Įkraunama...
Įkraunama...

Joga II

Manau bet koki pomegi, joga as laikau pomegiu zmones lanko del saves pazinimo, betnt jau as. aisku kai kas nepatinka ar greiciau netinka mano samonei - ka desto instruktorius, bet mes esam samoningi - ir atsirenkam kas kam konkreciai tinka. Aisku nereikia atmesti, kad gali buti veikiama pasamone, yra pakankamai daug budu kaip manipuliuoti zmonemis - manau tai ir vyksta minetuose jogos uzsiemimuose, o tai jau blogai - ypac kai itrauktas brangus ir artimas zmogus. Manau reikia kalbeti ir bandyt prisikast iki artimo zmogaus suvokimo - kodel ji sita sekta traukia... gelbet reikia tokius zmones...
Atsakyti
QUOTE(skyinside @ 2010 04 14, 18:12)
Redara, aciu uz issamu posta. Galeciau prie keliu minciu prisikabint, idant jas ispletot, taciau jamam pagrindini dalyka: filtravima tarp to, kas tikra ir nelabai.
Arkete ivardino viena priezasti - mada. O mada - puiki terpe veistis kenkejams gadinant "marke".
http://www.yog.com.ua/index.php?id=31  <-- filtras pradedantiesiems.
Kodel ne visiems? todel, kad pazengusiuosieji mokytojus susiranda viiiiisaiiiii kitaip blink.gif
Ameniskai man labai nepatinka bet kas, kas yra konvejerio tipo. Kitaip sakant - ten, kur vysta automatizuota masine gamyba, nieko gero paprastai nebuna. Geriausias rezultatas - ranku darbo. Ane?  rolleyes.gif

Gaila, kad nebuvo galimybes susisiekti ir padiskutuoti su jumis anksciau, kai man labai reikejo informacijos apie ta mokykla, kad pateikti faktus savo vyrui, kad nera ten viskas nekalta. Bet kadangi, jis iki siol ja lanko, man aktuali bet kokia informacija. Ir tikrai butu idomu padiskutuoti tais klausimais, kuriuos minejote. Gal zinote, koki issilavinima turi tos mokyklos mokytojas? Kas jis toks?
Atsakyti
Suteiksiu pilna informacija apie sia mokykla. RJM- tai Respublikine jogos mokykla. Cia tam, kad zmones, ieskantys, kur mokytis jogos pratimu, neuzkibtu.O i ja labai lengva pataikyti, nes daugelyje Lietuvos miestu yra sios mokyklos rengiami kursai. Nustebau, kad nuolat sudarinejamos naujos grupes, zmones cia tikrai eina. Mat pakankamai padori kaina 175 Lt dviems menesiams. Nors daug kas ir atkrinta. O atkrinta tie, kuriems nepriimtinos tos praktikos. Nepatogu ir tai, kad viena karta i menesi buna 1 savaite- penkiadienis, kai reikia eiti kasdien, uzsiemimai trunka po 3 val. ir daugiau. Turint seima ir vaiku, tai jau per didelis isipareigojimas.

Ir dar. Tik vakar tos mokyklos forume radau minti, kuri man vel sukele nerima, kas del mano vyro. Viena sena forumiete ir tos mokyklos mokine iskele klausima, ar gali buti priklausomybe nuo mokyklos, uzsiemimu, penkiadieniu, o ypac seminaru (jie buna respublikines reiksmes, kazkuriame mieste, trunka maziausiai savaite, vyksta naktimis(!), nes ji pastebejo, kad kai niekur nesilanko, atsiranda energijos stygius, bloga nuotaka. Viskas praeina po to, kai ji nuvaziuoja i seminara, nueina i uzsiemima. Pasikrauna energijos, bet vel iki kito karto. Paskui seke mokytojo paaiskinimas, duotas vieno seminaro metu, nes matyt ne vienam iskilo toks klausimas. O atsakymas vertas pamastymo: " daug yra priklausomybiu- nuo maisto, rukymo, alkoholio, interneto, narkotiku...bet zmogus pats turi teise rinktis, nuo ko jam priklausyti g.gif Geras, ar ne? O jei truksta pinigu uzsiemimams, ju visada atsiras, reikia tik labai to noreti g.gif "Taip, tikrai, taip ir yra, pinigu visada is kazkur atsiranda!"- patvirtino kitas forumo dalyvis. Tokia informacija.
Atsakyti
Nu tai kas ten per baisiosios praktikos vyksta? Nes kol kas nelabai aišku, kas negerai. Pinigų juk nemelžia papildomai. plius pigiau nei koks sporto klubas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(redara @ 2010 04 15, 10:44)

a.z. 4u.gif

to Adaptacija: nu jau nu jau... ten lankantys jogos su sporto klubu turbut tikrai nelygina.
Atsakyti
Tikrai - paviešinkit kas ten vyksta, nes net baisu skaityti!
O kad manipuliuoti žmonėmis galima - tai faktas - visi mūsų politikai yra paruošti "įvaizdžio mokytojų" - tik Paksas nespėjo - arba - jo neįmanoma išmokinti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(skyinside @ 2010 04 15, 20:06)
a.z.  4u.gif
to Adaptacija:  nu jau nu jau... ten lankantys jogos su sporto klubu turbut tikrai nelygina.

jogą su sporto klubu palyginau tik pinigine (mėnesinių įmokų), apsilankymų prasme.

Tai kas ten vyksta tokio baisaus??? nes tuoj užsimanysiu pati patyrinėt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2010 04 16, 11:12)
jogą su sporto klubu palyginau tik pinigine (mėnesinių įmokų), apsilankymų prasme.

Tai kas ten vyksta tokio baisaus??? nes tuoj užsimanysiu pati patyrinėt biggrin.gif

biggrin.gif va va ir mane aplankė tokia mintis, papasakokit, manau - kaip tik tokius dalykus reikia traukti į viešumą, kad kiti neužsikabintu.
Atsakyti
QUOTE(Arkete @ 2010 04 16, 12:56)
biggrin.gif va va ir mane aplankė tokia mintis, papasakokit, manau - kaip tik tokius dalykus reikia traukti į viešumą, kad kiti neužsikabintu.

Visu pirma, tai yra mano asmenine nuomone. Todel labai noreciau apie tai, kas ten vyksta, su paciais lankanciaisiais. smile.gif Ta ir paminejau pirmame poste.
Atsakyti
Skaitau ir manau kad turiu pasisakyt. Pats lankiau RJM apie 2 metus. Teko sudalyvaut 4 "seminaruose". Rasau cia nes butent moterys dazniau jiesko dvasinio kelio ir dazniau papuola ant "jogos mokyklu" tokiu kaip RJM. I RJM papuoliau kai dairiaus jogos mokyklos kuri veiktu visoje Lietuvoje, kaip matot voratinklis RJM platus. Papuoliau i ju filiala KLAIPEDOJE

Tad apie viska is pradziu:

Teorija ten puiki, instruktores "pukiai" apsiskaiciusios ezoterikos (labai grazus masalas kvailoms zuvytems). Tik vat kad prasidejo mazos bedos tokios kaip "teorija prasilenkia su veiksmais". Pvz "destoma kad dovanu negalima imti, praktikoje kiekviena instruktore ima mielai dovanas", "destoma apie in/jan kad tai pusiausvyra ir harmonija, bet praktikoje moterys auksciau uz vyrus" Paskui atsirado tokios bedos kaip "neturek kitu mokyklu tik RJM", "tavo draugai tik RJM", "gyvenimo dziauksma tik RJM patirsi", "jei darbas maiso jogai mesk darba", "isjunkit prota ir pasiduokit emocijoms" Taip pat "sparnuotas" frazes apie priklausomybes esu girdejes.

Ispradziu pradejau jausti tai kad "protas kaip ir nebesupranta kas daros, bet kojos nesa is tokiu uzsiemimu lauk", galvojau kad is tikruju negerai kazkas yra su manim. Kiekviena mano garsiai isakyta abejone buvo priliginama ligai kuria reik gydit. Tam buvo naudojami gazdinimo metodai. Pradejau lankyti papildomai kita mokykla ir pamaciau tikraja ju pasauleziura pvz "neturek kitu mokyklu kaip tik RJM" man pranesus kad ateisiu i ju uzsiemimus pries tai buves kitoj mokykloj man (instruktore Jolita) buvo parodytos durys ir nebuvau ileistas ta diena i uzsiemimus . O mano grupe (instruktore Tamara) buvo prigasdinta "kokios laukia pasekmes jei taip padarysit". Pameginau eiti i uzsiemimus su drauge galvojau kad "gal is tikruju su manim yra negerai " ir "pasauleziura bent jogos klausimu tiri sutapti abieju" draugei patiko is pradziu instuktores Natalijos ramybe. Bet kai ji vieno uzsiemimo metu nebesitvarde ir pradejo sukauti ir elgtis kaip "emociskai nestabili" tai buvo paskutinis taskas. Tiesa pasakus draugei "poxmelas" tesesi koki menesi, ji net planavo sugryst. Bet vengdami tolimesniu "smegenu plovimo" is mokyklos pasitraukem.

Siek tiek apie "seminarus". Tai ten rusiskos muzikos ir pilno "relaxo" scenos. Teko girdet nusiskundimus kad elgemasi kaip "diskotekose", daro kas ka nori ir dvasine praktika net nekvepia. Snekama apie vertybes seimoje bet elgemasi kaip pilname bordelije pvz "mamos su vaiku akyse tevas glamzosi su jaunesne ir dailesne moterim visai uzmirshdamas juos" . Teisingai buvo pastebeta (raisciai ant akiu) kad taisykles galioja ne visiems. Praktiku metu kazkas vyksta bet kas zino tik vienas Nr.1. "mokytojas" ir auksciausia kasta aplink ji (ekspertai). Manau kad informacijos slepimas negali buti toleruotinas. Vyrai ten kaip "pagalbine priemone" moterims patirti pilna gyvenimo dziaugsma ir prilkyginami nieko nesuprantantiems vaikams. Vyras RJM yra vienas ir jis NR.1 "mokytojas". Po tokiu seminaru moterys "nusvinta" meta darbus (instruktore Renata), ardo seimas "nes seimos nenori ir nesupranta RJM tiesu", jos susizavejusios nemastydamos klauso Nr.1 nurodymu (gi prota reik isjungt). Cia aisku mano samprotavimai gal as ne taip kazka suprantu.

Bet stai jumi pasvarstymui faktas apie RJM ir pinigus.

Pinigai uz seminara renkami "juodais", kad netycia kokis valstybes tarnautojas nesuostu tai daroma nakti, kaip ir visos "dvasines praktikos". Surenkama ne vienas 100 tukstanciu. Juodais pinigais nuperkama mokyklu kaip antai: Alytaus rajone Daugu zemes ukio mokykla, Jurbarko rajone Smalininku zemes ukio mokykla direktoriai gal but ir bendrabuciu vadovai, kad leistu naudotis minetu mokyklu patalpom Jei kam idomu tegu pasinagrineja minetu istaigu elektros bei vandens suvartojima vasara ar ziema kai minetos istaigos "atostogauja" o RJM vyksta "seminaras". O mes visi mokesciu moketojai mokam uz RJM ir dar nesurenkam mokesciu sodrai ir valstybei, joulab kad RJM yra viesoji istaiga.

Taigi visi norintys jogos ziurekit i tai kaip i maista ir nevalgykit tai kas papuola... Jei kas dar domina klauskit atsakysiu (jei galesiu)

Atsakyti
Vauuuu. Pasirodo, cia diiiidele problema. Kai ko ir as nezinojau... Ziauru... Naiviai galvojau, kad seminarai ju nemokami, o cia pinigeliai nemazi sukasi.

Man tik labai idomu, kaip jus istveret tuose seminaruose? Man uzteko penkiadienio - po vienos praktikos jauciausi, taip, kad rytojaus diena prireike psichologo pagalbos. Na, gal per jautriai sureagavau g.gif

Ir dar. Niekaip nesuprantu, kad tokie dalykai butu legalus Lietuvoje. Jokiu blogu atsiliepimu internete neradau. Viesoji istaiga. Turetu viskas buti svaru. O jie netgi vaiku vasaros stovyklas nebijo organizuoti antisanitarinemis salygomis, jokios higienos nebaisu. Delto ir priima tik savu vaikus, kad niekas nesiskustu. Kas del vaiku, tai man ziauriai atrodo vaikai seminaruose, miegantys ant kilimeliu. Kas zino, kaip bus paveikta ju psichika ateityje??? Gal vaiku teisiu apsaugai butu idomu??? Gal zurnalistini tyrima kuriam zurnalistui patarti - butu ziauriai idomi medziaga visuomenei, svarbiausiai, ispejimas, kad nelistu cia visi desimtimis. Nereiketu tada instruktoriams aiskinti, kaip ilgai Lietuvoje ta mokykla veikia, ir kad niekas dar nesiskunde. Mano nuomone, tai didziausia jogos mokykla Lietuvoje. Todel man kyla klausimas, ar neturi jie kokio neblogo stogo. Panasu, kad sulauzytu likimu turetu buti ne vienas, bet kodel tada spauda tyli???
Atsakyti
QUOTE(Sha man @ 2010 04 19, 17:21)
Ispradziu pradejau jausti tai kad "protas kaip ir nebesupranta kas daros, bet kojos nesa is tokiu uzsiemimu lauk", galvojau kad is tikruju negerai kazkas yra su manim. Kiekviena mano garsiai isakyta abejone buvo priliginama ligai kuria reik gydit. Tam buvo naudojami gazdinimo metodai.  Pradejau lankyti papildomai kita mokykla ir pamaciau tikraja ju pasauleziura pvz "neturek kitu mokyklu kaip tik RJM"

na čia tikrai sektos požymių yra.
O kaip ten su tuo pinigų rinkimu? Yra kažkokios nustatytos sumos? kaip tuos šimtus tūkstančių surenka? kaip pinigai yra kaulijami?
Atsakyti