Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(Jolete @ 2009 07 27, 11:04)
Receptas tikrai geras, tikrai daug šeimininkių jį išbandė, gal šiaip kažkas nepavyko, pvz. prastai užsukti dangteliai ar kt.  smile.gif

net nežinau g.gif man skonis marinato patiko, gundausi dar kartą bandyt. Įdomiausia, kad tik du iš keturių stiklainių pabalo, vadinasi agurkai kalti.

QUOTE(georgiana @ 2009 07 27, 11:37)
Jolete sakyk ar taip buna kad visi agurkai na kabo ore o ne apacioje , na dariau viska proporcingai kaip ir rasei, ar cia normalu g.gif

tegul kabo sau lotuliukas.gif reik talpiau kimšt agurkus į stiklainius kiek įmanoma, jei lieka laisvų tarpelių, užpylus marinatu agurkai gi traukiasi ir tada atsiranda laisvos vietos stiklainy ir jie pakimba stiklainio viršuj mirksiukas.gif Nuo to nepasikeis niekas, nebijok.
Papildyta:
Už tai aš šiandien pavariau 9 stiklainius su garstyčiom smile.gif Liko marinato, tai dar pabandymui šparaginių pupelių vieną stiklainį padariau, matysim kas ten gavosi.
Atsakyti
dar sako agurkai megsa rugti kai juos marinuojama kai moteris serga mmm... blush2.gif praeitais metais tai man kokia 30 vnt 0,7 l talpos surugo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2009 07 28, 18:31)
dar sako agurkai megsa rugti kai juos marinuojama kai moteris serga mmm... blush2.gif praeitais metais tai man kokia 30 vnt 0,7 l talpos surugo  verysad.gif


Kažkada jau diskutavom šita tema, aš tai nelabai tikiu tokiais dalykais ir vadovaujuos tokia mintim, o ką daro moterys, kurios konservų fabrike dirba g.gif Juk neatleidžia tom dienom nuo darbo, ar ne bigsmile.gif cool.gif
Atsakyti
Buvo dar like marinato pagal Uzpaskicho recepta, tai dar 4 maziukus stiklainiukus marinuoju biggrin.gif tik si karta kaitinu as stiklainius su turiniu puode vandens.

Na man mmm kaip ir nera kuri laika nestuke.gif nestuke.gif nestuke.gif lotuliukas.gif


Papildyta:
QUOTE(GREK @ 2009 07 28, 17:07)

Už tai aš šiandien pavariau 9 stiklainius su garstyčiom smile.gif Liko marinato, tai dar pabandymui šparaginių pupelių vieną stiklainį padariau, matysim kas ten gavosi.


Trilitrinius?
Atsakyti
QUOTE(Greta77 @ 2009 07 28, 08:53)
Pyliau citrinos rūgštį (3 nubrauktus šaukštelius), o druską taip pat nubraukiau, tik cukraus dėjau kaupinus šaukštus. Man gal po Uspaskich agurkų marinanto, jūsiškis pasirodė rūgštokas  g.gif 

Patikslinkit receptuką:
1,5 ltr. vandens,
2 nubraukti šaukštai druskos,
5 šaukštai cukraus,
3 a.š. citrinų rūgšties arba 180 ml acto.

Dar norėjau paklausti ar tinka obuolių actas? Ar jau atvėsusius stiklainius reikia palaikyti šaldytuve, o tik tada nešt į rūsį? Pernai daug agurkų pabalo, tai šiemet vėl bijau  g.gif

obuoliu actas man smirda as jo niekad nenaudoju ,saldytuve agurku nelaikau iskart nesu i rusi,o receptas toks koks cia yra parasytas
Atsakyti
QUOTE(GREK @ 2009 07 28, 17:07)
Už tai aš šiandien pavariau 9 stiklainius su garstyčiom smile.gif Liko marinato, tai dar pabandymui šparaginių pupelių vieną stiklainį padariau, matysim kas ten gavosi.

ir aš drinks_cheers.gif
vat bus ir pas mane šparaginių pupelių, dar niekad nemarinavau, tik šaldydavau , tai vat dairausi ką čia reiks su jomis daryt g.gif
Papildyta:
QUOTE(Jolete @ 2009 07 28, 18:50)
Kažkada jau diskutavom šita tema, aš tai nelabai tikiu tokiais dalykais ir vadovaujuos tokia mintim, o ką daro moterys, kurios konservų fabrike dirba  g.gif  Juk neatleidžia tom dienom nuo darbo, ar ne  bigsmile.gif  cool.gif

aha, skaičiau senoje temelėje drinks_cheers.gif
Šiaip tai kaime tai kai kiaulę pjauna ir reikia tvarkyt skerdieną arba raugia kopūstus irgi su mmm neprileidžia schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(mickute7 @ 2009 07 28, 21:04)
ir aš  drinks_cheers.gif 
vat bus ir pas mane šparaginių pupelių, dar niekad nemarinavau, tik šaldydavau , tai vat dairausi ką čia reiks su jomis daryt  g.gif
Papildyta:

aha, skaičiau senoje temelėje  drinks_cheers.gif
Šiaip tai kaime tai kai kiaulę pjauna ir reikia tvarkyt skerdieną  arba raugia kopūstus irgi  su mmm neprileidžia  schmoll.gif

netiesa ,20 metu vakuoju ir kopustus statau ,nezinau jokio skirtumo .
paimkit maza kieki padarykit uzrasykit ir pamatysit, kad nei saudo ,nei skonis skiriasi
Atsakyti
Visiška nesąmonė su mmm. Kiek esu skaičius, senais laikais, tokias moteris net iš miestų išvydavo. Ir šiaip seniau daug tų prietarų buvo, kad nieko beveik negalima daryti, tokia moteris buvo laikoma purvina ir pavojinga. Tai čia kažkoks likutis visų šitų nesveikų įsitikinimų.
Atsakyti
QUOTE(dziunka @ 2009 07 28, 20:12)
obuoliu actas man smirda as jo niekad nenaudoju ,saldytuve agurku nelaikau iskart nesu i rusi,o receptas toks koks cia yra parasytas


Marinuoti agurkai su obuolių actu žinok visai skanūs mirksiukas.gif pernai dariau, nors paprastai obuolių acto taip pat nemėgėja esu schmoll.gif
Atsakyti
o ziurekit kaip ten su tuo uzpilimu ir nupilimu 3 kartus? kiek suprantu uzvirini marinata uzpili slojike sudetus agurkus kazkiek palaikai ir vel nupili, uzvirini is naujo marinata ir vel pili ar kaip?????? 4u.gif
Papildyta:
ir dar gyvenu mieste ir meginsiu pirma karta vakuotis raugtis visokias gerybes, o rusyje nera jiems per silta????? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vilte66 @ 2009 07 29, 08:17)
ir dar gyvenu mieste ir meginsiu pirma karta vakuotis raugtis visokias gerybes, o rusyje nera jiems per silta?????  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif


Aš prisidarau kaime koncervų, bet per žiemą laikau miesto rūsyje, kuris nėra šaltas - laikosi.
Atsakyti
Marinuoti maži agurkėliai:

Užpilas:
7 stiklinės šalto nevirinto vandens;
1 stiklinė acto;
3 šaukštai druskos;
6 šaukštai cukraus;
česnakų;
pipirų (tradicinių žalumynų nereikia).

Mažus agurkėlius sudėti į 1 litro talpos stiklainius, supilti užpilą ir pasterizuoti 10-15 min. Užsukti dangteliais, atvėsinti. Laikyti šaltoje vietoje.

Labai man skanūs šitie agurkėliai, vien tik ir prašau, kad juos man padarytų blush2.gif wub.gif ax.gif
Tikiuosi, kad patiks ir Jums wink.gif 4u.gif
Atsakyti