principe pozymiu nera ,anksciau mama sake kad jei "pilvotas" tai vasarinis ,bet man nepasitvirtino,netiesa
QUOTE(dziunka @ 2008 09 16, 21:51)
principe pozymiu nera ,anksciau mama sake kad jei "pilvotas" tai vasarinis ,bet man nepasitvirtino,netiesa
As "pilvotus" vadinu sekliniais agurkais ir visai tokiu nekonservuoju. Nes viduje buna vien seklos
O pozymiu kaip ir nera. Tik 1. sviesesni agurkai su plonesne odele (jei taip galima pasakyti), o tamsesni - visada buna kietesne ir storesne odele. Tai jeigu yra galimybe, visada renkuosi sviesesnius agurkus, man jie daugiau patinka. 2. Kuo mazesni agurkai, tuo skanesni (sita tikriausiai jau visis zino ) 3. Svarbu, kad nebutu labai apvyte, nes tokie agurkai buna kaip vata ir tokius konservuojant, geriau butu nulupti.
Tai va kokie butu pastebejimai per konservavimo praktika
as vakar sudejau paskutinius agurkus,o dariau taip.supjausciau agurkus griezineliais,svogunus taippat,dejau i puslitrius sluoksni agurku-sluoksni svogunu.atvesinta marinata uzpyliau ant agurku,ipyliau po 1 sauksta aliejaus ir blansiravau apie 5 min.marinatas tinka bet koks agurku.
Aš tai labai norėjau pasidaryti agurkų mišrainės, bet jau nebespėjau Baigės visas derlius Šiltnamyje dar yra pomidorų, galvoju pamarinuoti cielus, nes labai jau man patinka marinuoti pomidorai O po darbo vakare jaučiu, kad reikės pasiimti kokį mažą slovikiuką paragauti su garstyčiom marinuotų agurkų, nebegaliu jau ištvert, noriu paragauti, kas ten per velnias gavosi
na tie su garstyciom labai idomiai,bet siemet jau baigesi agurkeliai,kita meta reiks isbandyt.
Tai va merginos, vakar atsidariau agurkų slovikiuką su garstyčių marinatu, nu gi skanu nu nesijautė jokio specifinio skonio, tik man druskos mažoka buvo, bet pats skonis tai geras, o ir vyrui labai patiko ir man kaip pirmą kartą gyvenime marinuojančiai, tai sakyčiau viskas labai gerai gavosi. Kai buvau rūsyje apžiūrėjau visus stiklainius, viskas ok, niekas nerūgsta, niekas nešaudo, marinatai visur skaidrūs, dangteliai net įdubę (tpfu tpfu tpfu, tikiuosi taip visą žiemą išsilaikys) tik gaila, kad tie agurkai papuolė kažkokie nei šiokie nei tokie ir va tie, kurie susiraukšlėjo gavosi traškūs, bet kažkokie minkštoki
QUOTE(*monikute* @ 2008 09 15, 09:02)
Viską dariau pagal receptūrą (tiksliai tiksliai ). Pažiūrėjau visus dangtelius - pritraukti labai gerai, net įdubę šiek tiek į vidų, tai tikriausiai dangteliai čia niekuo dėti. Ir "sloinikus" ir dangtelius labai gerai išploviau ir iškaitinau Aš jau čia prieš tai rašiau, kad neiškenčiau ir atsidariau vieną slovikiuką, labai jau norėjosi paragauti pirmojo marinavimo "blyno" skonio Tikrai labai skanūs agurkiukai išėjo pagal tą "uspaskicho" receptą, tokie traškūs, ne minkšti, "macnūūūūūs" kaip tik pagal mano skonį, žodžiu super net nesitikėjau, kad sugebėsiu tokį skanumėlį padaryti
Aš šiaip galvojau, kad galėjo susiraukšlėti dėl to, kad ne šviežius marinavau - trečią ar ketvirtą dieną po nuskynimo, bet antrą partiją kai dariau tai tik nuskyniau ir iškart į slovikus dėjau, o gavosi tas pats ir dar taip įdomiai - vieni susiraukšlėjo, kiti ne. Tai gal čia pačiuose agurkuose esmė O agurkai buvo iš lauko, ne iš šiltnamio.
Aš šiaip galvojau, kad galėjo susiraukšlėti dėl to, kad ne šviežius marinavau - trečią ar ketvirtą dieną po nuskynimo, bet antrą partiją kai dariau tai tik nuskyniau ir iškart į slovikus dėjau, o gavosi tas pats ir dar taip įdomiai - vieni susiraukšlėjo, kiti ne. Tai gal čia pačiuose agurkuose esmė O agurkai buvo iš lauko, ne iš šiltnamio.
Galiu pasakyti, kad pabandykit vandeni nupirkti agurkams, jeigu visiems taip pasidare, pas draugus yra shulinys, mes su drauge sumastem kad reikia mums agurku ziemai, nu va gavosi minkshti, nors ir actas, druska ir cukrus buvo skirtingu firmu pirkti. Na va , o su pirktiniu vandeniu stovi kaip ledas, grazuchiai, nei susiraukshlejo, nei susitrauke
QUOTE(Agnieshkan @ 2008 09 18, 14:47)
Galiu pasakyti, kad pabandykit vandeni nupirkti agurkams, jeigu visiems taip pasidare, pas draugus yra shulinys, mes su drauge sumastem kad reikia mums agurku ziemai, nu va gavosi minkshti, nors ir actas, druska ir cukrus buvo skirtingu firmu pirkti. Na va , o su pirktiniu vandeniu stovi kaip ledas, grazuchiai, nei susiraukshlejo, nei susitrauke
20 metu marinuoju agurkus su vandentiekio vandeniu ir jokiu susiraukslejimu niekada nebuna. Cia manau ne vandenyje esme, nes pas *monikute* tai tik keli agurkai visame stiklainyje susiraukslejo (kiek supratau).
O jei dar ir vandeni pirkti agurku konservavimui, tai is viso neapsimoka statyti agurku ziemai.
Gal vanduo išties turi kažkokios reikšmės , nes netgi tame pačiame mieste vienur vanduo iš vandentiekio normalus, o kitam miesto gale - blogas. Bet tada visi agurkai būtų arba blogai uzsikonservavę, arba gerai.
Bet mano atveju tame pačiame stiklainyje vieni agurkai geri, o kiti susiraukšlėję, todėl darau išvadą, kad čia pačiuose agurkuose esmė (kažkoks tai blogumas, o koks - neaišku). O be to tas vanduo buvo užvirintas tris kartus. Ar tai nepakankamas kiekis, kad iš vandens dingtų visi "brudai" ?
Visumoje po kol kas visi stovi gerai. Belieka laukti žiemos
Bet mano atveju tame pačiame stiklainyje vieni agurkai geri, o kiti susiraukšlėję, todėl darau išvadą, kad čia pačiuose agurkuose esmė (kažkoks tai blogumas, o koks - neaišku). O be to tas vanduo buvo užvirintas tris kartus. Ar tai nepakankamas kiekis, kad iš vandens dingtų visi "brudai" ?
Visumoje po kol kas visi stovi gerai. Belieka laukti žiemos
QUOTE(*monikute* @ 2008 09 18, 16:27)
Belieka laukti žiemos
mes jau dabar naikinti pradejom, kai uzsinorim, nes tos sviecios darzoves jau pabodo, norisi kazko kito
Aš stengiuosi pamiršti, kad rūsyje stovi skanėstai
Kaip merginos laikosi jūsų užkonservuotas derlius?
Aš tai vakar buvau rūsyje, pažiūrėjau kaip ten laikosi "sloinikai", tai viskas
Nebuvo tokių "sloinikų", kurie prašytųsi atskiro dėmesio
Aš tai vakar buvau rūsyje, pažiūrėjau kaip ten laikosi "sloinikai", tai viskas
Nebuvo tokių "sloinikų", kurie prašytųsi atskiro dėmesio