Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 32

QUOTE(Knifofija @ 2008 09 08, 10:06)
Kaip ir pelargonijas, šviesiai, vėsiai ir laistyti saikingai, bet neleisti perdžiūti.

aciu 4u.gif
siemet teks visas kvietkas is lauko i namus temptis, tikiuosi manes MB is namu neisvys lotuliukas.gif

QUOTE(Srove @ 2008 09 08, 11:37)
Bet siemet man kazkaip prasciau bakopos auga, nezinau kodel , visuomet tokios gausiai zydincios ir didziules uzaugdavo, o dabar zymiai kuklesnes, gal rusis kokia kitokia g.gif

o pas mane lb graziai zydi ir dabar tokios atsigavusios, dar grazesnes nei vasara thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rena: 08 rugsėjo 2008 - 12:35
QUOTE(jolaxus @ 2008 09 08, 12:28)
kažkada paklausta apie pomėgius, šalia augmenijos temos dar atsakiau, kad mėgstu žinoti biggrin.gif  daug ir apie viską (galiausiai paaiškėja, kad nieko nežinau lotuliukas.gif ) o norint kažką žinoti, reikia mokėti ieškoti tų žinių, vat ir visa paslaptis (o dar giliau pakapsčius, tai mano profesinė veikla susijusi su paieškomis mirksiukas.gif )

aga........... kuo daugiau suzinai, tuo daugiau supranti, kad isvis nieko nezinai. Ir pasijunti toks ilgausis fainas asiliukas biggrin.gif
Atsakyti
Merginos pagelbekit, pasakykit kas nutiko mano silauogei? pasodinta pavasari ,buvo labai grazi ir uogu ragavom. O dabar eme skurst, lapeliai nurudavo ir krenta. Prsau paziurekit ir patarkit ka daryti g.gif
Atsakyti
QUOTE(jurg_ili @ 2008 09 08, 15:25)
Merginos pagelbekit, pasakykit kas nutiko mano silauogei? pasodinta pavasari ,buvo labai grazi ir uogu ragavom. O dabar eme skurst, lapeliai nurudavo ir krenta. Prsau paziurekit ir patarkit ka daryti  g.gif

Panašu, kad nusirūgštino žemė, ar izoliavai duobės kraštus ? Arba liejai kalkingu vandeniu. Pvz iš šulinio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Knifofija: 08 rugsėjo 2008 - 15:06
QUOTE(Knifofija @ 2008 09 08, 16:05)
Panašu, kad nusirūgštino žemė, ar izoliavai duobės kraštus ? Arba liejai kalkingu vandeniu. Pvz iš šulinio.

ups,as irgi laistau is sulinio-tai ka daryt? Bijau pertrest, pastoviai pabarstau spygliu,ka dar galiu padaryt? ar durpem barstyt? Kaip patarsi?
Papildyta:
QUOTE(Srove @ 2008 09 07, 13:10)
Dabar ziuriu i fotkes ir vel man tie akmenai, kad ir ten kampe  schmoll.gif . Kazin, ar ne primarmalinau, kad i pakrasti sliauzeka uzsodinau? g.gif
user posted image
user posted image
Cia nauji augaliukai
user posted image

nu kam tuos akmenis it karolius suverei-NATURALIAU ,kai kuriuos ikasti, kai kuriuos kruvelem suversti ,kai kur tarpus palik.Kad kaip gamtoj atrodytu-tavo akmenukai labai grazus,patvorys irgi. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurg_ili @ 2008 09 08, 15:25)
Merginos pagelbekit, pasakykit kas nutiko mano silauogei? pasodinta pavasari ,buvo labai grazi ir uogu ragavom. O dabar eme skurst, lapeliai nurudavo ir krenta. Prsau paziurekit ir patarkit ka daryti  g.gif

DEK PJUVENU IR SUMAISYK SU ZEMEM APLINK SILAUOGE ARBA NUVAZIUOK I MISKA PARSIVESK ZEMES KUR EGLES AUGA AR PUSYS, SILAUOGEM PATINKA RUGSTA ZEME, AS PAVSARI ZADU SODINTI SILAUOGES TAI PARUOSIU ZEME IS RUDENS, VAZIUOSIU I MISKA PARSIVESTI ZEMES IS PO EGLES.
Atsakyti
Seip as ja tresiau ,pirkau specialiu trasu silauogem( sumokejau brangiau uz krumelius)- tai jos taip atsigave buvo ,pradejo leist naujus uglius ir uogyciu nepagailejo kaip pirmiems metams, o dabar stai kas.

Laistau su vandeniu is krano, kalkiu vandenyje daugoka.
Tai kiek suprantu is jusu komentaru -tai jai truksta rugsties( azoto)?

Atsakyti
Ne azoto trūksta, o žemė per daug šarminė. Dirvos rūgštingumas (Ph) ir azoto (N) kiekis ne taspats. Kai būna netinkamas dirvos rūgštingumas, augalas negali įsisavinti azoto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo išdykėlė: 08 rugsėjo 2008 - 18:46
QUOTE(Knifofija @ 2008 09 08, 09:06)
Kaip ir pelargonijas, šviesiai, vėsiai ir laistyti saikingai, bet neleisti perdžiūti.

Taip daug vadinamų vienmečių galima išlaikyti ir pavasarį pasidauginti - surfinijų, lobelijų, bakopų, šlamučių ir t.t. Bet žiemoja jos sunkiau nei pelargonijos. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigrida @ 2008 09 07, 17:47)
ne ne ne...tikrai ne daugiamečiai...patys paprasčiausi vienmečiai...

Aišku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2008 09 08, 17:46)
ups,as irgi laistau is sulinio-tai ka daryt? Bijau pertrest, pastoviai pabarstau spygliu,ka dar galiu padaryt? ar durpem barstyt? Kaip patarsi?
Papildyta:

Jei duobės kraštai neizoliuoti nuo paprastos žemės, tai barstyk tuos savo spygliukus kiek nori rezultato nebus, po kiekvieno stipresnio lietaus vanduo pasiskirsto ir iš žemės atneša šarmą, o jei dar lieji šulinio vandeniu... Tam reikalui pataupyk lietaus vandens arba ir upės, ežero, prūdo.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 09 08, 21:35)
Jei duobės kraštai neizoliuoti nuo paprastos žemės,

O kaip suprasti "izoliuoti", niekada nesu to dariusi, ka ten dariusi, pirma kart isgirdau apie tai rolleyes.gif
Atsakyti