Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(GREK @ 2009 08 12, 09:43)
Sveikos,
nu keistas dalykas tas skonis - atsidariau vakar neiškentus Uspaskicho agurkėlių, nu ką žinau, man tikrai neskanu, kaip žolė, marinatas per silpnas  schmoll.gif Daugiau tikrai nedarysiu, pasiliksiu su savo aštriu marinatu  rolleyes.gif


Siaip man irgi didelio ispudzio jie nepailiko, o puse ir pabalo biggrin.gif as pasilikau prie anytos recepto, ir su garstyciomis.
Atsakyti
Sveikos mergaites! 4u.gif

Niu, ka ir as siek tiek agurkiuku uzmarinavau, isbandziau kol kas tik kelis receptus, bet zadu ir kitus dar bandyti. O padariau kelis sloikelius su garstyciom (receptas is SM) ir kokius 5 sloikelius pagal Glacee "Bulgariski agurkeliai 2". Tikiuosi skaniai bus ax.gif

Bet dar man iskilo toks klausimas, kai isverdat marinata su lauro lapeliais, tai tuos lapelius jus i sloikelius dedate ar ismetate? g.gif As kai pirma karta marinuoju, tai nezinojau ka daryt su jais, tai ismecia, pabijojau, kad jie gali koki kartuma duoti. Bet jauciu, kad blogai pasielgiau doh.gif Kaip jus darote?
Atsakyti
O kur tas bulgarisku agurkeliu receptas? Gal ir man isbandyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 08 12, 11:51)
O kur tas bulgarisku agurkeliu receptas? Gal ir man isbandyt  biggrin.gif


Rugiagele, imk nuorodą Bulgariški agurkėliai Nr.2 mirksiukas.gif šeimyna sakė daugiau nebeeksperimentuot su agurkais - visus daryt pagal šitą receptą - žodžiu, mes pripažinom juos skaniausiais mirksiukas.gif gaunasi tokie saldžiarūgščiai wub.gif Taip, kad rekomenduoju, pasidaryk bent vieną partiją būtinai mirksiukas.gif jei tau priimtinas saldrūgštis skonis - mums tai labai mmm wub.gif

QUOTE(damora @ 2009 08 07, 10:33)
help.gif Labai reikia pagalbos mama marinavo 1 porcija agurku pagal "Bulgarisku 2" recepta ir ten parasyta, kad turi gautis 7l stiklainiai, o jai gavos tik 5L. Ji matavo vandeni 250ml stikline, gal turejo buti 300ml ir kaip kitu ingridientu proporcijomis? Labai aciu uz skubu atsakyma, nes laukia 2 porcija agurku  blush2.gif


Iš tiesų tik pati autorė gali atsakyt į šį klausimą - kokia yra stiklinės talpa g.gif (užklausiau jos, bet dar neatsakė ax.gif ) Labai keistai tau čia išėjo g.gif aš va kaip tik dariau - tai suskaičiavus visus stiklainiukus mililitrais gavosi 6 litrai 140 ml (na ne 7 l g.gif truputį mažiau, betgi man marinato dar ir liko - spakainiai dar būčiau užpylus du 700-800 ml stiklainiukus, jei būtų buvę agurkų daugiau, betgi jų prigrūdau į puodą kiek tilpo (nugarėlės net išsikišusios puode virš marinato buvo), į stiklainiukus laaabai glaudžiai sukamšiau. Ir matavau vandenį tokia sovietinių laikų stikline į kurią telpa 200 ml ax.gif nu nežinau kodėl tau taip nutiko g.gif gal agurkų nemirkinai ir gal tuomet jie kaisdami puode daug jo į save sugėrė g.gif net nežinau kaip paaiškint blush2.gif

Va kiek man gavosi iš vienos partijos:

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2009 08 12, 12:34)

Bet dar man iskilo toks klausimas, kai isverdat marinata su lauro lapeliais, tai tuos lapelius jus i sloikelius dedate ar ismetate?  g.gif As kai pirma karta marinuoju, tai nezinojau ka daryt su jais, tai ismecia, pabijojau, kad jie gali koki kartuma duoti. Bet jauciu, kad blogai pasielgiau  doh.gif Kaip jus darote?


Marinata visuomet verdu tik su druska, cukrumi bei actu/citrinos rugstimi. Lauro lapus, pipirus, cesnakus, krapus ir kt. dedu tiesiai i stiklaini bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2009 08 12, 13:28)
Rugiagele, imk nuorodą [url=http://www.supermama.lt/forumas


Aciu smile.gif man agurkai pagal anytos recepta gaunasi saldziarugsciai, bet isbandau visokius smile.gif
Atsakyti
o man uspashiko agurkėliai liuks...nebebala nei vienas...nusipirkau nauja uždarytuva ir viskas liuks gaunasi... biggrin.gif ir skanus labai...
Atsakyti
Aš vieną partiją Uspaskich agurkėlių dariau tiksliai pagal receptą, tai man silpnoki gavos, o vaikam labai patiko, tai antrą reisą darydama pyliau beveik dvigubai daugiau acto, vat tada thumbup.gif Pažymėjau, kur vaikam, kur mum ir būsim visi patekinti biggrin.gif Pabalo tik vienas stiklainis, bet buvo blogai uždarytas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Inetux @ 2009 08 12, 22:06)
Aš vieną partiją Uspaskich agurkėlių dariau tiksliai pagal receptą, tai man silpnoki gavos, o vaikam labai patiko, tai antrą reisą darydama pyliau beveik dvigubai daugiau acto, vat tada thumbup.gif Pažymėjau, kur vaikam, kur mum ir būsim visi patekinti biggrin.gif Pabalo tik vienas stiklainis, bet buvo blogai uždarytas ax.gif


O man isvis pasirode mazai druskos tam recepte, kai paragavau... o tas pabalimas ten kazka reiskia sitam recepte, nes matau ne man vienai tokiu bajeriu nutiko. Nejau situos agurkus darydama beveik visus stiklainius blogai uzdariau, o kitokius kai dariau, tai gerai g.gif nei vienas nepabalo.. As dabar visus agurkus marinuodama, kaitinu puode su viskuo, tada bent tiksliai viskas sterilu buna..
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2009 08 11, 21:51)
Aš taip pat manau ,kad tiek laikyti šiltai tai turi sušusti,minkšti būti schmoll.gif


Na kiek metų esu konservavus, tai laikymas tikria neturi įtakos minkštumui.

QUOTE(GREK @ 2009 08 12, 09:43)
Sveikos,
nu keistas dalykas tas skonis - atsidariau vakar neiškentus Uspaskicho agurkėlių, nu ką žinau, man tikrai neskanu, kaip žolė, marinatas per silpnas  schmoll.gif Daugiau tikrai nedarysiu, pasiliksiu su savo aštriu marinatu  rolleyes.gif


Sunku spręsti apie skonį iš karto. Žiemą tas skonis bus dar kitoks mirksiukas.gif Tikrai nebus kaip žolė, nebent actas jums kaip normalus gėrimas būtų ax.gif
Atsakyti
O man kazkas su tais agurkais nesigauna, uzsivakavau 21 stiklaini ir jau 7 pabalo, is ju 3 isobe, nezinau....
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 08 11, 21:41)
O kaitinimui nebutini 15 l puodai, jei mazesni stiklainiai, uztenka ir 5 l puodo, o i toki ir viena trilitrini galima istatyti.

ai,nu kadangi aš tinginukė,tai stengiuosi vengt receptų,kur reikalingi visoki kaitinimai ir nupildinėjimai-užpildinėjimai smile.gif -tam neturiu tiek laiko,grįžus po darbo.
Nepasakyčiau,kad gaunas prasčiau-visos pažįstamos moteriškės kol kas tik giria biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(daivasen @ 2009 08 13, 09:12)
O man kazkas su tais agurkais nesigauna, uzsivakavau 21 stiklaini ir jau 7 pabalo, is ju 3 isobe, nezinau....

na...arba prastas receptas,t.y. visko per mažai,arba prasti dangteliai ir prieina oras,arba kažkas prastai išplauta.
Darbo gaila...dėl plovimo-tai dar mano mama į galvą kalė-žiūrėk,kad ant stiklainių nebūtų "žalio " vandens,ir jokio pieno virtuvėj ant stalo,jei konservuoji smile.gif
Taigi stiklainius visad iššluostau sausu švariu rankšluosčiu.Arba išplaunu iš vakaro ir laukiu,kol sausai išdžius.
Pabandyk mano receptuką,kokį nedidelį kiekį,jei karščio nebijai-atgal per 1 ar 2psl...nu niekad man agurkai nebuvo nušovę ar pabalę...
Atsakyti