QUOTE(MoonDark @ 2009 08 14, 10:10)
velniai žino, kas ir dėl ko čia taip. Bet su actu agurkėliai man nesilaiko.
Šiemet dairua eksperimentą - marinavau kelis stiklainiukus su druska ir kelis su actu vienu kartu..
Ir actiniai nušaudė Tai man išvados kaip ir aiškios...
Tikrai dėl kitų priežasčių nušaudė, ne dėl acto
visą laiką darau su actu ir viskas ok
ir jokių aspirinų nededu
nu kam jį kišt kur nereikia
Parašysiu patį principą kaip darau - visad užpylinėju
3 kartus (dviejų užpylimų mažai
manau dėl to daugumai ir šaudo ir pabala). Pirmą kartą užpilti trilitrinį (ar kt. talpos ) stikalinį su agurkais ir prieskoniais paprasčiausiu verdančiu vandeniu, kad ir iš virdulio. Pridengt dangteliais ir užklot frotiniais rankšluosčiais, kad šiluma ilgiau išsilaikytų, pravėsus vandenį išpilt lauk, tada užpilt antrą kartą vėl vien tik verdančiu vandeniu vėl palaikyt užklotus apie 15-20 min., po to tą vandenį (antrąjį) susipilti į puodą, jį susimatuot ir dėti kiek pagal jūsų mėgstamą receptą reikia druską, actą, cukrų - užvirti, užpilti agurkus, užsukti ir aukštielnikus po kaldra parai. Garantuoju nešaus
(stiklainiai ir dangteliai savaime aišku iškaitinti, aš kaitinu visad
taip ir dangtelius taip pat
bet aš agurkus visad užsukamais dangteliais uždarinėju (ta prasme baltais ar margais, žodžiu negeležiniais kur su guma
), nusipirkau tam užsukamų trilitrinių
bet dažniausiai darau mažais stiklainiukais, šįmet tik mažais darysiu
tiesa, kai taip darau tai agurkus ir žoles tik švariai po kranu nulaunu t.y. nei blanširuoju, nei žolių plikinu
). Dar labai patikimas būdas pakaitinti patį stiklainį su agurkais įstačius į puodą su vandeniu
(tik, kad ilgai užtrunka, jei daug stiklainių prisiruoši, o puodas vienas
todėl aš taip nemėgstu daryt, be to per ilgai palaikysi agurkai čiut ne suvirę gaunasi
)