Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

Aš norėčiau paprašyti kitų gerųjų Dziunkos receptų, ne tik agurkų ir adžikos. Nors gal čia tam ir ne vieta. Bet labiausiai domina išbandyti, geri receptai. Šiemet planuoju daug konservuoti.
Dar labai nustebau, kaip jūs sterilizuojat slovikėlius. Aš parašysiu savo būdą, perimtą iš mamos, bet gal jis visai nebus naujiena. Reikia paiimti tokį ala senovinį arbatinuką, kuris kaisdavo ant viryklės ir buvo su straubliuku. Užvirinti jame vandenį. Kai jau virs, pamažinti ugnį ir pakaitom mauti ant straubliuko slovikus. Po keletą minučių kiekvienam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lock: 20 birželio 2009 - 07:13
QUOTE(Lock @ 2009 06 20, 07:37)
Aš norėčiau paprašyti kitų gerųjų Dziunkos receptų, ne tik agurkų ir adžikos. Nors gal čia tam ir ne vieta. Bet labiausiai domina išbandyti, geri receptai. Šiemet planuoju daug konservuoti.
Dar labai nustebau, kaip jūs sterilizuojat slovikėlius. Aš parašysiu savo būdą, perimtą iš mamos, bet gal jis visai nebus naujiena. Reikia paiimti tokį ala senovinį arbatinuką, kuris kaisdavo ant viryklės ir buvo su straubliuku. Užvirinti jame vandenį. Kai jau virs, pamažinti ugnį ir pakaitom mauti ant straubliuko slovikus. Po keletą minučių kiekvienam.

Aš irgi taip kaitinu stiklainius thumbup.gif
Atsakyti
o kada tuos agurkiukus koncervuoti koki menesi? ar kai atsiranda tada ir ruosi ziemai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lock @ 2009 06 20, 07:37)
Aš norėčiau paprašyti kitų gerųjų Dziunkos receptų, ne tik agurkų ir adžikos. Nors gal čia tam ir ne vieta. Bet labiausiai domina išbandyti, geri receptai. Šiemet planuoju daug konservuoti.
Dar labai nustebau, kaip jūs sterilizuojat slovikėlius. Aš parašysiu savo būdą, perimtą iš mamos, bet gal jis visai nebus naujiena. Reikia paiimti tokį ala senovinį arbatinuką, kuris kaisdavo ant viryklės ir buvo su straubliuku. Užvirinti jame vandenį. Kai jau virs, pamažinti ugnį ir pakaitom mauti ant straubliuko slovikus. Po keletą minučių kiekvienam.


Man tai čia gryna nesąmonė schmoll.gif blush2.gif vieną kartą SB mamai padėjau marinuot agurkus dar kai pati nedarydavau, tai darėm būtent tokiu būdu su arbatiniu, tai užsiknisom nenormaliai doh.gif biggrin.gif vienu žodžiu ne prie širdies man toks metodas smile.gif ir dar ar per mažai kaitinti jie buvo ar kas ten negerai buvo, bet iš 10 gal kokie 2-3 skilo blink.gif o kai aš dariau orkaitėje, nei vienas stiklainis iš kokių 30 neįskilo smile.gif


QUOTE(vilte66 @ 2009 06 22, 14:56)
o kada tuos agurkiukus koncervuoti koki menesi? ar kai atsiranda tada ir ruosi ziemai? g.gif


Kada nuimi derlių iškart ir dėk mirksiukas.gif taip geriausia, nes agurkai tai nuskinti ilgai negali stovėti prieš juos marinuojant smile.gif
Atsakyti
Merginos, nevargstu aš konservuodama su tais stiklainiais. Ar tai vekuočiau agurkus, ar mišraines, ar kokius pagardus - visada į išvalytus stiklainius pilu verdantį vandenį - didesnę pusę stiklainio (arba 2/3 stiklainio). Marinuoju, konservuoju jau labai daug metų, ir kol kas niekas neskyla, niekas netrūksta, ir laikosi kuo geriausiai per visą žiemą daugiabučio namo sandėlyje. Dar turiu porą stiklainių pernai konservuotos mišrainės (įvairių daržovių), tai kuo geriausias skonis ir neiššovė.
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2009 06 23, 13:44)
Merginos, nevargstu aš konservuodama su tais stiklainiais. Ar tai vekuočiau agurkus, ar mišraines, ar kokius pagardus - visada į išvalytus stiklainius pilu verdantį vandenį - didesnę pusę stiklainio (arba 2/3 stiklainio). Marinuoju, konservuoju jau labai daug metų, ir kol kas niekas neskyla, niekas netrūksta, ir laikosi kuo geriausiai per visą žiemą daugiabučio namo sandėlyje. Dar turiu porą stiklainių pernai konservuotos mišrainės (įvairių daržovių), tai kuo geriausias skonis ir neiššovė.

as tai isaksto isplaunu stklainius su soda ir padedu ant saules keletai dienu kad jie iskaistu ir viska vekuoju stovi net kelis sezonus thumbup.gif
Atsakyti
Kiekviena atranda sau geriausią ir tinkamiausią metodą thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos,
nu prisigaudžiau ir aš receptukų naujų šiam sezonui, nes tik su garstyčiomis bandyti - nu man tai pasakiškas skonis jų, šiemet darysiu daugiau bigsmile.gif

QUOTE(*monikute* @ 2009 06 10, 11:51)
O gal primintumėt man kiek laiko reikia laikyti užpylus verdančiu marinatu  blush2.gif

pirmą laikau 10 min., antrą 20min., trečią kart užpylus jau užsuku dangtelius, agurkų prieš tai neblanširuoju.
Atsakyti
QUOTE(GREK @ 2009 06 25, 10:54)
Sveikos,
nu prisigaudžiau ir aš receptukų naujų šiam sezonui, nes tik su garstyčiomis bandyti - nu man tai pasakiškas skonis jų, šiemet darysiu daugiau  bigsmile.gif
pirmą laikau 10 min., antrą 20min., trečią kart užpylus jau užsuku dangtelius,  agurkų prieš tai neblanširuoju.


Ačiū aciuks.gif
Atsakyti
aš niekada jokių stiklainių nekaitinu, ir niekas man niekada nenušaudo ax.gif seniau prieš kokius 13metų tai dedavo mama i pečių ir iskaitindavo, o pabandžiau kitą būdą-ant puodo mažiuko uždedavau burokine tarką ir kaitindavau stiklainius, bet dabar pabandžiau kitaip. sudedu agurkus, jau nuplautus ir ušpiliu verdančių vandenių. palaikau kartais kol atšalą, ir nupiliu tą vandenį. paskiu jau viską sudedu ir vėl užpiliu verdančiu vandeniu. niekas niekada man ir stiklainiai nepersprogo ax.gif viska vienu kartu atlieku ir stiklaini dezinfekuoju ir agurkus blanširuoju
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2009 06 10, 11:51)
O gal primintumėt man kiek laiko reikia laikyti užpylus verdančiu marinatu  blush2.gif


Manau nėra labai svarbu tikslios minutės, kiek palaikysi tiek bus gerai mirksiukas.gif žinoma ne dvi minutės. Bent aš niekada nesinaudoju laikrodžiu cool.gif

QUOTE(Lock @ 2009 06 20, 07:37)
Aš norėčiau paprašyti kitų gerųjų Dziunkos receptų, ne tik agurkų ir adžikos. Nors gal čia tam ir ne vieta. Bet labiausiai domina išbandyti, geri receptai. Šiemet planuoju daug konservuoti.



Nepatingėk paskaityti temas, rasi daug receptų išbandytų, čia tikras lobynas mirksiukas.gif tikrai netikslinga kartoti tuos pačius receptus n kartų biggrin.gif
QUOTE(vilte66 @ 2009 06 22, 14:56)
o kada tuos agurkiukus koncervuoti koki menesi? ar kai atsiranda tada ir ruosi ziemai? g.gif

jeigu augini savo tai nėra nesvarbu, bet jeigu pirksi, tai žinoma vasaros pabaigoj kai nukrenta kainos, nes dabar pvz. Kėdainiuose 2 lt/kg, tai jau labai brangūs bus tie konservuoti agurkai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2009 06 26, 09:01)
jeigu augini savo tai nėra nesvarbu, bet jeigu pirksi, tai žinoma vasaros pabaigoj kai nukrenta kainos, nes dabar pvz.  Kėdainiuose 2 lt/kg, tai jau labai brangūs bus tie konservuoti agurkai  rolleyes.gif

O 2 lt yra brangu? ax.gif Kokia turi būti kaina, kad jau galima pirkti konservavimui?
Atsakyti