mano agurku raugintu receptas toks:
100gr, druskos(trilitriniui stikl.)
na visi lapai ir cesnakai,krapai
druska istirpinu 1.5 litro vandenyje (mazdaug tiek telpa i trilitrini prideta agurku)
uzpilu ir laikau 3 paras .po to ta vandeni ispilu lauk ir uzpilu tik verdanciu vandeniu ir uzvakuoju.viskas
QUOTE(dziunka @ 2009 07 21, 19:34)
mano agurku raugintu receptas toks:
druska istirpinu 1.5 litro vandenyje (mazdaug tiek telpa i trilitrini prideta agurku)
uzpilu ir laikau 3 paras .po to ta vandeni ispilu lauk ir uzpilu tik verdanciu vandeniu ir uzvakuoju.viskas
Sveika
Sakykit, ar galima tuos agurkiukus deti i 1l sloikiukus nes turiu tik su uzsukamais dangteliais ir tada to surymo proporcijos tokios pat islieka? O kur laikote tas 3 paras ir neuzsuktus?
As apskritai siais metais pirma syki bandau kazka daryt Jau taip visu cia isgirti jusu receptukai, tai bandysiu visko po truputi
Aciu!
QUOTE(jullyte @ 2009 07 09, 17:01)
o kur būna pirkti kaukazo slyvukų? aš šiemet pirmą kartą darysiu tai noriu daryti pagal uspaschiko receptelį nes perskaičiau, kad čia visi jį giria
dar pas mane tai nesunokę slyvukės, žalios, dar kokią savaitėlę kitą lauk.
QUOTE(dziunka @ 2009 07 17, 21:48)
as manau kad dar anksti. nes siltnamiuose(politileniniuose),dar tik prasidejo .o lauke siemet gal bus tik per kokias ..kaledu sventes" labai prasti.
taigi manau apie liepos pabaiga jau galima dairytis agurku vakavimui
taigi manau apie liepos pabaiga jau galima dairytis agurku vakavimui
rimtai, aš jau krepšį parsivežiau, 4 stiklainiai pagal Uspaskį laukia kada bus degustacija Dariau pirmą kartą tuo receptu, įtarimas man, kad labai daug cukraus, bet laikiausi tikslių nurodymų, matysiu kas ten gavosi.
QUOTE(Renata123 @ 2009 07 21, 23:48)
Sveika
Sakykit, ar galima tuos agurkiukus deti i 1l sloikiukus nes turiu tik su uzsukamais dangteliais ir tada to surymo proporcijos tokios pat islieka? O kur laikote tas 3 paras ir neuzsuktus?
As apskritai siais metais pirma syki bandau kazka daryt Jau taip visu cia isgirti jusu receptukai, tai bandysiu visko po truputi
Aciu!
Aciu!
tai tada reikia deti 33 gr. druskos ,na apie viena valgoma sauksta,
o laikau virtuvej ant stalo .ne neuzdengtus ,tik pridengtus(kad visi agurkai butu apsemti skysciu, nes virsutine dalis prades puti) .ir ant ranksluostuko ,nes jie putoja,na i 2diena ,pamaigyti agurkus ( tai yra pamaisyti)
nebijokit viskas gausis,kadangi pirma karta darot tai reikia pries ispilant po 3-ju dienu,tame stiklainyje esanti skysti gerai ismaisyti ,nes lieka tokios nuosedos ,arba verdanciu vandeniu uzpilti kokia stikline ir dar praskalauti tuos agurkelius tik po to uzpilti verdanciu ir uzsukti
I raugintus agurkus dedame tik:
krapai,vysniu lapai, serbentu lapai,krienu lapai arba saknies gabaliukas,cesnakai, dar dedu azuolo lapu nedaug ,nes jie joduoja
nedekite puvanciu zoliu.
na gal suprantamai parasiau ,jei ka klauskit
Papildyta:
QUOTE(GREK @ 2009 07 22, 14:43)
dar pas mane tai nesunokę slyvukės, žalios, dar kokią savaitėlę kitą lauk.
rimtai, aš jau krepšį parsivežiau, 4 stiklainiai pagal Uspaskį laukia kada bus degustacija Dariau pirmą kartą tuo receptu, įtarimas man, kad labai daug cukraus, bet laikiausi tikslių nurodymų, matysiu kas ten gavosi.
na pas mane prasti lauke ,tai as gal palauksiu,kol jau bus daugiau lauke ,kiek prisimenu apie 30-31d pradedavau vakavimus.
o jums sekmes vakavime
As vakar uzmarinavau pagal recepta Uspaskicho agurkeliai. Marinatas visai nieko, bet as dar dameciau sauksta prieksoniu konservavimui be viso to, kas parasyta det as dariau 3 litrus marinato. O ryt darysiu su garstyciom, labai patiko
As stiklainius is pradziu isplaunu su soda, o paskui buna, kad su paciais stiklainiais agurkus reik kaitint, tai viskas issikaitina
As stiklainius is pradziu isplaunu su soda, o paskui buna, kad su paciais stiklainiais agurkus reik kaitint, tai viskas issikaitina
QUOTE(dziunka @ 2009 07 22, 17:56)
na gal suprantamai parasiau ,jei ka klauskit
Dar ir kaip aisku Didziulis Jums ACIU!!!!!
sveikutes.
uzdariau 5 stiklainiukus agurku pagal Uspaskich receptuka,dar bandysiu ideju paieskot ir lauksiu ziemos,kad ragaut
uzdariau 5 stiklainiukus agurku pagal Uspaskich receptuka,dar bandysiu ideju paieskot ir lauksiu ziemos,kad ragaut
Mergaites, kokios jus saunuoles, jau agurkiuku primarinavot! O tie agurkai jau jusu uzauginti? Kadangi as, asmeniskai, pirksiu, tai manau, kad reikia dar palaukt kol kainos zemesnes bus
QUOTE(Renata123 @ 2009 07 23, 14:33)
Mergaites, kokios jus saunuoles, jau agurkiuku primarinavot! O tie agurkai jau jusu uzauginti? Kadangi as, asmeniskai, pirksiu, tai manau, kad reikia dar palaukt kol kainos zemesnes bus
Brangūs dar tikrai, aš pati šiemet nieko neauginu, kadangi , tai domiuosi kainomis pirkti, bet va agurkų supirkimo iš augintojų kaina 1,10 , o tai pardavimas net nežinau
Mes is savu...
Siandien uzmarinavau su garstyciom
Siandien uzmarinavau su garstyciom
rugiagele26 kaip as tau pavyyydziuuuu (aisku, baltu pavydu )
Del to, kad turite galimybe uzauginti savo agurkiukus, gal net kitas darzoves ir uogas
Su garstyciom ir as noriu isbandyti, labai idomu, koks skonis Receptu naudojaisi, kur cia yra? Ten kur paprastos garstycios dedasi, t.y. tyrele?
Jolete Dzidziausi sveikinimai
Joooo, tokia supirkimo kaina???? Tai, po kiek tada perpardavejai turgerliuose pardavines??? O gal jus tiesiai is augintoju perkat? Ot gerai butu, kur netoli Vilniaus (nesvarbu i kuria puse), koki augintoja susirast ir is jo tiesiai, is darzo nusipikt Gal jus zinote?
Del to, kad turite galimybe uzauginti savo agurkiukus, gal net kitas darzoves ir uogas
Su garstyciom ir as noriu isbandyti, labai idomu, koks skonis Receptu naudojaisi, kur cia yra? Ten kur paprastos garstycios dedasi, t.y. tyrele?
Joooo, tokia supirkimo kaina???? Tai, po kiek tada perpardavejai turgerliuose pardavines??? O gal jus tiesiai is augintoju perkat? Ot gerai butu, kur netoli Vilniaus (nesvarbu i kuria puse), koki augintoja susirast ir is jo tiesiai, is darzo nusipikt Gal jus zinote?
QUOTE(Renata123 @ 2009 07 23, 18:40)
rugiagele26 kaip as tau pavyyydziuuuu (aisku, baltu pavydu )
Garstyčias aš pernai dėjau tyrelę, iš pradžių man marinatas buvo labai skanus, bet kai pastovėjo agurkai tokie na idomaus skonio gavosi, žinoma skonis draugų neturi. Bet šiemet dar galvoju ar daryt su garstyčiom
Ačiuks už sveikinimus
O dėl augintojų, tai aš gyvenu Kėdainiuose, tai čia aplinkui pilna jų, bet va kainos šiemet labai šokinėja Ir auginimo sąlygos šiemet blogos, tai vis dar laukiu