Įkraunama...
Įkraunama...

Masažo taurės

Masažas taurėmis

''Masažo taurėmis poveikio pagrindas yra reflektorinis metodas, pagrįstas hiperemijos atsiradimu, odos receptorių dirginimu taurėje susidariusiu vakuumu. Atliekant masažą taurėmis, pagerėja periferinė kraujo, limfos, tarp audinių esančio skysčio cirkuliacija. Pašalinami užsistovėjimo reiškiniai, masažuojamame kūno plote pagreitėja medžiagų apykaita ir oda lengviau kvėpuoja. Oda pasidaro tampri, padidėja jos atsparumas temperatūros ir mechaniniams faktoriams, pagerėja raumenų susitraukimo funkcija, padidėja jų tonusas, elastingumas. Veikiant vakuuminei terapijai išsiskiria riebalinių ir prakaito liaukų ekstraktas. Jo sudėtyje be druskų, yra ir šlapalo, acetono, tulžies rūgščių, kurių atitinkama koncentracija žalinga organizmui. Tai leidžia palyginti masažo taurėmis metodą su pirties efektu.

Masažo taurėmis atlikimo metodika

Masažuojamą paviršių patepame pašildytu augaliniu aliejumi, specialiu, skirtu masažui, kremu arba vazelinu. Uždedamos viena arba dvi taurės, dozuojant vakuumo jėgą baliono suspaudimu. Būtina atsižvelgti į paciento odos jautrumą. Po to, prilipusia taure būtina daryti slystančius masažo judesius piešinyje nurodyta kryptimi. Judesiai gali būti tiesūs, sukamieji, zigzagais. Masažo laikas individualus - iki stabilios hiperemijos (3-10 minučių).

Procedūros atliekamos kasdien. Procedūrų skaičius priklauso nuo paciento būklės. Jų gali būti 5-10.

Po procedūros pacientui būtina ne mažiau kaip pusvalandį pailsėti patalpoje, kurios temperatūra ne žemesnė nei 18° C.

Esant celiulitui, daromas klubo ir sėdmenų raumenų masažas
taurėmis. Taurės pagalba atliekami sukamieji, zigzaginiai, tiesūs judesiai
(visi judesiai atliekami po 5-6 kartus). Atliekant masažą taurėmis, riebalų
ląstelės mechaniškai suardomos. Norint padidinti efektą, masažuojamą
paviršių reikia patepti anticeliulitiniu kremu. Masažo kursas - l mėnuo.''

cia info is www.masazonamai.lt
Atsakyti
QUOTE(Montvilė @ 2009 03 01, 14:54)
Vaizgante,
rasei, kad su taurem masazuodavaisi kiekv. diena ir istisus metus...kiek min trukdavo Tavo masazas? Ar oda nesuglebo?
Papildyta:
ir rasei, kad ziauriai skauda unsure.gif  kodel man neskauda unsure.gif  nesu sadomazo.. biggrin.gif

Tris mėnesius masažavausi kasdien. Į laikrodį nežiūrėjau. Pirmiausiai išsimasažuodavau rankomis, o paskui masažuodavau taure. Tikrai neilgai, nes man labai skauda. Ir dabar tebeskauda. Ir man keista, kad gali neskaudėti. Kartais klienčių prašymu perbraukiu taure per šlaunis, tai dar nė viena nepasakė, kad neskauda...Gi kuo daugiau įtrauki į tą taurę, tuo labiau skauda. Dar dariau pilingus ir įvyniojimus. Po tų trijų mėnesių kasdieninio masažo retkarčiais pasimasažuoju rankomis, taure, kiekvieną kartą, kai išlipu iš vonios, stipriai išsimasažuoju kojas šiurkščia kempine ir dar patrinu rankšluosčiu.
Atsakyti
Kai perkat taures, ten buna tokia instrukcija rusu kalba, tai labai neblogai viskas parasyta ir kryptys ir budai. Masazui galima naudoti papasta geros kokybes alyvuogiu alieju. As ilasinu tinkamu eteriniu alieju, bet siaip paskutiniu metu masazuojuosi su anticeliulitiniu kremu, tik jo reikia daug, nes greitai geriasi. Pacios sau labai kokybiskai sito masazo nemasidarysite, nes nugarine puse masazuoti sudetinga ir masazuojama vieta turi buti atsipalaidavusi. Pries masaza vertetu nusipilinguoti. Tinka kavos tirsciai (negertos). Tik nereikia namuose noreti kazkokio greito efekto. Bet vistiek nors ir taip daryti geriau, negu nieko nedaryti. Be to, jeigu pleciasi kapiliarai, vakuuma pamirskite geriau... Po vakuumo dar galima susivynioti - bus dar geriau kad ir i ta pati anticeliulitini krema. Sekmes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(susidomejus @ 2009 03 01, 17:40)
Kai perkat taures, ten buna tokia instrukcija rusu kalba, tai labai neblogai viskas parasyta ir kryptys ir budai. Masazui galima naudoti papasta geros kokybes alyvuogiu alieju. As ilasinu tinkamu eteriniu alieju, bet siaip paskutiniu metu masazuojuosi su anticeliulitiniu kremu, tik jo reikia daug, nes greitai geriasi.

Sau nenaudojau ir nenaudoju jokių brangių ar ypatingų kremų ar aliejų. Įsitikinau, kad svarbiausia yra valia, užsispyrimas, kantrybė. Pilingus darau su jūros druska.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2009 03 01, 18:53)
Sau nenaudojau ir nenaudoju jokių brangių ar ypatingų kremų ar aliejų. Įsitikinau, kad svarbiausia yra valia, užsispyrimas, kantrybė. Pilingus darau su jūros druska.

kojas susitvarkiau be taures, vien tik masazuokliais, su uzp- sunkiau unsure.gif kai tik atsisedu prie teliko, taure i rankas ...g.gif Tik biski baugu del odos, ar neistampysiu jos dar labiau su taure ? g.gif
Atsakyti
Nuo masazu oda kaip tik sustangreja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Montvilė @ 2009 03 01, 16:54)
Vaizgante,
rasei, kad su taurem masazuodavaisi kiekv. diena ir istisus metus...kiek min trukdavo Tavo masazas? Ar oda nesuglebo?
Papildyta:
ir rasei, kad ziauriai skauda unsure.gif  kodel man neskauda unsure.gif  nesu sadomazo.. biggrin.gif

man irgi neskauda, na nemalonu, gal galima ir kazkiek skausmu pavadinti, bet tikrai ne ziauriai ir apskritai man netgi patinka rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Female @ 2009 03 01, 22:55)
man irgi neskauda, na nemalonu, gal galima ir kazkiek skausmu pavadinti, bet tikrai ne ziauriai ir apskritai man netgi patinka  rolleyes.gif

Ir man neskauda schmoll.gif
Vakuma padarau turbut maksimalu,jauciasi,bet negaleciau to pavadint skausmu rolleyes.gif
Atsakyti
O man labai skauda sad.gif
Atsakyti
man pirstai skauda ir nebeissitiesia, kai kasdien stipriai taure spaudau biggrin.gif ir nagu nebera biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(susidomejus @ 2009 03 01, 22:50)
Nuo masazu oda kaip tik sustangreja smile.gif

aga, skaiciau, tik neaisku, kokiu bedu galima prisidirbti paciai masazuojantis unsure.gif kapiliarai - aisku, o daugiau? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Montvilė: 02 kovo 2009 - 09:09
Kapiliarai ir yra didziausia problema.
Atsakyti
QUOTE(susidomejus @ 2009 03 02, 20:48)
Kapiliarai ir yra didziausia problema.

Būtent. Ir man jie paryškėjo, nors masažavausi tikrai atsargiai...
Atsakyti