Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(jullyte @ 2009 07 09, 17:01)
o kur būna pirkti kaukazo slyvukų? aš šiemet pirmą kartą darysiu tai noriu daryti pagal uspaschiko receptelįsmile.gif nes perskaičiau, kad čia visi jį giria rolleyes.gif

o kur ji gauti,ta uspaschiko recepteli ax.gif as labai noreciau..... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jullyte @ 2009 07 09, 17:01)
o kur būna pirkti kaukazo slyvukų? aš šiemet pirmą kartą darysiu tai noriu daryti pagal uspaschiko receptelįsmile.gif nes perskaičiau, kad čia visi jį giria rolleyes.gif

nu pirkt tai nzn, gal turguose buna, o siaip kokiuose soduose tai ant medziu auga, tik rinkis ir rinkis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamyte# @ 2009 07 10, 00:57)
nu pirkt tai nzn, gal turguose buna, o siaip kokiuose soduose tai ant medziu auga, tik rinkis ir rinkis  4u.gif


Nueik į 10 puslapį,ten *Monikutė* parašius receptąsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2009 06 01, 15:35)
Tai va  4u.gif

Dariau agurkus pagal Uspaskicho receptą smile.gif

Marinatas (1 litrui vandens):
5 šaukštai cukraus
1 šaukštas druskos
100 g acto

Marinatą užvirti ir užpilti 3 kartus. Cackinimosi su tuo užpilinėjimu ir nupilinėjimu truputį yra, bet agurkai tikrai labai skanūs gaunasi  wub.gif  Dar dėjau prieskonių, pipirų, lauro lapų, česnako, krapų, juodųjų serbentų lapų ir gabaliuką krieno šaknies  smile.gif

Dar kai kuriuose stiklainiuose prie agurkų sudėjau mažytes morkytes, paprikas arba pomidorus  smile.gif  skonis taip pat labai geras  thumbup.gif

Adžika

1 kg pomidorų
1 kg paprikos
1 kg morkų
6 galvos česnakų
3 aštrūs pipiriukai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė aliejaus
0,5 stiklinės acto 9 proc.
1 stiklinė druskos (prie recepto buvo prirašyta, kad druskos reiktų dėti mažiau, nei nurodyta, bet aš šį kartą dėsiu dar mažiau, nes labai sūru gaunasi, nors iš kitos pusės pažiūrėjus, kai tą adžiką dedi į padažą, sriubą ar kokį troškinį, tai ta druska nemaišo  smile.gif )

Viską reikia sumalti su mėsmale. Sunkiausiai malasi morkos, nes kietos ir tie aštrūs pipiriukai, nes nuo jų aštrumo net akis griaužti pradeda  biggrin.gif  Į visą sumaltą masę reikia supilti aliejų, actą, sudėti druską ir cukrų. Virti ant silpnos ugnies 45 minutes ir sudėti į įkaitintus stiklainius.

Stiklainius pasiruošiu labai paprastai, kaip čia buvo rašiusi viena SM mamytė, kad stiklainius švariai išplovus tiesiog sudedi į orkaitę ant grotelių ir pakaitini 70 laipsnių temperatūroje, po to padidini iki 100 laipsnių ir galiausiai iki 120 laipsnių. O dangtelius užpilu su verdančiu vandeniu  thumbup.gif  Nei vienas stiklainis nenušovė ir nesurūgo niekas nei agurkuose, nei adžikoje, nei lečo, nei pupelėse, nei pomidoruose  thumbup.gif



net 3kartus, nu šakės ax.gif ax.gif

o kodėl cukraus net 5 šaukštai, aš 2 dėdavau tai man tokie saldžiarūgščiai g.gif g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
pasakykit man pirma karta marinuojanciai kaip suprast "Marinatą užvirti ir užpilti 3 kartus" blush2.gif uzvirt 3 kartus tai mokesiu, o uzpilt ant agurku kaip 3 kart? blush2.gif tipo uzpilu ant agurku, nupilu 3 kart o jau ketvirta kart uzpylus uzsuku? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sigasss: 16 liepos 2009 - 22:38
QUOTE(sigasss @ 2009 07 16, 23:36)
pasakykit man pirma karta marinuojanciai kaip suprast "Marinatą užvirti ir užpilti 3 kartus"  blush2.gif  uzvirt 3 kartus tai mokesiu, o uzpilt ant agurku kaip 3 kart?  blush2.gif tipo uzpilu ant agurku, nupilu 3 kart o jau ketvirta kart uzpylus uzsuku?  unsure.gif


Nemanau, kad turi įtakos skoniui tie užpylimai schmoll.gif Neturiu nei laiko, nei kantrybės tiek žaisti, nublanširuoju agurkus ir užpilu verdančiu marinatu.
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2009 07 17, 11:12)
Nemanau, kad turi įtakos skoniui tie užpylimai  schmoll.gif  Neturiu nei laiko, nei kantrybės tiek žaisti, nublanširuoju agurkus ir užpilu verdančiu marinatu.

kai tik pradėjau konservuot tai žaisdavau-pylinėdavau po kelis sykius,paskui nustojau,užpilu verdančiu ir viskas. biggrin.gif
Atsakyti
atsiprašau už durną klausimą, tik dabar baigiau darbus ir laisvesnės, gal galit pasakyt ar jau turguj yra lietuviškų agurkų ir po kiek kainuoja. nežinau ar jau vakuot ar dar laukt blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kastonele @ 2009 07 17, 18:22)
atsiprašau už durną klausimą, tik dabar baigiau darbus ir laisvesnės, gal galit pasakyt ar jau turguj yra lietuviškų agurkų ir po kiek kainuoja. nežinau ar jau vakuot ar dar laukt blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif

as manau kad dar anksti. nes siltnamiuose(politileniniuose),dar tik prasidejo .o lauke siemet gal bus tik per kokias ..kaledu sventes" lotuliukas.gif labai prasti.
taigi manau apie liepos pabaiga jau galima dairytis agurku vakavimui
Atsakyti
QUOTE(dziunka @ 2009 07 17, 20:48)
as manau kad dar anksti. nes siltnamiuose(politileniniuose),dar tik prasidejo .o lauke siemet gal bus tik per kokias ..kaledu sventes" lotuliukas.gif labai prasti.
taigi manau apie liepos pabaiga jau galima dairytis agurku vakavimui



ačiuks, tada atostoigas pradedu ramiu tinginiavimu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2009 07 17, 11:12)
Nemanau, kad turi įtakos skoniui tie užpylimai  schmoll.gif  Neturiu nei laiko, nei kantrybės tiek žaisti, nublanširuoju agurkus ir užpilu verdančiu marinatu.

As darau lygiai taip pat thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2009 07 17, 11:12)
Nemanau, kad turi įtakos skoniui tie užpylimai  schmoll.gif  Neturiu nei laiko, nei kantrybės tiek žaisti, nublanširuoju agurkus ir užpilu verdančiu marinatu.

aciu 4u.gif

privakavau ax.gif idomu kas gausis unsure.gif kada jau galima bandyt ragaut? g.gif lotuliukas.gif
Atsakyti