Vakar parsivežiau agurkų iš daržo, tai šiandien bandysiu kažką su jais daryt. Matau giria la Uspaskich, tai reikės pabandyt kelis stiklainius, o didesnius pjaustysiu ir su garstyčiomis darysiu
QUOTE(GREK @ 2009 07 26, 11:04)
nu va, atsidariau vakar, paragavau tuos pabalusius, aišku tikro skonio nerasta, bet jaučiasi, kad druskos ryškiai per mažai. Šiaip jau apie tai pagalvojau, kai pirmą kartą mačiau receptą, bet visos taip gyrė jį. Nu ir aš jau daugiau nedarysiu Gana bandymų, nes per šitiek metų dar nebuvo, kad reiktų už savaitės agurkus pradėt valgyt, nei balo, nei šaudė
Receptas tikrai geras, tikrai daug šeimininkių jį išbandė, gal šiaip kažkas nepavyko, pvz. prastai užsukti dangteliai ar kt.
Jolete sakyk ar taip buna kad visi agurkai na kabo ore o ne apacioje , na dariau viska proporcingai kaip ir rasei, ar cia normalu
QUOTE(georgiana @ 2009 07 27, 11:37)
Jolete sakyk ar taip buna kad visi agurkai na kabo ore o ne apacioje , na dariau viska proporcingai kaip ir rasei, ar cia normalu
Koks skirtumas kaip jie ten kabo, svarbiausia rezultatas
Sveikos, Norėjau susirasti naują receptą ir parašysiu savo seniai išbandytą ir jau kiek man pabodusį, tačiau labai greit padaromą.
Pirmiausia susidedu kokius 3-4 stiklainius po 3 ltr. Į kiekvieną dedu žolių (krapai, vyšnių lapai, juodųjų serbentų lapai, pipirai juodieji, kvapnieji, česnako skiltelės, jei kas mėgsta ir aitriąją papriką), 3 šaukštai druskos, 1 šaukštas cukraus, 1 arb. šaukštelis rūgščios druskelės. po to į atskirame puode verdantį vandenį dedu agurkus 2 minutėm ir iš karto ištrauktus šiltus dedu į trilitrius. užpilu verdančiu vandeniu uždarau, apverčiu ir apkloju kaldrom iki kito ryto. Laikosi visą žiemą ir dar ilgiau.
Skanaus
Pirmiausia susidedu kokius 3-4 stiklainius po 3 ltr. Į kiekvieną dedu žolių (krapai, vyšnių lapai, juodųjų serbentų lapai, pipirai juodieji, kvapnieji, česnako skiltelės, jei kas mėgsta ir aitriąją papriką), 3 šaukštai druskos, 1 šaukštas cukraus, 1 arb. šaukštelis rūgščios druskelės. po to į atskirame puode verdantį vandenį dedu agurkus 2 minutėm ir iš karto ištrauktus šiltus dedu į trilitrius. užpilu verdančiu vandeniu uždarau, apverčiu ir apkloju kaldrom iki kito ryto. Laikosi visą žiemą ir dar ilgiau.
Skanaus
Aš pernai Uspaskich recepta išbandžiau, tai šiemet jokio kito ir nebandau, superinis marinatas
QUOTE(Diglė @ 2009 07 27, 12:14)
Aš pernai Uspaskich recepta išbandžiau, tai šiemet jokio kito ir nebandau, superinis marinatas
O kiek prieskonių reikia dėti, nes marinatas tai aiškus, o kaip su prieskoniais
QUOTE(ErnestaKaunas @ 2009 07 27, 14:58)
O kiek prieskonių reikia dėti, nes marinatas tai aiškus, o kaip su prieskoniais
Aš kartais dedu tuos parduotuvinius, tai ten rašo kiek dėt Dabar neatsimenu kiek ten rašo, bet kiek įdėsi tiek bus gerai, žinoma ne pusę stiklainio žolių
Praitais metais stačiau ir aš Uspaskicho agurkėlius, labai skanūs išėjo. Nuo ko ten pabaltavo jums?Aš prieš užsukant dangtelius juos verdu ir traukiu iš vandens ir suku iš kart, po to stiklainį aukštyn kojom, na nė vienas praitais metais nenubaltavo. Dar girdėjau kad nuo nekokybišku agurkų taip būna, kiek tiesos velniai žino
QUOTE(hilin @ 2009 07 27, 16:05)
Praitais metais stačiau ir aš Uspaskicho agurkėlius, labai skanūs išėjo. Nuo ko ten pabaltavo jums?Aš prieš užsukant dangtelius juos verdu ir traukiu iš vandens ir suku iš kart, po to stiklainį aukštyn kojom, na nė vienas praitais metais nenubaltavo. Dar girdėjau kad nuo nekokybišku agurkų taip būna, kiek tiesos velniai žino
Būna agurkų, kurie netinkami marinavimui. Bet kuris gi augintojas ar juo labiau pardavėjas pasakys teisybę
QUOTE(ErnestaKaunas @ 2009 07 27, 12:58)
O kiek prieskonių reikia dėti, nes marinatas tai aiškus, o kaip su prieskoniais
Aš taip pat perku prieskonius iš parduotuvės marinavimui, dedu viska iš akies, dar papildomai lauro lapų ir pipirų apvalių primetu ir viskas