Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(MoonDark @ 2009 08 14, 12:11)
Actą pilu, kai verdu marinatą. To klausei?  ax.gif


taip smile.gif niu bet supratau, kad taip ir darai

QUOTE(JOLKA999 @ 2009 08 14, 12:19)
jokio aspirino niekada nededu,manau svarbiausia yra svariai isplauti stiklainiai ir gerai nublansiruoti agurkai.taip pat ,kad butu sandariai uzsukti stiklainiai smile.gif


sutinku! smile.gif

QUOTE(MoonDark @ 2009 08 14, 12:28)
Aš taip pat niekada nededu aspirino. Juk čia vaistas - o agurkėlius valgo ir vaikai...  rolleyes.gif  Be to, aspirino negalima vartoti jaunesniems kaip 15 metų vaikams, pirmuosius 6 nėštumo mėnesius, sergantiems stemplės arba dvylikapirštės žarnos opa ir t.t... Nemanau, kad aspirino, kaip vaisto, visos savybės užsimarinuoja ir jis tampa neveiksmingas...  mastau.gif


Vaistas tai vaistas, bet kaip medziaga, tai rugstis. Dregmeje aspirinas suira (hidrolizuojasi) i acta ir salicilo rugsti, kuri nors ir dideliais kiekiais yra toksiska, bet maisto pramoneje naudojama, kaip konservantas. umn.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *tiute*: 14 rugpjūčio 2009 - 12:31
Idomu,gal tikrai Uspaxik receptas nera astrus,as irgi megeja astresniu.Bet kiek marinavau,nesuprantu kaip padaryti marinata kuo astresni.
Atsakyti
uspaskih agurkai tikrai neastrus,bet man patiko,pernai ju dariau su svogunais,siemet pasidaiau ir su ir be.
Atsakyti
Gal dar kuri parasys recepta,kuris butu tikrai astrus.
Atsakyti
taip,aspirinas yra kaip konservantas-tik nieko blogo čia labai nematau,nes labai jau mažas kiekis jo gaunasi pagal agurkų svorį.Rūgšties jisai nepriduoda.
AveM,nesupratau-kokių aštresnių-ta prasme-rūgštesnių agurkų nori ? Įdėk daugiau acto ar rūgštelės,ir psio.O aš dar darau aštrius agurkus su čili pipiriukais-svarbu nepadaugint-litriniam stiklainiui 1/3 ankšties su sėklom man per akis...vyrui patinka,o ir šiaip...pagirioms gerai biggrin.gif
O jei noriu pikantiškų-tada dedu griežinį saliero šaknies.
Atsakyti
Va va turejau mintyje astriu,o ne rugsciu.Bet as neturiu cili pipiru,ar buna ju pirkti,nes kiek maciau tai tik malti prieskoniai.
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 08 14, 16:13)
Va va turejau mintyje astriu,o ne rugsciu.Bet as neturiu cili pipiru,ar buna ju pirkti,nes kiek maciau tai tik malti prieskoniai.

specializuotose prieskonių parduotuvėse turėtų būt džiovintų...aišku,šviežia ankštis geriau,pagal sezoną jau turėtų būti,na gal kitą savaitę...
o tu pažiūrėk "IKI" parduotuvėj arba XXL maksimoj-mano supratimu,turėtų būt...
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 08 14, 14:13)
Va va turejau mintyje astriu,o ne rugsciu.Bet as neturiu cili pipiru,ar buna ju pirkti,nes kiek maciau tai tik malti prieskoniai.

darzoviu turguose ju buna pirkti ax.gif
Atsakyti
Cili pipiru svieziu anksciu yra visu tinklu parduotuvese . Sviezias tikrai nera l astrus , o patiekalams tikrai priduoda malonu ir pikantiska skoni .
Atsakyti
Aciu mergaites,ieskosiu.Gal ju tikrai yra visuose centruose,bet kai nereikia tai ir nepastebi.
Atsakyti
o gal galetumete ikelti cia vel ta uspaskicho agurku marinavimo recepteli? ax.gif
Atsakyti
As dariau pagal Uspaschix pirmi metai nezinau kas tai per skonis.
1lt vandens.
5 saukstai cukraus.
1 saukstas druskos.
100g acto.
Atsakyti