Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 32

QUOTE(išdykėlė @ 2008 09 08, 23:35)
schmoll.gif netinka šuliniovanduo augalams laistyti. Jis ir per šaltas yra, ir per kietas.

As irgi zinau receptu kaip gyventi idealiai. Kaip vaikus idealiai aukleti. Kaip idealiai maitintis. Alia bet...minti supratote ania?
Atsakyti
Sveikos. Iskilo praktiskas klausimas. Ka duotu kavos tirsciai zemei? g.gif Darbe yra kavos aparatas ir kavos tirsciu patikekite... blink.gif . Sakau, jeigu juos iterpti i zeme, gal nauda butu g.gif Aciu.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 09 09, 09:36)
Į
Man rodos tu sodinai viržius, jiems taip pat reikia rūgįčios dirvos , nes po metų numirios.

Taip, as sodinau, mazieji virziai jau dabar nelabai estetiskai atrodo, savaitgali kirpsiu, paliksiu tik zydincias sakeles, o vat didieji grazus. Ar tiesa, jei dirvoje auga tokios mazos naslaites, tai ji laikoma rugscia. Jei taip, tai gal ir uzteks sakau virziams to rugstumo. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2008 09 09, 09:52)
Sveikos. Iskilo praktiskas klausimas. Ka duotu kavos tirsciai zemei? g.gif Darbe yra kavos aparatas ir kavos tirsciu patikekite... blink.gif . Sakau, jeigu juos iterpti i zeme, gal nauda butu  g.gif Aciu.

atsiprašau už "ne į temą", bet labai tinka kavos tirščiai su druska pamaišyti pirtyje viso kūno pilingui thumbup.gif o po pilingo medaus kaukė ir būsi kaip naujai gimusi thumbup.gif jei turi didelius kavos tirščių kiekius gali ir taip išbandyti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 09 09, 10:00)
atsiprašau už  "ne į temą", bet labai tinka kavos tirščiai su druska pamaišyti pirtyje viso kūno pilingui thumbup.gif o po pilingo medaus kaukė ir būsi kaip naujai gimusi thumbup.gif  jei turi didelius kavos tirščių kiekius gali ir taip išbandyti mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif galiu tik pasirasyti po tavo pasisakymu. Patyriau, naudojau, zinau biggrin.gif issitepus pilingu reikia koju nykscius taip inirtingai be gailescio patrinti, efektas bus ryskesnis.
Maciau, kad mano mama pila kavos tirscius i kambariniu geliu vazonus, kazkaip nesiteiravau kam ji taip daro, bet turbut kazkokia tai nauda vistiek duoda.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2008 09 09, 09:49)
As irgi zinau receptu kaip gyventi idealiai. Kaip vaikus idealiai aukleti. Kaip idealiai maitintis. Alia bet...minti supratote ania?

nu jau ( čia gi mūsų išdykėlė ) 4u.gif

QUOTE(Bijuna @ 2008 09 09, 09:52)
Sakau, jeigu juos iterpti i zeme, gal nauda butu  g.gif Aciu.

atbaido kaikuriuos kenkėjus, rūgština dirvą, yra trąša, prašom biggrin.gif
pirma mintis kaip ir jolaxus - pylingas lotuliukas.gif Jei gerai pamenu, draugė kavos tirščiais ištepdavo celiulitą wub.gif ir apsivyniodavo maistine plėvele. Ar ką nors gelbėjo, nebepamenu, bet, kad odą minkština, tais ir pati pastebėjau. Rankas taip saugojau ax.gif

QUOTE(sobieska @ 2008 09 09, 09:53)
Ar tiesa, jei dirvoje auga tokios mazos naslaites, tai ji laikoma rugscia. Jei taip, tai gal ir uzteks sakau virziams to rugstumo. g.gif

mmm, nea. pH matuokliu specialiai matavau rūgščioj dirvoj augančių piktžolių dirvą, auga tos bjaurybės ir šarminėj aplinkoj.
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2008 09 09, 10:09)

mmm, nea. pH matuokliu specialiai matavau rūgščioj dirvoj augančių piktžolių dirvą, auga tos bjaurybės ir šarminėj aplinkoj.

ui kaip nelaukiau sitokio atsakymo unsure.gif tai ka man dabar su tais virziais daryt, reikia kasti ir kloti kiekvienam atskirai salafanus g.gif Rokoko o ka tu darei saviesiems
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 09 09, 10:14)
ui kaip nelaukiau sitokio atsakymo unsure.gif  tai ka man dabar su tais virziais daryt, reikia kasti ir kloti kiekvienam atskirai salafanus g.gif  Rokoko o ka tu darei saviesiems

O tai jei tiesiog dabar aplink koki ala linoleumo ar ta ruda plastiko tvoreles gabaliuka? Aplink ikasei, zeme uzdengei kiek ten islis kad nesimatytu? Nebus gi saknys ten dar gigantiskos isaugusios?

Uztat as ir nesikabliuoju uz visu tu rugsciamegiu:))
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2008 09 09, 10:20)
O tai jei tiesiog dabar aplink koki ala linoleumo ar ta ruda plastiko tvoreles gabaliuka? Aplink ikasei, zeme uzdengei kiek ten islis kad nesimatytu? Nebus gi saknys ten dar gigantiskos isaugusios?

Uztat as ir nesikabliuoju uz visu tu rugsciamegiu:))

aciu 4u.gif as irgi ant pastaruju perdaug nepasirasau, turiu tik 2 krumelius rododendru, azalija na ir tuos nelemtus virzius ant savo sprando uzsikoriau. Nu bet man jie taip kol buvo nauji biggrin.gif neblogai ziurejosi tarp tu spygliuociu. Meginsiu gelbeti ju gyvybes ikisdama plastmasine gofro juosta, teks kulniuot i senius...nu bet vistiek kazin ar labai tas pamacins, juk per virsu vanduo kitos zemes uznes siaip ar taip kazkiek maisysis...
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2008 09 09, 07:41)
Turiu dvi bačkas iš TP, tamsiai žalios spalvos, ant pjedestalo - labai patogu pakišt kibirą ar laistytuvą. Taip pat įkalbėjau dar toms bačkoms tinkamą siurbliuką nupirkt, prie laistymo žarnos pasijungiu ir laistau tiesiai iš bačkos.

parodysiu tavo posta mb 4u.gif o ciaupukas yr tose backose?

QUOTE(Knifofija @ 2008 09 09, 08:36)
Į duobės kraštus reikia įkloti plėvelę, arba kokią kitą medžiagą kuri nepraleistu vandens iš šonų, aš naudoju seną linoleumą.

4u.gif
kaip mes anksciau, kai kalbejom apie silauogiu transejas, nepriejom iki tu izoliaciju g.gif
kai darzus nukasim, reiks ikalbet uosvi apsukt ta pleve silauoges.
Ale as tuoj ji pranoksiu tongue.gif , kai pavasari uzpyliau spygliu ant silauogiu, numojo ranka: ka cia merga zaidzia... dabar neseniai maisa spygliu is po egles prikuopiau, sako: kur juos desi, atsakau: virzius sodinsiu. O tas: kas liks, tai butinai ant silauogiu uzpilk lotuliukas.gif
svarbiausia, kad po kurio laiko mano ''isminti'' kaip SAVO patekia - ar cia bendras vyru bruozas g.gif cool.gif

QUOTE(smth1 @ 2008 09 09, 08:49)

Alia bet... idealiai derini gelyno spalvas ir struktura, ania? 4u.gif
Kiekvienam savi prioritetai mirksiukas.gif
Kam vanduo, kam sunys, kam spalvos, kam PH...

QUOTE(sobieska @ 2008 09 09, 09:14)
Rokoko o ka tu darei saviesiems

koki 15 cm pavirsinies zemes kaip reikiant spygliu imaisiau [dar smeliuko biski - siaip sau blush2.gif, nes zeme ten sunki] ], - paskaiciau, kad virziu saknys pavirsines.
bet neapsikenciau plika zeme tarp ju lotuliukas.gif , ir vietoj planuotu 2cm spygliu mulco samanos ikisau, gal iziuresi, [megsta mindoma but, kapinese sodina].
ziemai manau mulciuosiu rugsciom durpem, pavasari ant ju tegu auga ta samana.
manau, kad per mazi ponai tie virziai tiems selofanams ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 09 rugsėjo 2008 - 10:56
QUOTE(sobieska @ 2008 09 08, 22:50)
Visa problema, kad TRAKAI... seniai buciau i svecius uzbegusi. ax.gif  Pro Mamce vis pravaziuoju, tik nezinau kada rysiuos uzeit : tai laiko nera, tai oras netinkamas, o taip vilioja tas apzeles iejimas biggrin.gif

Kaip tai pravaziuoji?.. blink.gif Pro tuos vartelius pravaziuoti nelabai galima, nebent prakulniuoti. Bet geriau dabar tu pas mane ir neik, nes man butu labai labai geda blush2.gif - darbiniu pirstiniu nebuvau uzsidejus kokias 2-3 sav. Tuoj bus visiskos dziungles doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2008 09 09, 11:58)
Kaip tai pravaziuoji?.. blink.gif  Pro tuos vartelius pravaziuoti nelabai galima, nebent prakulniuoti. Bet geriau dabar tu pas mane ir neik, nes man butu labai labai geda blush2.gif  - darbiniu pirstiniu nebuvau uzsidejus kokias 2-3 sav. Tuoj bus visiskos dziungles  doh.gif

Cia perkeltine prasme tie varteliai is atminties buvo pavartoti, o vat stoga tai labai gerai matau biggrin.gif dar neperdazet vis dar zalias. O ho, 2-3 sav. tai kodel nedirbi, as savaite nebuvau sodyboj, mane sazine baigia uzgrauzti, nes zole reikes per du kartus kirpt - tokia didele uzaugusi is kart pirmu numeriu neiseis rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(rokoko @ 2008 09 09, 11:46)
manau, kad per mazi ponai tie virziai tiems selofanams ax.gif

lotuliukas.gif gerai pasakyta
Atsakyti