Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(audradv @ 2009 08 06, 20:33)
o sakykit čia po vieną valgomą šaukštą cukraus ir druskos

ne,po viena stikline druskos,viena stikline cukraus,6 litram vandens.pernai dariau pagal si recepta.galima daryti is riju litru vandens,atitinkamai mazinant ir kitus produktus.kai darau is naujo recepto,stengiuosi pasidaryti nedideli stiklaini viena,ir po keliu dienu atidarau paragauti,jei tinka skonis,tai ir toliau dedu.
Atsakyti
QUOTE(Greta77 @ 2009 08 07, 16:50)
Apie dangtelius supratau  lotuliukas.gif  Litrui vandens ar tiesiog i 1 ltr. stiklaini, jau pridėtą agurkų, tiek druskos reikia  g.gif Aciu  4u.gif


Litrui vandens dažniausiai būna nurodyta mirksiukas.gif
Atsakyti
As tai marinata visada darau trilitriniam stiklainiui.Dedu du saukstus druskos.tris saukstus cukraus ir astuonis saukstus acto.
Atsakyti
Tikriausiai temoje buvo, bet aš visko neskaičiau ir noriu parašyti, kaip aš darau be acto.

Tai va - imu stiklaini išplautą su soda, pridedu "žolių" - krapus, krienus, vyšnios ir juodųjų serbentų lapų bei česnaką būtinai.
Tada sugrudu agurkus kiek telpa, tada užpilu verdančiu vandeniu, palaikau min.15 minučių, tada nupilu lauk tą vandenį ir sumetu kas liko - lauro lapą, pipirų ir kartais česnako mažą skiltelę ant viršaus. Tada užpilu verdančiu marinatu:
1 litrui - arbatinis šaukštelis citrinos rūgštelės;
du šauktai valgomi cukraus,
vienas šaukštas druskos.
Viskas - užsuku, apverčiu ir po kaldrom kelias dienas, tada šaltai. Skanaus!
Atsakyti
o sakyk ar galima poto dar pakaitinti visa stiklaini ,nes pas mane ko tik neišbanziau nusaudo dangteliai g.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrag @ 2009 08 09, 09:24)
o sakyk ar galima poto dar pakaitinti visa stiklaini ,nes pas mane ko tik neišbanziau nusaudo dangteliai g.gif
Manau, kad tikrai galima. Bet ne po keliu dienu, kai pastovi, o kai tik uzpili marinatu verdanciu. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Anafora @ 2009 08 08, 23:21)
Tikriausiai temoje buvo, bet aš visko neskaičiau ir noriu parašyti, kaip aš darau be acto.

Tai va - imu stiklaini išplautą su soda, pridedu "žolių" - krapus, krienus, vyšnios ir juodųjų serbentų lapų bei česnaką būtinai.
Tada sugrudu agurkus kiek telpa, tada užpilu verdančiu vandeniu, palaikau min.15 minučių, tada nupilu lauk tą vandenį ir sumetu kas liko - lauro lapą, pipirų ir kartais česnako mažą skiltelę ant viršaus. Tada užpilu verdančiu marinatu:
1 litrui - arbatinis šaukštelis citrinos rūgštelės;
            du šauktai valgomi cukraus,
            vienas šaukštas druskos.
Viskas - užsuku, apverčiu ir po kaldrom kelias dienas, tada šaltai. Skanaus!

bigsmile.gif na dar šį receptuką pabandysiu nes su rūgštele nebandžius,o ir su ja yra sveikiau nei su actu.
Atsakyti
Mano mama visa gyvenima pagal toki recepta marinuoja blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 08 09, 21:06)
Mano mama visa gyvenima pagal toki recepta marinuoja  blush2.gif

g.gif g.gif skaičiau siandiena gerą receptą Žaidžiame virtuvę ,greitam, sausam agurkų raugimui,kažin ar ten būtina dėti į stiklaini,gal kas išbandė juos dėti į tupperware dubenis,juk ten taip kaip ir stiklainyje,oro perteklius pašalinamas paspaudus dangtelį.
Aš šiuose dubenyse irgi raugiu greitu būdu.Galima valgyti po poros valandų.
3l dubuo ,agurkų galiukus nupjaunam,sudedam į dubenį ir užpilam gerą saują druskos ,dedam daug ir kokie tik patinka prieskoniųi, ir viską užpilam šaltu vandeniu,geriausia tai būtų šulinio,uždengiame dubenį ir pastatom kad gautų šilumos.
Atsakyti
QUOTE(zydrag @ 2009 08 09, 10:24)
o sakyk ar galima poto dar pakaitinti visa stiklaini ,nes pas mane ko tik neišbanziau nusaudo dangteliai g.gif

Pries uzvakuodama butinai pakaitink 15 min.Dar kai tik uzdedi dangteli,ji pries uzdejima isvalyk su spiritu.
Atsakyti
QUOTE(Anafora @ 2009 08 08, 22:21)
1 litrui - arbatinis šaukštelis citrinos rūgštelės;
            du šauktai valgomi cukraus,
            vienas šaukštas druskos.
Viskas - užsuku, apverčiu ir po kaldrom kelias dienas, tada šaltai. Skanaus!


drinks_cheers.gif pats skaniausias receptas thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(daliuk @ 2009 08 06, 18:30)
tai vat...nuėjau apžiūrėjau agurkelius...pabale butent metaliniai dangtukais kur daryti...ir dabar viena suku suku o pasirodo bul bul daro...oras praeina...mašinėlė kalta nes dangtukai tai geri...bet ir nelaiko jos nieko...viena sezona tik išlaikė...budavo rusiškos tai mama musėt puse savo gyvenimo naudojo....tai iš kur dabar ja pirkt ir kokia  g.gif gal kuri patarsit...


O kokie dangtukai? Man jie dabar visi tokie itartinai skysti atrodo. g.gif Masinka tarybine tai turiu mirksiukas.gif

Ir gal kuri isduosit, kur geri ir pigus agurkai Vilniuje?
Atsakyti
As tai paprasau pazistamo is Baltarusijos parveza tokiu geltonu,o pas mus tie kazkokie panasus i pilkus tikrai skysti dangteliai.
Atsakyti