Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

Aš pernai ir nemažai agurkų dariau pagal Uspaskich receptą, jau net pabodo, tai šnd pabandžiau dziunkos receptėlį. Marinatas toks rūgštokas gavosi g.gif
Atsakyti
sveikutes,
jau ziemos laukia agurkeliai pagal Uspaskich,
siandien dariau pagal savo mamos recepta:
1,5L vandens reikia2saukstai druskos,
4saukstai cukraus,
6saukstai 9%acto.
I marinata dedu lauro lapu ir juoduju ir kvepianciuju pipiru zirneliu
Uzpilu 3 kartus,i stiklaini dedu krapu,krienu,juoduju serbentu,vysniu lapu,cesnako.
Gaunasi skanus agurkai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2009 07 27, 18:07)
Būna agurkų, kurie netinkami marinavimui. Bet kuris gi augintojas ar juo labiau pardavėjas pasakys teisybę  doh.gif

Pagal kita recepta gavosi viskas gerai... nemanau, kad agurkuose esme, nes kiekvienais metais tie patys, is savu seklu...
Atsakyti
QUOTE(Greta77 @ 2009 07 27, 18:50)
Aš pernai ir nemažai agurkų dariau pagal Uspaskich receptą, jau net pabodo, tai šnd pabandžiau dziunkos receptėlį. Marinatas toks rūgštokas gavosi  g.gif

o jus ka pylet acta ar citrinos rugsti?
turi gautis saldziarugstis
gal druskos per daug, turi buti nubraukti saukstai, o tada galima pataisyti dadedan t dar koki viena kita sauksta cukraus ir ragauti
Atsakyti
O mano toks paprastas ax.gif Siaip skaniai gaunas (aš net pomidorus su juo konservuoju)

1 l. vandens
1 valg šaukštas cukraus
1 valg š. druskos
250 ml acto

Į stiklainio dugną dedu česnako, kvapiųjų ir karčiųjų pipirų, lauro lapeli.
Atsakyti
QUOTE(dziunka @ 2009 07 27, 22:28)
o jus ka pylet acta ar citrinos rugsti?
turi gautis saldziarugstis
gal druskos per daug, turi buti nubraukti saukstai, o tada galima pataisyti dadedan t dar koki viena kita sauksta cukraus ir ragauti

Pyliau citrinos rūgštį (3 nubrauktus šaukštelius), o druską taip pat nubraukiau, tik cukraus dėjau kaupinus šaukštus. Man gal po Uspaskich agurkų marinanto, jūsiškis pasirodė rūgštokas g.gif

Patikslinkit receptuką:
1,5 ltr. vandens,
2 nubraukti šaukštai druskos,
5 šaukštai cukraus,
3 a.š. citrinų rūgšties arba 180 ml acto.

Dar norėjau paklausti ar tinka obuolių actas? Ar jau atvėsusius stiklainius reikia palaikyti šaldytuve, o tik tada nešt į rūsį? Pernai daug agurkų pabalo, tai šiemet vėl bijau g.gif
Atsakyti
Vakar pagal Uspaskicho receptuką virš 20 stiklainių primarinavau ax.gif thumbup.gif
Šiandien einu va dabar pjaustysiu gabaliukais, dar kokią morkytę ir marinuosiu su garstyčiomis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2008 09 08, 12:37)
1litrui vandens reikia: 1 stiklinė cukraus, 1 stiklinė acto,3 šaukštai druskos ir 5 šaukštų garstyčių(ne grūdelių bet košės iš stiklainiukų)

Arba:

3 l vandens reikės
300g cukraus (galima ir 200)
1,5 šaukšto druskos
150g. 9proc. acto (geriau 6 proc. obuolių acto)
5 šaukštai garstyčių - naudoti SAN MAREO garstyčias su medumi - jų būna maximoj.
Krapų, česnakų, krienų lapų.

mirksiukas.gif

Tai cia jie labai skirtingi..O kurie skanesni butu? ax.gif
O kur tas Uspaskicho receptas? Gal kas galit pakartoti.. blush2.gif Aciu
Atsakyti
QUOTE(deltadu @ 2009 07 28, 10:34)
Tai cia jie labai skirtingi..O kurie skanesni butu? ax.gif

As pernai dariau pagal 1-maji.tik truputi maziau dejau cukraus ir acta naudojau obuoliu.Tai gavosi labai thumbup.gif Pirmiausia susivalge.Tik neisigask,kad susidrums stiklainiai-nuo garstyciu cia ,nieko tokio.
Atsakyti
QUOTE(deltadu @ 2009 07 28, 10:34)

Tikrai šitoj temoj bent keliose vietose yra Viktoro receptas, tik reik perverst psl. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(glossi @ 2009 07 28, 10:48)
As pernai dariau pagal 1-maji.tik truputi maziau dejau cukraus ir acta naudojau obuoliu.Tai gavosi labai  thumbup.gif Pirmiausia susivalge.Tik neisigask,kad susidrums stiklainiai-nuo garstyciu cia ,nieko tokio.

Aha ir man sakė, kad nuo garstyčių bus drumzlės ant dugno, bet sakė, prieš atidarant pamakaluok stiklainį ir valgyk patenkinta tongue.gif
Atsakyti
Jolete, tikiuosi nepamiršit pranešti, kada Kėdainiuose atpigs agurkai. Nes aš iš tikrųjų laukiu smile.gif
Atsakyti