Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(rugiagele26 @ 2009 07 28, 20:01)
Trilitrinius?

lotuliukas.gif nea, nededu į didelius stiklainius, paskui nesuvalgom, lieka. Visada marinuoju į 1 l. talpos stiklainius. Jei pritrūkstu, tai dar turiu 1,5ltr. talpos, tai nebent į tuos dar.
Atsakyti
QUOTE(glossi @ 2009 07 28, 10:48)
As pernai dariau pagal 1-maji.tik truputi maziau dejau cukraus ir acta naudojau obuoliu.Tai gavosi labai  thumbup.gif Pirmiausia susivalge.Tik neisigask,kad susidrums stiklainiai-nuo garstyciu cia ,nieko tokio.


Uspaschiko receptas

1L vandens
5 šaukštai cukraus
1 šaukštas druskos
100 gr. acto
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2009 07 28, 22:47)
Marinuoti agurkai su obuolių actu žinok visai skanūs  mirksiukas.gif  pernai dariau, nors paprastai obuolių acto taip pat nemėgėja esu  schmoll.gif

g.gif g.gif g.gif jei liks ,,lisnu agurku ,gal pabandysiu
Atsakyti
o kas patars kur Kaune nusipirkt geru agurku, o tai savu kaip tai nerasta, o panasu, kad jau si savaitgali vakuot reiketu. o gal kass is mamyciu turi parduoti ?
Atsakyti
QUOTE(liepal @ 2009 07 29, 20:56)
o kas patars kur Kaune nusipirkt geru agurku, o tai savu kaip tai nerasta, o panasu, kad jau si savaitgali vakuot reiketu. o gal kass is mamyciu turi parduoti ?


As to paties noreciau paklaust, tik Vilniuje blush2.gif Gal rimtai zinote koki ukininka Vln arba Vln raj., arba su mielu noru nupirkciau is kokios mamytes. Gal, kuri per daug turite tu agurkeliu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Koxamte @ 2009 07 29, 11:40)
Marinuoti maži agurkėliai:
Užpilas:
7 stiklinės šalto nevirinto vandens;
1 stiklinė acto;
3 šaukštai druskos;
6 šaukštai cukraus;
česnakų;
pipirų (tradicinių žalumynų nereikia).

darau ir aš tuo receptuku bigsmile.gif labai skanūs agurkai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ElvaV @ 2009 07 29, 16:02)
Uspaschiko receptas

1L vandens
5 šaukštai cukraus
1 šaukštas druskos
100 gr. acto

Kaupiuosi išbandyti pirmą kartą raugti agurkus pagal šį išgirtą receptą. Dabar pataisykit jei galite blush2.gif
Agurkus nusiplausiu, apipilsiu karštu vandeniu, palaikysiu kokias 10-15min. Stiklainius iškaitinsiu, dangtelius nuplikysiu karštu vandeniu. Palaikius agurkus, juos sudedu į stiklainius, užpilu marinatu (kaip suprantu, marinatas bus šaltas? g.gif ) ir statau į puodą su medžiagėle ant dugno ir vandens. Pasterizuoju. Po to įšėmus, užsuku dangteliais
Ar marinatas neturi būt karštas?
Ar tuose stiklainiuose marinatas turi užvirt? Ir tik išvirus juos užsukt dangteliais?
Marinatui vandenį, cukrų, druską, avtą išmaišau viską kartu ir tik tada pilu ant agurkų stiklainiuose?

Labai laukiu atsakymų blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ♠Aušra♠: 30 liepos 2009 - 07:00
O ka jus darote su dideliais, jau peraugusiais agurkais? Juos tiesiog išmetate?
Siandien as marinuosiu pagal pernai isbandyta ir visiems laaabai petikusi recepteli:
Vieno litro stiklainiui reikia:
agurku
5 griežinių morkų
3 griežinių svogūnų
po 4 kvapiųjų ir juodųjų pipirų žirnelius
3 a. š. cukraus
2 a. š. druskos
50 g. acto
Visus ingridientus dėti į stiklainio dugną, prikimšti agurkų ir užpilkite verdančiu vandeniu. Sterilizuoti 10 min.

Šitą receptėlį pernai kažkuri mama idėjo, bet šiemet kažkaip visos Uspaskicho giria, o man šitas netgi geresnis skonis gavosi blush2.gif

Sekmes visoms darbštuolems 4u.gif

Beje apie agurkus Kaune ir as noreciau ka nors isgirsti blush2.gif
Atsakyti
[quote=Jurapelius,2009 07 30, 09:43]
O ka jus darote su dideliais, jau peraugusiais agurkais? Juos tiesiog išmetate?
Siandien as marinuosiu pagal pernai isbandyta ir visiems laaabai petikusi recepteli:
Vieno litro stiklainiui reikia:
agurku
5 griežinių morkų
3 griežinių svogūnų
po 4 kvapiųjų ir juodųjų pipirų žirnelius
3 a. š. cukraus
2 a. š. druskos
50 g. acto
Visus ingridientus dėti į stiklainio dugną, prikimšti agurkų ir užpilkite verdančiu vandeniu. Sterilizuoti 10 min.
[quote]

Iš peraugusių agurkų darau mišraines (pernai 2-jų rūšių dariau).
Aš ir šiemet bandysiu šį receptėlį (lyg bulgariški agurkai). Tik baisiai nekenčiu pasterizavimo blush2.gif Gal kuri patars kaip be jo apsieit būtent su šiuo rceptu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Greta77: 30 liepos 2009 - 08:04
QUOTE(♠Aušra♠ @ 2009 07 30, 07:47)
Agurkus nusiplausiu, apipilsiu karštu vandeniu, palaikysiu kokias 10-15min. Stiklainius iškaitinsiu, dangtelius nuplikysiu karštu vandeniu. Palaikius agurkus, juos sudedu į stiklainius, užpilu marinatu (kaip suprantu, marinatas bus šaltas? g.gif ) ir statau į puodą su medžiagėle ant dugno ir vandens. Pasterizuoju. Po to įšėmus, užsuku dangteliais
Ar marinatas neturi būt karštas?
Ar tuose stiklainiuose marinatas turi užvirt? Ir tik išvirus juos užsukt dangteliais?
Marinatui vandenį, cukrų, druską, avtą išmaišau viską kartu ir tik tada pilu ant agurkų stiklainiuose?

Labai laukiu atsakymų blush2.gif


1. Mariantas turi būti karštas ! (beje, kaip tu jį padarysi, juk šaltame vandenyje netips nei druska nei cukrus)

2. Aš nepasterizuoju, tiesiog užpylus karštu marinatu statau stiklainius ant kažkokio pakloto ir šiltai dengiu, palieku maždaug parai laiko.
Atsakyti
QUOTE(Greta77 @ 2009 07 30, 10:00)

Iš peraugusių agurkų darau mišraines (pernai 2-jų rūšių dariau).
Aš ir šiemet bandysiu šį receptėlį (lyg bulgariški agurkai). Tik baisiai nekenčiu pasterizavimo  blush2.gif  Gal kuri patars kaip be jo apsieit būtent su šiuo rceptu  4u.gif


Gal dar tu "bulgarisku" receptuka butu galima?

Noriu siandien suvakuoti tai nelabai turiu laiko ilgai ieskoti receptuko. Na, jeigu turi ji issisaugojus kur nors...
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2009 07 29, 22:31)
As to paties noreciau paklaust, tik Vilniuje  blush2.gif Gal rimtai zinote koki ukininka Vln arba Vln raj., arba su mielu noru nupirkciau is kokios mamytes. Gal, kuri per daug turite tu agurkeliu  ax.gif


pas mane dar tik prasideda. Bet žiedų ir užmegztų jūra. Įtariu, kad pati tiek nesugebėsiu sukonservuot. Ko gero, po kurio laiko teks pasiūlyt g.gif
Atsakyti