QUOTE(jullyte @ 2009 05 20, 15:17)
Tai va
Dariau agurkus pagal Uspaskicho receptą
Marinatas (1 litrui vandens):
5 šaukštai cukraus
1 šaukštas druskos
100 g acto
Marinatą užvirti ir užpilti 3 kartus. Cackinimosi su tuo užpilinėjimu ir nupilinėjimu truputį yra, bet agurkai tikrai labai skanūs gaunasi Dar dėjau prieskonių, pipirų, lauro lapų, česnako, krapų, juodųjų serbentų lapų ir gabaliuką krieno šaknies
Dar kai kuriuose stiklainiuose prie agurkų sudėjau mažytes morkytes, paprikas arba pomidorus skonis taip pat labai geras
Adžika
1 kg pomidorų
1 kg paprikos
1 kg morkų
6 galvos česnakų
3 aštrūs pipiriukai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė aliejaus
0,5 stiklinės acto 9 proc.
1 stiklinė druskos (prie recepto buvo prirašyta, kad druskos reiktų dėti mažiau, nei nurodyta, bet aš šį kartą dėsiu dar mažiau, nes labai sūru gaunasi, nors iš kitos pusės pažiūrėjus, kai tą adžiką dedi į padažą, sriubą ar kokį troškinį, tai ta druska nemaišo )
Viską reikia sumalti su mėsmale. Sunkiausiai malasi morkos, nes kietos ir tie aštrūs pipiriukai, nes nuo jų aštrumo net akis griaužti pradeda Į visą sumaltą masę reikia supilti aliejų, actą, sudėti druską ir cukrų. Virti ant silpnos ugnies 45 minutes ir sudėti į įkaitintus stiklainius.
Stiklainius pasiruošiu labai paprastai, kaip čia buvo rašiusi viena SM mamytė, kad stiklainius švariai išplovus tiesiog sudedi į orkaitę ant grotelių ir pakaitini 70 laipsnių temperatūroje, po to padidini iki 100 laipsnių ir galiausiai iki 120 laipsnių. O dangtelius užpilu su verdančiu vandeniu Nei vienas stiklainis nenušovė ir nesurūgo niekas nei agurkuose, nei adžikoje, nei lečo, nei pupelėse, nei pomidoruose