejau ziemai pasidaryt raugintu agurku... Kazkas jiems nepatiko. Dabar galvoju kitus agurkelius paprastai uzraugsiu i stiklaini ir iskart i rusi nesiu, gal tie geriau issilaikys... Kazkaip marinuoti agurkai visai gerai gavosi, dariau pagal kelis receptus, o va rauginti nepavyko...
Man idomu, kaip sureaguos tie uzsukami issipute dangteliai? Tie paprasti metaliniai tai zinau kad nusauna ir viskas, o kaip tie uzsukami? Ar jie gali per sriegi igi nusauti? Man kazkaip baisu kad stiklainis nesutruktu. Domiuosi, nes dar neteko su tuo susidurti. gal reik skubet tuos issiputusisu raugintus agurkus atsidaryt, kad jie patys neiliptu... Ka jus manot?
sakykit,o kaip jums agurkų kietumas būna kai darot su užpylinėjimais?Aš anskčiau irgi darydavau su tais užpylinėimais, tai beveik visi agurkai paskui tokie minkštoki būdavo dabar tai tik vieną kartą užpilu ir užsuku, beje agurku niekada neplikau karštu vandeniu tiesiog sudedu nuplautus ir viskas.
QUOTE(zydrag @ 2009 08 09, 21:04)
na dar šį receptuką pabandysiu nes su rūgštele nebandžius,o ir su ja yra sveikiau nei su actu.
nežinot kie k džiaugsmo mano stiklainiai nešaudo , geras receptas o siaip tai kiek vargdavau tai daugiaiu kaip puse nušaudydavo arba pabaldavo stiklainuose marinatas ir iš mano marinuotų agurkų gaudavosi rauginti su acto skoniu,o šitie stovi kuo gražiausiai tai aš vis grožiuosi jais
Papildyta:
QUOTE(giletaite @ 2009 08 17, 22:42)
esu dariusi šiuo būdu bet vieni gavosi geri o kiti prasti,tai pernai raugiau truputi kitaip agurkus supyliau i didelįpuoda ir sudėjau visus priedus vandenį pyliau šulinio galima ir iš čiaupo,ir laikiau apie 4-5 dienas pastacius vesiau kol viskas išsiputojo,poto agurkus sudėjau į stiklainius su visais priedais prieš tai viską nuploviaiu šaltu vandeniu ir vėl užpyliau šaltu vandeniu .