Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(Lock @ 2009 06 30, 10:40)
Kažkas minėjo mišraines ir kažką su pupelėm  4u.gif

su pupelem tai ne mano, o kiti tai yra,, misrainiu" puslapyje
Atsakyti
O kokioj temperatūroj orkaitei kaitinti stiklainius ir kiek laiko?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jullyte @ 2009 07 07, 16:37)
O kokioj temperatūroj orkaitei kaitinti stiklainius ir kiek laiko?smile.gif


Aš iš viso nekaitinu blush2.gif Išplautus prieš konservuojant įpilu verdančio vandens, palaikau kokias 5 min ir viskas dedu agurkus. Viskas gerai, niekad neiššaudo mirksiukas.gif
Atsakyti
as sloviku nekaitinu isskyrus tuos kur su agurkais dedu perkaitint, o kur uzsipila marinatas tai isplaunu su feiry ir gerai perskalauju po salto vandens srove, laiko puikiausiai ax.gif
Atsakyti
agurkams ir panasiai darau, visai as ju nekaitinu, o kaip su uogomis, uogienemis? ax.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mamyte# @ 2009 07 09, 00:57)
agurkams ir panasiai darau, visai as ju nekaitinu, o kaip su uogomis, uogienemis? ax.gif  blush2.gif


Va aš uogienes kai darau tai nekaitinu stiklainių tik su feiriu praplaunu ir gerai išskalauju. Aš tik dangtelius užpilu verdančiu vandeniu ir truputi palaikau:)

O sudėjus agurkus į stiklainius ir užpilus marinatu nereikia ten nupilinėti ir vėl užpilinėti? paprastai į išplautus stiklainius sudėti agurkus užpilti marinatu ir užsukti?
Atsakyti
QUOTE(jullyte @ 2009 07 09, 11:02)
Va aš uogienes kai darau tai nekaitinu stiklainių tik su feiriu praplaunu ir gerai išskalauju. Aš tik dangtelius užpilu verdančiu vandeniu ir truputi palaikau:)

O sudėjus agurkus į stiklainius  ir užpilus marinatu nereikia ten nupilinėti ir vėl užpilinėti? paprastai į išplautus stiklainius sudėti agurkus užpilti marinatu ir užsukti?

as uzpilu agurkus karstu vandeniu, truputi palaikau pridengus su dangteliais, po to nupilu skysti nuo agurku ir is to nuopilo verdu marinata smile.gif paskui karsta marinata pilu ant agurku ir uzsuku dangteliais, laikosi agurkai kuo puikiausiai (neziurint to, kad praeitais metais pirma karta juos dariau) nors dariau savaip gavosi puikiai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mamyte# @ 2009 07 09, 14:59)
as uzpilu agurkus karstu vandeniu, truputi palaikau pridengus su dangteliais, po to nupilu skysti nuo agurku ir is to nuopilo verdu marinata  smile.gif paskui karsta marinata pilu ant agurku ir uzsuku dangteliais, laikosi agurkai kuo puikiausiai (neziurint to, kad praeitais metais pirma karta juos dariau) nors dariau savaip gavosi puikiai  thumbup.gif


Ačiū už patarimą,reikės ir man pabandyti taip:0 planuoji šį savaitgaį bent porą stiklainių pasidaryti, pabandymui:)
Atsakyti
QUOTE(jullyte @ 2009 07 09, 14:17)
Ačiū už patarimą,reikės ir man pabandyti taip:0 planuoji šį savaitgaį bent porą stiklainių pasidaryti, pabandymui:)

Prasau 4u.gif taip pat isradinejau naujus agurku receptus, dariau agurkus su paprika, citrina, cukinija... siemet darysiu su kaukazo slyvukemis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mamyte# @ 2009 07 09, 15:40)
Prasau  4u.gif taip pat isradinejau naujus agurku receptus, dariau agurkus su paprika, citrina, cukinija... siemet darysiu su kaukazo slyvukemis  thumbup.gif
taip su kaukazo slyvaitem skanu ,bent jau naturalus .dedu 0,5litro slyvaiciu i trilitrini gali buti ir daugiau,
taip pat darau ir su raudonaisias serbentais,irgi 0,5 litro .labai skanu
Atsakyti
QUOTE(mamyte# @ 2009 07 09, 16:40)
Prasau  4u.gif taip pat isradinejau naujus agurku receptus, dariau agurkus su paprika, citrina, cukinija... siemet darysiu su kaukazo slyvukemis  thumbup.gif


o kur būna pirkti kaukazo slyvukų? aš šiemet pirmą kartą darysiu tai noriu daryti pagal uspaschiko receptelįsmile.gif nes perskaičiau, kad čia visi jį giria rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jullyte @ 2009 07 09, 11:02)
Va aš uogienes kai darau tai nekaitinu stiklainių tik su feiriu praplaunu ir gerai išskalauju. Aš tik dangtelius užpilu verdančiu vandeniu ir truputi palaikau:)

O sudėjus agurkus į stiklainius  ir užpilus marinatu nereikia ten nupilinėti ir vėl užpilinėti? paprastai į išplautus stiklainius sudėti agurkus užpilti marinatu ir užsukti?

as darau taip: nusiplaunu agurkus susidedu i koki dideli bliuda ar katila, uzsivirinu vandeni ant ju uzpilu palaikau apie 10 min ir ta vandeni nupilu jau lauk, tada agurkus i stiklainius, o uzpilimui jau kaitinuos nauja, svaru vandeni, prieskoniai ir visa kita sudedu i stiklaini, uzpilus vandeni uzsuku pavartau kad istirptu druska ir citrinos rugstis arba tiesiog su viskuom isverdu marinata ir uzpilu, apverciu stiklaini aukstyn papais ir laikau kol atvesta paskui i sklepa ir laukia valgymo sezono biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo blakstiena5: 09 liepos 2009 - 18:09