Tikriausiai kiekviena turime savo konservavimo būdą ir atrodo, kad taip greičiausia
Tai taip. O dabar sutaupysi ir laiką ir jėgas.
mergaites padekit,susiruosiau marinavimui snd,ogi ziuriu,kad recepto nebeturiu,gal kas zinot smulkiai pjaustytu agurku misraine,su actu ir aliejum HELP laukiu...
QUOTE(Nastulia @ 2009 08 16, 15:17)
mergaites padekit,susiruosiau marinavimui snd,ogi ziuriu,kad recepto nebeturiu,gal kas zinot smulkiai pjaustytu agurku misraine,su actu ir aliejum HELP laukiu...
Gal tiks
AGURKŲ MIŠRAINĖ SU PETRAŽOLĖMIS
5 kg.agurkų
1 kg svogūnų
pluoštelis petražolių (galima sakyt pagal skonį)
1 stkl. aliejaus
1 stkl. cukraus
2/3 stkl.acto
5 šaukštai druskos, kvepiančiųjų pipirų
Supjaustai, sumaišai, palieki apie 12 val. pastovėti, užkaitini iki 80 lapsnių, užsuki, uždengi šiltai iki atvėsimo.
mmmmm,aciukas ,dar vienas toks gedingas klausimelis,o jus kai rasot actas,tj cia kiek %
QUOTE(Nastulia @ 2009 08 16, 16:08)
mmmmm,aciukas ,dar vienas toks gedingas klausimelis,o jus kai rasot actas,tj cia kiek %
Naudojamas 9%actas, o jei kas naudotų acto esenciją - juk parašytų
kiek čia visokiausių gamybos būdų vakuojant agurkus pasižėrė
nu reik šian vėl bandyt uspaschiko receptą-gal pavyks
nu reik šian vėl bandyt uspaschiko receptą-gal pavyks
Man kaimynas pasake raugintu agurku recepta,bet as neraugiu.Parasau ,gal kam pravers.
5litru stiklaini.Sudeti prieskonius agurkus ir uzpilti saltu vandeniu.
I marles gabaleli sudeti 120g druskos ir uzristi.Ta rysuleli panardinti i stiklaini ir uzdaryti dangteli.Neplakti nieko,taip palikti stoveti.Ziema sake labai skanus.
5litru stiklaini.Sudeti prieskonius agurkus ir uzpilti saltu vandeniu.
I marles gabaleli sudeti 120g druskos ir uzristi.Ta rysuleli panardinti i stiklaini ir uzdaryti dangteli.Neplakti nieko,taip palikti stoveti.Ziema sake labai skanus.
Super geras receptas, pati išbandžiau. Marinatas šiaip rūgštokas, aš trečdaliu mažiau pyliau acto ir truputį dėjau daugiau cukraus. Svogūnai labi skanūs, morkos liko kietokos.
AGURKAI BULGARIŠKAI
Reikia: agurkų, krapų šakelių, ropinių svogūnų,supj.žiedais, morkų, supj.griežinėliais, lauro lapų,pipirų.
MARINATUI: 2 litrams šalto vandens reikia 1 stiklinės acto,3 šaukštų druskos, 5 šaukštelių cukraus.
Agurkus su morkomis ir svogūnais bei prieskoniais sudedam į stiklainius, užpilam šaltu marinatu ir kaitinam vandenyje. 3 litrų stiklainius kaitinam 30 min.
Arba galima nuplikytus agurkus (aš sykiu plikiau ir svogūnus su morkom, supjausčiau jau nuplikytus) sudėti į stiklainiukus ir paskui 2 sykius užpilti verdančiu marinatu.
AGURKAI BULGARIŠKAI
Reikia: agurkų, krapų šakelių, ropinių svogūnų,supj.žiedais, morkų, supj.griežinėliais, lauro lapų,pipirų.
MARINATUI: 2 litrams šalto vandens reikia 1 stiklinės acto,3 šaukštų druskos, 5 šaukštelių cukraus.
Agurkus su morkomis ir svogūnais bei prieskoniais sudedam į stiklainius, užpilam šaltu marinatu ir kaitinam vandenyje. 3 litrų stiklainius kaitinam 30 min.
Arba galima nuplikytus agurkus (aš sykiu plikiau ir svogūnus su morkom, supjausčiau jau nuplikytus) sudėti į stiklainiukus ir paskui 2 sykius užpilti verdančiu marinatu.