Aš pernai ir nemažai agurkų dariau pagal Uspaskich receptą, jau net pabodo, tai šnd pabandžiau dziunkos receptėlį. Marinatas toks rūgštokas gavosi
sveikutes,
jau ziemos laukia agurkeliai pagal Uspaskich,
siandien dariau pagal savo mamos recepta:
1,5L vandens reikia2saukstai druskos,
4saukstai cukraus,
6saukstai 9%acto.
I marinata dedu lauro lapu ir juoduju ir kvepianciuju pipiru zirneliu
Uzpilu 3 kartus,i stiklaini dedu krapu,krienu,juoduju serbentu,vysniu lapu,cesnako.
Gaunasi skanus agurkai
jau ziemos laukia agurkeliai pagal Uspaskich,
siandien dariau pagal savo mamos recepta:
1,5L vandens reikia2saukstai druskos,
4saukstai cukraus,
6saukstai 9%acto.
I marinata dedu lauro lapu ir juoduju ir kvepianciuju pipiru zirneliu
Uzpilu 3 kartus,i stiklaini dedu krapu,krienu,juoduju serbentu,vysniu lapu,cesnako.
Gaunasi skanus agurkai
QUOTE(Jolete @ 2009 07 27, 18:07)
Būna agurkų, kurie netinkami marinavimui. Bet kuris gi augintojas ar juo labiau pardavėjas pasakys teisybę
Pagal kita recepta gavosi viskas gerai... nemanau, kad agurkuose esme, nes kiekvienais metais tie patys, is savu seklu...
QUOTE(Greta77 @ 2009 07 27, 18:50)
Aš pernai ir nemažai agurkų dariau pagal Uspaskich receptą, jau net pabodo, tai šnd pabandžiau dziunkos receptėlį. Marinatas toks rūgštokas gavosi
o jus ka pylet acta ar citrinos rugsti?
turi gautis saldziarugstis
gal druskos per daug, turi buti nubraukti saukstai, o tada galima pataisyti dadedan t dar koki viena kita sauksta cukraus ir ragauti
O mano toks paprastas Siaip skaniai gaunas (aš net pomidorus su juo konservuoju)
1 l. vandens
1 valg šaukštas cukraus
1 valg š. druskos
250 ml acto
Į stiklainio dugną dedu česnako, kvapiųjų ir karčiųjų pipirų, lauro lapeli.
1 l. vandens
1 valg šaukštas cukraus
1 valg š. druskos
250 ml acto
Į stiklainio dugną dedu česnako, kvapiųjų ir karčiųjų pipirų, lauro lapeli.
QUOTE(dziunka @ 2009 07 27, 22:28)
o jus ka pylet acta ar citrinos rugsti?
turi gautis saldziarugstis
gal druskos per daug, turi buti nubraukti saukstai, o tada galima pataisyti dadedan t dar koki viena kita sauksta cukraus ir ragauti
turi gautis saldziarugstis
gal druskos per daug, turi buti nubraukti saukstai, o tada galima pataisyti dadedan t dar koki viena kita sauksta cukraus ir ragauti
Pyliau citrinos rūgštį (3 nubrauktus šaukštelius), o druską taip pat nubraukiau, tik cukraus dėjau kaupinus šaukštus. Man gal po Uspaskich agurkų marinanto, jūsiškis pasirodė rūgštokas
Patikslinkit receptuką:
1,5 ltr. vandens,
2 nubraukti šaukštai druskos,
5 šaukštai cukraus,
3 a.š. citrinų rūgšties arba 180 ml acto.
Dar norėjau paklausti ar tinka obuolių actas? Ar jau atvėsusius stiklainius reikia palaikyti šaldytuve, o tik tada nešt į rūsį? Pernai daug agurkų pabalo, tai šiemet vėl bijau
Vakar pagal Uspaskicho receptuką virš 20 stiklainių primarinavau
Šiandien einu va dabar pjaustysiu gabaliukais, dar kokią morkytę ir marinuosiu su garstyčiomis
Šiandien einu va dabar pjaustysiu gabaliukais, dar kokią morkytę ir marinuosiu su garstyčiomis
QUOTE(*monikute* @ 2008 09 08, 12:37)
1litrui vandens reikia: 1 stiklinė cukraus, 1 stiklinė acto,3 šaukštai druskos ir 5 šaukštų garstyčių(ne grūdelių bet košės iš stiklainiukų)
Arba:
3 l vandens reikės
300g cukraus (galima ir 200)
1,5 šaukšto druskos
150g. 9proc. acto (geriau 6 proc. obuolių acto)
5 šaukštai garstyčių - naudoti SAN MAREO garstyčias su medumi - jų būna maximoj.
Krapų, česnakų, krienų lapų.
Arba:
3 l vandens reikės
300g cukraus (galima ir 200)
1,5 šaukšto druskos
150g. 9proc. acto (geriau 6 proc. obuolių acto)
5 šaukštai garstyčių - naudoti SAN MAREO garstyčias su medumi - jų būna maximoj.
Krapų, česnakų, krienų lapų.
Tai cia jie labai skirtingi..O kurie skanesni butu?
O kur tas Uspaskicho receptas? Gal kas galit pakartoti.. Aciu
QUOTE(deltadu @ 2009 07 28, 10:34)
Tai cia jie labai skirtingi..O kurie skanesni butu?
O kur tas Uspaskicho receptas? Gal kas galit pakartoti.. Aciu
O kur tas Uspaskicho receptas? Gal kas galit pakartoti.. Aciu
As pernai dariau pagal 1-maji.tik truputi maziau dejau cukraus ir acta naudojau obuoliu.Tai gavosi labai Pirmiausia susivalge.Tik neisigask,kad susidrums stiklainiai-nuo garstyciu cia ,nieko tokio.
QUOTE(deltadu @ 2009 07 28, 10:34)
O kur tas Uspaskicho receptas? Gal kas galit pakartoti.. Aciu
Tikrai šitoj temoj bent keliose vietose yra Viktoro receptas, tik reik perverst psl.
QUOTE(glossi @ 2009 07 28, 10:48)
As pernai dariau pagal 1-maji.tik truputi maziau dejau cukraus ir acta naudojau obuoliu.Tai gavosi labai Pirmiausia susivalge.Tik neisigask,kad susidrums stiklainiai-nuo garstyciu cia ,nieko tokio.
Aha ir man sakė, kad nuo garstyčių bus drumzlės ant dugno, bet sakė, prieš atidarant pamakaluok stiklainį ir valgyk patenkinta
Jolete, tikiuosi nepamiršit pranešti, kada Kėdainiuose atpigs agurkai. Nes aš iš tikrųjų laukiu