Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

Atsiprašau , kad truputį ne į temą 4u.gif Ar geras tas vakavimo prietaisas (4psl.) http://www.iki.lt/lt...os/iki_pasaulis ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOVITA A.: 30 liepos 2009 - 11:33
Mano mama toki turi tai labai patenkinta. Uzdeda viena karta nuspaudzia ir psio... o mociute nusipirko toki pati, tai jai pilnai neuzdaro sad.gif matyt kazkoks brokuotas pasitaike...
Taip, kad 50 ant 50 loterija bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurapelius @ 2009 07 30, 12:42)
Gal dar tu "bulgarisku" receptuka butu galima?

Noriu siandien suvakuoti tai nelabai turiu laiko ilgai ieskoti receptuko. Na, jeigu turi ji issisaugojus kur nors...


Truputį aukščiau yra receptas smile.gif

Vieno litro stiklainiui reikia:
agurku
5 griežinių morkų
3 griežinių svogūnų
po 4 kvapiųjų ir juodųjų pipirų žirnelius
3 a. š. cukraus
2 a. š. druskos
50 g. acto
Visus ingridientus dėti į stiklainio dugną, prikimšti agurkų ir užpilkite verdančiu vandeniu. Sterilizuoti 10 min.

Mistika man tas sterilizavimas ir vsio g.gif Padariau ką tik pora litrų, tikiuosi, kad viskas bus ok.
Atsakyti
QUOTE(liepal @ 2009 07 29, 20:56)
o kas patars kur Kaune nusipirkt geru agurku, o tai savu kaip tai nerasta, o panasu, kad jau si savaitgali vakuot reiketu. o gal kass is mamyciu turi parduoti ?


Tikrai svieziu ir geru agurkiuku galima nusipirkti ankstu ryta turguje, kai kaimieciai atveza parduot, bet jei ilgai miegosi..... gali ir nebegauti.... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Greta77 @ 2009 07 30, 16:38)
Truputį aukščiau yra receptas smile.gif

Vieno litro stiklainiui reikia:
agurku
5 griežinių morkų
3 griežinių svogūnų
po 4 kvapiųjų ir juodųjų pipirų žirnelius
3 a. š. cukraus
2 a. š. druskos
50 g. acto
Visus ingridientus dėti į stiklainio dugną, prikimšti agurkų ir užpilkite verdančiu vandeniu. Sterilizuoti 10 min.

Mistika man tas sterilizavimas ir vsio  g.gif  Padariau ką tik pora litrų, tikiuosi, kad viskas bus ok.


O cia tai geras lotuliukas.gif Tu idejai mano dar ryte ikelta recepta pagal kuri as jau pernai dariau visiems labai patiko ir siandien pagal ji vakavau tik nezinojau to recepto pavadinimo doh.gif kazkoks kuriozas, o as vis pribegu bevakuodama prie kompo pasiziureti ar neidejo man "bulgarisku" agurku recepto lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(silsta @ 2009 07 30, 16:51)
Tikrai svieziu ir geru agurkiuku galima nusipirkti ankstu ryta turguje, kai kaimieciai atveza parduot, bet jei ilgai miegosi..... gali ir nebegauti.... mirksiukas.gif


O po kiek tie kaimieciai pardavineja?
Atsakyti
Oi as jau irgi senokai vakuoju bulgariskuosius agurkelius, buvau idejusi receptuka biggrin.gif

Bulgariškas marinuotų agurkų receptas
1 l stiklainiui:
agurkai
3 griežinėliai morkų
3 griežinėliai svogūnų
4 kvapieji pipirai
4 juodieji pipirai
3 arbatiniai š. cukraus
2 arbatiniai š. druskos
60 g acto

Į stiklainio dugną sudėti morkas, svogūnus, pipirus, cukrų, druską, supilti actą, prikimšti agurkų ir viską užpilti verdančiu vandeniu. Sterilizuoti 10 min, užsukti metaliniais dangteliais.


Papildyta:
oi skaityti nebemoku ir jau nebematau, palei nosi receptukas idetas siaubas thumb_yello.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurapelius @ 2009 07 30, 17:04)
O cia tai geras  lotuliukas.gif  Tu idejai mano dar ryte ikelta recepta pagal kuri as jau pernai dariau visiems labai patiko ir siandien pagal ji vakavau tik nezinojau to recepto pavadinimo  doh.gif  kazkoks kuriozas, o as vis pribegu bevakuodama prie kompo pasiziureti ar neidejo man "bulgarisku" agurku recepto  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Papildyta:


Kvatojuosi uz pilvo susiemus lotuliukas.gif As ir neatkreipiau demesio i tai, kad si recepta tamsta pati idejai drinks_cheers.gif Tik paasikink man ta sterilizavima: kai agurkus uzpili verdanciu vandeniu, tai juos reikia deti i puoda su saltu ar jau beveik uzvirusiu vandeniu g.gif Ar po visko stiklainius reikia palaikyt siltai (uzklotus)?
Atsakyti
Sveikutės ,noriu marinuotų agurkėlių bulgariškų ,bet čia tik i litrini stiklaini ,pas mane stiklainiai 700 gramų,kaip išgauti marinato proporcijas,esu bandžiusi ,bet nekas gavosi schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Greta77 @ 2009 07 30, 18:28)
Kvatojuosi uz pilvo susiemus  lotuliukas.gif  As ir neatkreipiau demesio i tai, kad si recepta tamsta pati idejai  drinks_cheers.gif  Tik paasikink man ta sterilizavima: kai agurkus uzpili verdanciu vandeniu, tai juos reikia deti i puoda su saltu ar jau beveik uzvirusiu vandeniu  g.gif  Ar po visko stiklainius reikia palaikyt siltai (uzklotus)?


Iki sito recepto as atmetinedavau visus receptus kuriuose budavo parasytas tas neuprantamas zodis pasterizuoti blush2.gif Nes labai bijau karsto vandens vaikysteje buvau nusiplikius koja su verdanciu vandeniu

O siandien dariau taip: pirmus stiklainiukus, (jau su viskuo) sudejau i puoda kurio dugne buvo ranksluostis ir pripyliau vesaus vandens, nuo h2o uzvitimo puode as virinu tol kol spalva pasikeicia, na ji ir pasikeicia mazdaug po tiek laiko kiek parasyta recepte. Bet po to tai jau viena stiklainiuka isemu kita i ta pati vandeni idedu ir visai nepilu kito salto vandens, tik dapilu kiek reikia, nes virdamas labai nugaruoja.
Tikiuosi supratai mirksiukas.gif
O siaip tai man tas sterilizavimas pasidare nebebaisus tongue.gif uztai laikosi gerai.
Atsakyti
NR 1
2-3 STIKLAINIAMS - 3 L TALPOS uztenka marinato

8 stiklines vandens
saujele morku pjaustytu griezineliais
saujele svogunu pjaustytu riekutemis
2 skilteles cesnako
2 pipirai kvepiantys, krienu
lauro lapelia 2-4 vnt
4 saukstai druskos
5 saukstai cukraus
0,5 st acto
agurkus nuplauti saltu vandeniu, sudeti i stiklainius, uzpilti SALTA marinata, uzdeti dangtelius tik neuzdaryti. I puoda idengti skuduriuka, sudeti stiklainius i puod air panasiai iki daugiau nei puse stiklainio uzpilti vandens ir virinti. kai uzverda vanduo pavirti 10 min.

NR2

1 L vandens:
3 saukstai cukraus
2 saukstai druskos
5 saukstai acto
uzvirtas marinatas uzpilamas ant agurkus stiklainiuose ir dedama kaitint, o prieskoniai pagal kiekviena skirtingai(Man labai skanu kai yra daug kalendros.... ), as netgi dariau pagal pirmaji recepta tik marinatas antro, arba isvis paprastai agurkai nutvilkomi, prieskoniai sudedami i stiklainius ir uzpilamas karstas marinatas, uzdarai ir viskas, tada kaitint atskyrai nebereikia su stiklainiais.

Nr3
agurkai nutvilkomi 10 min, ir sudedami i stiklainius
3l talpos stiklainiui reikia:
3 saukstai druskos
3 saukstai cukraus
1 arbatinis saukstelis citrinos rugsties arba 100 g acto
3 kvapnieji pipirai
3 kartieji pipirai
3 vysniu lapeliai
3 skilteles cesnako
3 juoduju serbentu lapeliai
krapu, 3 lauro lapeliai
uzverdamas svarus vanduo ir uzpilama. Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(Jurapelius @ 2009 07 30, 23:56)
Iki sito recepto as atmetinedavau visus receptus kuriuose budavo parasytas tas neuprantamas zodis  pasterizuoti blush2.gif Nes labai bijau karsto vandens vaikysteje buvau nusiplikius koja su verdanciu vandeniu

O siandien dariau taip: pirmus stiklainiukus, (jau su viskuo) sudejau i puoda kurio dugne buvo ranksluostis ir pripyliau vesaus vandens, nuo h2o uzvitimo puode as virinu tol kol spalva pasikeicia, na ji ir pasikeicia mazdaug po tiek laiko kiek parasyta recepte. Bet po to tai jau viena stiklainiuka isemu kita i ta pati vandeni idedu ir visai nepilu kito salto vandens, tik dapilu kiek reikia, nes virdamas labai nugaruoja.
Tikiuosi supratai  mirksiukas.gif
O siaip tai man tas sterilizavimas pasidare nebebaisus  tongue.gif uztai laikosi gerai.


Ot tai aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif Jau daug aiskiau blondinei pasidare lotuliukas.gif Tik va auksciau irgi klausia, kaip paskaiciuot butent sio marinato kieki 700 ml stiklainiams, bo pas mane ju irgi sociai g.gif Ai, dar pasimeciau su tais arbatiniais sauksteliais - turiu didesniu ir mazesniu (nzn kuriuos naudot), reikes kazkaip pabandyt marinato paragaut smile.gif
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2009 07 30, 23:50)
Sveikutės ,noriu marinuotų agurkėlių bulgariškų ,bet čia tik i litrini stiklaini ,pas mane stiklainiai 700 gramų,kaip išgauti marinato proporcijas,esu bandžiusi ,bet nekas gavosi schmoll.gif


Radau va kokį receptėlį:
Marinuoti agurkai (maži agurkiukai) gausis kaip bulgariški

į 1 ltr. stiklainį reikia dėti:
1 morka pjaustoma į 4 -6 dalis
1 svogūnas (nedidelis) į 4 dalis
česnakas 2-3 skiltelės (kas mėgsta aštriau, gali ir daugiau)
krapai
pipirai juodi žirniukais
ir žinoma agurkai (visi priedai į stiklainio dugną dedami)

Marinatui reikia (1 ltr. vandens)
5 arbat. š. druskos (rupios)
15 arbat. š. cukraus
80 gr. acto (actą galima naudoti obuolių arba vyno)

Agurkus užpilame išvirtu marinatu ir sterilizuojame 15-20 min.

Bandysiu daryt, nes čia aiškus vandens kiekis - galima daryt į bet kokios talpos stiklainius thumbup.gif
Atsakyti