Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(AveM @ 2009 08 14, 16:13)
Va va turejau mintyje astriu,o ne rugsciu.Bet as neturiu cili pipiru,ar buna ju pirkti,nes kiek maciau tai tik malti prieskoniai.

kai neturiu cili pipiru, naudoju maltus (is parduotuves). Ne ka blogiau gaunasi.
Papildyta:
QUOTE(AveM @ 2009 08 14, 20:55)
As dariau pagal Uspaschix pirmi metai nezinau kas tai per skonis.
1lt vandens.
5 saukstai cukraus.
1 saukstas druskos.
100g acto.

Pagal receptura-itariu, kad bus saldoki biggrin.gif
Atsakyti
As irgi padariau,tai kaip sirupe agurkai gavosi,nezinau sako nebuna saldus.Jei neblogai ir malti,tai siandien galesiu uzsivakuoti agurku,nes maltos aitrios paprikos turiu.
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2009 08 14, 12:19)
jokio aspirino niekada nededu,manau svarbiausia yra svariai isplauti stiklainiai ir gerai nublansiruoti agurkai.taip pat ,kad butu sandariai uzsukti stiklainiai smile.gif


Būtent, svarbiausia švarūs stiklainiai drinks_cheers.gif tikrai nėra blogų receptų, tiesiog skoniai skiriasi ir tiek, juk kiek žmonių tiek ir skonių mirksiukas.gif

O dėl aspirino, tai mėtykit mane akmenimis doh.gif ir taip visas maistas konservantų prifarširuotas ir dar namuose ruošiant norit tą patį daryt doh.gif doh.gif

QUOTE(AveM @ 2009 08 15, 09:07)
As irgi padariau,tai kaip sirupe agurkai gavosi,nezinau sako nebuna saldus.Jei neblogai ir malti,tai siandien galesiu uzsivakuoti agurku,nes maltos aitrios paprikos turiu.


Nebus saldūs, bus švelnūs smile.gif Kai pirmą stiklainį atsidariau, išties pasirodė įdomūs tie agurkėliai, o paskui tapo patys mėgstamiausi mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolete: 15 rugpjūčio 2009 - 11:11
QUOTE(Jolete @ 2009 08 15, 12:08)
O dėl aspirino, tai mėtykit mane akmenimis  doh.gif  ir taip visas maistas konservantų prifarširuotas ir dar namuose ruošiant norit tą patį daryt  doh.gif  doh.gif 


Na... akmenimis neapmetysim, bet tiesiog pamastymui: cukrus, druska, actas - jie taip pat konservantai, tik gal jie mum skamba ganetinai kasdieniskai ir iprastai.... bet is arciau paziurejus, jie lygiai taip pat dideliais kiekiais yra kenksimingi, o jei dar pavadinciau juos: sacharoze, natrio chloridu, acetilo rugstimi ph34r.gif gal ir jie pataps tokie baisus konservantai? unsure.gif
nereikia i viska ziureti i tai taip paniskai... juk to aspirino dedama labai mazai, tad nieko ten kenksimgo... irnesakyk.gif
Atsakyti
Bet juk vietoj 4 galim naudoti 3, vis mažiau to brudo į organizmą mirksiukas.gif
Atsakyti
Ka ten zinai nuo ko zmogus tunki,vieni apirino bijo kiti acto.
Atsakyti
QUOTE(MoonDark @ 2009 08 14, 10:10)
velniai žino, kas ir dėl ko čia taip. Bet su actu agurkėliai man nesilaiko.  mastau.gif Šiemet dairua eksperimentą - marinavau kelis stiklainiukus su druska ir kelis su actu vienu kartu..Ir actiniai nušaudė mastau.gif Tai man išvados kaip ir aiškios...  dirol.gif


Tikrai dėl kitų priežasčių nušaudė, ne dėl acto schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif visą laiką darau su actu ir viskas ok thumbup.gif ir jokių aspirinų nededu schmoll.gif nu kam jį kišt kur nereikia doh.gif Parašysiu patį principą kaip darau - visad užpylinėju 3 kartus (dviejų užpylimų mažai schmoll.gif manau dėl to daugumai ir šaudo ir pabala). Pirmą kartą užpilti trilitrinį (ar kt. talpos ) stikalinį su agurkais ir prieskoniais paprasčiausiu verdančiu vandeniu, kad ir iš virdulio. Pridengt dangteliais ir užklot frotiniais rankšluosčiais, kad šiluma ilgiau išsilaikytų, pravėsus vandenį išpilt lauk, tada užpilt antrą kartą vėl vien tik verdančiu vandeniu vėl palaikyt užklotus apie 15-20 min., po to tą vandenį (antrąjį) susipilti į puodą, jį susimatuot ir dėti kiek pagal jūsų mėgstamą receptą reikia druską, actą, cukrų - užvirti, užpilti agurkus, užsukti ir aukštielnikus po kaldra parai. Garantuoju nešaus mirksiukas.gif (stiklainiai ir dangteliai savaime aišku iškaitinti, aš kaitinu visad taip ir dangtelius taip pat mirksiukas.gif bet aš agurkus visad užsukamais dangteliais uždarinėju (ta prasme baltais ar margais, žodžiu negeležiniais kur su guma lotuliukas.gif ), nusipirkau tam užsukamų trilitrinių thumbup.gif bet dažniausiai darau mažais stiklainiukais, šįmet tik mažais darysiu lotuliukas.gif tiesa, kai taip darau tai agurkus ir žoles tik švariai po kranu nulaunu t.y. nei blanširuoju, nei žolių plikinu ax.gif ). Dar labai patikimas būdas pakaitinti patį stiklainį su agurkais įstačius į puodą su vandeniu drinks_cheers.gif (tik, kad ilgai užtrunka, jei daug stiklainių prisiruoši, o puodas vienas doh.gif lotuliukas.gif todėl aš taip nemėgstu daryt, be to per ilgai palaikysi agurkai čiut ne suvirę gaunasi doh.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 15 rugpjūčio 2009 - 13:46
atsidariau uspaskicho agurkus, nu pasaka labai skanus, pulsiu ryt dar prisidaryt,kai po paros buvau atidarius slovikeli tai fui astrybe kazkokia buvo, o dabar po savaites skanumelis. Rekomenduoju biggrin.gif
Atsakyti
Na einu ir as paragausiu,nes katik pririnkau agurku,tai zinosiu taip daryti ar pagal savo sena recepta.
Atsakyti
mergaitews, o kiek yra tas 100gr.acto? kiek jus pilat matuojant ml? pradejau daryti ir susimasciau.
Atsakyti
as turiu tokia stikline kur nubraizytos linijos gramu ir taip pasimatuoju bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Leilla @ 2009 08 15, 16:19)
as turiu tokia stikline kur nubraizytos linijos gramu ir taip pasimatuoju  bigsmile.gif


bet simtas gramu vandens manau skiriasi nei simtas gramu acto, na mililitrais.
Atsakyti