QUOTE(xxl @ 2010 05 06, 09:46)
azu, formaliai tu teisi. tik busenu yra daug, o knygose yra gaires. pats idomiausias dalykas, kad jas pamatai tik gavusi kazkoki rezultata ir gali sulyginti, ar teisingu keliu eini. beje, kas tau is to samones prapeltimo? ka tu darysi su juo, jei gausi?
Sutinku, todel ir sakau , kad su literatura palyginti nera imanoma, nebent kai kuriuos niuansus, atrasti kazka panasaus i tai ka patyrei, kad protas gautu paaiskinima. Atsimenu per kazkuri latihana labai sukausi (beveik kaip dervishai ), tai grizus namo knygose ieskojau paaiskinimo ka tai galetu reiksti. Tada tai buvo gyvybiskai svarbu, o dabar net nebeatsimenu koki atsakyma radau , kazka apie centrobezhnije sili ar pan.
As tikrai nezinau kas man bus is samones prapletimo, turbut ir dauguma nezino ko jie iesko, kodel domisi ezoterika. Yra zmoniu kurie jokiais panasiais dalykais nesidomi ir jiems niekada neiskils butinybe ieskoti. Nezinau kas yra tas mechanizmas kuris vercia eiti ieskoti Mokytoju, ziniu , praktiku, nauju pojuciu ir patyrimu. As nezinau kas mane veja. Galima butu paprastai pasakyti kad laisvo laiko ir pinigu turejimas , bet negi tie kurie neiesko, neturi laisvo laiko? Siame technologiju amziuje, kai duona uzaugina traktoriai, dauguma is musu turi laisvo laiko. Ir RJM tikrai nera pirmas mano susipazinimas su ezoterinem praktikomis.
Ar as teisingame kelyje? Tegu jis palieka atviru, nes tai tik mano klausimas.
O cia atsakymas Query
Absurdiskiausia yra tai, kad bet kokia veikla galime pavadinti joga, jei mes ja atlikdami susiliejame su ta veikla. Pavyzdziui ryte plikome arbata, visiskoje koncentracijoje , visiskoje meditacijoje, ko jums ne arbata-joga.
Joga tai gyvenimo budas, o jau kokias praktikas atlieki tam kad susilietum nors su kazkuom, nuo to tik tam tikras zodelis pries joga atsiranda.