QUOTE(enora @ 2009 12 09, 18:10)
Mano irgi panaši sitaucija,ir domina, kad lankėtės perinitaliam centre.Mane daktarė irgi ten siuncia,tik ryt registruosiuos.Norėjau pasiteiraut ką ten sakė,kokios priežastys ir kokie toliau veiksmai?KAip matau jau turit 5mėn. leliu,tai bent baigės viskas gerai
Mano leliuko pilvuko ir kojytės išmatavimai atsilikinėjo 4-6 savaitėm Buvo baisu, bet nustatė hipotrofiją... ir dar problemų echoskopu matė Echoskopuodavo kiekvieną kartą, kas kelias savaites važinėdavau į klinikas papildomiems tyrimams. Operavo 37 sav., rašė, kad lelius 37 sav., bet pagal kitus echoskopo parodymus galėjo būti ir 36 sav., mažius svėrė 2100 g ir buvo 43 cm ūgio Dabar mums 2,5 mėn., valgom pilnais žandais - užmaitint sunku Prieš 2 sav. ūgis buvo 51 cm, svoris - 3900 g. Per dvi savaites dar kokį puskilogramį užsidėjom, jei ne daugiau, ir ūgio kažkiek, nes šliaužtai labai greit susitraukia........ Todėl labai nepergyvenkit dėl tų matmenų..... Žinoma, būna ir blogai, bet gydytojai pasako, jei kas nors negero įtariama.... Visko būna, leliai skirtingai vystosi.... Mano pimąjį trumpakoju, atsimenu, išvadino, kai echo darėmės, tik buvau jauna ir iš viso nekreipiau dėmesio.... Ir gerai, nesinervavau, o dabar tos kojos mano bernui vos ne iš pažastų auga
Mus irgi gasdino, kad atsilieka kas 10 savaiciu vis po 10 dienu truko, tai gi 30 sav jau viso menesio truko. 37-38 sav isprovokavo gimdyma, tai vaiko vystymas atitiko ta laika, tik kad coliuke buvo 46cm ir 2810 kg, dabar jau beveik 7 metukai mums o ji tokia smulkute ir liko, tesiog visi mes skirtingi, todel ir vaikuciai gimsta skirtingi, nors sakoma kad vaisius iki 20 sav buna visi vienodi tik veliau jau ginetika turi reiksme Vat tik daktarai daug nervu mum sugadino, net vandenu punkcija dare (labai nemaloni procedura) ir nieko. Taigi geriau maziau nervu sau gadinkit- sveikesni vaikuciai bus, gims- tada ir ziures o iki to daktarai patis nieko pasakyti negali.
Sveikos,
Truputį paaiškinsiu tuos dydžius... Labai daug kas pirklauso nuo jūsų ciklo trukmės. Genetikė sakė, kad panašiai iki 13 sav. visų vaikų dydžiai yra vienodi, tik paskui genetika lemia ir kt. ir vaikiukai auga skirtingai. Man rodo, kad vaikas didesnis 5 dienom. Tai reiškia, kad mano paskutinis ciklas turėjo būti trumpesnis nei įprastai, o pastojus ir apvaisinimas įvyko anksčiau. Mano ciklai buvo nuo 21 iki 33. Taigi, negalėjau numanyti koks bus šį kartą, bet vaisiaus dydis davė atsakymą.
Truputį paaiškinsiu tuos dydžius... Labai daug kas pirklauso nuo jūsų ciklo trukmės. Genetikė sakė, kad panašiai iki 13 sav. visų vaikų dydžiai yra vienodi, tik paskui genetika lemia ir kt. ir vaikiukai auga skirtingai. Man rodo, kad vaikas didesnis 5 dienom. Tai reiškia, kad mano paskutinis ciklas turėjo būti trumpesnis nei įprastai, o pastojus ir apvaisinimas įvyko anksčiau. Mano ciklai buvo nuo 21 iki 33. Taigi, negalėjau numanyti koks bus šį kartą, bet vaisiaus dydis davė atsakymą.
Man pradedant nuo 5 men vis sakydavo, akd vaikutis mazesnis. Pora kartu penitariniame centre buvau. Nustate, kad mazesnis apie pusantros sav., bet visi ismatavimai proporcingi, vandenu norma, tai sake nesukti galvos. O iki tol teko prisinervinti kaip reikiant.... O ir pilvas mazas buvo. Paskutini men taip ir nepasieke 95 cm.
O gime vaikas po terminu praeus 5 d., 3,4 kg ir 52 cm. Taip, kad echoskopai klysta
O gime vaikas po terminu praeus 5 d., 3,4 kg ir 52 cm. Taip, kad echoskopai klysta
QUOTE(Robi @ 2010 01 08, 15:48)
Sveikos,
o tai ka man galvoti, kai kudikelis 3 savaitem ir 5 dienom didesnis?
QUOTE(eglieska @ 2010 01 08, 20:30)
o tai ka man galvoti, kai kudikelis 3 savaitem ir 5 dienom didesnis?
cia jau manyciau, kad pastojimas buvo visu ciklu anksciau buna gi, kad ir visa nestuma menesines nedingsta
sveikos mamytes busimos ir esamos,as dar tik busiu,taciau esu labai isigandusi,vakar pradejo teplioti kremine spalva is karto nuvaziavau i ligonine,aisku apreke kad i ligonine reiki vaziuoti tik tada kai smarkiai kraujuoji,bet apziurėjo ekoskopu ir sako kad atrodo taip vaisius lyg butu 5men,o pagal menesines jam turetu buti pilnos 8sav.ka tai galetu reiksti?labai isigandau grizus namo pasirode jau tamsiai rudos spalvos isskyros,bet gal nuo to kad ten apziurinejo dabar po kol kas apstojo laukiu nesulaukiu pirmzdienio kad apsilankycia pas daktare pirma karta...
QUOTE(mamaciolee @ 2010 01 16, 15:57)
sveikos mamytes busimos ir esamos,as dar tik busiu,taciau esu labai isigandusi,vakar pradejo teplioti kremine spalva is karto nuvaziavau i ligonine,aisku apreke kad i ligonine reiki vaziuoti tik tada kai smarkiai kraujuoji,bet apziurėjo ekoskopu ir sako kad atrodo taip vaisius lyg butu 5men,o pagal menesines jam turetu buti pilnos 8sav.ka tai galetu reiksti?labai isigandau grizus namo pasirode jau tamsiai rudos spalvos isskyros,bet gal nuo to kad ten apziurinejo dabar po kol kas apstojo laukiu nesulaukiu pirmzdienio kad apsilankycia pas daktare pirma karta...
Aš pirmadienio nelaukčiau. Ir dar kartą važiuočiau į ligoninę dėl tų tamsių išskyrų Ir neleisčiau, kad man aiškintų kada turiu kreiptis į ligoninę Ten privalo suteikti pagalbą. Ir pačiai reikia nebijoti pakelti balso, čia jūsų teisė. Nors 8 sav. ir 5 mėn. keistai skamba. Gal suklydot ką rašydama? Atrodo, kad mėnesinėmis sirgot dar 3 mėn. būdama jau pastojus...... Nors jau lyg ir judesius vaisiaus turėtumėt jaust, jei echoskopas tokį didelį nėštumą rodo....
Pas mane situacija tokia keistoka irgi, nezinau ar eiti kur dar turtis, kai buvo pagal mm 18 sav 6d, tai rado echoskopu 19sav2d. kai buvo 28sav 6d, tai rado 28sav ir 3d, o siandien buvau del kraujavimu, tai pagal mm 31 sav5d, o rado 29.6d... tai gaunasi kad atsilikimas dideja patarkit ka daryt