dziunka, 16 Rgs 2008 - 21:51, parašė:
dziunka, 16 Rgs 2008 - 21:51, parašė: ![]()
principe pozymiu nera ,anksciau mama sake kad jei "pilvotas" tai vasarinis ,bet man nepasitvirtino,netiesa
As "pilvotus" vadinu sekliniais agurkais ir visai tokiu nekonservuoju. Nes viduje buna vien seklos

O pozymiu kaip ir nera. Tik 1. sviesesni agurkai su plonesne odele (jei taip galima pasakyti), o tamsesni - visada buna kietesne ir storesne odele. Tai jeigu yra galimybe, visada renkuosi sviesesnius agurkus, man jie daugiau patinka. 2. Kuo mazesni agurkai, tuo skanesni (sita tikriausiai jau visis zino

Tai va kokie butu pastebejimai per konservavimo praktika










*monikute*, 15 Rgs 2008 - 09:02, parašė:
*monikute*, 15 Rgs 2008 - 09:02, parašė: ![]()
Viską dariau pagal receptūrą (tiksliai tiksliai
). Pažiūrėjau visus dangtelius - pritraukti labai gerai, net įdubę šiek tiek į vidų, tai tikriausiai dangteliai čia niekuo dėti. Ir "sloinikus" ir dangtelius labai gerai išploviau ir iškaitinau
Aš jau čia prieš tai rašiau, kad neiškenčiau ir atsidariau vieną slovikiuką, labai jau norėjosi paragauti pirmojo marinavimo "blyno" skonio
Tikrai labai skanūs agurkiukai išėjo pagal tą "uspaskicho" receptą, tokie traškūs, ne minkšti, "macnūūūūūs" kaip tik pagal mano skonį, žodžiu super
net nesitikėjau, kad sugebėsiu tokį skanumėlį padaryti
![]()
Aš šiaip galvojau, kad galėjo susiraukšlėti dėl to, kad ne šviežius marinavau - trečią ar ketvirtą dieną po nuskynimo, bet antrą partiją kai dariau tai tik nuskyniau ir iškart į slovikus dėjau, o gavosi tas patsir dar taip įdomiai - vieni susiraukšlėjo, kiti ne. Tai gal čia pačiuose agurkuose esmė
O agurkai buvo iš lauko, ne iš šiltnamio.





Aš šiaip galvojau, kad galėjo susiraukšlėti dėl to, kad ne šviežius marinavau - trečią ar ketvirtą dieną po nuskynimo, bet antrą partiją kai dariau tai tik nuskyniau ir iškart į slovikus dėjau, o gavosi tas pats


Galiu pasakyti, kad pabandykit vandeni nupirkti agurkams, jeigu visiems taip pasidare, pas draugus yra shulinys, mes su drauge sumastem kad reikia mums agurku ziemai, nu va gavosi minkshti, nors ir actas, druska ir cukrus buvo skirtingu firmu pirkti. Na va , o su pirktiniu vandeniu stovi kaip ledas, grazuchiai, nei susiraukshlejo, nei susitrauke


Agnieshkan, 18 Rgs 2008 - 14:47, parašė:
Agnieshkan, 18 Rgs 2008 - 14:47, parašė: ![]()
Galiu pasakyti, kad pabandykit vandeni nupirkti agurkams, jeigu visiems taip pasidare, pas draugus yra shulinys, mes su drauge sumastem kad reikia mums agurku ziemai, nu va gavosi minkshti, nors ir actas, druska ir cukrus buvo skirtingu firmu pirkti. Na va , o su pirktiniu vandeniu stovi kaip ledas, grazuchiai, nei susiraukshlejo, nei susitrauke
![]()


20 metu marinuoju agurkus su vandentiekio vandeniu ir jokiu susiraukslejimu niekada nebuna. Cia manau ne vandenyje esme, nes pas *monikute* tai tik keli agurkai visame stiklainyje susiraukslejo (kiek supratau).
O jei dar ir vandeni pirkti agurku konservavimui, tai is viso neapsimoka statyti agurku ziemai.


Bet mano atveju tame pačiame stiklainyje vieni agurkai geri, o kiti susiraukšlėję, todėl darau išvadą, kad čia pačiuose agurkuose esmė (kažkoks tai blogumas, o koks - neaišku). O be to tas vanduo buvo užvirintas tris kartus. Ar tai nepakankamas kiekis, kad iš vandens dingtų visi "brudai"

Visumoje po kol kas visi stovi gerai. Belieka laukti žiemos


Aš tai vakar buvau rūsyje, pažiūrėjau kaip ten laikosi "sloinikai", tai viskas

Nebuvo tokių "sloinikų", kurie prašytųsi atskiro dėmesio


