atenaz
labai teisingai paaiskino.
As tik noreciau pasakyti dar keleta patarimu , kad gerai uzsikonservuotu agurkai.
Ranka uzsukami dangteliai turi buti tik nauji.
Svarbu , kad uzkonservuoti stiklainiai butu apkloti labai shiltai.Bent dviem vilnonem antklodem.
Marinuoti tik tas agurku veisles , kurios tam skirtos.
Marinuojant geriau deti vasarinio cesnako skilteles , nei zieminio.
O visas prieskonines zoleles ir lapus pavirti busimo marinato vandenyje.Tada jas isgriebti ir ishmest. Tik tada dedam i marinata pipirus,laurus.garstyciu seklas,krieno shaknies. Sudedam cukru ir druska. Kai vel viskas uzvirs , atsargiai supilti acta. Ir si marinata uzpilam ant agurku esanciu stiklainiuose.
Blogu receptu nera. Svarbiausia , kad tuo receptu padaryti agurkai , patiktu musu namiskiams.
Sekmes.
"""-šiaip jau tikrai esu nustebusi, kad mamytes pirmenybę teikia marinuotiems agurkams su actu ar acto esencija
Dvarčionių šaltinyje pasisemiu vandenėlio, agurkelius nuplaunu,nupjaustau galiukus(žiauroka )vertikaliai juos sustatau į trilitrinį, įmetu juodu serbentų,krapų,vyšnių,lauro,petražolių,ąžuolo lapų;česnako ir krienų su viskuo t.y.šakneles su lapais,pipiro žirnelių,kartais garstyčių grūdelių,valgomą šaukštą(kaupiną)rupios druskos su jodu;visą šitą grožį užpilu šaltinio vandenėliu, užsuku ( uždarau plastikiniu dangteliu)ir į rūsį....
kieti,traškūs,kvapnūs,skanumėlis.
mama darydavo viską taip pat tik 3 dienom užpyldavo virintu vandeniu, paskui nupyldavo, užvirindavo vėl, vėl užp....blablabla..vienu žodžiu su šaltinio,šulinio vandeniu paprasčiau ir greičiau, o šitą receptelį man pasakė viena sena dzūkelė """
Čia kažkada Ritam buvo paskelbusi "dzūkišką" receptelį .
Tai va noriu pasakyt,kad jis tikrai geras,bet tik tiems kam patinka rauginti agurkai.Mano "mažyliui" kjie nelabai patinka ,nes per daug "mineraliniai"
Dėl tos turiu jam daryti marinuotus.
Kas dėl dangtelių ,galite uždarinėti plastikiniais ,prieš tai palaikę juos karštam vandenyje. Rusys pas mane po žeme ,ir nėra ten nei šalta,nei karšta
Dvarčionių šaltinyje pasisemiu vandenėlio, agurkelius nuplaunu,nupjaustau galiukus(žiauroka )vertikaliai juos sustatau į trilitrinį, įmetu juodu serbentų,krapų,vyšnių,lauro,petražolių,ąžuolo lapų;česnako ir krienų su viskuo t.y.šakneles su lapais,pipiro žirnelių,kartais garstyčių grūdelių,valgomą šaukštą(kaupiną)rupios druskos su jodu;visą šitą grožį užpilu šaltinio vandenėliu, užsuku ( uždarau plastikiniu dangteliu)ir į rūsį....
kieti,traškūs,kvapnūs,skanumėlis.
mama darydavo viską taip pat tik 3 dienom užpyldavo virintu vandeniu, paskui nupyldavo, užvirindavo vėl, vėl užp....blablabla..vienu žodžiu su šaltinio,šulinio vandeniu paprasčiau ir greičiau, o šitą receptelį man pasakė viena sena dzūkelė """
Čia kažkada Ritam buvo paskelbusi "dzūkišką" receptelį .
Tai va noriu pasakyt,kad jis tikrai geras,bet tik tiems kam patinka rauginti agurkai.Mano "mažyliui" kjie nelabai patinka ,nes per daug "mineraliniai"
Dėl tos turiu jam daryti marinuotus.
Kas dėl dangtelių ,galite uždarinėti plastikiniais ,prieš tai palaikę juos karštam vandenyje. Rusys pas mane po žeme ,ir nėra ten nei šalta,nei karšta
QUOTE(tormika @ 2009 08 06, 09:28)
Gal galite patarti kuriam turgelyje Kaune pigiausi agurkeliai?
Noreciau pasimarinuoti.
aciu
Noreciau pasimarinuoti.
aciu
Zanavykuose ką tik pirkom po 1,5Lt/kg
QUOTE(Jukunda @ 2009 08 05, 11:30)
Ir man pagal uspaskicho receptą pusė padarytų stiklainukų jau nubaltavo. Įdomu kaip su kitais bus, nes dairau tai daug. Abidna
Nesuprantu, aš šiais metais visus tik šituo receptu darau niekas nepabala, jau senokai stovi, tai gal ir nepabals Gal agurkų rūšis netinka
Aš agurkus visada marinuoju pagal šį receptą:
Nuplautus agurkus dedu į stiklainius, užpilu verdančiu vandeniu, palaikau kelias minutes, tada tą vandenį nupilu į puodą, jei reikia, dar papildomai įpilu vandens, kad gautųsi "pilni' litrai, kiek man reikia. Tada vandenį užvirinu, ir verdu marinatą. Marinatui reikia:
1 litrui vandens -
1 šaukštas druskos
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis citrinos rūgšties
Pipirų, lauro lapų, dar dedu mišinio konservavimui kelis šaukštus, priklauso nuo vandens kiekio.
Išvirtu marinatu užpilu agurkus, ir BŪTINAI prieš uždarant dedu skiltelę česnako. Po to stiklainius šiltai apkloju ir kelias paras palaikau šiltai. Agurkai gaunasi tikrai labai skanūs, nesiskiria nuo Uspaskicho
P.S. Sorry, visos temos neskaičiau, gal ir buvo panašus receptas
Nuplautus agurkus dedu į stiklainius, užpilu verdančiu vandeniu, palaikau kelias minutes, tada tą vandenį nupilu į puodą, jei reikia, dar papildomai įpilu vandens, kad gautųsi "pilni' litrai, kiek man reikia. Tada vandenį užvirinu, ir verdu marinatą. Marinatui reikia:
1 litrui vandens -
1 šaukštas druskos
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis citrinos rūgšties
Pipirų, lauro lapų, dar dedu mišinio konservavimui kelis šaukštus, priklauso nuo vandens kiekio.
Išvirtu marinatu užpilu agurkus, ir BŪTINAI prieš uždarant dedu skiltelę česnako. Po to stiklainius šiltai apkloju ir kelias paras palaikau šiltai. Agurkai gaunasi tikrai labai skanūs, nesiskiria nuo Uspaskicho
P.S. Sorry, visos temos neskaičiau, gal ir buvo panašus receptas
aš ir dariau uspaskicho agurkėlius...labai patiko...keli pabalo...bet pati ir kalta...užsukami dangteliai buvo nenauji...vat surizikavau su senais tai ir prisidirbau...bet atidarius visai jie buvo skanus...nu dabar prisipirkau nauju tikėkimės kad bus viskas gerai
Man pagal kitus receptus niekas nepabala, tad rusis manau cia niekuo kalta, o dangteliai buna irgi ne visi nauji, bet su kitais receptais jokiu bedu nebudavo...
QUOTE(Naktis @ 2009 08 06, 10:53)
"""-šiaip jau tikrai esu nustebusi, kad mamytes pirmenybę teikia marinuotiems agurkams su actu ar acto esencija
Dvarčionių šaltinyje pasisemiu vandenėlio, agurkelius nuplaunu,nupjaustau galiukus(žiauroka )vertikaliai juos sustatau į trilitrinį, įmetu juodu serbentų,krapų,vyšnių,lauro,petražolių,ąžuolo lapų;česnako ir krienų su viskuo t.y.šakneles su lapais,pipiro žirnelių,kartais garstyčių grūdelių,valgomą šaukštą(kaupiną)rupios druskos su jodu;visą šitą grožį užpilu šaltinio vandenėliu, užsuku ( uždarau plastikiniu dangteliu)ir į rūsį....
kieti,traškūs,kvapnūs,skanumėlis.
mama darydavo viską taip pat tik 3 dienom užpyldavo virintu vandeniu, paskui nupyldavo, užvirindavo vėl, vėl užp....blablabla..vienu žodžiu su šaltinio,šulinio vandeniu paprasčiau ir greičiau, o šitą receptelį man pasakė viena sena dzūkelė """
Čia kažkada Ritam buvo paskelbusi "dzūkišką" receptelį .
Tai va noriu pasakyt,kad jis tikrai geras,bet tik tiems kam patinka rauginti agurkai.Mano "mažyliui" kjie nelabai patinka ,nes per daug "mineraliniai"
Dėl tos turiu jam daryti marinuotus.
Kas dėl dangtelių ,galite uždarinėti plastikiniais ,prieš tai palaikę juos karštam vandenyje. Rusys pas mane po žeme ,ir nėra ten nei šalta,nei karšta
Dvarčionių šaltinyje pasisemiu vandenėlio, agurkelius nuplaunu,nupjaustau galiukus(žiauroka )vertikaliai juos sustatau į trilitrinį, įmetu juodu serbentų,krapų,vyšnių,lauro,petražolių,ąžuolo lapų;česnako ir krienų su viskuo t.y.šakneles su lapais,pipiro žirnelių,kartais garstyčių grūdelių,valgomą šaukštą(kaupiną)rupios druskos su jodu;visą šitą grožį užpilu šaltinio vandenėliu, užsuku ( uždarau plastikiniu dangteliu)ir į rūsį....
kieti,traškūs,kvapnūs,skanumėlis.
mama darydavo viską taip pat tik 3 dienom užpyldavo virintu vandeniu, paskui nupyldavo, užvirindavo vėl, vėl užp....blablabla..vienu žodžiu su šaltinio,šulinio vandeniu paprasčiau ir greičiau, o šitą receptelį man pasakė viena sena dzūkelė """
Čia kažkada Ritam buvo paskelbusi "dzūkišką" receptelį .
Tai va noriu pasakyt,kad jis tikrai geras,bet tik tiems kam patinka rauginti agurkai.Mano "mažyliui" kjie nelabai patinka ,nes per daug "mineraliniai"
Dėl tos turiu jam daryti marinuotus.
Kas dėl dangtelių ,galite uždarinėti plastikiniais ,prieš tai palaikę juos karštam vandenyje. Rusys pas mane po žeme ,ir nėra ten nei šalta,nei karšta
Aš irgi tik už raugintus... Prisidėjau į litrinius stiklainius ir padėjau rūsyje ant grindų. Kiekvienais metais taip raugiu. Kieti, traškūs. Tik reikia juos užraugti nieko nelaukiant tik nuskintus, kitaip bus tuščiais viduriais. Skanumėlis
Konservuotų daržovių pabalimas dažniausiai yra mikrobiologinės kilmės (pvz. gali būti pienarūgštės bakterijos) nuo kažkokios bendrosios nešvaros - gali būti pakankamai gerai neišplauta ar neiškaitinta tara, nepakankamai švarios daržovės, neapdoroti prieskoniai, kokie lapai ir pnš.
QUOTE(Dew drop @ 2009 08 06, 13:59)
Konservuotų daržovių pabalimas dažniausiai yra mikrobiologinės kilmės (pvz. gali būti pienarūgštės bakterijos) nuo kažkokios bendrosios nešvaros - gali būti pakankamai gerai neišplauta ar neiškaitinta tara, nepakankamai švarios daržovės, neapdoroti prieskoniai, kokie lapai ir pnš.
Ačiukas...nu ka atidžiau plausime slovikėlius...ir visa kita...
Nu viskas gan sudėtinga
O turit kas kokį paprastą greitą recepčiuką. Svarbiausia, kad nereiktų puode kaitinti stiklainių, nes tokio puodo neturiu Šaltinio vandens irgi nerasta. Tinka marinuoti ir rauginti...
Gal kokis yra recepčiukas, pagal kurį užtektų į iškaitintus stiklainius sudėti, kad blanširuotus agurkus ir užpilti verdančiu marinatu?
O turit kas kokį paprastą greitą recepčiuką. Svarbiausia, kad nereiktų puode kaitinti stiklainių, nes tokio puodo neturiu Šaltinio vandens irgi nerasta. Tinka marinuoti ir rauginti...
Gal kokis yra recepčiukas, pagal kurį užtektų į iškaitintus stiklainius sudėti, kad blanširuotus agurkus ir užpilti verdančiu marinatu?
tai vat...nuėjau apžiūrėjau agurkelius...pabale butent metaliniai dangtukais kur daryti...ir dabar viena suku suku o pasirodo bul bul daro...oras praeina...mašinėlė kalta nes dangtukai tai geri...bet ir nelaiko jos nieko...viena sezona tik išlaikė...budavo rusiškos tai mama musėt puse savo gyvenimo naudojo....tai iš kur dabar ja pirkt ir kokia gal kuri patarsit...