Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

Sveikos, norėjau pasiteirauti, o jei darau agurkus su ne užsukamais indeliais, tai būtina kaininti?aš neturiu tokio didelio puodo kad sudėjus kaitinti g.gif
Atsakyti
Trolitrius stiklainius,kurios vakuoju su masinele,tu nekaitinu.Bet pirma agurkus nupilu be marinato,po to su marinatu.
Atsakyti
skaičiau skaičiau temulką-nu ne visą-tingėjau blush2.gif ,tik ko tai man labai sudėtingi jūsų receptukai pasirodė-nupilti,kaitinti...
Noriu įpiršti savąjį-gal kam patiks.
1 litras vandens
1 valg. š. druskos
1 valg. š. cukraus
100ml acto
Pasiruošiu stiklainius,į kiekvieną įdedu lauro lapų,kvepiančių ir karčių pipirų,česnako 1-2 skilteles.Kadangi pas mane jie stovi šiltai,dar dedu 1 tabletę aspirino (jei 3ltr stilkainis-2tabl)
Pasiruošiu žoles : serbentų,vyšnių,krienų lapus ir krapus supjaustau ir nuplikinu.
Užkaičiu 2 puodus-viename-verdantis marinatas,kitame-verdantis vanduo-sumetu agurkus maždaug 10-12sek,kol pakeičia spalvą,ir karštus dedu į stiklainius.Uždedu žoles ir iškart užpilu verdančiu marinatu,užsuku-ir iki kito ryto po kaldryte.
Laikosi puikiausiai,niekada nei vienas stiklainis nebuvo nušovęs.Tfu tfu tfu... tongue.gif
Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Bet tas vandens kaitinimas atskirai deliojimas agurku,tai beveik tas pats,kas uzpylei marinatu ir pakaitiniai kelias minutes. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 08 11, 09:23)
Bet tas vandens kaitinimas atskirai deliojimas agurku,tai beveik tas pats,kas uzpylei marinatu ir pakaitiniai kelias minutes. ax.gif

Eee...a tam puodų didelių reik biggrin.gif ...aš jų neturiu.Ir manau,kad daug kas jau neturi 15ltr puodų ax.gif
Man taip greičiau rolleyes.gif
Atsakyti
Po kaldra aš laikau kol iš viso atšąla,dvi tris dienas
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2009 08 11, 10:30)
Po kaldra aš laikau kol iš viso atšąla,dvi tris dienas

Kam tiek kankintis ? Juk temperatūra,reikalinga iškaitimui,tiek ilgai nesilaiko.Paskiau tik šutimas gaunasi rolleyes.gif .
Ar nebūna po tokio ilgo šildymo minkšti agurkai ?
Atsakyti
Ne agurkai gaunasi liuks,na aš stiklainių pačių tai nekaitinu
Atsakyti
As uzpilu marinatu, palaikau kol atausta, nupilu, vel uzkaitinu marinata, uzpilu antra karta, uzsuku ir laikau siltai, kol naturaliai savaime atsala. Viskas. Pries tai agurkus per nakti saltam vandeni palaikau. Tik va kaip su tais dangtukais g.gif Kuri zinot, kurie patikimi, uzsukami masinele? Nes pernai net kompotai surugo. Uzsukau ir is kart net girdejosi kaip snypscia blink.gif Bet nepatikejau savo ausimis. O pasirodo tikrai s...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rainiukas: 11 rugpjūčio 2009 - 20:15
Nesuprantu kam kelias paras siltai laikyti, jei jau po daugiau nei paros ir po kaldrom atsala g.gif

O kaitinimui nebutini 15 l puodai, jei mazesni stiklainiai, uztenka ir 5 l puodo, o i toki ir viena trilitrini galima istatyti.
Atsakyti
Aš taip pat manau ,kad tiek laikyti šiltai tai turi sušusti,minkšti būti schmoll.gif
Atsakyti
Sveikos,
nu keistas dalykas tas skonis - atsidariau vakar neiškentus Uspaskicho agurkėlių, nu ką žinau, man tikrai neskanu, kaip žolė, marinatas per silpnas schmoll.gif Daugiau tikrai nedarysiu, pasiliksiu su savo aštriu marinatu rolleyes.gif
Atsakyti