QUOTE(ElvaV @ 2009 07 29, 16:02)
Uspaschiko receptas
1L vandens
5 šaukštai cukraus
1 šaukštas druskos
100 gr. acto
Kaupiuosi išbandyti pirmą kartą raugti agurkus pagal šį išgirtą receptą. Dabar pataisykit jei galite
Agurkus nusiplausiu, apipilsiu karštu vandeniu, palaikysiu kokias 10-15min. Stiklainius iškaitinsiu, dangtelius nuplikysiu karštu vandeniu. Palaikius agurkus, juos sudedu į stiklainius, užpilu marinatu (kaip suprantu, marinatas bus šaltas?
) ir statau į puodą su medžiagėle ant dugno ir vandens. Pasterizuoju. Po to įšėmus, užsuku dangteliais
Ar marinatas neturi būt karštas?
Ar tuose stiklainiuose marinatas turi užvirt? Ir tik išvirus juos užsukt dangteliais?
Marinatui vandenį, cukrų, druską, avtą išmaišau viską kartu ir tik tada pilu ant agurkų stiklainiuose?
Labai laukiu atsakymų