Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

Prisidarėm agurkėlių pagal Uspaskicho receptą,bus matyt kaip skonis,nes pradžiai gražiai atrodo bigsmile.gif
Ačiū visom kas netingi dalintis receptais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Greta77 @ 2009 07 31, 07:49)
Ot tai aciu  4u.gif  4u.gif  4u.gif  Jau daug aiskiau blondinei pasidare  lotuliukas.gif  Tik va auksciau irgi klausia, kaip paskaiciuot butent sio marinato kieki 700 ml stiklainiams, bo pas mane ju irgi sociai  g.gif Ai, dar pasimeciau su tais arbatiniais sauksteliais - turiu didesniu ir mazesniu (nzn kuriuos naudot), reikes kazkaip pabandyt marinato paragaut smile.gif



na pabandykit padaryti 1 l stiklainius pagal bulgariska recepta, o 0,7 l talpos is mano siulomo NR1 recepto isvirt marinata, gal gausis skonis toks pats g.gif 4u.gif jei kuri isbandysit praneskit....
Atsakyti
o gal kas pasakytu tikru raugintu agurku marinata?? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JURRGA @ 2009 08 01, 16:24)
o gal kas pasakytu tikru raugintu agurku marinata?? smile.gif

Rauginti agurkai neturi marinato schmoll.gif As i 3l.stiklaini dedu saujele vysniu lapu,saujele j.serbentu lapu,3 kokias galvutes cesnako,krieno lapa ir krapu.Be to 3 saukstus druskos(pries tai istirpinti 0.5 l.)Ir uzpilu nevirintu vandeniu.Isnesu iskart i rusi ir puikiausiai issilaiko iki pavasario thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(glossi @ 2009 08 01, 21:06)
Rauginti agurkai neturi marinato  schmoll.gif As i 3l.stiklaini dedu saujele vysniu lapu,saujele j.serbentu lapu,3 kokias galvutes cesnako,krieno lapa ir krapu.Be to 3 saukstus druskos(pries tai istirpinti 0.5 l.)Ir uzpilu nevirintu vandeniu.Isnesu iskart i rusi ir puikiausiai issilaiko iki pavasario  thumbup.gif

visi prieskoniai tie patys tik as 3 paras palaikau virtuvej ant stalo , o po to ispilu rauga lauk ir uzpilu verdanciu vandeniu ir uzvakuoju (be jokiu priedu)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dziunka: 01 rugpjūčio 2009 - 20:13
QUOTE(Jurapelius @ 2009 07 30, 16:04)
O cia tai geras  lotuliukas.gif  Tu idejai mano dar ryte ikelta recepta pagal kuri as jau pernai dariau visiems labai patiko ir siandien pagal ji vakavau tik nezinojau to recepto pavadinimo  doh.gif  kazkoks kuriozas, o as vis pribegu bevakuodama prie kompo pasiziureti ar neidejo man "bulgarisku" agurku recepto  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Papildyta:
O po kiek tie kaimieciai pardavineja?


Ivairiomis kainomis galima pirkti. As sestadieni is pat ryto ankstyvo pas toki dieduka pirkau, jis turejo atsivezes du krepsius agurku, tai matyt, kad neseniai skinti, sudejau i 1 ltr. stiklainius.
Prase uz 1 kg. po 2,5 Lt., tai ir sumokejau. Manau, kad bus geri...
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2009 07 30, 22:50)
Sveikutės ,noriu marinuotų agurkėlių bulgariškų ,bet čia tik i litrini stiklaini ,pas mane stiklainiai 700 gramų,kaip išgauti marinato proporcijas,esu bandžiusi ,bet nekas gavosi schmoll.gif


Niekaip nesuprantu klausimo g.gif taigi pasidarai marinata kad ir 3 litrams vandens, o juk kai agurkus sudedi i stiklainius, tai litro vandens gi nesupili. Sudedi i savo turimus stiklainiukus. O marinatas jei duotas 1 litrui vandens, o agurku daug turi, tai pvz daryk 3 litrams, ir dek visko trigubai. Arba as kakzo nesupratau g.gif
Atsakyti
Aš irgi dariau agurkėlius pagal Uspaskich receptą. Skonio dar nežinau, nes pati tik pirmą kartą dariau, bet paragavau marinatą, tai super ir namai kaip kvepėjo thumbup.gif


user posted image



Atsakyti
QUOTE(ErnestaKaunas @ 2009 08 02, 19:22)
Aš irgi dariau agurkėlius pagal Uspaskich receptą. Skonio dar nežinau, nes pati tik pirmą kartą dariau, bet paragavau marinatą, tai super ir namai kaip kvepėjo  thumbup.gif



Nuostaaaabus jusu agurkeliai bigsmile.gif thumbup.gif Kaip matau, tai galiukus nenupjaunate.

As bijau, kad tuoj praziopsosiu ta vakavimo laika doh.gif vis laukiu, kol atpigs agurkai. Sakykite kokia daugmaz kaina yra optimali, prieinama, kad tas marinavimas man nesigautu "auksinis"?
Aciu! mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2009 08 02, 20:08)
Nuostaaaabus jusu agurkeliai  bigsmile.gif  thumbup.gif  Kaip matau, tai galiukus nenupjaunate.

As bijau, kad tuoj praziopsosiu ta vakavimo laika  doh.gif vis laukiu, kol atpigs agurkai. Sakykite kokia daugmaz kaina yra optimali, prieinama, kad tas marinavimas man nesigautu "auksinis"?
Aciu!  mirksiukas.gif



Nu nenupjaunu, o reikia ? g.gif Kad kai perku lyg irgi nebūna nupjauti, nes tik šiemet pirmą kartą dariau, nes taip tai uošvienė darydavo, bet pas ją minkšti gaudavosi, tai pirkdavom iš parduotuvės blush2.gif

Bet dabar aš juos 6-8 val šaltam vandenį palaikau, man atrodo turėtų gautis kieti, nes bent jau kai tokias apvytusias morkytes užmerkiau nulupus ir kai su agurkais dėjau, tai buvo kietos kietos ir šiaip galvoju, kai iš šiltnamio atsineši jie šiltoki būna, tai manau blogiau tikrai nebus smile.gif

Bet tiksliau galėsiu atsakyti, kai paragausiu.

Marinatas gaunasi tikrai nebrangiai, o šiaip manau bent seniau pirkdavo, kai jie būdavo 1lt ar 1,10 lt O kokios dabar kainos negaliu pasakyti. Nes pas mus dar kai ir krapų kieme pasiskinu ir serbentų lapų ir česnakai iš kiemo, tai pakankamai nebrangiai gaunasi thumbup.gif
Jei kam reikia krapų atvažiuokit, nes pilnas kiemas mirksiukas.gif

Pas mane jau rūsį 52 stiklainiai visokiausių ir po 0,5l ir 0,75 lt ir po 1 lt ir dar 3 po 3litrus
Bet agurkų daug tai dar tikrai ne galas, gal reiks pardavinėt, jei skanūs bus lotuliukas.gif

Nes ryt jau vėl reiks daryti thumbup.gif
Atsakyti
as agurkam galiukus visada nupjaustau,o darau pagal uspaskich recepta,ir pernai pagal ji dariau,tikrai skanus agurkai iseina smile.gif


dar viena recepta turiu[lyg dziunkos]agurkai gaunasi kieti,traskus ir skanus.
6l vandens
1 st cukraus
1st druskos
0,5 l acto,krapai,cesnakai.
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2009 08 02, 21:08)
Nuostaaaabus jusu agurkeliai  bigsmile.gif  thumbup.gif  Kaip matau, tai galiukus nenupjaunate.

As bijau, kad tuoj praziopsosiu ta vakavimo laika  doh.gif vis laukiu, kol atpigs agurkai. Sakykite kokia daugmaz kaina yra optimali, prieinama, kad tas marinavimas man nesigautu "auksinis"?
Aciu!  mirksiukas.gif


Išties agurkai šiemet brangūs doh.gif ir bijau, kad nelabai atpigs. Niu dar laukiam truputį.

QUOTE(ErnestaKaunas @ 2009 08 02, 22:10)
Nu nenupjaunu, o reikia ?  g.gif  Kad kai perku lyg irgi nebūna nupjauti, nes tik šiemet pirmą kartą dariau, nes taip tai uošvienė darydavo, bet pas ją minkšti gaudavosi, tai pirkdavom iš parduotuvės  blush2.gif

Bet dabar aš juos 6-8 val šaltam vandenį palaikau, man atrodo turėtų gautis kieti, nes bent jau kai tokias apvytusias morkytes užmerkiau nulupus ir kai su agurkais dėjau, tai buvo kietos kietos ir šiaip galvoju, kai iš šiltnamio atsineši jie šiltoki būna, tai manau blogiau tikrai nebus  smile.gif




Galus visuomet nupjaunu


O kam juos mirkyt??? g.gif Jeigu agurkas seniai skintas tikrai nepadės joks mirkymas. Kuo greičiau nuskintus agurkus apdoroji, tuo geriau. Jeigu agurkai būna skinti prieš keletą dienų ,dažniausia jie būna minkšti ir kiauraviduriai.
Atsakyti