Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(jullyte @ 2009 05 20, 15:17)
Gerai butu agurkiukų ir Adžikos:)
ačiūsmile.gif


Tai va 4u.gif

Dariau agurkus pagal Uspaskicho receptą smile.gif

Marinatas (1 litrui vandens):
5 šaukštai cukraus
1 šaukštas druskos
100 g acto

Marinatą užvirti ir užpilti 3 kartus. Cackinimosi su tuo užpilinėjimu ir nupilinėjimu truputį yra, bet agurkai tikrai labai skanūs gaunasi wub.gif Dar dėjau prieskonių, pipirų, lauro lapų, česnako, krapų, juodųjų serbentų lapų ir gabaliuką krieno šaknies smile.gif

Dar kai kuriuose stiklainiuose prie agurkų sudėjau mažytes morkytes, paprikas arba pomidorus smile.gif skonis taip pat labai geras thumbup.gif

Adžika

1 kg pomidorų
1 kg paprikos
1 kg morkų
6 galvos česnakų
3 aštrūs pipiriukai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė aliejaus
0,5 stiklinės acto 9 proc.
1 stiklinė druskos (prie recepto buvo prirašyta, kad druskos reiktų dėti mažiau, nei nurodyta, bet aš šį kartą dėsiu dar mažiau, nes labai sūru gaunasi, nors iš kitos pusės pažiūrėjus, kai tą adžiką dedi į padažą, sriubą ar kokį troškinį, tai ta druska nemaišo smile.gif )

Viską reikia sumalti su mėsmale. Sunkiausiai malasi morkos, nes kietos ir tie aštrūs pipiriukai, nes nuo jų aštrumo net akis griaužti pradeda biggrin.gif Į visą sumaltą masę reikia supilti aliejų, actą, sudėti druską ir cukrų. Virti ant silpnos ugnies 45 minutes ir sudėti į įkaitintus stiklainius.

Stiklainius pasiruošiu labai paprastai, kaip čia buvo rašiusi viena SM mamytė, kad stiklainius švariai išplovus tiesiog sudedi į orkaitę ant grotelių ir pakaitini 70 laipsnių temperatūroje, po to padidini iki 100 laipsnių ir galiausiai iki 120 laipsnių. O dangtelius užpilu su verdančiu vandeniu thumbup.gif Nei vienas stiklainis nenušovė ir nesurūgo niekas nei agurkuose, nei adžikoje, nei lečo, nei pupelėse, nei pomidoruose thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2009 06 01, 17:35)
Tai va  4u.gif

Dariau agurkus pagal Uspaskicho receptą smile.gif

Marinatas (1 litrui vandens):
5 šaukštai cukraus
1 šaukštas druskos
100 g acto

Marinatą užvirti ir užpilti 3 kartus. Cackinimosi su tuo užpilinėjimu ir nupilinėjimu truputį yra, bet agurkai tikrai labai skanūs gaunasi  wub.gif  Dar dėjau prieskonių, pipirų, lauro lapų, česnako, krapų, juodųjų serbentų lapų ir gabaliuką krieno šaknies  smile.gif

Dar kai kuriuose stiklainiuose prie agurkų sudėjau mažytes morkytes, paprikas arba pomidorus  smile.gif  skonis taip pat labai geras  thumbup.gif

Adžika

1 kg pomidorų
1 kg paprikos
1 kg morkų
6 galvos česnakų
3 aštrūs pipiriukai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė aliejaus
0,5 stiklinės acto 9 proc.
1 stiklinė druskos (prie recepto buvo prirašyta, kad druskos reiktų dėti mažiau, nei nurodyta, bet aš šį kartą dėsiu dar mažiau, nes labai sūru gaunasi, nors iš kitos pusės pažiūrėjus, kai tą adžiką dedi į padažą, sriubą ar kokį troškinį, tai ta druska nemaišo  smile.gif )

Viską reikia sumalti su mėsmale. Sunkiausiai malasi morkos, nes kietos ir tie aštrūs pipiriukai, nes nuo jų aštrumo net akis griaužti pradeda  biggrin.gif  Į visą sumaltą masę reikia supilti aliejų, actą, sudėti druską ir cukrų. Virti ant silpnos ugnies 45 minutes ir sudėti į įkaitintus stiklainius.

Stiklainius pasiruošiu labai paprastai, kaip čia buvo rašiusi viena SM mamytė, kad stiklainius švariai išplovus tiesiog sudedi į orkaitę ant grotelių ir pakaitini 70 laipsnių temperatūroje, po to padidini iki 100 laipsnių ir galiausiai iki 120 laipsnių. O dangtelius užpilu su verdančiu vandeniu  thumbup.gif  Nei vienas stiklainis nenušovė ir nesurūgo niekas nei agurkuose, nei adžikoje, nei lečo, nei pupelėse, nei pomidoruose  thumbup.gif


Ačiū už receptus,būtinai išbandysiu:) o dėl stiklainių kaitinimo tai jie ten nesusproks orkaitei tokiam karštį? g.gif
Atsakyti
QUOTE(jullyte @ 2009 06 01, 21:06)
Ačiū už receptus,būtinai išbandysiu:) o dėl stiklainių kaitinimo tai jie ten nesusproks orkaitei tokiam karštį? g.gif


Aš dariau taip praeitais metais tai niekas nesusprogo smile.gif ir nereikia plikyti tų stiklainių thumbup.gif ir kai pyliau verdantį marinatą nei vienas stiklainis nesusprogo ir neįskilo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2009 04 07, 08:40)
Dziunka tau didelis didelis ačiū  aciuks.gif  praeitą vasarą tiek daug padėjai marinuojant agurkėlius  blush2.gif 

Aš jau laukiu nesulaukiu naujo derliaus  hihihi.gif  per žiemą prisikaupiau daug stiklainių, tai kai bus agurkų, pomidorų ir visokių kitokių gėrių, kaip dėsiu aš viską  biggrin.gif

prasom prasom i sveikatele 4u.gif
prasides sezonas tai vel darysiu jei tiks priminsiu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dziunka: 02 birželio 2009 - 10:09
Sveikos, na isiterpiau cia pas jus neprasyta, nes nustebau, kad konservavimo sezona pradejot ir uzejau pasiskaityt. As agurkus tai tik praeita savaitgali pasejau....
Na nezinau gal ir buvo jau toks adzikos receptas, atsiprasau jei kartojuos, bet tikrai labai geras, isbandytas:



2 kg pomidoru
1kg papriku
1stikline valytu cesnaku
5vnt cili pipiru
1 l gautos mases - 1.5 v. s druskos


Viska sumalti mesmale, maisyti kas dien saltai laikant savaite. Ispilstyti. As laikiau rusi, paskutini induka ka tik suvalgem
Atsakyti
Sveikutes praeitais metais pabandziau konservuoti agurkus truputi kitaip tai idesiu receptuka, visi gyre sake labai skanu tik dejau morku daugiau, nes labai skanios gaunasi kartu su agurkais.

Bulgariškas marinuotų agurkų receptas
1 l stiklainiui:
agurkai
3 griežinėliai morkų
3 griežinėliai svogūnų
4 kvapieji pipirai
4 juodieji pipirai
3 arbatiniai š. cukraus
2 arbatiniai š. druskos
60 g acto

Į stiklainio dugną sudėti morkas, svogūnus, pipirus, cukrų, druską, supilti actą, prikimšti agurkų ir viską užpilti verdančiu vandeniu. Sterilizuoti 10 min, užsukti metaliniais dangteliais.
Atsakyti
O aš dabar va vis bandau prisiminti, kiek laiko reikia laikyti agurkus užpiltus marinatu kai reikia tris kartus užpilti ir nupilti pagal Uspaskicho receptą g.gif atrodo tik prieš metus laiko visa tai dariau, o neprisimenu doh.gif
Atsakyti
ACIU UZ RECEPTUKA bigsmile.gif
Atsakyti
gal galite patarti koki recepta riktis,kad butu agurkai saldaruksciai? jau neatitaikau savo seimynai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(laimasa @ 2009 06 07, 22:28)
gal galite patarti koki recepta riktis,kad butu agurkai saldaruksciai? jau neatitaikau savo seimynai ax.gif


Uspaskicho gaunasi tokie "ale" saldžiarūgščiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2009 06 09, 11:16)
Uspaskicho gaunasi tokie "ale" saldžiarūgščiai  smile.gif


drinks_cheers.gif sakyčiau švelnūs tokie labiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2009 06 10, 11:46)
drinks_cheers.gif  sakyčiau švelnūs tokie labiau  smile.gif


O gal primintumėt man kiek laiko reikia laikyti užpylus verdančiu marinatu blush2.gif
Atsakyti