Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(*monikute* @ 2008 09 29, 10:29)
Kaip merginos laikosi jūsų užkonservuotas derlius?
Aš tai vakar buvau rūsyje, pažiūrėjau kaip ten laikosi "sloinikai", tai viskas  thumbup.gif
Nebuvo tokių "sloinikų", kurie prašytųsi atskiro dėmesio  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

Mes jau po truputi naikinam - maziname stiklainiu kieki rusyje lotuliukas.gif
Po truputi patys valgom, keli stiklainiukai i uzsieni isvaziavo, nes ten lietuviai istroske naminiu konservavimu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(klaida @ 2008 10 01, 21:34)
Mes jau po truputi naikinam - maziname stiklainiu kieki rusyje  lotuliukas.gif 
Po truputi patys valgom, keli stiklainiukai i uzsieni isvaziavo, nes ten lietuviai istroske naminiu konservavimu  lotuliukas.gif


Agurkai emigrantai lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
O pas mane vakar buvo į svečius atlėkusios kelios buvusios klasiokes iš Vilniaus, tai pasiėmėm vieną stiklainiuką atsidarėm prie visų vaišių smile.gif mmmmm kaip skanu buvo ax.gif tik gaila, kad mažai prisikonservavau, nes kiekvieną dieną galėčiau valgyti marinuotus agurkus arba pomidorus, bet žiūriu, kad užteks tik didžiosiom šventėm biggrin.gif
Atsakyti
Musu vienos is megstamiausiu AGURKU SALOTOS SU GARSTYCIOMIS

I stiklainiu dugna dedame krapu, skiltele cesnako ir pripjaustome agurku (jei odele kieta geriau nulupti). Pjaustome "laisvu kritimu", nespaudziame. Toliau nurodyto marinato kiekio uztenka ~7x0,5l stiklainiams.

Marinatas:
1l vandens
250 ml 9% acto
0,5 kg cukraus
3 v.s. druskos
5 v.s. garstyciu (astresniu)

Stiklainius su agurkais uzpilame verdanciu marinatu ir pasterizuojame 15 min.
Agurkai buna traskus ir siek tiek saldoki, jei kas nemegstate, dekite maziau cukraus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Žoržetta @ 2008 10 02, 13:32)
Musu vienos is megstamiausiu AGURKU SALOTOS SU GARSTYCIOMIS

I stiklainiu dugna dedame krapu, skiltele cesnako ir pripjaustome agurku (jei odele kieta geriau nulupti). Pjaustome "laisvu kritimu", nespaudziame. Toliau nurodyto marinato kiekio uztenka ~7x0,5l stiklainiams.

Marinatas:
1l vandens
250 ml 9% acto
0,5 kg cukraus
3 v.s. druskos
5 v.s. garstyciu (astresniu)

Stiklainius su agurkais uzpilame verdanciu marinatu ir pasterizuojame 15 min.
Agurkai buna traskus ir siek tiek saldoki, jei kas nemegstate, dekite maziau cukraus smile.gif


Iš receptuko sprendžiu, kad skonis turėtų būti tikrai neblogas smile.gif
Reiks kitą vasarą pamėginti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Žoržetta @ 2008 10 02, 13:32)
Marinatas:
1l vandens
250 ml 9% acto
0,5 kg cukraus
3 v.s. druskos
5 v.s. garstyciu (astresniu)
Stiklainius su agurkais uzpilame verdanciu marinatu ir pasterizuojame 15 min.
Agurkai buna traskus ir siek tiek saldoki, jei kas nemegstate, dekite maziau cukraus smile.gif

Ant 1l vandens 0,5 kg cukraus doh.gif Juk vos ne sirupas turi gautis. Manyciau, kad cukraus reiktu smarkiai pamazinti. Tada ir skonis turetu buti geras ax.gif
Atsakyti
QUOTE(klaida @ 2008 10 02, 14:57)
Ant 1l vandens 0,5 kg cukraus  doh.gif  Juk vos ne sirupas turi gautis. Manyciau, kad cukraus reiktu smarkiai pamazinti. Tada ir skonis turetu buti geras  ax.gif


Tai kad aš pavyzdžiui kai dariau pagal uspaskicho receptą, ten dedasi litrui vandens 5 dideli šaukštai cukraus, tai čia išeina beveik 200 g to cukraus (stiklinė), o pagal šitą receptą yra 250 g, plius dar acto 250 ml, o ten reikėjo dėti mažiau (100 ml), tai praktiškai tos pačios proporcijos gaunasi, na bent jau aš taip manau smile.gif

Blin g.gif perskaičiau dar sykį tą receptą ir supratau, kad tikrai kažkas ne taip g.gif Man kažkodėl užsicinkino, kad ne 500 g o 250 g cukraus doh.gif Jeigu recepto autorė nesuklydo dėl 0,5 kg cukraus tai tikrai truputį nesąmonė išeina blink.gif agurkų uogienė biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *monikute*: 02 spalio 2008 - 14:21
QUOTE(*monikute* @ 2008 10 02, 15:16)
Tai kad aš pavyzdžiui kai dariau pagal uspaskicho receptą, ten dedasi litrui vandens 5 dideli šaukštai cukraus, tai čia išeina beveik 200 g to cukraus (stiklinė), o pagal šitą receptą yra 250 g, plius dar acto 250 ml, o ten reikėjo dėti mažiau (100 ml), tai praktiškai tos pačios proporcijos gaunasi, na bent jau aš taip manau  smile.gif

Blin  g.gif  perskaičiau dar sykį tą receptą ir supratau, kad tikrai kažkas ne taip  g.gif  Man kažkodėl užsicinkino, kad ne 500 g o 250 g cukraus  doh.gif  Jeigu recepto autorė nesuklydo dėl 0,5 kg cukraus tai tikrai truputį nesąmonė išeina  blink.gif  agurkų uogienė  biggrin.gif  biggrin.gif


Ne, nesuklydau mirksiukas.gif Pagal receptura tiek ir priklauso. Kaip ir minejau gaunasi saldoki, traskus agurku gabaliukai (nu gi visokiu skoniu gali buti salotos, nebutinai surios schmoll.gif )
Anyta siemet dare ir dejo puse kiekio cukraus, nes jai maniskiai per saldus. Bet neragavau, negaliu pasakyt koks skonis g.gif
Galima is pradziu puse kiekio deti, o paskui ragauti ir pagal savo skoni prideti kol jau atrodys, kad gana rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Žoržetta @ 2008 10 02, 21:36)
Galima is pradziu puse kiekio deti, o paskui ragauti ir pagal savo skoni prideti kol jau atrodys, kad gana  rolleyes.gif

Teisingai thumbup.gif
Visada reikia ragauti naujai gaminama marinato recepta, kad poto nereiketu ko nors kito kaltinti, kad neskanu. Juk del skonio nesigincijama mirksiukas.gif
Atsakyti
Tai man tada tas receptukas netiktų verysad.gif , nes man jau pakankamai cukraus yra mano darytame marinate apie kurį truputį anksčiau rašiau. Ten litrui vandens 5 šaukštai cukraus ir kai ragavau agurkus, man pasirodė, kad jau pilnai pakanka tokio saldumo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2008 10 03, 08:52)
Tai man tada tas receptukas netiktų  verysad.gif , nes man jau pakankamai cukraus yra mano darytame marinate apie kurį truputį anksčiau rašiau. Ten litrui vandens 5 šaukštai cukraus ir kai ragavau agurkus, man pasirodė, kad jau pilnai pakanka tokio saldumo  smile.gif

Man 1l vandens pakanka ir 1 sauksto cukraus, nes mes nemegstame saldziu konservuotu agurku ir kt darzoviu. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(klaida @ 2008 10 03, 16:29)
Man 1l vandens pakanka ir 1 sauksto cukraus, nes mes nemegstame saldziu konservuotu agurku ir kt darzoviu.  ax.gif



Man taip pat labiau patinka sūrumas ar rūgštumas, nei saldumas ax.gif
Atsakyti
Savaitgalį buvo močiutės gimtadienis, tai ta proga iš rūsio ištraukiau kelis stiklainiukus marinuotų agurkų ir pomidorų biggrin.gif Ėmiau specialiai tuos stiklainiukus, į kuriuos buvau įdėjusi morkyčių. Labai norėjau paragauti ax.gif Skonis labai geras ir man patiko thumbup.gif Agurkams nieko blogo neatsitiko nuo tų morkų, o pačios morkytės gavosi tokios labai skanios marinuotos. Žodžiu man patiko thumbup.gif O močiutė sako, na va, pirmą kartą darei - gavosi labai gerai, kai kitais metais darysi antrą kartą, tuomet nebesigaus unsure.gif Sako toks prietaras yra smile.gif
Atsakyti