Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(Dofkaml @ 2009 08 15, 16:33)
Niekada nesidergiau su tuo užpylinėjimu ir nupylinėjimu.  ax.gif  Visada paimu- nuplaunu agurkus, įmetu į verdantį vandenį ten kelias minutes palaikau, poto išimu sudedu gražiai į slovikus su visais prieskoniais, užilu marinatu ir užsuku sterilizuotu dangteliu. Apverčiu slovikus, bet nededu po adijalais. Nėra dar nušovę nei vieno.  4u.gif


na net ir nezinu, nuo ko priklauso tas agurku "nusovimas" ar pabalimas. mano mociute seniau kai dangteliu buvo deficitas netgi uzdedavo oleveles ir uzversdavo gumyte, o agurkeliai vistiek labai skanus gaudavos mirksiukas.gif
o de sterilizavimo... tai jau cia visiska nesamone... senoveje zmones isplove stiklainius pamaudavo ant medines tvoros, kad sauluteje iskaistu ir tada marinuodavo i juos viska mirksiukas.gif
as tai nesicackinu mirksiukas.gif isplaunu po kranu, apverciu, kol marinatas uzverda jie pradziuna siek tiek, tada sudedu i juos agurkus nupjautais galiukais, dar jei vietos lieka, o tinkamo dydzio agurko nera, tai atpjaunu grizineliais, sudedu rinkini lapu (juoduju serbentu, krieno, peraugusiu krapu, kartais vysniu lapu), idedu 2-3 griezinelius cesnako, iberiu juoduju pipiru, kartais kvapiuju, uzpilu jusu siulomo marinato, palaikau kelias val taip, tada uzdengus dangteliu nupilu, vel uzverdu , uzpilu ir uzsuku. laikosi kuo puikiausiai thumbup.gif
Atsakyti
Na kadangi sakot jog viskas gerai siandien darau partija agurku,nekaitinsiu ir as .
Atsakyti
Aš taip pat niekada nekaitinu ir puikiai laikosi.
Atsakyti
Siandien tiek nusikaliau su agurkais,kad jau ir nekaitinau.Pastatysiu rusyje atskirai,ziuresiu,kaip jie laikysis.
Atsakyti
O aš visada pasterizuoju. Sudedu agurkus užpilu kad ir šaltu marinatu (jei tarkim nuo praeito konservavimo liko) dedu i puoda ir pasterizuoju. Jokios terlionės su nupilinėjimai ir rankų nusiplikinimais.
Atsakyti
O tu manai kad šaltas ka nors duoda? Beto kai uždarinėjami dangteliai stiklainius reikia laikyt apverstus kol atšals. smile.gif
Atsakyti
Na as irgi visada pasterelizuoju,bet siandien tokia partija dariau,kad kaip bus taip.Tikiuosi nenulakstys dangteliai. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2009 08 15, 22:48)
O aš visada pasterizuoju. Sudedu agurkus užpilu kad ir šaltu marinatu (jei tarkim nuo praeito konservavimo liko) dedu i puoda ir pasterizuoju. Jokios terlionės su nupilinėjimai ir rankų nusiplikinimais.

Bet tai kiek užima laiko doh.gif Šeima nemaža, konservuoju į 1 ar 1,5 l stiklainius, o reikia padaryti apie 100 l, tai tikriausiai pražilčiau prie puodų, ką jau kalbėti apie gėles ir visus kitus savo užsiėmimus smile.gif
Atsakyti
Tai kad ar taip darai ar taip vistiek uzima begale laiko. ax.gif
Atsakyti
Jie puikiai sterilizuojasi kai sumeti į verdantį vandenį ir kelias minutes palaikai, po to belieka ištraukti ir sudėlioti į stiklainėlius. Paprasta, greita... ax.gif
Atsakyti
Reikes isbandyti dar ir si buda.Gal tikrai uzteks tik pamirkyti karstame vandenyje.
Atsakyti
Jau daug metu taip darau ir neivieno nušovusio stiklainio. 4u.gif Beto ir su pomidorais tas pats. Linkiu skanių agurkėlių. 4u.gif
Atsakyti