Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(Renata123 @ 2009 07 23, 18:40)
rugiagele26 kaip as tau pavyyydziuuuu (aisku, baltu pavydu  mirksiukas.gif )
Del to, kad turite galimybe uzauginti savo agurkiukus, gal net kitas darzoves ir uogas  bigsmile.gif
Su garstyciom ir as noriu isbandyti, labai idomu, koks skonis  g.gif Receptu naudojaisi, kur cia yra? Ten kur paprastos garstycios dedasi, t.y. tyrele?

Jolete Dzidziausi sveikinimai   nestuke.gif
Joooo, tokia supirkimo kaina????  blink.gif  mega_shok.gif Tai, po kiek tada perpardavejai turgerliuose pardavines??? O gal jus tiesiai is augintoju perkat? Ot gerai butu, kur netoli Vilniaus (nesvarbu i kuria puse), koki augintoja susirast ir is jo tiesiai, is darzo nusipikt  bigsmile.gif Gal jus zinote?  ax.gif


Siaip uosviai juos augina, bet marinuojam abi su anyta smile.gif darzoviu daug savu neturim... tik pagrinde tokie einami dalykai tuom kart, tai yra krapai, svogunai, morkos, ridikai buvo, ir pan. Na ir siltnamy agurkai ir pomidorai.

Del agurku su garstyciom, tai as juos marinavau vien del to, kad vyrui jie labai patiko. Man tai ot tokie, na neiprasto skonio. Tiesa, as garstyciu tyreles maziau dedu nei nurodyta recepte, bet jauciasi gerai vistiek. Recepta imesti? Nes po ranka dabar neturiu, tai surasiu jei reiks? Man dar labai skanus mano anytos marinuoti agurkai, receptas berods irgi yra kazkur forume g.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 07 23, 20:31)

Del agurku su garstyciom, tai as juos marinavau vien del to, kad vyrui jie labai patiko. Man tai ot tokie, na neiprasto skonio. Tiesa, as garstyciu tyreles maziau dedu nei nurodyta recepte, bet jauciasi gerai vistiek. Recepta imesti? Nes po ranka dabar neturiu, tai surasiu jei reiks? Man dar labai skanus mano anytos marinuoti agurkai, receptas berods irgi yra kazkur forume  g.gif


Aciu ax.gif Recepta as turiu, nebent cia jie keli skirtingi buvo g.gif As, siaip, stengiuosi (jei kas mane domina) skaityti viska nuo pradziu (kad ka nors nepraziopsociau blush2.gif ) Nebent, kartais reikia skubaus atsakymo, tada jau tiesiai klausiu.
O del agurkiuku, kur tavo anyta marinuoja, gali imest. Nes norisi pagal isbandytus receptus daryt (juolab, kad viska pirmasyk darysiu, o po to jau atsirinksim su MB kas mums labiau patiks rolleyes.gif )
Atsakyti
Marinuoti agurkeliai
Atsakyti
Oij man nepatinka, ka as siandien pamaciau... mad.gif du stiklainiukai pasidare su neskaidriu marinatu, cia Uspaskicho receptas. Kame reikalas? Rugt pradejo? Tikiuosi kitiem taip nenutiks blink.gif Dangteliai atrodo gerai uzsukti...
Atsakyti
QUOTE(dziunka @ 2009 07 21, 19:34)
mano agurku raugintu receptas toks:
100gr, druskos(trilitriniui stikl.)
na visi lapai ir cesnakai,krapai
druska istirpinu 1.5 litro vandenyje (mazdaug tiek telpa i trilitrini prideta agurku)
uzpilu ir laikau 3 paras .po to ta vandeni ispilu lauk ir uzpilu tik verdanciu vandeniu ir uzvakuoju.viskas


Sveika 4u.gif ,

Kadangi esu "žalia" rauginimuose ir konservavimuose, tai noriu paklausti kelių, gal ir kvailokų klausimų blush2.gif : ar agurkams reikia nupjaustyti galiukus ar ne? Ir po kiek į 3 l stiklainį reikia dėti vyšnių, serbentų lapų, kiek krapų, kelias česnako skilteles ir kiek krieno šaknies?
Atsakyti
QUOTE(*victoria* @ 2009 07 24, 10:08)
Sveika  4u.gif ,

Kadangi esu "žalia" rauginimuose ir konservavimuose, tai noriu paklausti kelių, gal ir kvailokų klausimų  blush2.gif : ar agurkams reikia nupjaustyti galiukus ar ne? Ir po kiek į 3 l stiklainį reikia dėti vyšnių, serbentų lapų, kiek krapų, kelias česnako skilteles ir kiek krieno šaknies?

raugintiems agurkams as galiuku nepjaustau ( nors gal reiktu pabandyti to gal 20 metu nedariau), o lapu tai dedu taip:kokiu 7-10 serbentu ir vysniu,apie5 skilteles cesnako ,krapu tai apie kokie 4 vnt. israuti ir supjaustyti su ziedynais,o azuolo tai 2lapelius.krienu tai viena arba puse lapo .
siaip sunku pasakyti kiek niekada neskaiciavau , nes visa laika ir viska darau is ,,akies",ir dar kiek ko turiu , jei turit darza tai dekit vien krapu ziedynus ,nors as dedu ir kota.
nebijokit pati viska isbandyti ,juk kuo daugiau visokiu prieskoniniu lapu tuo jie skanesni aromatingesni, jei tai krienu saknis tai labai jauciasi tokie aitresni , azuolo lapas duoda toki misko kvapa,na tai tiek sekmes 4u.gif ir tikrai viskas gausis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dziunka: 24 liepos 2009 - 17:48
o as padariau jau kelis sloikelius pagal Joletes pavasari rasyta receptuka, ziureisu kaip cia man gausis nes like tik kelios dienukes nestuke.gif iki pabaigos bet vis tiek norisi kazka nuveikti:)
Atsakyti
QUOTE(dziunka @ 2009 07 24, 18:47)
.....nebijokit pati viska isbandyti ,juk kuo daugiau visokiu prieskoniniu lapu tuo jie skanesni aromatingesni, jei tai krienu saknis  tai labai jauciasi tokie aitresni , azuolo lapas duoda toki misko kvapa,na tai tiek  sekmes  4u.gif ir tikrai viskas gausis

Labai ačiū už patarimus 4u.gif . Būtinai išbandysiu.
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 07 24, 09:34)
Oij man nepatinka, ka as siandien pamaciau... mad.gif du stiklainiukai pasidare su neskaidriu marinatu, cia Uspaskicho receptas. Kame reikalas? Rugt pradejo? Tikiuosi kitiem taip nenutiks  blink.gif Dangteliai atrodo gerai uzsukti...

g.gif nu ir mano: 2 iš 4 stiklainių skystis pabalęs, ką daryt, reiks jau valgyt, bet tikrojo skonio taip ir nesužinosiu unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Renata123 @ 2009 07 23, 14:33)
Mergaites, kokios jus saunuoles, jau agurkiuku primarinavot! O tie agurkai jau jusu uzauginti? Kadangi as, asmeniskai, pirksiu, tai manau, kad reikia dar palaukt kol kainos zemesnes bus  rolleyes.gif

jo, dar pirkti anksti, man irgi jaučiu truks dar, reiks pirkt, bet dar lauksiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(GREK @ 2009 07 25, 20:32)
g.gif nu ir mano: 2 iš 4 stiklainių skystis pabalęs, ką daryt, reiks jau valgyt, bet tikrojo skonio taip ir nesužinosiu  unsure.gif
Papildyta:

jo, dar pirkti anksti, man irgi jaučiu truks dar, reiks pirkt, bet dar lauksiu  smile.gif


Tai dar du liko stiklainiai, paragausi. O maniskis maciau dar vienas pabalo. Uspaskicho daugiau nedarysiu...
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 07 25, 20:41)
Tai dar du liko stiklainiai, paragausi. O maniskis maciau dar vienas pabalo. Uspaskicho daugiau nedarysiu...

nu va, atsidariau vakar, paragavau tuos pabalusius, aišku tikro skonio nerasta, bet jaučiasi, kad druskos ryškiai per mažai. Šiaip jau apie tai pagalvojau, kai pirmą kartą mačiau receptą, bet visos taip gyrė jį. Nu ir aš jau daugiau nedarysiu schmoll.gif Gana bandymų, nes per šitiek metų dar nebuvo, kad reiktų už savaitės agurkus pradėt valgyt, nei balo, nei šaudė unsure.gif
Atsakyti
man pernai uspaskio gavosi puikiai g.gif
Atsakyti