Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

Vakar parsivežiau agurkų iš daržo, tai šiandien bandysiu kažką su jais daryt. Matau giria la Uspaskich, tai reikės pabandyt kelis stiklainius, o didesnius pjaustysiu ir su garstyčiomis darysiu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(GREK @ 2009 07 26, 11:04)
nu va, atsidariau vakar, paragavau tuos pabalusius, aišku tikro skonio nerasta, bet jaučiasi, kad druskos ryškiai per mažai. Šiaip jau apie tai pagalvojau, kai pirmą kartą mačiau receptą, bet visos taip gyrė jį. Nu ir aš jau daugiau nedarysiu  schmoll.gif Gana bandymų, nes per šitiek metų dar nebuvo, kad reiktų už savaitės agurkus pradėt valgyt, nei balo, nei šaudė  unsure.gif


Receptas tikrai geras, tikrai daug šeimininkių jį išbandė, gal šiaip kažkas nepavyko, pvz. prastai užsukti dangteliai ar kt. smile.gif
Atsakyti
Jolete sakyk ar taip buna kad visi agurkai na kabo ore o ne apacioje , na dariau viska proporcingai kaip ir rasei, ar cia normalu g.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2009 07 27, 11:37)
Jolete sakyk ar taip buna kad visi agurkai na kabo ore o ne apacioje , na dariau viska proporcingai kaip ir rasei, ar cia normalu g.gif


Koks skirtumas kaip jie ten kabo, svarbiausia rezultatas smile.gif
Atsakyti
Sveikos, Norėjau susirasti naują receptą ir parašysiu savo seniai išbandytą ir jau kiek man pabodusį, tačiau labai greit padaromą.
Pirmiausia susidedu kokius 3-4 stiklainius po 3 ltr. Į kiekvieną dedu žolių (krapai, vyšnių lapai, juodųjų serbentų lapai, pipirai juodieji, kvapnieji, česnako skiltelės, jei kas mėgsta ir aitriąją papriką), 3 šaukštai druskos, 1 šaukštas cukraus, 1 arb. šaukštelis rūgščios druskelės. po to į atskirame puode verdantį vandenį dedu agurkus 2 minutėm ir iš karto ištrauktus šiltus dedu į trilitrius. užpilu verdančiu vandeniu uždarau, apverčiu ir apkloju kaldrom iki kito ryto. Laikosi visą žiemą ir dar ilgiau.
Skanaus essen.gif
Atsakyti
Aš pernai Uspaskich recepta išbandžiau, tai šiemet jokio kito ir nebandau, superinis marinatas thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos mamos ,gal pasakysit ,kaip daryt agurkus kur tik pora dienu pamarinuoji ir gali valgyt ,rusiskai malasolnyje vadinasi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Diglė @ 2009 07 27, 12:14)
Aš pernai Uspaskich recepta išbandžiau, tai šiemet jokio kito ir nebandau, superinis marinatas  thumbup.gif


O kiek prieskonių reikia dėti, nes marinatas tai aiškus, o kaip su prieskoniais ax.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ErnestaKaunas @ 2009 07 27, 14:58)
O kiek prieskonių reikia dėti, nes marinatas tai aiškus, o kaip su prieskoniais  ax.gif  blush2.gif


Aš kartais dedu tuos parduotuvinius, tai ten rašo kiek dėt mirksiukas.gif Dabar neatsimenu kiek ten rašo, bet kiek įdėsi tiek bus gerai, žinoma ne pusę stiklainio žolių tongue.gif
Atsakyti
4u.gif Praitais metais stačiau ir aš Uspaskicho agurkėlius, labai skanūs išėjo. Nuo ko ten pabaltavo jums?Aš prieš užsukant dangtelius juos verdu ir traukiu iš vandens ir suku iš kart, po to stiklainį aukštyn kojom, na nė vienas praitais metais nenubaltavo. Dar girdėjau kad nuo nekokybišku agurkų taip būna, kiek tiesos velniai žino
Atsakyti
QUOTE(hilin @ 2009 07 27, 16:05)
4u.gif Praitais metais stačiau ir aš Uspaskicho agurkėlius, labai skanūs išėjo. Nuo ko ten pabaltavo jums?Aš prieš užsukant dangtelius juos verdu ir traukiu iš vandens ir suku iš kart, po to stiklainį aukštyn kojom, na nė vienas praitais metais nenubaltavo. Dar girdėjau kad nuo nekokybišku agurkų taip būna, kiek tiesos velniai žino


Būna agurkų, kurie netinkami marinavimui. Bet kuris gi augintojas ar juo labiau pardavėjas pasakys teisybę doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ErnestaKaunas @ 2009 07 27, 12:58)
O kiek prieskonių reikia dėti, nes marinatas tai aiškus, o kaip su prieskoniais  ax.gif  blush2.gif


Aš taip pat perku prieskonius iš parduotuvės marinavimui, dedu viska iš akies, dar papildomai lauro lapų ir pipirų apvalių primetu ir viskas thumbup.gif
Atsakyti