Aš norėčiau paprašyti kitų gerųjų Dziunkos receptų, ne tik agurkų ir adžikos. Nors gal čia tam ir ne vieta. Bet labiausiai domina išbandyti, geri receptai. Šiemet planuoju daug konservuoti.
Dar labai nustebau, kaip jūs sterilizuojat slovikėlius. Aš parašysiu savo būdą, perimtą iš mamos, bet gal jis visai nebus naujiena. Reikia paiimti tokį ala senovinį arbatinuką, kuris kaisdavo ant viryklės ir buvo su straubliuku. Užvirinti jame vandenį. Kai jau virs, pamažinti ugnį ir pakaitom mauti ant straubliuko slovikus. Po keletą minučių kiekvienam.
QUOTE(Lock @ 2009 06 20, 07:37)
Aš norėčiau paprašyti kitų gerųjų Dziunkos receptų, ne tik agurkų ir adžikos. Nors gal čia tam ir ne vieta. Bet labiausiai domina išbandyti, geri receptai. Šiemet planuoju daug konservuoti.
Dar labai nustebau, kaip jūs sterilizuojat slovikėlius. Aš parašysiu savo būdą, perimtą iš mamos, bet gal jis visai nebus naujiena. Reikia paiimti tokį ala senovinį arbatinuką, kuris kaisdavo ant viryklės ir buvo su straubliuku. Užvirinti jame vandenį. Kai jau virs, pamažinti ugnį ir pakaitom mauti ant straubliuko slovikus. Po keletą minučių kiekvienam.
Dar labai nustebau, kaip jūs sterilizuojat slovikėlius. Aš parašysiu savo būdą, perimtą iš mamos, bet gal jis visai nebus naujiena. Reikia paiimti tokį ala senovinį arbatinuką, kuris kaisdavo ant viryklės ir buvo su straubliuku. Užvirinti jame vandenį. Kai jau virs, pamažinti ugnį ir pakaitom mauti ant straubliuko slovikus. Po keletą minučių kiekvienam.
Aš irgi taip kaitinu stiklainius
o kada tuos agurkiukus koncervuoti koki menesi? ar kai atsiranda tada ir ruosi ziemai?
QUOTE(Lock @ 2009 06 20, 07:37)
Aš norėčiau paprašyti kitų gerųjų Dziunkos receptų, ne tik agurkų ir adžikos. Nors gal čia tam ir ne vieta. Bet labiausiai domina išbandyti, geri receptai. Šiemet planuoju daug konservuoti.
Dar labai nustebau, kaip jūs sterilizuojat slovikėlius. Aš parašysiu savo būdą, perimtą iš mamos, bet gal jis visai nebus naujiena. Reikia paiimti tokį ala senovinį arbatinuką, kuris kaisdavo ant viryklės ir buvo su straubliuku. Užvirinti jame vandenį. Kai jau virs, pamažinti ugnį ir pakaitom mauti ant straubliuko slovikus. Po keletą minučių kiekvienam.
Dar labai nustebau, kaip jūs sterilizuojat slovikėlius. Aš parašysiu savo būdą, perimtą iš mamos, bet gal jis visai nebus naujiena. Reikia paiimti tokį ala senovinį arbatinuką, kuris kaisdavo ant viryklės ir buvo su straubliuku. Užvirinti jame vandenį. Kai jau virs, pamažinti ugnį ir pakaitom mauti ant straubliuko slovikus. Po keletą minučių kiekvienam.
Man tai čia gryna nesąmonė vieną kartą SB mamai padėjau marinuot agurkus dar kai pati nedarydavau, tai darėm būtent tokiu būdu su arbatiniu, tai užsiknisom nenormaliai vienu žodžiu ne prie širdies man toks metodas ir dar ar per mažai kaitinti jie buvo ar kas ten negerai buvo, bet iš 10 gal kokie 2-3 skilo o kai aš dariau orkaitėje, nei vienas stiklainis iš kokių 30 neįskilo
QUOTE(vilte66 @ 2009 06 22, 14:56)
o kada tuos agurkiukus koncervuoti koki menesi? ar kai atsiranda tada ir ruosi ziemai?
Kada nuimi derlių iškart ir dėk taip geriausia, nes agurkai tai nuskinti ilgai negali stovėti prieš juos marinuojant
Merginos, nevargstu aš konservuodama su tais stiklainiais. Ar tai vekuočiau agurkus, ar mišraines, ar kokius pagardus - visada į išvalytus stiklainius pilu verdantį vandenį - didesnę pusę stiklainio (arba 2/3 stiklainio). Marinuoju, konservuoju jau labai daug metų, ir kol kas niekas neskyla, niekas netrūksta, ir laikosi kuo geriausiai per visą žiemą daugiabučio namo sandėlyje. Dar turiu porą stiklainių pernai konservuotos mišrainės (įvairių daržovių), tai kuo geriausias skonis ir neiššovė.
QUOTE(silsta @ 2009 06 23, 13:44)
Merginos, nevargstu aš konservuodama su tais stiklainiais. Ar tai vekuočiau agurkus, ar mišraines, ar kokius pagardus - visada į išvalytus stiklainius pilu verdantį vandenį - didesnę pusę stiklainio (arba 2/3 stiklainio). Marinuoju, konservuoju jau labai daug metų, ir kol kas niekas neskyla, niekas netrūksta, ir laikosi kuo geriausiai per visą žiemą daugiabučio namo sandėlyje. Dar turiu porą stiklainių pernai konservuotos mišrainės (įvairių daržovių), tai kuo geriausias skonis ir neiššovė.
as tai isaksto isplaunu stklainius su soda ir padedu ant saules keletai dienu kad jie iskaistu ir viska vekuoju stovi net kelis sezonus
Kiekviena atranda sau geriausią ir tinkamiausią metodą
Sveikos,
nu prisigaudžiau ir aš receptukų naujų šiam sezonui, nes tik su garstyčiomis bandyti - nu man tai pasakiškas skonis jų, šiemet darysiu daugiau
pirmą laikau 10 min., antrą 20min., trečią kart užpylus jau užsuku dangtelius, agurkų prieš tai neblanširuoju.
nu prisigaudžiau ir aš receptukų naujų šiam sezonui, nes tik su garstyčiomis bandyti - nu man tai pasakiškas skonis jų, šiemet darysiu daugiau
QUOTE(*monikute* @ 2009 06 10, 11:51)
O gal primintumėt man kiek laiko reikia laikyti užpylus verdančiu marinatu
pirmą laikau 10 min., antrą 20min., trečią kart užpylus jau užsuku dangtelius, agurkų prieš tai neblanširuoju.
QUOTE(GREK @ 2009 06 25, 10:54)
Sveikos,
nu prisigaudžiau ir aš receptukų naujų šiam sezonui, nes tik su garstyčiomis bandyti - nu man tai pasakiškas skonis jų, šiemet darysiu daugiau
pirmą laikau 10 min., antrą 20min., trečią kart užpylus jau užsuku dangtelius, agurkų prieš tai neblanširuoju.
nu prisigaudžiau ir aš receptukų naujų šiam sezonui, nes tik su garstyčiomis bandyti - nu man tai pasakiškas skonis jų, šiemet darysiu daugiau
pirmą laikau 10 min., antrą 20min., trečią kart užpylus jau užsuku dangtelius, agurkų prieš tai neblanširuoju.
Ačiū
aš niekada jokių stiklainių nekaitinu, ir niekas man niekada nenušaudo seniau prieš kokius 13metų tai dedavo mama i pečių ir iskaitindavo, o pabandžiau kitą būdą-ant puodo mažiuko uždedavau burokine tarką ir kaitindavau stiklainius, bet dabar pabandžiau kitaip. sudedu agurkus, jau nuplautus ir ušpiliu verdančių vandenių. palaikau kartais kol atšalą, ir nupiliu tą vandenį. paskiu jau viską sudedu ir vėl užpiliu verdančiu vandeniu. niekas niekada man ir stiklainiai nepersprogo viska vienu kartu atlieku ir stiklaini dezinfekuoju ir agurkus blanširuoju
QUOTE(*monikute* @ 2009 06 10, 11:51)
O gal primintumėt man kiek laiko reikia laikyti užpylus verdančiu marinatu
Manau nėra labai svarbu tikslios minutės, kiek palaikysi tiek bus gerai žinoma ne dvi minutės. Bent aš niekada nesinaudoju laikrodžiu
QUOTE(Lock @ 2009 06 20, 07:37)
Aš norėčiau paprašyti kitų gerųjų Dziunkos receptų, ne tik agurkų ir adžikos. Nors gal čia tam ir ne vieta. Bet labiausiai domina išbandyti, geri receptai. Šiemet planuoju daug konservuoti.
Nepatingėk paskaityti temas, rasi daug receptų išbandytų, čia tikras lobynas tikrai netikslinga kartoti tuos pačius receptus n kartų
QUOTE(vilte66 @ 2009 06 22, 14:56)
o kada tuos agurkiukus koncervuoti koki menesi? ar kai atsiranda tada ir ruosi ziemai?
jeigu augini savo tai nėra nesvarbu, bet jeigu pirksi, tai žinoma vasaros pabaigoj kai nukrenta kainos, nes dabar pvz. Kėdainiuose 2 lt/kg, tai jau labai brangūs bus tie konservuoti agurkai
QUOTE(Jolete @ 2009 06 26, 09:01)
jeigu augini savo tai nėra nesvarbu, bet jeigu pirksi, tai žinoma vasaros pabaigoj kai nukrenta kainos, nes dabar pvz. Kėdainiuose 2 lt/kg, tai jau labai brangūs bus tie konservuoti agurkai
O 2 lt yra brangu? Kokia turi būti kaina, kad jau galima pirkti konservavimui?