Sveikos, norėjau pasiteirauti, o jei darau agurkus su ne užsukamais indeliais, tai būtina kaininti?aš neturiu tokio didelio puodo kad sudėjus kaitinti
skaičiau skaičiau temulką-nu ne visą-tingėjau ,tik ko tai man labai sudėtingi jūsų receptukai pasirodė-nupilti,kaitinti...
Noriu įpiršti savąjį-gal kam patiks.
1 litras vandens
1 valg. š. druskos
1 valg. š. cukraus
100ml acto
Pasiruošiu stiklainius,į kiekvieną įdedu lauro lapų,kvepiančių ir karčių pipirų,česnako 1-2 skilteles.Kadangi pas mane jie stovi šiltai,dar dedu 1 tabletę aspirino (jei 3ltr stilkainis-2tabl)
Pasiruošiu žoles : serbentų,vyšnių,krienų lapus ir krapus supjaustau ir nuplikinu.
Užkaičiu 2 puodus-viename-verdantis marinatas,kitame-verdantis vanduo-sumetu agurkus maždaug 10-12sek,kol pakeičia spalvą,ir karštus dedu į stiklainius.Uždedu žoles ir iškart užpilu verdančiu marinatu,užsuku-ir iki kito ryto po kaldryte.
Laikosi puikiausiai,niekada nei vienas stiklainis nebuvo nušovęs.Tfu tfu tfu...
Skanaus
Noriu įpiršti savąjį-gal kam patiks.
1 litras vandens
1 valg. š. druskos
1 valg. š. cukraus
100ml acto
Pasiruošiu stiklainius,į kiekvieną įdedu lauro lapų,kvepiančių ir karčių pipirų,česnako 1-2 skilteles.Kadangi pas mane jie stovi šiltai,dar dedu 1 tabletę aspirino (jei 3ltr stilkainis-2tabl)
Pasiruošiu žoles : serbentų,vyšnių,krienų lapus ir krapus supjaustau ir nuplikinu.
Užkaičiu 2 puodus-viename-verdantis marinatas,kitame-verdantis vanduo-sumetu agurkus maždaug 10-12sek,kol pakeičia spalvą,ir karštus dedu į stiklainius.Uždedu žoles ir iškart užpilu verdančiu marinatu,užsuku-ir iki kito ryto po kaldryte.
Laikosi puikiausiai,niekada nei vienas stiklainis nebuvo nušovęs.Tfu tfu tfu...
Skanaus
QUOTE(AveM @ 2009 08 11, 09:23)
Bet tas vandens kaitinimas atskirai deliojimas agurku,tai beveik tas pats,kas uzpylei marinatu ir pakaitiniai kelias minutes.
Eee...a tam puodų didelių reik ...aš jų neturiu.Ir manau,kad daug kas jau neturi 15ltr puodų
Man taip greičiau
Po kaldra aš laikau kol iš viso atšąla,dvi tris dienas
QUOTE(Lady Dy @ 2009 08 11, 10:30)
Po kaldra aš laikau kol iš viso atšąla,dvi tris dienas
Kam tiek kankintis ? Juk temperatūra,reikalinga iškaitimui,tiek ilgai nesilaiko.Paskiau tik šutimas gaunasi .
Ar nebūna po tokio ilgo šildymo minkšti agurkai ?
Ne agurkai gaunasi liuks,na aš stiklainių pačių tai nekaitinu
As uzpilu marinatu, palaikau kol atausta, nupilu, vel uzkaitinu marinata, uzpilu antra karta, uzsuku ir laikau siltai, kol naturaliai savaime atsala. Viskas. Pries tai agurkus per nakti saltam vandeni palaikau. Tik va kaip su tais dangtukais Kuri zinot, kurie patikimi, uzsukami masinele? Nes pernai net kompotai surugo. Uzsukau ir is kart net girdejosi kaip snypscia Bet nepatikejau savo ausimis. O pasirodo tikrai s...
Nesuprantu kam kelias paras siltai laikyti, jei jau po daugiau nei paros ir po kaldrom atsala
O kaitinimui nebutini 15 l puodai, jei mazesni stiklainiai, uztenka ir 5 l puodo, o i toki ir viena trilitrini galima istatyti.
O kaitinimui nebutini 15 l puodai, jei mazesni stiklainiai, uztenka ir 5 l puodo, o i toki ir viena trilitrini galima istatyti.
Sveikos,
nu keistas dalykas tas skonis - atsidariau vakar neiškentus Uspaskicho agurkėlių, nu ką žinau, man tikrai neskanu, kaip žolė, marinatas per silpnas Daugiau tikrai nedarysiu, pasiliksiu su savo aštriu marinatu
nu keistas dalykas tas skonis - atsidariau vakar neiškentus Uspaskicho agurkėlių, nu ką žinau, man tikrai neskanu, kaip žolė, marinatas per silpnas Daugiau tikrai nedarysiu, pasiliksiu su savo aštriu marinatu