Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

Tikriausiai kiekviena turime savo konservavimo būdą ir atrodo, kad taip greičiausia cool.gif
Atsakyti
Tai taip,bet kai as pastoviai bijodavau nulekusiu dangteliu,tai gal ir perdaug save apkraudavau. biggrin.gif
Atsakyti
Tai taip. O dabar sutaupysi ir laiką ir jėgas. mirksiukas.gif
Atsakyti
Jegu tai man netruksta,bet va laiko tai tikrai trukumas. biggrin.gif
Atsakyti
mergaites padekit,susiruosiau marinavimui snd,ogi ziuriu,kad recepto nebeturiu,gal kas zinot ax.gif smulkiai pjaustytu agurku misraine,su actu ir aliejum blink.gif HELP 4u.gif laukiu...
Atsakyti
QUOTE(Nastulia @ 2009 08 16, 15:17)
mergaites padekit,susiruosiau marinavimui snd,ogi ziuriu,kad recepto nebeturiu,gal kas zinot ax.gif smulkiai pjaustytu agurku misraine,su actu ir aliejum blink.gif HELP 4u.gif laukiu...


Gal tiks bigsmile.gif
AGURKŲ MIŠRAINĖ SU PETRAŽOLĖMIS

5 kg.agurkų
1 kg svogūnų
pluoštelis petražolių (galima sakyt pagal skonį)
1 stkl. aliejaus
1 stkl. cukraus
2/3 stkl.acto
5 šaukštai druskos, kvepiančiųjų pipirų
Supjaustai, sumaišai, palieki apie 12 val. pastovėti, užkaitini iki 80 lapsnių, užsuki, uždengi šiltai iki atvėsimo.
Atsakyti
mmmmm,aciukas bigsmile.gif ,dar vienas toks gedingas blush2.gif klausimelis,o jus kai rasot actas,tj cia kiek % ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nastulia @ 2009 08 16, 16:08)
mmmmm,aciukas bigsmile.gif ,dar vienas toks gedingas blush2.gif klausimelis,o jus kai rasot actas,tj cia kiek % ax.gif

Naudojamas 9%actas, o jei kas naudotų acto esenciją - juk parašytų mirksiukas.gif
Atsakyti
Na as irgi manau,kad eina visur 9% actas. bigsmile.gif
Atsakyti
kiek čia visokiausių gamybos būdų vakuojant agurkus pasižėrė thumbup.gif
nu reik šian vėl bandyt uspaschiko receptą-gal pavyks ax.gif
Atsakyti
Man kaimynas pasake raugintu agurku recepta,bet as neraugiu.Parasau ,gal kam pravers.
5litru stiklaini.Sudeti prieskonius agurkus ir uzpilti saltu vandeniu.
I marles gabaleli sudeti 120g druskos ir uzristi.Ta rysuleli panardinti i stiklaini ir uzdaryti dangteli.Neplakti nieko,taip palikti stoveti.Ziema sake labai skanus.
Atsakyti
Super geras receptas, pati išbandžiau. Marinatas šiaip rūgštokas, aš trečdaliu mažiau pyliau acto ir truputį dėjau daugiau cukraus. Svogūnai labi skanūs, morkos liko kietokos.

AGURKAI BULGARIŠKAI
Reikia: agurkų, krapų šakelių, ropinių svogūnų,supj.žiedais, morkų, supj.griežinėliais, lauro lapų,pipirų.
MARINATUI: 2 litrams šalto vandens reikia 1 stiklinės acto,3 šaukštų druskos, 5 šaukštelių cukraus.
Agurkus su morkomis ir svogūnais bei prieskoniais sudedam į stiklainius, užpilam šaltu marinatu ir kaitinam vandenyje. 3 litrų stiklainius kaitinam 30 min.

Arba galima nuplikytus agurkus (aš sykiu plikiau ir svogūnus su morkom, supjausčiau jau nuplikytus) sudėti į stiklainiukus ir paskui 2 sykius užpilti verdančiu marinatu.
Atsakyti