QUOTE(Vik toras @ 2010 06 26, 19:27)
Sveikučiai
Turbūt dauguma girdėjote apie žmogaus jautrumą aplinkai. Yra tokia kategorija. Įeina į butą ar kitur toks žmogutis ir jo vidinę būsena nusako aplinkos vibracijas.
O jei tokių žmonių ne vienas, sustiprinta energetika... Jų pojūčiai 1000 kartų stipresni nei troleibuse.
Štai Shamanas ir pakliuvo į tokią stiprią praktiką, latiahano, kurioje buvo apkultas.
O visa buvo tik atspindys jo vidinės būsenos, kurią jis skleidė į aplinką, o merginos (expertės) tik į tai sureagavo.
Visa ką aprašo Shamanas apie praktikas užsiėmimų metu, tai ne vienas verslininkas, verslo seminare yra daręs, komunikacija su kitu žmogumi, pasitikėjimas, drąsa, jautrumas. Tai jokia Amerika, nesusipažinusiems galbūt.
Kodėl tokią reakciją užsiėmimo metu sukėlė Shamano būsena? O kas jo viduje? Jis ir pats rašo, kad pajuto didelį susierzinimą. Pamenu kai vyko vizualizacijos praktika, paprastas fantazijos žaidimas, sukurti "Banketinę salę" vakarėliui, ką Shamanas atsinešė? Aliuminiai šaukštai, alkoholis, šašlykas ... Įeidami į salę visi suglaudžia delnus, prisideda prie krūtinės, nusilenkia salei, parodo pagarbą jai. Įeina išdidžiai Shamanas, kelia aukštyn dešinę ranką ir pasisveikina kaip SS'ininkas. Vyksta praktika, kurioje reikia padeti kolegai atsipalaiduoti, pasitikėti kolegomis, visi stovi ratu, o vienas viduryje atsipalaidavęs sukasi, ką daro Shamanas? Agresyviai stumdo viduryje esantį žmogeliuką, kokie abiejų pojūčiai? Atvažiuoja Mokytojas vyksta paskaita, o Shamanas su raišteliu ant akių sėdi ir nežiūri, o po to dar "birbynę" išsitraukia ir burzgia
))
Viską ką jis darė RJM buvo pro šalį, jei būtų turėjęs kantrybės, gal būtų ir pasiderinęs savo stygas, o dabar... visi matote be komentarų. Na jis net būdamas religingas supranta, kad visų bažnyčios kanonų laikytis nebūtina, o kam gi tai, jis nusprendžia kelių dievo įsakymų jam užtenka
O reklamą tikrai nuostabią padarė RJM.
Joga - tai kūno, sielos ir proto santarvė, harmonija.
Sekmės Shamanai tavo nelengvame kelyje, tik tu pats gali sau padėti.
O kaip smagu sektantai renkas
ar savo "mokytojui" jau sutempet milijona antra ? Oxo as sitoj mokykloj i SS irasytas liuks, taigi SS ir KGB metodai vienodi. Manau kad sitoj mokykloj KGB metodai veikia puikiai tai ir labai uzkliuna desnes ranko pakelimas kuri turbut pats ir atlieki
)) Pasirodo pas jumis jau ir taip sveikinas
)) Birbyne i dabar burzgiu ir mokaus garsu terapijos jei tamstai reikia galiu padet. Raistis ant akiu kad nematyt tokiu kaip tamsta didzio nuolankumo "pusdievukui". O praktika ten
)) anokia ten praktika. Smegenu plovimas... Paskui sedi visi namo neina igautas "praktines" zinias prie saves laiko nenesa i seimas
Apie pasekmes jau parasiau virsuje. Tik dziugu matyt kad gretos "nusvitusiuju" mazeja. Tai daug ka pasako
)) O visa kita tegu buna tasmtos fantazijoje. Ir tarp kitko tamstos neturetu jaudint mano isdaigos gi tamsta "nusvites".
Papildyta:
QUOTE(cnapta4ok @ 2010 06 27, 17:41)
Laba diena. Paskaiciau cia jusu diskusijas...
As lankau RJM Klaipedoje jau daugiau negu metus. Atejau su tikslu pazinti save, pazinti pasauli. Kai pirma karta isbandziau latihana.... va tada ir pamaciau - kiek gi daug kompleksu as turiu. Kai instruktores sakydavo liesti kita zmogu - as priesindavausi, kai manes liesdavo - man siurpas begdavo ir galvoje sukosi mintys - prasau nelieskit mane, ir as nieko neliesiu. Paskui as vienoje knygoje perskaiciau, kad jeigu vaikas vaikysteje negauna pakankamai silumos is tevu, jeigu ji mazai apkabina - tai jis pripranta prie to. Ir maza to kad negali paliesti kita zmogu, bet net bijo ir save liesti. O cia jau automatiskai yra saves nemylejimas. Tokia mano problema buvo, dabar jos yra maziau, bet pilnai as kolkas jos issprendziau. Man latihanas buvo sunki praktika. As buvau arti isejimo is RJM ribos. Bet as uzdaviau sau klausyma - kodel as noriu iseiti? Ar del to kad tai ne mano kelias, ar tiesiog manyje yra daug kompleksu, stereotipu, principu - kurie kabinasi ir nenori pasitraukti. Gal as bijau pats sau prisipazinti - kad as esu toks ir toks, kad manyje tiek daug agresijos, pikcio, purvo. Vienas dalykas meluoti kitiems, baisiau yra meluoti paciam sau. Gal as bijau kad pasikeisiu ir jau tapsiu nebe "as"? As nutariau eiti toliau ir kolkas nesigailiu. As zinau viena dalyka - kad jeigu as noresiu iseiti - as iseisiu. Per uzsiemimus as gaunu ivairia informacija bet priimu tik tokia, kuri atitinka mano pasauleziura. Bet likusia informacija as neatmetu. As priimu tai - kad galbut ir tai gali buti tiesa. Is kur as galiu zinoti kad pasaulyje yra taip o ne kitaip? Kuom mano tiesa ir nuomone yra geresne ir tiesesne uz kito zmogaus nuomone ir tiesa? Per tuos metus, kai pradejau praktikuoti latihana as pajutau kad pradejau draugauti su savo kunu, pradejau priimti save tokiu, koks esu. Pradejau jausti lengvuma kune. Bet ir tuo paciu metu jauciu kad mano kunas dar nejuda taip laisvai. Bandziau OSHO dinamina meditacija ir ji man labai patiko. Gal cia irgi sekta? Galima OSHO meditacija isbandyti Gyvenimoguru mokykloje uz 10 lt. Ar cia irgi yra pinigu plovimas?
Jeigu as pabandziau viena mokykla, ir ji man nepatiko - kodel as turiu pilti ant jos purva? Galbut tai tiesiog ne mano kelias? Kodel Ciurlioni vadindavo pamiseliu? Gal del to kad jis buvo galva aukstesnis uz kitus, ir zmones jo nesuprasdavo?
Isvis kas yra sekta? ivedam i google ir pirma nuoroda i wikipedia.org
http://lt.wikipedia.org/wiki/Sekta
Sekta (iš lot. secta) kontroversiškas terminas, taikomas tam tikro pobūdžio religinėms organizacijoms arba grupėms vadinti. Secta lotyniškai reiškią kryptį, doktriną, mokyklą. Uždaro tipo bendruomenė, organizacija; dažniausiai religinėms, organizacijoms apibūdinti.
Kaip supratau, sekta pripazisti tik savo pasauleziura + jai budinga uzdarumas. Krikscionybe lygtais irgi sako kad tik ju tikejimas yra vienintelis teisingas. Tai gal tai irgi sekta? Klausymas retoriskas.
Ar RJM yra uzdaro tipo bendruomene? Ar sita bendruomene siekia daug zmoniu pritraukti? Atsiprasau.... Kai atejau i pirma penkiadieni, musu buvo 46, i trecia penkiadienio musu grupe sujunge su kita grupe (kurioje is pradziu buvo apie 30 zmoniu), tai musu atejo tik 25. Latihanas paprastai duodamas antrame penkiadienyje ir tai yra biski saziningiau negu tu butum vaziaves i seminara ir ten susipazintum. Man labai malonu kad tiek daug atejo, ir kad jie isejo. Vadinasi jie nesedi vietoje, jie iesko. Kas iesko - tas ras savaji kelia, kuris tiks jam. Kolkas buvau viename seminare. Buvo visokiu minciu - ir noras iseiti, ir noras likti. Kolkas as lieku RJM - kas bus rytoj as nezinau.
Sha_man, Arunai cia tu? Man berods kad cia tu ir esi.
Buvau vienoje grupeje su tavim ir tavo zmona antrame penkiadienyje, pavaiksciojai tu truputi i trecia ir dingai. As tau pasakysiu nuosirdziai. Zmogus, kuris prie visu zmoniu pasako kad jo mergina/zmona turi labai daug ligu... Tai visgi jus su mergina/zmona atejote tam kad isspresti savo problemas, neissprendet, nusivylet o dabar tu bandai kersyti? Tikiuosi kad tu ta viska darai ne is kersto o del kitos priezasties.
Tu vienintelis pradejai skustis del rusu popso. Asmeniskai as esu rusas. Bet as net neisiklausau i zodzius, neisiklausau apie ka dainuoja. Galbut cia tavo problema kad tu taip sureiksmini? Man smagu kad tu ieskai save ir ieskai savo kelio. Bet galbut nereikia pilti purvo ant to, ko tu galbut blogai supranti arba isvis nesupranti.
Aciu uz demesi. Atsiprasau, kad nerasiau lietuviskom raidem.
Oxo kiek "saviskiu" pasijunge. Labai dziaugiuos kad turiu RJM palygint su kitais pavyzdziais. Kaz ko tai pas tamsta irgi atmintis slubuoja
)) Visa turbut kas buvo negerai padaryta kabinama ant manes
)) Del sektos galiu pasakyt tik tiek kad RJM panasi i tas kurios uzkabina ir sunkiai paleidzia. Primena kad zmogus "serga" ju nustatytomis ligomis
Pasikartosiu teoriskai skleidziamos zinios nebutinai sutampa su sektos virsuneje sedinciu praktiniu elgesiu.
Papildyta:
QUOTE(@moncike@ @ 2010 06 27, 18:15)
Visu pirma labai keista, kad klubas skirtas mamoms leidzia taip piktai kalbeti apie dalykus visai nesusijusius su vaiko auklejimu ar gimdymu... administracija turetu atidziau sekti forumu temas...neaisku ar tokie forumai skirti padeti vieni kitiems ar tiesiog ismesti siuksles is savo galvu...
Antra as pati lankau Respublikine Jogos Mokykla ir labai noriu padekoti tiems kurie supranta, kad nereikia kaltinti kitu del savo asmeniniu problemu ar kompleksu.
RJM savo mokiniu nelaiko prievarta. Visi turi laisva apsisprendimo galimybe ir gali rinktis ka jie nori daryti ir kas jiems nepriimtina. Nei vienas instruktorius neuzrisa raiscio per prievarta...tai musu paciu pasirinkimas ar mes norime lavinti klausa bei pojucius per vizualizacija. Instruktorius turi teise paprasyti, kad jus iseitumete jei jus trukdote vykditi praktikas ar vesti uzsiemimus.
Man asmeniskai RJM yra nuostabi vieta pasireiksti. Cia galiu tobuleti ne tik darydama asanas, kurios padare mano kuna lankstu. Taip pat be dideliu pastangu del medziagos gautos per sveikatingumo kursa numeciau 10 kg. Siulomuose zaidimuose ir praktikose perlipau per savo kompleksus ir pasimokiau bendrauti su kitais. Visi kvieciami dalyvauti spektakliu kuryboje, bugnu pamokelese, tinklinio zaidime, mandalu piesime ....ir tai as priimu kaip tiesiog veikla laisvu metu...o ne kazkoki tai masala...
Mokykloje daug zmoniu kurie pritars, kad bunant mokykloje galima tapti kuribingu, bendraujanciu, laisvu, optimistisku zmogumi.
Matyti galima tik širdimi. Tai, kas svarbiausia, akimis nematome. A. de Sent Egziuperi.
Sekmes visiems
Oj joj joj o i seima parsinesat ka nors ? O kompleksus paliekat mokykloj ar vistiek tempies i namus? Ar vyrai tamstai antra rusis? Ar "pusdievis" tamstai vienintelis vyras? Ar vyrai tik vaikai kuriais rupintis reikia kad jie "nusvistu" o moterys liktu tik zemes "gyventojai". Jusu problema yra tame kad ratas Jusu uzdaras ir viskas ka ten gaunat tera tik akiu dumimas
, bo praktiskai pritaikyt negalit ir isnest uz mokyklos ribu taip pat, bo bunat nesuprasti... Tad drebiat nebutus dalykus ant visu kitaip mastanciu, nematydami kokiam patys sh... sedit. Pasikartosiu
Dziugu matyt kad gretos RJM reteja, turubt instruktores siauteja nevaldomos
Papildyta:
Oj tiesa or bapkes seminarui surinkot? Gi "pusdeivis" neisvyko i tevyne, neskit jam viska, palikit seimas vaikus be pinigu ir neskit viska "pusdieviui" kad parodytu kelia i jusu visu "pasveikima" nuo savo ir kitu problemu, kuriu deja pabaigos RJM nematyt... Idomu ar mokesciu inspekcija zino apie ten renkamus pinigus ir sitos viesos imones veikla seminaro metu. Ar RJM dar vis gyvena svetimu saskaita? Ot sektantai, smagu jums tam katile vadinamame RJM virt... Nu virkit ... Sekmes "nusvitusieji"