Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

mano agurku raugintu receptas toks:
100gr, druskos(trilitriniui stikl.)
na visi lapai ir cesnakai,krapai
druska istirpinu 1.5 litro vandenyje (mazdaug tiek telpa i trilitrini prideta agurku)
uzpilu ir laikau 3 paras .po to ta vandeni ispilu lauk ir uzpilu tik verdanciu vandeniu ir uzvakuoju.viskas
Atsakyti
QUOTE(dziunka @ 2009 07 21, 19:34)
mano agurku raugintu receptas toks:
100gr, druskos(trilitriniui stikl.)
na visi lapai ir cesnakai,krapai
druska istirpinu 1.5 litro vandenyje (mazdaug tiek telpa i trilitrini prideta agurku)
uzpilu ir laikau 3 paras .po to ta vandeni ispilu lauk ir uzpilu tik verdanciu vandeniu ir uzvakuoju.viskas

Sveika 4u.gif
Sakykit, ar galima tuos agurkiukus deti i 1l sloikiukus blush2.gif nes turiu tik su uzsukamais dangteliais ir tada to surymo proporcijos tokios pat islieka? O kur laikote tas 3 paras ir neuzsuktus?
As apskritai siais metais pirma syki bandau kazka daryt ax.gif Jau taip visu cia isgirti jusu receptukai, tai bandysiu visko po truputi mirksiukas.gif
Aciu! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jullyte @ 2009 07 09, 17:01)
o kur būna pirkti kaukazo slyvukų? aš šiemet pirmą kartą darysiu tai noriu daryti pagal uspaschiko receptelįsmile.gif nes perskaičiau, kad čia visi jį giria rolleyes.gif

dar pas mane tai nesunokę slyvukės, žalios, dar kokią savaitėlę kitą lauk.

QUOTE(dziunka @ 2009 07 17, 21:48)
as manau kad dar anksti. nes siltnamiuose(politileniniuose),dar tik prasidejo .o lauke siemet gal bus tik per kokias ..kaledu sventes" lotuliukas.gif labai prasti.
taigi manau apie liepos pabaiga jau galima dairytis agurku vakavimui

rimtai, aš jau krepšį parsivežiau, 4 stiklainiai pagal Uspaskį laukia kada bus degustacija thumbup.gif Dariau pirmą kartą tuo receptu, įtarimas man, kad labai daug cukraus, bet laikiausi tikslių nurodymų, matysiu kas ten gavosi. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2009 07 21, 23:48)
Sveika  4u.gif
Sakykit, ar galima tuos agurkiukus deti i 1l sloikiukus  blush2.gif nes turiu tik su uzsukamais dangteliais ir tada to surymo proporcijos tokios pat islieka? O kur laikote tas 3 paras ir neuzsuktus?
As apskritai siais metais pirma syki bandau kazka daryt  ax.gif Jau taip visu cia isgirti jusu receptukai, tai bandysiu visko po truputi  mirksiukas.gif
Aciu!  4u.gif

tai tada reikia deti 33 gr. druskos ,na apie viena valgoma sauksta,
o laikau virtuvej ant stalo .ne neuzdengtus ,tik pridengtus(kad visi agurkai butu apsemti skysciu, nes virsutine dalis prades puti) .ir ant ranksluostuko ,nes jie putoja,na i 2diena ,pamaigyti agurkus ( tai yra pamaisyti)
nebijokit viskas gausis,kadangi pirma karta darot tai reikia pries ispilant po 3-ju dienu,tame stiklainyje esanti skysti gerai ismaisyti ,nes lieka tokios nuosedos ,arba verdanciu vandeniu uzpilti kokia stikline ir dar praskalauti tuos agurkelius tik po to uzpilti verdanciu ir uzsukti
I raugintus agurkus dedame tik:
krapai,vysniu lapai, serbentu lapai,krienu lapai arba saknies gabaliukas,cesnakai, dar dedu azuolo lapu nedaug ,nes jie joduoja
nedekite puvanciu zoliu.
na gal suprantamai parasiau ,jei ka klauskit ax.gif
Papildyta:
QUOTE(GREK @ 2009 07 22, 14:43)
dar pas mane tai nesunokę slyvukės, žalios, dar kokią savaitėlę kitą lauk.
rimtai, aš jau krepšį parsivežiau, 4 stiklainiai pagal Uspaskį laukia kada bus degustacija  thumbup.gif Dariau pirmą kartą tuo receptu, įtarimas man, kad labai daug cukraus, bet laikiausi tikslių nurodymų, matysiu kas ten gavosi.  g.gif

na pas mane prasti lauke ,tai as gal palauksiu,kol jau bus daugiau lauke ,kiek prisimenu apie 30-31d pradedavau vakavimus.
o jums sekmes vakavime 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dziunka: 22 liepos 2009 - 16:53
As vakar uzmarinavau pagal recepta Uspaskicho agurkeliai. Marinatas visai nieko, bet as dar dameciau sauksta prieksoniu konservavimui be viso to, kas parasyta det smile.gif as dariau 3 litrus marinato. O ryt darysiu su garstyciom, labai patiko smile.gif

As stiklainius is pradziu isplaunu su soda, o paskui buna, kad su paciais stiklainiais agurkus reik kaitint, tai viskas issikaitina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dziunka @ 2009 07 22, 17:56)

na gal suprantamai parasiau ,jei ka klauskit ax.gif

Dar ir kaip aisku thumbup.gif Didziulis Jums ACIU!!!!! 4u.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
sveikutes.
uzdariau 5 stiklainiukus agurku pagal Uspaskich receptuka,dar bandysiu ideju paieskot ir lauksiu ziemos,kad ragaut smile.gif
Atsakyti
Mergaites, kokios jus saunuoles, jau agurkiuku primarinavot! O tie agurkai jau jusu uzauginti? Kadangi as, asmeniskai, pirksiu, tai manau, kad reikia dar palaukt kol kainos zemesnes bus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2009 07 23, 14:33)
Mergaites, kokios jus saunuoles, jau agurkiuku primarinavot! O tie agurkai jau jusu uzauginti? Kadangi as, asmeniskai, pirksiu, tai manau, kad reikia dar palaukt kol kainos zemesnes bus  rolleyes.gif

Brangūs dar tikrai, aš pati šiemet nieko neauginu, kadangi nestuke.gif , tai domiuosi kainomis pirkti, bet va agurkų supirkimo iš augintojų kaina 1,10 , o tai pardavimas net nežinau doh.gif
Atsakyti
Mes is savu...
Siandien uzmarinavau su garstyciom karsta.gif
Atsakyti
rugiagele26 kaip as tau pavyyydziuuuu (aisku, baltu pavydu mirksiukas.gif )
Del to, kad turite galimybe uzauginti savo agurkiukus, gal net kitas darzoves ir uogas bigsmile.gif
Su garstyciom ir as noriu isbandyti, labai idomu, koks skonis g.gif Receptu naudojaisi, kur cia yra? Ten kur paprastos garstycios dedasi, t.y. tyrele?

Jolete Dzidziausi sveikinimai nestuke.gif
Joooo, tokia supirkimo kaina???? blink.gif mega_shok.gif Tai, po kiek tada perpardavejai turgerliuose pardavines??? O gal jus tiesiai is augintoju perkat? Ot gerai butu, kur netoli Vilniaus (nesvarbu i kuria puse), koki augintoja susirast ir is jo tiesiai, is darzo nusipikt bigsmile.gif Gal jus zinote? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2009 07 23, 18:40)
rugiagele26 kaip as tau pavyyydziuuuu (aisku, baltu pavydu  mirksiukas.gif )
Del to, kad turite galimybe uzauginti savo agurkiukus, gal net kitas darzoves ir uogas 
Su garstyciom ir as noriu isbandyti, labai idomu, koks skonis  g.gif Receptu naudojaisi, kur cia yra? Ten kur paprastos garstycios dedasi, t.y. tyrele?

Jolete Dzidziausi sveikinimai   nestuke.gif
Joooo, tokia supirkimo kaina????  blink.gif  mega_shok.gif Tai, po kiek tada perpardavejai turgerliuose pardavines??? O gal jus tiesiai is augintoju perkat? Ot gerai butu, kur netoli Vilniaus (nesvarbu i kuria puse), koki augintoja susirast ir is jo tiesiai, is darzo nusipikt  bigsmile.gif Gal jus zinote?  ax.gif

Garstyčias aš pernai dėjau tyrelę, iš pradžių man marinatas buvo labai skanus, bet kai pastovėjo agurkai tokie na idomaus skonio gavosi, žinoma skonis draugų neturi. Bet šiemet dar galvoju ar daryt su garstyčiom g.gif

Ačiuks už sveikinimus nestuke.gif

O dėl augintojų, tai aš gyvenu Kėdainiuose, tai čia aplinkui pilna jų, bet va kainos šiemet labai šokinėja doh.gif Ir auginimo sąlygos šiemet blogos, tai vis dar laukiu bigsmile.gif

Atsakyti