Prisidarėm agurkėlių pagal Uspaskicho receptą,bus matyt kaip skonis,nes pradžiai gražiai atrodo
Ačiū visom kas netingi dalintis receptais
QUOTE(Greta77 @ 2009 07 31, 07:49)
Ot tai aciu Jau daug aiskiau blondinei pasidare Tik va auksciau irgi klausia, kaip paskaiciuot butent sio marinato kieki 700 ml stiklainiams, bo pas mane ju irgi sociai Ai, dar pasimeciau su tais arbatiniais sauksteliais - turiu didesniu ir mazesniu (nzn kuriuos naudot), reikes kazkaip pabandyt marinato paragaut
na pabandykit padaryti 1 l stiklainius pagal bulgariska recepta, o 0,7 l talpos is mano siulomo NR1 recepto isvirt marinata, gal gausis skonis toks pats jei kuri isbandysit praneskit....
o gal kas pasakytu tikru raugintu agurku marinata??
QUOTE(JURRGA @ 2009 08 01, 16:24)
o gal kas pasakytu tikru raugintu agurku marinata??
Rauginti agurkai neturi marinato As i 3l.stiklaini dedu saujele vysniu lapu,saujele j.serbentu lapu,3 kokias galvutes cesnako,krieno lapa ir krapu.Be to 3 saukstus druskos(pries tai istirpinti 0.5 l.)Ir uzpilu nevirintu vandeniu.Isnesu iskart i rusi ir puikiausiai issilaiko iki pavasario
QUOTE(glossi @ 2009 08 01, 21:06)
Rauginti agurkai neturi marinato As i 3l.stiklaini dedu saujele vysniu lapu,saujele j.serbentu lapu,3 kokias galvutes cesnako,krieno lapa ir krapu.Be to 3 saukstus druskos(pries tai istirpinti 0.5 l.)Ir uzpilu nevirintu vandeniu.Isnesu iskart i rusi ir puikiausiai issilaiko iki pavasario
visi prieskoniai tie patys tik as 3 paras palaikau virtuvej ant stalo , o po to ispilu rauga lauk ir uzpilu verdanciu vandeniu ir uzvakuoju (be jokiu priedu)
QUOTE(Jurapelius @ 2009 07 30, 16:04)
O cia tai geras Tu idejai mano dar ryte ikelta recepta pagal kuri as jau pernai dariau visiems labai patiko ir siandien pagal ji vakavau tik nezinojau to recepto pavadinimo kazkoks kuriozas, o as vis pribegu bevakuodama prie kompo pasiziureti ar neidejo man "bulgarisku" agurku recepto
Papildyta:
O po kiek tie kaimieciai pardavineja?
Papildyta:
O po kiek tie kaimieciai pardavineja?
Ivairiomis kainomis galima pirkti. As sestadieni is pat ryto ankstyvo pas toki dieduka pirkau, jis turejo atsivezes du krepsius agurku, tai matyt, kad neseniai skinti, sudejau i 1 ltr. stiklainius.
Prase uz 1 kg. po 2,5 Lt., tai ir sumokejau. Manau, kad bus geri...
QUOTE(satanele @ 2009 07 30, 22:50)
Sveikutės ,noriu marinuotų agurkėlių bulgariškų ,bet čia tik i litrini stiklaini ,pas mane stiklainiai 700 gramų,kaip išgauti marinato proporcijas,esu bandžiusi ,bet nekas gavosi
Niekaip nesuprantu klausimo taigi pasidarai marinata kad ir 3 litrams vandens, o juk kai agurkus sudedi i stiklainius, tai litro vandens gi nesupili. Sudedi i savo turimus stiklainiukus. O marinatas jei duotas 1 litrui vandens, o agurku daug turi, tai pvz daryk 3 litrams, ir dek visko trigubai. Arba as kakzo nesupratau
Aš irgi dariau agurkėlius pagal Uspaskich receptą. Skonio dar nežinau, nes pati tik pirmą kartą dariau, bet paragavau marinatą, tai super ir namai kaip kvepėjo
QUOTE(ErnestaKaunas @ 2009 08 02, 19:22)
Aš irgi dariau agurkėlius pagal Uspaskich receptą. Skonio dar nežinau, nes pati tik pirmą kartą dariau, bet paragavau marinatą, tai super ir namai kaip kvepėjo
Nuostaaaabus jusu agurkeliai Kaip matau, tai galiukus nenupjaunate.
As bijau, kad tuoj praziopsosiu ta vakavimo laika vis laukiu, kol atpigs agurkai. Sakykite kokia daugmaz kaina yra optimali, prieinama, kad tas marinavimas man nesigautu "auksinis"?
Aciu!
QUOTE(Renata123 @ 2009 08 02, 20:08)
As bijau, kad tuoj praziopsosiu ta vakavimo laika vis laukiu, kol atpigs agurkai. Sakykite kokia daugmaz kaina yra optimali, prieinama, kad tas marinavimas man nesigautu "auksinis"?
Aciu!
Aciu!
Nu nenupjaunu, o reikia ? Kad kai perku lyg irgi nebūna nupjauti, nes tik šiemet pirmą kartą dariau, nes taip tai uošvienė darydavo, bet pas ją minkšti gaudavosi, tai pirkdavom iš parduotuvės
Bet dabar aš juos 6-8 val šaltam vandenį palaikau, man atrodo turėtų gautis kieti, nes bent jau kai tokias apvytusias morkytes užmerkiau nulupus ir kai su agurkais dėjau, tai buvo kietos kietos ir šiaip galvoju, kai iš šiltnamio atsineši jie šiltoki būna, tai manau blogiau tikrai nebus
Bet tiksliau galėsiu atsakyti, kai paragausiu.
Marinatas gaunasi tikrai nebrangiai, o šiaip manau bent seniau pirkdavo, kai jie būdavo 1lt ar 1,10 lt O kokios dabar kainos negaliu pasakyti. Nes pas mus dar kai ir krapų kieme pasiskinu ir serbentų lapų ir česnakai iš kiemo, tai pakankamai nebrangiai gaunasi
Jei kam reikia krapų atvažiuokit, nes pilnas kiemas
Pas mane jau rūsį 52 stiklainiai visokiausių ir po 0,5l ir 0,75 lt ir po 1 lt ir dar 3 po 3litrus
Bet agurkų daug tai dar tikrai ne galas, gal reiks pardavinėt, jei skanūs bus
Nes ryt jau vėl reiks daryti
as agurkam galiukus visada nupjaustau,o darau pagal uspaskich recepta,ir pernai pagal ji dariau,tikrai skanus agurkai iseina
dar viena recepta turiu[lyg dziunkos]agurkai gaunasi kieti,traskus ir skanus.
6l vandens
1 st cukraus
1st druskos
0,5 l acto,krapai,cesnakai.
dar viena recepta turiu[lyg dziunkos]agurkai gaunasi kieti,traskus ir skanus.
6l vandens
1 st cukraus
1st druskos
0,5 l acto,krapai,cesnakai.
QUOTE(Renata123 @ 2009 08 02, 21:08)
Aciu!
Aciu!
Išties agurkai šiemet brangūs ir bijau, kad nelabai atpigs. Niu dar laukiam truputį.
QUOTE(ErnestaKaunas @ 2009 08 02, 22:10)
Nu nenupjaunu, o reikia ? Kad kai perku lyg irgi nebūna nupjauti, nes tik šiemet pirmą kartą dariau, nes taip tai uošvienė darydavo, bet pas ją minkšti gaudavosi, tai pirkdavom iš parduotuvės
Bet dabar aš juos 6-8 val šaltam vandenį palaikau, man atrodo turėtų gautis kieti, nes bent jau kai tokias apvytusias morkytes užmerkiau nulupus ir kai su agurkais dėjau, tai buvo kietos kietos ir šiaip galvoju, kai iš šiltnamio atsineši jie šiltoki būna, tai manau blogiau tikrai nebus
Galus visuomet nupjaunu
O kam juos mirkyt??? Jeigu agurkas seniai skintas tikrai nepadės joks mirkymas. Kuo greičiau nuskintus agurkus apdoroji, tuo geriau. Jeigu agurkai būna skinti prieš keletą dienų ,dažniausia jie būna minkšti ir kiauraviduriai.