QUOTE(Dofkaml @ 2009 08 15, 16:33)
Niekada nesidergiau su tuo užpylinėjimu ir nupylinėjimu. Visada paimu- nuplaunu agurkus, įmetu į verdantį vandenį ten kelias minutes palaikau, poto išimu sudedu gražiai į slovikus su visais prieskoniais, užilu marinatu ir užsuku sterilizuotu dangteliu. Apverčiu slovikus, bet nededu po adijalais. Nėra dar nušovę nei vieno.
na net ir nezinu, nuo ko priklauso tas agurku "nusovimas" ar pabalimas. mano mociute seniau kai dangteliu buvo deficitas netgi uzdedavo oleveles ir uzversdavo gumyte, o agurkeliai vistiek labai skanus gaudavos
o de sterilizavimo... tai jau cia visiska nesamone... senoveje zmones isplove stiklainius pamaudavo ant medines tvoros, kad sauluteje iskaistu ir tada marinuodavo i juos viska
as tai nesicackinu isplaunu po kranu, apverciu, kol marinatas uzverda jie pradziuna siek tiek, tada sudedu i juos agurkus nupjautais galiukais, dar jei vietos lieka, o tinkamo dydzio agurko nera, tai atpjaunu grizineliais, sudedu rinkini lapu (juoduju serbentu, krieno, peraugusiu krapu, kartais vysniu lapu), idedu 2-3 griezinelius cesnako, iberiu juoduju pipiru, kartais kvapiuju, uzpilu jusu siulomo marinato, palaikau kelias val taip, tada uzdengus dangteliu nupilu, vel uzverdu , uzpilu ir uzsuku. laikosi kuo puikiausiai