[quote=Sarmite,2009 08 04, 14:12]
labai aciu .
tik va gal ir durnas klausimas ale vistiek nesupratau ka reiskia "nublansiruoti agurkus"? kaip tai padaryti?
[/quote]
as darau taip:
nuplautus ir jei nori nupjaustytais galais agurkus užpili verdančiu vandeniu ir na šiek tiek palaikai ir juos sugrūdi į stiklainius o tada užpili marinatu.
Va dabar skaičiau kaip kitos marinuoja tuo Uspaschiko receptu, tai jos neblanširuoja o į įkaitintus stiklainius deda agurkus ir kaip jau rašiau po du tris kartus nupila žodžiu reik ieškoti būdo kaip jums patogiau ir geriau marinuoti
[/quote]
Šiandien ir aš marinavau agurkus pagal Uspaskicho receptą, tik nenupylinėjau marinato o agurkus į stiklainį dejau nublanširuotus. Beje, jei kam įdomu, Kaune turguje agurkai kainuoja nuo 1,4 iki 1,6...bet čia ne iš bobučių perkant
Papildyta:
gal galite aprašyti visą marinavimo eigą pagal šį receptą? Ir kiek, bei kokių maždaug užsipila stiklainių iš vienos porcijos
Papildyta:
QUOTE(GREK @ 2009 08 04, 11:43)
1l. vandens
6 šaukštai garstyčių
1 stikl. acto
1 stikl. cukraus
3 šaukštai druskos
Aš vakar vėl padariau Uspaskio receptu 11 stiklainių, žiūrėsim kas bus ir 13 su gastyčiom
6 šaukštai garstyčių
1 stikl. acto
1 stikl. cukraus
3 šaukštai druskos
Aš vakar vėl padariau Uspaskio receptu 11 stiklainių, žiūrėsim kas bus ir 13 su gastyčiom
gal galite aprašyti visą marinavimo eigą pagal šį receptą? Ir kiek, bei kokių maždaug užsipila stiklainių iš vienos porcijos
antrus metus vakuoju agurkus ir niekaip nepavyksta. Oernai dariau pagal uspaschiko resepta - nieko nekeiciau, viska dariau 1:1, bet.. pabaltavo skystis ir gavosi perruge. Stiklainius buvai uzsukusi ir uzsukamais metaliniais, ir paprastais metalinias dangteliais. Gal visgi nesandairiai uzsidarydavo stiklainiai vakuodavau su siuo irankiu (paveiksliukas)
bet sako, kad jis nera geras - kodel? ko jam truksta? neuzvakuoja sandariai?
bet sako, kad jis nera geras - kodel? ko jam truksta? neuzvakuoja sandariai?
QUOTE(MoonDark @ 2009 08 05, 09:51)
antrus metus vakuoju agurkus ir niekaip nepavyksta. Oernai dariau pagal uspaschiko resepta - nieko nekeiciau, viska dariau 1:1, bet.. pabaltavo skystis ir gavosi perruge. Stiklainius buvai uzsukusi ir uzsukamais metaliniais, ir paprastais metalinias dangteliais. Gal visgi nesandairiai uzsidarydavo stiklainiai vakuodavau su siuo irankiu (paveiksliukas)
bet sako, kad jis nera geras - kodel? ko jam truksta? neuzvakuoja sandariai?
bet sako, kad jis nera geras - kodel? ko jam truksta? neuzvakuoja sandariai?
Sandarumas turi matytis, kai užvakuoji ir apverti stiklainį aukštyn kojom, jeigu viskas gerai padaryta neturi skystis veržtis per kraštus. Aš visuomet apverčiu stiklainius statydama po kaldomis
As Uspaskicho irgi niekad nedarysiu daugiau... man keli stiklainiukai irgi pabalo...bandziau ir taip ir taip kaitint, ir s.. gavosi.. na liko normaliu stiklainiuku, bet kiek agurku buvo sugadinti. Nors suvalgem mes juos, kol nesurugo.
Atrodo tokio receptuko nebuvo.
Agurkai su čili pipirais
2 kg agurkų ( reikia supjaustyti skiltelėmis) užpilti 4 šaukštais druskos ir palaikyti 4 val.
Agurkus nusunkti.
Į vieną puslitriuką dėti:
agurkų kiek tik telpa
3 skilteles česnako
20 gr čili pipirų ( apie pusę arbatinio šaukštelio)
truputį mažiau negu 1 šaukštas aliejaus.
Užpilti marinatu. Jam paruošti reikia:
Skystimo, atsiradusio nuo agurkų
250 gr acto
15 nubrauktų šaukštų cukraus
Pakaitinti 10-15 min.
Išeina apie 6-7 puslitriukai.
Pernai dariau pabandymui. Šiemet šeimyna reikalauja tik tokių. Tikrai labai skanūs, kas mėgsta aštresnį maistą
Agurkai su čili pipirais
2 kg agurkų ( reikia supjaustyti skiltelėmis) užpilti 4 šaukštais druskos ir palaikyti 4 val.
Agurkus nusunkti.
Į vieną puslitriuką dėti:
agurkų kiek tik telpa
3 skilteles česnako
20 gr čili pipirų ( apie pusę arbatinio šaukštelio)
truputį mažiau negu 1 šaukštas aliejaus.
Užpilti marinatu. Jam paruošti reikia:
Skystimo, atsiradusio nuo agurkų
250 gr acto
15 nubrauktų šaukštų cukraus
Pakaitinti 10-15 min.
Išeina apie 6-7 puslitriukai.
Pernai dariau pabandymui. Šiemet šeimyna reikalauja tik tokių. Tikrai labai skanūs, kas mėgsta aštresnį maistą
O aš vakar paragavau savo gamintus agurkiukus,skonis gavosi super:) tik va kažin ar nepabaltavo,reikės eiti šiandien į rūsį pažiūrėti:)
Beja noriu nusipirkti tą aparačiuka kur dakgtelius užsuka vakuojant,o gal žinote kurie yra geri?kaip išsirinkti?
Beja noriu nusipirkti tą aparačiuka kur dakgtelius užsuka vakuojant,o gal žinote kurie yra geri?kaip išsirinkti?
QUOTE(foox @ 2009 08 04, 18:50)
gal galite aprašyti visą marinavimo eigą pagal šį receptą? Ir kiek, bei kokių maždaug užsipila stiklainių iš vienos porcijos
Prašom:
agurkus supjaustom stambiai (mažesnius pusiau pjoviau, didesnius į tris dalis), sudedam talpiai į stiklainius. Išverdam marinatą, juo dar karštu užpilam agurkus stiklainiuose. Stiklainius sustatom į puodą su vandeniu ir pasterizuojam 1l. stiklainius 20min. Dariau daugiau, tai 3 L. marinato užpyliau 9 stiklainius 1 litro talpos. Marinato susinaudoja nemažai, nes gaunasi tarpai stiklainiuose, kada agurkai pjaustyti.
QUOTE(Jukunda @ 2009 08 05, 13:30)
Ir man pagal uspaskicho receptą pusė padarytų stiklainukų jau nubaltavo. Įdomu kaip su kitais bus, nes dairau tai daug. Abidna
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 08 05, 11:42)
As Uspaskicho irgi niekad nedarysiu daugiau... man keli stiklainiukai irgi pabalo...bandziau ir taip ir taip kaitint, ir s.. gavosi.. na liko normaliu stiklainiuku, bet kiek agurku buvo sugadinti. Nors suvalgem mes juos, kol nesurugo.
o aš susrizikavau, pirmadienį dar padariau vis dėl to, sukau stiklainius visai naujais dangteliais, ir viskas gerai gavosi. Dar šiandien eisiu patikrint, bet vakar buvo gražūs, nei vieno nemačiau pabalusio
QUOTE(GREK @ 2009 08 05, 14:32)
Prašom:
agurkus supjaustom stambiai (mažesnius pusiau pjoviau, didesnius į tris dalis), sudedam talpiai į stiklainius. Išverdam marinatą, juo dar karštu užpilam agurkus stiklainiuose. Stiklainius sustatom į puodą su vandeniu ir pasterizuojam 1l. stiklainius 20min. Dariau daugiau, tai 3 L. marinato užpyliau 9 stiklainius 1 litro talpos. Marinato susinaudoja nemažai, nes gaunasi tarpai stiklainiuose, kada agurkai pjaustyti.
agurkus supjaustom stambiai (mažesnius pusiau pjoviau, didesnius į tris dalis), sudedam talpiai į stiklainius. Išverdam marinatą, juo dar karštu užpilam agurkus stiklainiuose. Stiklainius sustatom į puodą su vandeniu ir pasterizuojam 1l. stiklainius 20min. Dariau daugiau, tai 3 L. marinato užpyliau 9 stiklainius 1 litro talpos. Marinato susinaudoja nemažai, nes gaunasi tarpai stiklainiuose, kada agurkai pjaustyti.
ačiū labai
Rekomenduociau atkreipti demesi ir i pacius dangtelius - vakuojant tikrai geriausi yra Klaipedos Akluju sajungos [kazkas tai panasaus...] dangteliai su balsva plonyte plevele viduje. Jie visada buna supakuoti i toki rusva paprasta popieriu lygtai po 50 arba 70 vnt... Ukrainietiski [tokius rasite visuose PC bei daugumoje kitu vietu] tinka ne visiems uzdaromiems stiklainiams bei ne visoms uzdarymo masinkoms... Neblogi yra ir dar kazkur kitur Lietuvoje gaminami-uzmirsau tiktai, kur...
Papildyta:
O del pacios masinkos-nemazai pati visokiausiomis prekiavau. Vadinamos pusiau automatines [uzspaudzia per pora kartu] gerai pirmus metus, veliau padyla ar net sutruksta is prasto metalo padarytos detales, del to gerai neprispaudzia... Naudojausi tokia gal pora metu-konservuoju nelabai daug... Pasitaiko, kad tarnauja ir ilgiau...
Pati naudoju senovine paprasciausia masinka [be tu sriegiu ant virsaus]... Labai svarbu, kad dangteli prispaudziantis masineles ratukas butu panasaus kaip dangtelio briaunele aukscio, kitaip tariant, uzsukinejant prispaustu visa dangtelio sona tolygiai, o ne islenktu... Svarbu ir tai, kad tas ratukas nesokinetu aukstyn zemyn uzdarant...
Papildyta:
QUOTE(MoonDark @ 2009 08 05, 09:51)
antrus metus vakuoju agurkus ir niekaip nepavyksta. Oernai dariau pagal uspaschiko resepta - nieko nekeiciau, viska dariau 1:1, bet.. pabaltavo skystis ir gavosi perruge. Stiklainius buvai uzsukusi ir uzsukamais metaliniais, ir paprastais metalinias dangteliais. Gal visgi nesandairiai uzsidarydavo stiklainiai vakuodavau su siuo irankiu (paveiksliukas)
bet sako, kad jis nera geras - kodel? ko jam truksta? neuzvakuoja sandariai?
bet sako, kad jis nera geras - kodel? ko jam truksta? neuzvakuoja sandariai?
O del pacios masinkos-nemazai pati visokiausiomis prekiavau. Vadinamos pusiau automatines [uzspaudzia per pora kartu] gerai pirmus metus, veliau padyla ar net sutruksta is prasto metalo padarytos detales, del to gerai neprispaudzia... Naudojausi tokia gal pora metu-konservuoju nelabai daug... Pasitaiko, kad tarnauja ir ilgiau...
Pati naudoju senovine paprasciausia masinka [be tu sriegiu ant virsaus]... Labai svarbu, kad dangteli prispaudziantis masineles ratukas butu panasaus kaip dangtelio briaunele aukscio, kitaip tariant, uzsukinejant prispaustu visa dangtelio sona tolygiai, o ne islenktu... Svarbu ir tai, kad tas ratukas nesokinetu aukstyn zemyn uzdarant...
Gal galite patarti kuriam turgelyje Kaune pigiausi agurkeliai?
Noreciau pasimarinuoti.
aciu
Noreciau pasimarinuoti.
aciu