Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(sigasss @ 2009 07 18, 11:41)
aciu  4u.gif

privakavau  ax.gif  idomu kas gausis  unsure.gif  kada jau galima bandyt ragaut?  g.gif  lotuliukas.gif


bent savaitę palaukit lotuliukas.gif lotuliukas.gif nesijaus tikrojo skonio
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2009 07 18, 12:09)
bent savaitę palaukit  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  nesijaus tikrojo skonio

ilgokai lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sigasss @ 2009 07 18, 11:41)
aciu  4u.gif

privakavau  ax.gif  idomu kas gausis  unsure.gif  kada jau galima bandyt ragaut?  g.gif  lotuliukas.gif

po savaites
ax.gif
Atsakyti
Aš atsiprašau už kvailą klausimą,bet ką reiškia nublanširuoti agurkus? blush2.gif
Dabar pasiskaičiau foruma ir nusprendžiau rytoj padaryti pabandymui:)beja o jei nedėčiau krieno šaknies?nes abejoju kad ryt turgui rasiu jos o daugiau nežinau kur šįsigyti galima g.gif
P.S. o į adžika parašyta kad reikia dėti 3 aštrius pipirus tai tuos čili pipirus ar kokius? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jullyte: 19 liepos 2009 - 21:31
QUOTE(jullyte @ 2009 07 19, 22:29)
Aš atsiprašau už kvailą klausimą,bet ką reiškia nublanširuoti agurkus? blush2.gif
Dabar pasiskaičiau foruma ir nusprendžiau rytoj padaryti pabandymui:)beja o jei nedėčiau krieno šaknies?nes abejoju kad ryt turgui rasiu jos o daugiau nežinau kur šįsigyti galima g.gif
P.S. o į adžika parašyta kad reikia dėti 3 aštrius pipirus tai tuos čili pipirus ar kokius? g.gif


Blaširuoti - tai apdoroti daržoves garais arba karštu vandeniu, tiesiog užverdu puodą vandens ir užpilu ant agurkų, pridengiu ir palaikau šiek tiek.

O krieno niekada nenaudoju marinavimui schmoll.gif
Atsakyti
Sveikos,
norejau paklausti?kaip sterilizuojat stiklainiukus su agurkais?
Ar sustatot juos i puoda su vandeniu ir pavirinat ar akip kitaip? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tormika @ 2009 07 20, 12:09)
Sveikos,
norejau paklausti?kaip sterilizuojat stiklainiukus su agurkais?
Ar sustatot juos i puoda su vandeniu ir pavirinat ar akip kitaip?  4u.gif


Aš jų iš vis nesterilizuoju, tiesiog išplaunu indaplovėj ir viskas.
Atsakyti
[quote=jullyte,2009 07 19, 22:29]
Adzikai dedu aitriaja paprika,jos yra p.c.fasuotos prie darzoviu.
Krienai dedami-agurkams suteikia tvirtuma.

Atsakyti
[quote=regna,2009 07 20, 14:44]
[quote=jullyte,2009 07 19, 22:29]
Krienai dedami-agurkams suteikia tvirtuma.
[/quote]

Niekada nenaudoju marinavimui krienų, tačiau agurkai tikrai nebūna minkšti. Gal tai mitas???? bigsmile.gif tongue.gif
Atsakyti
gal kas turit gerą receptą raugintų agurkų? taip norisi, kad ne tik dabar būtų, bet ir rudenį, žiemą... Girdėjau gandus, kad toks receptas yra, kai žiemą iš stiklainiuko atsidarai, išsiimi agurką, o jo skonis kaip šviežiai paraugto, bet niekur tokio recepto nerandu, o agurkų šiltnamy nors vežimu vežk doh.gif netradiciškai man šiemet užderėjo... blush2.gif
Atsakyti
g.gif Sveikutės,
kažkas norėjo raugintų agurkų recepto, tai aš darau taip:
1 l sūrymo – 1 valg.šaukštas druskos, lauro lapelių, kvepiančiųjų, karčiųjų pipirų pagal skonį.
Išverdamas ir atšaldomas sūrymas. Į 3 l stiklainius dedami prieskoniniai lapai: vyšnių, juodųjų serbentų, krienų, 2-3 skiltelės česnako, nepjaustyti, ne didesni kaip 12 cm agurkai, nupjovus jiems galiukus. Agurkai užpilami atšalusiu sūrymu, stiklainiai pridengiami audiniu ir paliekami 3 paras rūgti 16ºC temperatūros patalpoje. Po rūgimo nugraibomos putos, sūrymas perkošiamas per sietelį ir pakaitinamas iki 100ºC. Tada verdantis skystis vėl pilamas ant agurkų, palaikoma 5 min., vėl nupilamas į indą, užverdamas ir vėl pilamas ant agurkų. Jeigu trūksta sūrymo, jo vėl išverdama, nes visada sūrymas turi 2 cm apsemti viršutinį raugiamų daržovių sluoksnį. Trečią kartą užpylus agurkus, stiklainiai hermetiškai uždaromi steriliais dangteliais ir apverčiami dugnu aukštyn. Atšalę stiklainiai išnešami į vėsesnę patalpą.
arba galima ir paprasčiau:
Į 3 l stiklainius dėti agurkus su prieskoniais (krapais, įv.lapais, česnakais), įberti 3 šaukštus (nubrauktus) druskos ir užpilti paprastu vandeniu. Laikyti, kol parūgs, po to nupilti sūrymą, jį užvirti ir vėl užpilti ant agurkų. Palaikyti 5 min., vėl nupilti, dar kartą užvirti ir užpylus ant agurkų, uždaryti metaliniais dangteliais.
Agurkai tikrai labai skanūs, ypač tinka mišrainėms, o kas mėgsta raugintus - tiesiog prie mėsos vietoj marinuotų.
Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(birulė @ 2009 07 20, 23:16)
      arba galima ir paprasčiau:
Į 3 l stiklainius dėti agurkus su prieskoniais (krapais, įv.lapais, česnakais), įberti 3 šaukštus (nubrauktus) druskos ir užpilti paprastu vandeniu. Laikyti, kol parūgs, po to nupilti sūrymą, jį užvirti ir vėl užpilti ant agurkų. Palaikyti 5 min., vėl nupilti, dar kartą užvirti ir užpylus ant agurkų, uždaryti metaliniais dangteliais.
Agurkai tikrai labai skanūs, ypač tinka mišrainėms, o kas mėgsta raugintus - tiesiog prie mėsos vietoj marinuotų.
Skanaus!


Sveika 4u.gif ,

Labai sudomino tavo receptukas. Noriu tavęs paklausti kiek laiko cia laikyti, kad parūgs (kiek dienų)? O parūgusi sūrymą irgi reikia perkošti per sietelį prieš virinant?
Atsakyti